Parikkalan kirkko 2013 Parikkala Finnish Evangelical-Lutheran Church церкви
Parikkalan evankelisluterilainen kirkko 2013 - Финляндия Parikkala Церкви
Parikkala Finnish Evangelical-Lutheran Church
Parikkalan kirkko on puinen kaksoisristikirkko eli kahtamoinen. Sen piirustukset, jotka valtionarkkitehti Charles Bassi oli laatinut, vahvistettiin senaatissa 9. maaliskuuta 1813.
Kirkon rakentaminen annettiin rakennusmestari Matti Salosen tehtäväksi, joka lupasi rakentaa sekä kirkon että tapulin neljässä kuukaudessa, edellyttäen että saa käyttöönsä tarpeeksi rakennusaineita ja työväkeä. Salonen ryhtyi työhön ja hänelle luvattiin maksaa 20 tynnyriä ruista ja 200 ruplaa paperirahaa. 28 kirvesmiehen lisäksi töihin saatiin muita miehiä. Heille ei maksettu palkkaa, mutta heidän ei tarvinnut puolestaan maksaa parijyviä eikä tehdä päivätöitä. Kirvesmiehet saivat palkkana koko rakennusajalta 50 ruplaa rahaa, yhden ruistynnyrin ja puoli tynnyriä ohria. Muu väki työmaalle saatiin velvoittamalla kaikki 17 vuotta täyttäneet tekemään vuorollaan kolme työpäivää rakennuksella. Rakennustyö alkoi syyskuun alussa 1813. Kirkko ei valmistunut neljässä kuukaudessa, mutta siinä voitiin pitää väliaikaisesti jumalanpalveluksia vuodesta 1817 alkaen. Täysin valmiiksi se saatiin kuitenkin vasta parinkymmenen vuoden kuluessa.
Alttari ja saarnatuoli valmistuivat 1822 ja 1823 leppäpuista, joita oli tuotava yksi kuorma jokaisesta kirkonmiespiiristä. Penkit tehtiin 1830-luvun alkupuolella. Vuonna 1880 valmistui alttaritaulu, jonka lahjoitti nuohoojamestarin leski Anna Tiainen. Taulu, jonka maalaaja on tuntematon, esittää Kristuksen kirkastamista.
Urut
Vuonna 1906 asetettiin toimikunta urkujen hankintaa varten. Tulenheimon tehtaalta Kangasalta tilattiin sitten 30-äänikertaiset urut 19 800 markalla. Urkurahastossa oli kuitenkin vain 14 000 markkaa ja siksi senaatilta pyydettiin ja saatiin lupa siirtää viinikassasta urkujen hankintaan 9 000 markkaa. Urut on rakentanut Bror Axel Thulé. Niitä uusittiin vuonna 1971 ja uudestaan 1990-luvulla. Urkupillistön restaurointi aloitettiin toukokuussa 2008 urkujen 100-vuotisjuhlakonserttia 19. heinäkuuta varten. Vuonna 1908 urkujen vihkiäisiin osallistui mm. Oskar Merikanto, vihkiäiskonsertin tuotto meni vuotta aiemmin perustetun yksityisen yhteiskoulun hyväksi. Konserttiin osallistui peräti 5 000 ihmistä. Pillistö ja äänikerrat palautettiin vuonna 2008 Sotkamon urkutehtaalla alkuperäisiin, osin puisiin, korvaamaan aiempien muutosten yhteydessä asennettuja pieniä metallipillejä. Kaikkiaan uruissa on noin 1 500 pilliä. Urkujen palkeet ja venttiilit uusittiin jo 1990-luvulla.
(lähde:
Parikkala Евангелическо-Лютеранской Церкви Финляндии
All material, in the video is my own original production, such as audio-visual.
© All Rights Reserved.
video © Mraknup
Muistoja Parikkalasta
Parikkalan kotiseutumuseolla eli Hauta-Ollin mökillä ja Meijerimuseolla muisteltiin menneitä 28.6.2012. Molemmat museot sijaitsevat Parikkalan Pitäjäntuvan pihapiirissä. Pitäjäntuvassa toimii Taito Etelä-Karjalan Parikkalan toimipiste. Muistellessa monen mieleen nousi eläviä muistoja lapsuudesta sekä tarinoita menneiltä ajoilta.
Parikkalan messut 29.6.2013
Parikkalahallissa , Kirjola salissa ja ulko-alueilla pidetyistä messuista katkelmia, poislukien Cheekin konsertti
Cheekin konsertin alun odotus tunnelmia
Cheekin konsertista läpileikkaus, biisikimara/kooste
PATSASPUISTON taidetta. Parikkalassa. Matkailu Suomessa.
PARIKKALAN patsaspuisto on harvinainen ilmestys taiteessa. Itseoppinut kansantaiteilija on tehnyt kotipuutarhansa täyteen betonipatsaita. Ne kuvaavat osin myös hänen omaa elämäänsä.
IL-TV: Uusi ylityspaikka itärajalle
Etelä-Karjalan ja -Savon maakuntaliitot haluavat kasvattaa tavaraliikenteen käytössä olevan Parikkala - Syväoron tilapäisen rajanylityspaikan kansainväliseksi raja-asemaksi. Tavoitteena on avata rajanylityspaikka tavaran lisäksi myös henkilöliikenteelle. Maanhankinnat ovat käynnissä ja kaavoituksen esisuunnitelma valmistumassa.
Ulkopoliittinen ja taloudellinen tilanne on hankala, mutta Parikkalan kunnanjohtaja Vesa Huuskonen uskoo raja-alueyhteistyön mahdollisuuksiin. Vaikeudet ovat voitettavissa; kahdenvälinen yhteistyö Suomen ja Venäjän välillä kantaa kunnanjohtajan kaavailuissa hyvää hedelmää.
- Rajanylityspaikat ovat toimiva keino tiivistää taloudellista ja toiminnallista yhteistyötä Suomen ja Venäjän välillä. Tähän kannattaa panostaa, Huuskonen hehkuttaa.
Venäjä vetää,
Suomi jarruttelee
Venäjä esitti toukokuun puolivälissä Suomelle Parikkala – Syväoron avaamista kansainväliselle henkilöliikenteelle. Suomen valtionhallinnossa suhtauduttiin ainakin alkuun nihkeästi Venäjän suunnitelmiin saada lisää ylityspaikkoja Schengen -alueelle. Sisäministeriön mukaan nykyisten itärajan ylityspaikkojen kapasiteetti on riittävä. Enempää ei tarvita.
Iltalehden saamien tietojen mukaan Venäjän hallitus toimittaa uusista raja-alueyhteistyönäkemyksistään virallisen hanke-esityksen Suomelle muutaman viikon sisällä.
- Näin on. Venäjä tulee esittämään nootin muodossa Parikkalan kansainvälistämistä. Virallisen aloitteen jälkeen meidän on Suomessa pakko käynnistää keskustelut asiasta sekä kansallisesti että Suomen ja Venäjän kesken.
Tiestö valmiina Venäjällä
Kunnanjohtaja Vesa Huuskosen mukaan tavaraliikenteelle tarkoitetun, nykyisin lähinnä Venäjän puuntuonnin varassa toimivan ylityspaikan kehittäminen kansainväliseksi rajanylityspaikaksi on perusteltua, koska tiestö on saatettu Venäjän puolella erinomaiseen kuntoon. Huuskonen on juuri ollut Venäjän puolella seuraamassa tiestön rakentamista Parikkalan suuntaan.
- Leveä federaatiotason valtatie tulee jo aivan lähelle valtakunnan rajaa. Pääväylältä on rakennettu viime vuoden aikana 30 kilometrin pätkä rajalle saakka. Viimeinen seitsemän kilometrin matka on viimeistelyä vaille valmis. Loppuosa valmistuu syksyllä, kertoo Huuskonen.
Vesa Huuskosen mukaan raja-aseman kansainvälistäminen on järkevää, koska Parikkalan korkeudelta on erittäin hyvät liikenneyhteydet sekä Suomeen että Venäjälle. Venäjällä matka taittuu vaivatta Laatokan ja Pietarin seuduille. Suomessa Savonlinnaan ja keskiseen Suomeen aina länsirannikolle saakka.
- Parikkala on logistisesti erinomainen ylityspaikka. Venäjällä nähdään tässä rajanylityspaikassa potentiaalia paljolti toimivien jatkoyhteyksien vuoksi.
Maakuntaliittojen suunnitelmissa hanke jatkuisi rajalta Suomen poikki. Suunnitteilla oleva valtatie nro 18 välittäisi kumipyöräliikennettä Parikkalasta Vaasaan ja sieltä edelleen lauttayhteyden kautta Ruotsin Trondheimiin.
- Tällä yhteydellä on varmasti merkitystä Venäjälle. Se lisää ilman muuta Parikkala-Syväoron houkuttelevuutta.
Turistit yli erillisluvilla
Tavaraliikenteelle tarkoitetun aseman kautta itärajan yli päästetään jo nyt paitsi tavaraa, myös turisteja. Turisteja kuljettava tilausajoliikenne on lisääntymään päin.
- Erillisluvalla turistiliikenne on mahdollista tälläkin hetkellä, selvittää Huuskonen.
Hanketta edistetty alueellisesti
Huuskonen uskoo, ettei 20 miljoonaa euroa maksavan kansainvälistämishankkeen valmistelussa ole tarpeen kuulla EU:n näkemystä. Ei, vaikka kyseessä onkin Schengen-alueen ulkoraja. Kunnanjohtajan mukaan Suomi voi itsenäisesti perustaa kansainvälisen rajanylityspaikan sopimalla siitä suoraan venäläisten kanssa. Hanketta onkin tähän saakka edistetty lähialueyhteistyön hengessä.
-Karjalan tasavallan hallinto ja Venäjän rajavartiopalvelu ovat olleet erittäin aktiivisia Parikkala- Syväoron kehittämisessä. Olemme tavanneet säännöllisesti. Seuraavassa tapaamisessa vaihdamme tietoa siitä, miten hankesuunnitelmat ovat edistyneet rajan molemmin puolin.
Parikkalan kunta, Savonlinnan kaupunki sekä Etelä-Savon ja Etelä–Karjalan maakuntaliitot panostavat nyt valtakunnallisiin vaikuttajiin. Hankkeen merkittävyydestä informoidaan määrätietoisesti ministereitä, kansanedustajia ja muita päättäjiä. Tavoitteena on rajan avaaminen Parikkalan korkeudella myös henkilöliikenteelle muutaman vuoden kuluttua.
Toimittaja: Tuula Malin
Kuvaaja: Kari Saastamoinen
Patsaspuisto Parikkalassa
Laulussa sanotaan, että jäljen jättää jokainen, tämä mies on jättänyt tuhansia jälkiä! Aikalaiset, ainakin sivistyneet ei pitäneet hänen patsaitaan minään, mutta nyt patsaspuisto on hyvin suosittu turistikohde! Kuinka moni häntä arvostamaton on jättävä jälkeensä yhtä mielenkiintoista näkemistä, kuin tämä patsaiden tekijä?
Vain ääni kuuluu - Kuntavaalikiertue Parikkalassa
Toimittaja: Auli Terävä
Kuvaus ja editointi: Risto Hämäläinen
Tuotanto © Itä-Savo Oy
Parikkala 100v-kisat 8.11.2014
Snatch: 105kg, 110kg , 115kg X
C&J : 128 kg , 133 kg
Bodyweight: 84.1 kg
New Competition record :)
Nokian kirkon remontti
Nokian kirkon remontti.
Sights near the finnish-russian border zone and border line, Parikkala, Finland
June 2013.
a related video from year 2015.
Parikkala S-Market liikekeskus avajaiset 28.11.2013
Parikkala uuden liikekeskuksen avajaiset 28.11.2013
S-Market Parikkala, Parikkalantie 19, 59100 Parikkala
S-Market , Alko, LÄHITAPIOLA, Karelia Fish Center, ravintola OMA, taksiasema
Finland Parikkala opening of a new retail center 28/11/2013
S-Market, Alko, LÄHITAPIOLA, Karelia Fish Center, restaurant OMA, taxi rank
Финляндия Parikkala открытие нового торгового центра 28/11/2013
S-рынка, вне лицензии, РЯДОМ Тапиола, Карелия, Рыба, ресторан OMA, стоянка такси
music: Dream keeper (Instrumental) by zero-project
Works/Tracks/Greek songs, Dream keeper - Instrumental, Release date: 2010 March 13 Greek title: Καληνύχτα μικρό Genre: Chillout
License: CC BY 3.0
video © Mraknup November 28. 2013
Parikkalan reissu alkamassa
Näin:)
SHANGHAI ANOKY TEXTILE CHEM CO., LTD - Parikkala : Parikkalan Sanomat Yhteystiedot
Mitsubishi Corporation LT Taiwan: 886-3-425-9790 Naohiro Baba: +7 (495) 268-02-34 or +7
Parikkala CQB
Aluetta vuokrataan Parikkala paintball Ry:ltä
Paaterin kirkko ja Eeva Ryynäsen ateljee
Hotelli Ravintola Lohikontti Parikkala
lohikontti.com
Parikkala patsaspuisto1 woodman 08 2012
Parikkala en Finlande trés proche de la frontiére soviétique, le park patsaspuisto réalisé par Veijo Rönkkönen (parti 2)
2009 Parikkalan veneretki.
Aleksanterin Kirkko -Tampere Suomi-(Finland)
Oulujoki Church - Oulujoen kirkko - Art Nouveau - 芬蘭
Wooden and forest church.
A popular wedding church.
The church building was designed by the county architect, Viktor J. Sucksdorff.
The church was completed in 1908.
When completed, the church was named Holy Ghost Church. It is the Northern Finland the only surviving wooden art nouveau church.
The Church of the western end has a wheel window, a cross in the middle are the initials JHS (Jesus Hominum Salvator, or Jesus the savior of people). Face of the Church has also written for all disciples of Jesus the names, but so that Judas's name is placed below the other.
Puukirkko. Oulun kaupungin kaakkoispuolella Vaalantien ja Oulujoen välisellä Kirkkokankaalla sijaitseva Oulujoen kirkko on harvoja jugendtyylisiä hirsikirkkoja maassamme.
Ulkopäin valkoiseksi maalattu, sisältä hirsipintainen Oulujoen kirkko on suosittu vihkikirkko. Kirkkoa voi luonnehtia metsäkirkoksi.
Suomen senaatin päätös kirkon rakentamisesta tehtiin vuonna 1904. Vuonna 1908 valmistuneen puisen kirkkorakennuksen suunnitteli lääninarkkitehti Viktor J. Sucksdorff joka sai vahvoja kansallisromanttisia vaikutteita mm. Vienan retkiensä seurauksena. Myös toisessa kirkon kelloista on aikakautta kuvastava teksti Oi Herra siunaa Suomen kansa.
Valmistuessaan kirkko nimettiin Pyhän Hengen kirkoksi. Se on Pohjois-Suomen ainoa säilynyt puinen jugend-kirkko.
1900-luvun aikana alkuperäistä sisustusta on korjaustöiden yhteydessä muutettu useaan kertaan. Vuoden 1984 entisöintityöt suunnitteli arkkitehti Anna-Maija Ylimaula professori Esko Järventauksen myötävaikutuksella, tarkoituksena oli palauttaa kirkko mahdollisimman lähelle sen alkuperäistä olemusta eli ennen muuta poistaa sotien jälkeen tehdyt modernisoinnit.
Kirkon keskiakseliin on yhdistetty alttari, saarnatuoli, kuorolehteri ja urut yhdeksi kokonaisuudeksi. Vastaavaa ratkaisua ei ole missään muussa Suomen kirkossa. Kirkon vastakkaisessa eli länsipäädyssä on taas ratasikkuna, jossa olevan ristin keskellä ovat kirjaimet JHS (Jesus Hominum Salvator eli Jeesus ihmisten pelastaja). Kirkon päätyyn on lisäksi kirjoitettu kaikkien Jeesuksen opetuslasten eli apostolien nimet, mutta niin että Juudaksen nimi on sijoitettu muita alemmaksi.
Kirkon tekstiilit on suunnitellut Raija Rastas.
keyboard orgel orgaan organi órgãos organes narząd organy orelid organsüsteemide Holy Spirit Espíritu Santo Santo Spirito Espírito Santo Saint-Esprit Heiliger Geist Helige Ande Spiritus Sanctus εκκλησία crkva bažnyčia nhà thờ kishë kirkju Kościoła egyház Església séipéal órganos الكنيسة եկեղեցի църква ეკლესია כנסיה चर्च 教会 קירך 教堂 교회 ναός црква کلیسا Kościele Црква โบสถ์ Церква Церкву Церкви چرچ Царква Царкву Касцёл Церковь церквах церквях церквей Hội Thánh giáo Giáo Hội オルガン 器官 오르간 όργανο органа органов органом органу cơ quan Арт нуво アールヌーボー 新藝術 아르누보 Святой Дух Αγίου Πνεύματος 성령 聖靈 聖霊 الروح القدس רוח הקודש רוח روح القدس
Aikuistubettajat, Skandinavia, Scandinavia, Pohjoismaat, Nordic countries, Eurooppa, Europe, Hannu Lihavainen Raija Rastas Victor J Sucksdorff Anna-Maija Ylimaula Esko Järventaus Saint-Saëns Seven Improvisations Op150 Allegretto JHS Jesus Hominum Salvator Art Noveau Jugendstil modern church chapel kerk kilsə Eliza iglesias Igrexa legliz eaglais gereja Kirkjan chiesa eglwysig ecclesia baznīca knisja kirken Igreja églises biserica kyrkan Kirche kirchlichen Gemeinde kostol cerkveni cerkev cerkvijo makanisa kanisani simbahan kostela církev církve kilise templom kirikus urut organ Oulu Uleåborg Suomi Finland Art Noveu hääkirkko