Μυκηναϊκό Πάρκο Πατρών - Βούντενη / Patras Mycenaean Park, Greece
Ο μυκηναϊκός οικισμός της Βούντενης αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εγκαταστάσεις της λεγόμενης περιφέρειας του Μυκηναϊκού κόσμου. Όπως αποδείχτηκε από τις ανασκαφικές έρευνες που έγιναν τόσο στον οικισμό όσο και στο νεκροταφείο, η ζωή του οικισμού διήρκεσε σχεδόν πεντακόσια χρόνια (1500-1000 π.Χ.). Η Βούντενη και ειδικότερα το πλάτωμα Μπόρτζι είχε όλες τις προϋποθέσεις που ήταν αναγκαίες όχι μόνο για την ίδρυση, αλλά και για την επιβίωση - για μεγάλο χρονικό διάστημα - μιας μυκηναϊκής εγκατάστασης.
Ο οικισμός στη θέση Μπόρτζι αποτελούσε τον κεντρικό πυρήνα και σε περίπτωση κινδύνου «καταφύγιο», μιας πλειάδας άλλων μικρότερων συνοικισμών που ήσαν αναπτυγμένοι στα πεδινά τμήματα της ευρύτερης περιοχής. Οικοδομικά στοιχεία αυτών των συνοικισμών έχουν αποκαλυφθεί σε διάφορα σημεία κατά την διάρκεια σωστικών ανασκαφών. Αν και η έρευνα δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, εκτός των μυκηναϊκών οικοδομικών καταλοίπων, έχουν αποκαλυφθεί και ορισμένα που χρονολογούνται από την αρχαϊκή έως την κλασική περίοδο.
Η μυκηναϊκή εγκατάσταση της Βούντενης, είχε πρόσβαση σε πλούσιες πεδινές και ορεινές περιοχές, ικανές να προσφέρουν αυτάρκεια προϊόντων για τη διαβίωση των κατοίκων της. Μεγάλες και εύφορες καλλιεργήσιμες εκτάσεις υπήρχαν στα πεδινά και παράκτια τμήματα, ενώ τα πρανή του Παναχαϊκού όρους προσφέρονταν για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας, του κυνηγιού καθώς και τον προσπορισμό άφθονης δομικής και ναυπηγικής ξυλείας από τα δάση της περιοχής.
Νοτιοανατολικά του οικισμού, στο χώρο εκείνο που σήμερα είναι γνωστός με τα τοπωνύμια Αγραπιδιά και Αμυγδαλιά, βρίσκεται το νεκροταφείο του μυκηναϊκού οικισμού που καταλαμβάνει έκταση περίπου 30 στρεμμάτων και είναι οργανωμένο σε επάλληλα άνδηρα ύψους 2-4μ, τα δε όριά του συμπίπτουν με εκείνα του μαλακού μαργαρικού πετρώματος που ήταν απαραίτητο για τη διάνοιξη των θαλαμοτών τάφων.
Patras Castle
Explore Patras on the Map_The Castle! For more info
Τ.Κ. ΣΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ (ΠΑΛΙΟ Ή ΑΝΩ ΣΟΥΛΙ) - A
-Ένα μικρό εναέριο αφιέρωμα στην γενέτειρα του πατέρα μου, Παλιό ή Άνω Σούλι Δήμου Πατρέων. Αφιερωμένο σε αυτόν και σε όλους τους Σουλιώτες.
-DJI Phantom 3 Professional - 2015.11.29
-Ανδρέας Γεωρ. Μίντζας
Χωρίζεται σε Παλιό Σούλι και σε Νέο Σούλι. Το Παλιό Σούλι βρίσκεται σε ορεινή περιοχή, σε υψόμετρο από 500 έως 1250 μέτρα, στο σημείο που ενώνονται ποταμοί Γλαύκος και Διακονιάρης, που πηγάζουν από το όρος Παναχαϊκό. Στο Παλιό Σούλι βρίσκονται επίσης οι οικισμοί του Προφήτη Ηλία, της Παναγιάς (εδώ είναι το κοιμητήριο του χωριού), τα Μιντζαίικα, το Κεφαλόβρυσο (ή Χαρμανταίικα) και ο Άγιος Ιωάννης (ή Αη-Γιάννης) με το ναό και το σχολείο του χωριού. Οι οικισμοί αυτοί αποτελούν γεωγραφικά το (Παλιό) Σούλι και αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της ομώνυμης κοινότητας, όπως και το Νέο Σούλι.
Μετά από μία μεγάλη κατολίσθηση που συνέβη στο Παλιό Σούλι τη δεκαετία του 1960, οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να κατέβουν πιο κοντά στη πόλη της Πάτρας, στο Νέο Σούλι.
Χαρακτηριστικό του Σουλίου είναι τα πολλά ξωκλήσια που έχει. Σε κάθε γιορτή αυτών υπάρχει γλέντι, όπου κυριαρχεί κυρίως το τραγούδι της τάβλας. Το Σούλι Πατρών, όπως και το Πουρναρόκαστρο Πατρών, έχουν ένα ιδιαίτερο ύφος στην απόδοση των τραγουδιών τους.
Άλλη Άποψη | Βούντενη : Ένα ταξίδι ιστορίας 3500 ετών | Ολόκληρη Εκπομπή
Η Βούντενη, η οποία βρίσκεται 7 χλμ. βορειοανατολικά της Πάτρας είναι μία από τις σημαντικότερες μυκηναϊκούς οικισμούς της Αχαΐας.
Ο αρχαιολογικός χώρος, συνολικής έκτασης περίπου 180 στρεμμάτων, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το περίφημο μυκηναϊκό νεκροταφείο, που αποτελείται από μοναδικούς λαξευτούς θαλαμοειδείς τάφους.
Μυκηναϊκός οικισμός Βούντενης ΠΑΤΡΑ The Mycenaeans at Voudeni
Please watch: Subscribe please (Für Elise Ludwig van Beethoven)
-~-~~-~~~-~~-~-
#vounteni #greece #patras
#Mikinaikos #oikismos #Vountenis Patra
#ΜυκηναικόςΟικισμόςΒούντενηςΠάτρα
Ο μυκηναϊκός οικισμός της Βούντενης, χτισμένος σε προνομιακή θέση σε απόσταση 5χλμ. από την Πάτρα, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εγκαταστάσεις της μυκηναϊκής περιφέρειας. Επιπλέον, η Βούντενη είναι μία από τις ελάχιστες μυκηναϊκές θέσεις στην Αχαΐα όπου έχουν βρεθεί και ο οικισμός και το νεκροταφείο. Όπως αποδείχτηκε από τις ανασκαφικές έρευνες, η θέση κατοικήθηκε από το 1500 έως το 1000 π.Χ.
Voudeni is one of the most important settlements of the so called periphery of the Mycenaean world. It is also one of the very few Mycenaean sites in Achaia where both the settlement and the cemetery have been found. Research has shown that the place was used from 1500 to 1000 BC.
Today a long archaeological walk is created at Voudeni which enables visitors to see a large part of both the cemetery and the settlement.
SUBSCRIBE HERE
Thanks for watching and comments!
#danai2014
Playlist creative commons
Google+
Twitter
Pinterest
Tumblr
This video is purely for entertainment and recreational purposes. No Copyright infringement intended! All rights go to its rightful owners.
patra, greece
a video of Patras (Greece) made by my students for a project
Μυκηναϊκός Θολωτός Τάφος Αχαρνών / Mycenaean Tholos Tomb of Acharnes, Attika, Greece
Ο Θολωτός Τάφος των Αχαρνών (ή του Μενιδίου, όπως είναι γνωστός στη βιβλιογραφία) ανασκάφηκε στα 1879 από το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Αθήνας.
Είναι ο καλύτερα διατηρημένος μυκηναϊκός θολωτός τάφος της Αττικής. Χρονολογείται στον 13ο αι. π.Χ. Κατασκευάστηκε για τα μέλη επιφανούς οικογένειας, πιθανότατα του άρχοντα. Καλύπτεται με τύμβο, που συγκρατείται περιμετρικά με χαμηλό τοιχίο. Αποτελείται κατά
το σύνηθες από τον δρόμο, το στόμιο και το θάλαμο. Ο κατηφορικός δρόμος (μήκους 27,72μ., πλάτους 3 μ.) οδηγούσε μέσω του στομίου (βάθους 3,55 μ., πλάτους 1,55 μ.) στον ταφικό θάλαμο. Ο θάλαμος έχει κυκλική κάτοψη, διαμέτρου 8,35 μ. και κυψελοειδές σχήμα.
Τα τοιχώματα είναι κτισμένα κατά το εκφορικό σύστημα, συγκλίνουν δηλαδή σταδιακά προς την κορυφή, όπου η οπή φράσσεται με μεγάλη πλάκα, την κλείδα, σε ύψος 9μ. περίπου από
το δάπεδο. Όλα τα τοιχώματα του τάφου είναι κτισμένα με αδρούς λίθους. Το υπέρθυρο
του στομίου αποτελείται από τρεις διαδοχικούς μονόλιθους. Πάνω από αυτό εσωτερικά διαπιστώνεται το ανακουφιστικό τρίγωνο, ενώ εξωτερικά υιοθετήθηκε ένα πρωτότυπο σύστημα με την τοποθέτηση οριζοντίως τεσσάρων μικρότερων λίθων με κενά μεταξύ τους. Αν και ο τάφος είχε συληθεί μάλλον από την αρχαιότητα περιείχε πολυάριθμα ευρήματα, όπως κοσμήματα από χρυσό, άργυρο, χαλκό, ήλεκτρο, υαλόμαζα και φαγεντιανή, σφραγίδες από ημιπολύτιμους λίθους, κράνος κατασκευασμένο από χαυλιόδοντες κάπρου, χάλκινα όπλα και πλήθος αντικειμένων από ελεφαντόδοντο. Από αυτά ξεχωρίζουν δύο λύρες και μία κυλινδρική πυξίδα με ανάγλυφη απεικόνιση κριών. Επίσης βρέθηκαν πήλινα και λίθινα αγγεία. Αξιοσημείωτοι είναι τέσσερις αμφορείς από τη Χαναάν, που μαρτυρούν τις επαφές με τη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Τα ευρήματα από την επίχωση του δρόμου του τάφου υποδεικνύουν ότι αποδίδονταν τιμές στους προγόνους στα μετέπειτα χρόνια μέχρι τον 5ο αι. π.Χ. Τα ευρήματα από το Θολωτό Τάφο των Αχαρνών εκτίθενται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.
Quadra Team Patras-I am Quadra (Εγώ Είμι του Κουάντρα Τιμ)
Quadra Team Patras have training!!!
Traceurs:
Song: Look At Me Now- Brennan Savage
Οι Μυκηναίοι στη Βούντενη / The Mycenaeans at Voudeni
EXCERPTS [3min] of the archaeological documentary
The Mycenaeans at Voudeni (HD, color, 18 min, 2009)
directed by Vassilis Kosmopoulos
screenwriter -- supervisor: Andromache Gazi
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ [3min] από το αρχαιολογικό ντοκιμαντέρ
«Οι Μυκηναίοι στη Βούντενη» (HD, color, 18 min, 2009)
σε σκηνοθεσία Βασίλη Κοσμόπουλου
σενάριο-επιμέλεια: Ανδρομάχη Γκαζή
Voudeni is one of the most important settlements of the so called periphery of the Mycenaean world. It is also one of the very few Mycenaean sites in Achaia where both the settlement and the cemetery have been found. Research has shown that the place was used from 1500 to 1000 BC.
Today a long archaeological walk is created at Voudeni which enables visitors to see a large part of both the cemetery and the settlement. The film, which is on show at the visitors' centre, explains the site's significance by placing it within the larger context of the Mycenaean civilisation.
Ο μυκηναϊκός οικισμός της Βούντενης, χτισμένος σε προνομιακή θέση σε απόσταση 5χλμ. από την Πάτρα, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εγκαταστάσεις της μυκηναϊκής περιφέρειας. Επιπλέον, η Βούντενη είναι μία από τις ελάχιστες μυκηναϊκές θέσεις στην Αχαΐα όπου έχουν βρεθεί και ο οικισμός και το νεκροταφείο. Όπως αποδείχτηκε από τις ανασκαφικές έρευνες, η θέση κατοικήθηκε από το 1500 έως το 1000 π.Χ.
Στη Βούντενη δημιουργείται σήμερα ένας μεγάλος αρχαιολογικός περίπατος που επιτρέπει στους επισκέπτες να δουν μεγάλο μέρος του νεκροταφείου και του οικισμού.
Η ταινία, που προβάλλεται στο κέντρο επισκεπτών του χώρου, εξηγεί τη σημασία της Βούντενης, εντάσσοντάς την μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο του μυκηναϊκού πολιτισμού.
2k parkour Quadra team Patras
Kostas Kalandrakis and Kostas Liaskos training together after some time.
song: dont you worry child
edit: Xristos Karousos
enjoy
ΜΥΚΗΝΑΪΚΟΙ ΤΑΦΟΙ στα ΚΑΜΙΝΙΑ (ΦΟΥΡΤΖΟΒΡΥΣΗ) 18-8-2012
ΜΥΚΗΝΑΪΚΟΙ ΤΑΦΟΙ στα ΚΑΜΙΝΙΑ (ΦΟΥΡΤΖΟΒΡΥΣΗ) 18-8-2012.
18-08-2012. Ωρα 19:30: Ξενάγηση στους ΜΥΚΗΝΑΪΚΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ στα ΚΑΜΙΝΙΑ (ΦΟΥΡΤΖΟΒΡΥΣΗ), ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ, ΠΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ από την κυρία Ξένια Αραπογιάννη, επίτιμη έφορο του Υπουργείου Πολιτισμού. VIDEO (27 λεπτά), με το τουμπί (τύμβο), τους τάφους και τον κόσμο στην εκδήλωση.
MYCENAEAN TOMBS of KAMINIA (Area of the SPRING of FOURTZI') 18-08-2012.
18-08-2012. 19:30: A lecture of Mrs Xenia Arapogianni, about the MYCENAEAN TOMBS of KAMINIA (Area of the SPRING of FOURTZI'), VELANIDIA, PILOS, MESSENIA, GREECE . A 27 minute VIDEO, presenting the tomb, and the participants of this event.
newspatrasso: Μυκηναϊκό πάρκο Βούντενης- Πάτρα
Description
Ξενάγηση στο Ζωολογικό Μουσείο του Πανεπιστημίου Πατρών
more info at patrasevents.gr
Μυκηναϊκό Νεκροταφείο Αηδονιών, Κορινθία / Mycenaean Cemetery of Aidonia Greece
Το μυκηναϊκό νεκροταφείο των Αηδονίων βρίσκεται στην ελαιόφυτη πλαγιά του λόφου που περιβάλλει από ανατολικά την ομώνυμη κοινότητα, προσφέροντας εξαιρετική θέα στην κοιλάδα της Φλιασίας. Το νεκροταφείο έγινε γνωστό μετά τη βάναυση σύλησή του από οργανωμένες ομάδες αρχαιοκαπήλων, τη δεκαετία του 1970. Ακολούθησε ανασκαφή της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, φέρνοντας στο φως ευρήματα που κατέστησαν δυνατό τον συσχετισμό τους με τα προϊόντα της λαθρανασκαφής, όταν αυτά διατέθηκαν για πώληση στο εξωτερικό, το 1993. Η άμεση αντίδραση της ελληνικής πολιτείας οδήγησε στον επαναπατρισμό των αρχαιοτήτων (1996), οι οποίες παρουσιάστηκαν με τα ευρήματα της ανασκαφής στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και σήμερα βρίσκονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νεμέας.
Το νεκροταφείο περιλαμβάνει σχεδόν αποκλειστικά θαλαμοειδείς τάφους, οι οποίοι είναι εξολοκλήρου σκαμμένοι στον φυσικό βράχο και αποτελούνται από τρία τμήματα: τον δρόμο, έναν επιμήκη διάδρομο που οδηγεί από την επιφάνεια του εδάφους στο στόμιο, την υπόγεια είσοδο δηλαδή, μέσω της οποίας εισέρχεται κανείς στον ταφικό θάλαμο. Οι θαλαμοειδείς τάφοι χρησιμοποιούνται καθ' όλη την διάρκεια της μυκηναϊκής εποχής (π. 1600/1550-1100 π.Χ.) και βρίσκονται συχνά οργανωμένοι σε επιμέρους ομάδες-συστάδες. Όμοια αναπτύσσονται και οι τάφοι των Αηδονίων, οι οποίοι συγκεντρώνονται σε τρεις συστάδες, στο ανώτερο, το μεσαίο και το κατώτερο τμήμα του λόφου, δύο εκ των οποίων ερευνήθηκαν φέτος. Στον τάφο της μεσαίας συστάδας, του οποίου η οροφή είχε καταρρεύσει, διακρίθηκε μία πρωτογενής ταφή και σημαντικός αριθμός ανακομιδών, κτερισμένες κυρίως με πήλινα αγγεία και ειδώλια. Ο τάφος της κατώτερης συστάδας είχε επανειλημμένα χρησιμοποιηθεί, εκτός από τη μυκηναϊκή εποχή, στη γεωμετρική και την αρχαϊκή περίοδο και μεταγενέστερα. Παρά την μακρόχρονη χρήση, στο θάλαμο του τάφου αυτού διατηρήθηκε αδιατάρακτος λάκκος της πρώιμης μυκηναϊκής εποχής (π. 1600/1550 - 1550/1450 π.Χ.), ο οποίος μεταξύ άλλων περιέλαβε ταφή κτερισμένη με χάλκινα όπλα και άλλα αντικείμενα γοήτρου.
ΘΟΛΩΤΟΣ ΤΑΦΟΣ ΑΧΑΡΝΕΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2009
ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Αποποίηση: Το βιντεο δεν προοριζεται για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων . Το ακουστικό περιεχόμενο δεν ανήκει σε εμένα δεν κανω κέρδος από αυτό το βίντεο, είναι από το διαδίκτυο.
Ο ΘΟΛΩΤΟΣ ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΙΝΥΟΥ- ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΟΝ ''ΠΑΛΑΙΧΘΟΝΑ''(Β' ΜΕΡΟΣ)
Ο ΠΕΡΙΦΗΜΟΣ ΘΟΛΩΤΟΣ ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΙΝΥΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟ ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟ, ΤΟΝ ΛΕΓΟΜΕΝΟΝ ''ΜΙΝΥΕΙΟΝ'' . Ο ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΩΝ ΜΙΝΥΩΝ, ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
Αρχαιιολογικό πάρκο βούντενης πατρών
Ενα μικρο δειγμα απο αυτο το πανεμορφο παρκο αρχαιολογικου ενδιαφεροντος στη περιοχη της Πατρας.
Σε αυτον τον τάφο βρισκονται τα οστα 7 Μυκηναίων πολεμιστών ολοι τους σε ηλικια κατω τον 30ετων .
Dionysion - Thiva - Greece
Book now:
Dionysion hotel city: Thiva - Country: Greece
Address: Dimokritou 5-7; zip code: 32200
Enjoying a central location in the town of Thiva, the Neoclassical Dionysion features a bar and a snack bar. It offers air-conditioned accommodation with a flat-screen TV and free Wi-Fi. The Archaeological Museum of Thiva is just a short walk away.
-- Bénéficiant d'un emplacement central dans la ville de Thèbes, l'établissement de style néoclassique Dionysion dispose d'un bar et d'un snack-bar.
-- El Dionysion goza de una céntrica ubicación en la localidad de Thiva, presenta un estilo neoclásico y alberga un bar y una cafetería.
-- Das neoklassische Dionysion begrüßt Sie in einer zentralen Lage in Thiva, nur wenige Gehminuten vom Archäologischen Museum Theben entfernt mit einer Bar, einer Snackbar sowie klimatisierten Zimmern mit einem Flachbild-TV und kostenlosem WLAN.
-- De neoklassieke accommodatie Dionysion beschikt over een bar en een snackbar en geniet van een centrale locatie in de stad Thebe. De accommodaties is voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv en gratis WiFi.
-- Situato nel centro di Thiva, a pochi passi dal Museo Archeologico della città, il Dionysion in stile neoclassico offre un bar, uno snack bar e sistemazioni climatizzate con connessione WiFi gratuita e TV a schermo piatto.
-- Neoclassical Dionysion酒店享有底比斯(Thiva)镇的中心位置,设有酒吧、小吃店以及带平板电视和免费Wi-Fi的空调客房,距离Archaeological Museum of Thiva考古博物馆仅有很短步行路程。 Dionysion酒店的所有客房均拥有现代化的装饰,设有吹风机。部分客房可通往景观阳台,部分客房则拥有横梁天花板。 客人可以在酒店的小吃店品尝便餐和清凉饮品。酒吧提供饮品。 酒店距离Archaeological Museum of...
-- Неоклассический отель Dionysion расположен в центре города Фивы. К услугам гостей бар, снэк-бар, а также номера с кондиционером, телевизором с плоским экраном и бесплатным Wi-Fi. Рядом находится археологический музей города.
-- Το νεοκλασικό Dionysion βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία στην πόλη της Θήβας και προσφέρει μπαρ, σνακ μπαρ και κλιματιζόμενα καταλύματα με τηλεόραση επίπεδης οθόνης και δωρεάν Wi-Fi. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας είναι σε μικρή απόσταση με τα πόδια.
-- Dionysion har en sentral beliggenhet i byen Thiva, og tilbyr en bar, snackbar og rom med flatskjerm-TV, gratis Wi-Fi og klimaanlegg. Det arkeologiske museet i Thiva ligger bare en kort spasertur unna.
--
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΑΦΟΙ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΠΑΦΟΣ
Η δημοσιογράφος Σοφία Σολωμού μας ξεναγεί στους Τάφους των Βασιλέων και πιο συγκεκριμένα στον Θάλαμο 8 που με τις με τις ανακοινώσεις των ειδικών ως προς τη λειτουργία του ως μαυσωλείου του Πτολεμαίου Ευπάτωρα έχει συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα πάνω του.
Παναχαϊκό, Σανατόρειο και καταφύγιο