Kilis Ravanda Kalesi
Kilis gezilecek yerler listesinde yer alan Ravanda Kalesi, Orta Çağ'dan kalma önemli bir tarihi eserdir. Bölgeye hakim olan devletler tarafından kullanılmıştır.
Detaylı Bilgi:
Ravanda kalesi
Kilis'in en önemli tarihi kalıntılarından olan Ravanda Kalesi'ne gittik. Kesin olarak bilinmemekle birlikte kaynaklar kalenin varlığının Haçlı Seferlerine kadar vardığını söylüyor. Belenözü sınırında bulunan kale uçsuz bucaksız bir vadiyi gözetliyor sanki. Zeytin ağaçları yaşamın sonsuzluğunu hissederken insanoğlunun da kuş misali olduğunu hatırlatıyor bir kez daha. #kilis #ikikadinanadoluda #gezgin #travel #anatolia #turkey #turkiye #seyahat
Türkiye'de Eşi Benzeri Yok! 260 Yaşındaki Ağaç Görenleri Şaşırtıyor
Kilis’te, Türkiye’de eşi benzeri olmayan 260 yaşındaki Kızılçam ağacı görenleri şaşırtıyor. Kilis'in Polateli İlçesi Ravanda Köyünde Anıtlar ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından koruma altına alınan 260 yıllık çam ağacı, büyük ilgili görüyor.
Polateli İlçesi Ravanda Köyündeki asırlık çam ağacının dünyada nesli bitmekte olan orman varlıkları arasında olması nedeniyle Anıtlar ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından koruma altına alındıktan sonra anıt ağaç olarak 10 yıl önce tescil edildi.
Organ Genel Müdürlüğü tarafından açılan fotoğraf yarışmasında Kilis’teki, 260 yaşındaki Kızılçam ağacı birinci oldu. Kilis Orman İşletme Müdürü Cesim Karadağ, Organ Genel Müdürlüğü tarafından Kızılçam ağacının yarışmada yılın ağacı seçildiğini ifade ederek, “ Kızılçam Anıt ağacı birincilik ödülü aldı. Bu ağacımız Kilis’in Polateli ilçesi Belenözü Köyü (Ravanda) aynı zamanda Ravanda Kalesi ile karşı karşıya bulunmaktadır. Ravanda Kalesi kültürel ve tarihsel değerini taşıyan kaledir. Bu kaleyi gezmeye gelen insanlar, aynı zamanda bu ağacı da anıt ağacı olması vesilesiyle ziyaret etmektedirler. Teknik özelliğine baktığımızda yaklaşık 15 metre boyunda, 5 metre çapında, 260 yaşlarında tepe çapı da 20-25 metre karelik bir alanı kaplamaktadır. Bu ağaç kızılçamın agrophiotti valiyetesinde olup bu ve kendisine benzeyen bir ağaç Türkiye’nin başka yerinde görülmediğini tahmin etmekteyiz” dedi.
Ağacın telsinin 10 yıl önce yapıldığını ifade eden Karadağ, “Adana Anıtlar Müdürlüğü tarafından Anıt ağaç olarak tescili yapıldı.
Bakımını orman işletme müdürlüğü olarak, korumasını biz takip ediyoruz. 2 yıl kadar önce yoğun kar yağışı nedeniyle bu ağacın bazı dallarında kırılmalar olmuştu. Kırılan dalları temizledik. Bakım, onarım ve korumasını orman işletme müdürlüğü yapmaktadır”diye konuştu.
============================
Türkiye Gazetesi YouTube Kanalına Abone Olmak İçin:
►
Türkiye Gazetesi Resmi Web Sitesi
►
Türkiye Gazetesi Sosyal Medya Adresleri
►
►
►
►
Türkiye Gazetesi Haber Akışı
►
Ravanda kalesi
Ravanda kalesi kısa tanıtım belgeseli
Kilis - Ravanda Kalesi Drone Çekimi
Kilis - Ravanda Kalesine gazmeye gittik. Havalar pek uygun olmasa da ortam güzel olunca drone uçurmadan yapamadık. İyi seyirler. Umarım beğenirsiniz :)
Ravanda Kalesi Gezisi [ 2o12 ] Mustafa Atik ve Arkadaşları ' iyi seyirler...
Ravanda Kalesi Gezisi [ 2o12 ] Mustafa Atik ve Arkadaşları ' iyi seyirler...
The Most Beautiful Places in Kilis [TURKEY]
Beautiful Kilis [ Old Video 2015 ]
TURKEY Playlist:
Google+:
Facebook:
Twitter:
► Your video is in this compilation and you don't want to be featured?Please feel free to message us for solution!
Kilis'te definecilerin kazdığı alanda arkeologlar şapel ve mozaik buldu
arkeoloji.tv/canli arkeolog, arkeolojik, Elbeyli ilçesi, Kaçak kazı, Kilis, Sağlıcak köyü,
Introductory Video of Kilis, Turkey
Introductory Video of Kilis prepared by Kilis Museum (Supported by Kilis Governer)
More info about Kilis:
Erasmus+ @ Kilis 7 Aralık University
Ravanda Kalesi
Ravanda Kalesi Kilis'in 24 km. kuzeybatısında Polateli ilçesine bağlı Belenözü (Ravandan) Köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Afrin Çayı’nın doğusunda oldukça geniş bir açısı olan kale yüksek konik bir tepe üzerine kurulmuştur. Kale, dağın sivri tepesi oyulmak suretiyle yapılmıştır.
Kaleye ait yapılar zirvedeki düzlüktedir. Surlar ve birbirinden farklı uzaklıkta köşeli ve yarım yuvarlak biçimindeki burçlarının bir kısmı hala ayaktadır. Surun büyük bölümü yıkılmış ve toprakla örtülmüş durumdadır.
Kalenin iç kısmının doğu bölümünde ön tarafında merdivenler bulunan iki büyük su sarnıcı vardır. Sarnıçlardan gizli bir yolla Afrin Çayı'na inilebildiği sanılmaktadır. Kuzey bölümünde ise, saray olduğu düşünülen bir yapı kalıntısı bulunmaktadır.
Kalenin giriş kapısı güneydedir. Kapının çeşitli tarihlerde onarım gördüğü, yapı tarzından ve kullanılan malzemenin farklılığından anlaşılmaktadır. İç kale kapısının genişliği 2.20 m., yüksekliği 3.10 metredir. Kalenin kaç kat olduğunu tespit etmek mümkün olmamıştır.
Ravanda Kalesi ve çevresinde günümüze kadar arkeolojik kazı gerçekleştirilmediğinden kalenin geçmişi hakkındaki bilgiler tahmine ve bölgede eğemenlik kuran uygarlıklara dayanmaktadır.
Yesemek Heykel Atölyesi'nin Ravanda Kalesi'ne olan yakınlığından ve kalede görülen Hitit mimarisine ilişkin izlerden dolayı Hititler tarafından kullanıldığı görüşü ağır basmaktadır. Memlukluların uzun süre egemen olduğu kale Bizans döneminin ardından Arap akınları sırasında ve Osmanlı Döneminde de kullanılmıştır. Bu dönemde kaleye yeni ilaveler yapılarak genişletilmiştir. Bugün ayakta kalan kısım iç kaledir. Dış kale duvarlarından ancak bazı yerlerde döküntüler ve temeller kalmıştır. İslami devirlerde de ilaveler yapılmış, tahkim edilmiş ve genişletilmiştir.
KİLİS POLATELİ BELENÖZÜ KÖYÜ MUHTARI KEMAL YILDIRIM KOMŞU KÖYLER İLE BAĞLANTI YOLLARIMIZ ASFALTLANMA
Kilis ravanda kalesi doğup büyüdüğüm köy burası benim toprağım vatanım yurdum
Ravanda otel Mesgen Restaurant 27 Mayıs 2017 Mola Saati Programı
ramazan programı
gaziantep olay tv ekranalrında
cumartesi 21:30 ve pazar 12:10
Ülkücü yemini Kilis Ravanda kalesi
Kilis resul osman dağı
Sizlere Kilisin Resul Osman Dağının manzarasını çektim iyi seyirler