Livsfortælling / Lifetelling. Betina Pedersen, Tåsinge, Danmark.
Livsfortælling / Lifetelling. Film 1. (21:10 min.). Betina Pedersen. Tidligere Rudkøbing på Langeland, nu Tåsinge, Sydfyn, Danmark. Betina Pedersen er født den 24. juni 1977 på Svendborg Sygehus.
Fortalt den 24. september 2017 til Peter Yndgaard under Fynsmesterskaberne i Padelsport i Tåsinge Tennis Klub (Eksperimentarium), Tåsinge. Betina Pedersens makker under Fynsmesterskaberne i Padelsport, var Helle Suh Høi Meier, Tåsinge, som er født den 9. februar 1977 på Nykøbing Falster Sygehus.
livsfortaellinger.com & lifetellings.com.
Dänemark 2015 - 09 - Rudkobing Innenstadt
Homepage:
Facebook-Seite:
Erhvervsfremstød i USA 2016
Kronprinsparret deltog i erhvervsfremstød i USA den 27.-30. september 2016.
Kronprinsparret besøgte Washington D.C. og Boston for at stå i spidsen for et erhvervsfremstød med fokus på områderne fødevarer, clean tech, sundhedsløsninger samt de maritime erhverv.
Video: Kongehuset ©
Morgencafé for Hjemløse
Kronprinsparret besøgte den 21. december 2016 Morgencafé for Hjemløse i København.
I 2008 var stedet modtager af Kronprinsparrets Pris. I motivationstalen sagde H.K.H. Kronprinsessen bl.a.: Morgencafeen tildeles den humanitære pris for medarbejdernes og de frivilliges store engagement – og for deres anerkendende, kvalificerede og respektfulde støtte til de hjemløse.
Video: Kongehuset ©
Dänemark 2015 - 21 - Humble Kirke
Homepage:
Facebook-Seite:
Opråb fra Lohals: Hæveautomat tilbage, tak
Fyns Amts Avis er taget til Lohals på Nordlangeland for at lade folk få en stemme i debatten. Video: Daniel Kofoed.
Troense, Rudkøbing, Humble & Langelandsfort - Epic Passenger
A trip starting in Troense, passing Lundoy, Rudkøbing, Lindelse, Kaedeby, Humble, Tryggelev and ending at the Langelandsfort museum (Langeland, Denmark). Valdemars castle from the 17th century can also be seen. Sit back and enjoy the ride!
Frelsens Hær i Rudkøbing 2012
Tillykke med de 125 år
KRONPRINSEPARRETS SOMMERTOGT TIL HIRTSHALS, 25/8 2011
Vi følger kongeskibet Dannebrog`s anløb af Hirtshals havn, og herefter kører kronprinseparret i åben karet til Hirtshals Gamle Rådhus, og med Nordsøgarden i spidsen går turen videre til Den Grønne Plads. Her underholder Klub 99 og Vendsyssel Marimba Steel Band. Efter besøg i såvel Hirtshals som Hjørring, går dagens sidste karet-tur fra Hirtshals Fyr til havnen, og medens der om aftenen afholdes reception på kongeskiber Dannebrog, er der en stor koncert på Den Grønne Plads.
Filmen slutter med Danneborgs afsejling til Århus.
Per Gunnar Christensen har filmet og redigeret.
Filmen varer ca. 33 minutter
Filmens indhold:
00.00 Sirenen
00.29 Introduktion v/Jørgen Christensen
02.28 Dannebrog anløber Hirtshals havn
04.26 Dannebrog lægger til kaj
04.55 Dannebrog ved kajen
05.40 Musik
06.05 Kronprinseparret hilser på de fremmødte
08.51 Kronprinseparret går ombord igen
09.42 Musik på kajen
11.04 Honoratiores, musik
11.33 Ved Det Gamle Rådhus venter menneskemængden spændt på kronprinseparret
12.53 Kronprinseparret ankommer til rådhuset i den åbne karet
14.35 Den fine karet
15.29 Kronprinseparret kommer ud fra rådhuset
16.12 Med Nordsøgarden i spidsen forlader kareten med kronprinseparret rådhuspladsen
17.35 Ved Hirtshals Museum
18.54 Nørregade
19.30 Den Grønne Plads
19.57 Klub 99 synger ”Min hjemby” under ledelse af Børge Eriksen
21.43 Vendsyssel Marimba Steel Band
22.52 Kronprinseparret hilser på publikum, og forlader i ”Krone 2” Den Grønne Plads
25.11 Vendsyssel Marimba Steel Band
26.23 Børnehavebørn fortæller
26.39 Kronprinseparret ankommer i den åbne karet fra Hirtshals Fyr, og ned ad Kystvejen
28.30 Sweetheart med Pernille Højmark giver koncert på Den Grønne Plads
30.40 Kongeskibet Dannebrog lægger fra kaj, til kor-sang
32.00 Fyrværkeri, medens kongeskibet forlader Hirtshals
33.20 SLUT
Expert Rudkøbing - Elektronikudstilling 2013
Læs mere om vores udstilling:
Praise song by pinse kirke Randers Danmark
Praise song
Praise song
SC2018 - Onsdag aften
Dr. Michael Maiden har en stærk profetisk stemme til vores tid og har betjent både politikere, præster og ledere over hele verden. Han er del af bestyrelsen i “Church on The Rock International” – en dynamisk apostolsk tjeneste som overseer mere end 6000 kirker verden over – og en række andre bestyrelser.
Lindelse Sognegård
Indvielse af den renoverede Lindelse Sognegård 15. februar 2015
Tryggelev Kirke
To begravelser - og ingen dåb, konfirmation eller vielser sidste år. Kom med til Tryggelev Kirke. Video: Daniel Kofoed.
Gershwin Summertime Langeland 2017
Turistfilm fra Langeland 2017
Rudkøbing (med Øhavsmarked)
Skovsgaard (med Art 2change - pølsebakkekunst)
Kong Holms høj
Tullebølle
Påø strand (vild mad)
Badeanstalten (Rudkøbing)
Løkkeby langdysse
Stengade strand
Oehlenschlägers bøg
Skoven ved Hesselbanken nær Tranekær
Emmebølle strand
Spodsbjerg
Kunsttårn - Jørgen Minor
Rudkøbing marina
Tranekær (kirke, by, medicin have)
Botofte skovmose
Dobbelt jættestue i Tvedeskov
Kunsttårn - Henriette Lorentz
Lohals
Hov fyr
Rudkøbing
Winthers museum
Alfio Bonanno kunst
Hans Kjær kunst
Cykelpassage nord for Rudkøbing.
Lange Lars Fra Langeland
Provided to YouTube by Universal Music Group
Lange Lars Fra Langeland · Birthe Kjær
Danse & Synge
℗ 1969 Universal Music (Denmark) A/S
Released on: 1969-01-01
Producer: Johnny Reimar
Unknown, Other: Helmer Olesen
Unknown, Other: Helmer Olesen's Kor & Orkester
Composer Lyricist: John Christensen
Auto-generated by YouTube.
Langeland og Strynø 2017
Sommerudflugt til det Sydfynske Øhav.
Marcus imponerer dronning Margrethe
Dronning Margrethe sluttede sidste dag på sommertogtet med Dannebrog med at besøge Strynø... 29 minutters sejlads fra Rudkøbing.
En af dronningens store oplevelser på øen var mødet med 11-årige Marcus Andersen, som uventet fik en opskrift af dronningen.
Oprindeligt publiceret 9. september 2016
Faktaboks: Dronning Margrethe
Dronning Margrethe er født d. 16. april 1940 på Amalienborg Slot i København – kun en uge efter Nazi-Tysklands invasion af Danmark. Dronningen er datter af kong Frederik 9. (død 1972) og dronning Ingrid (død 2000). Margrethe blev døbt d. 14. maj 1940 i Holmens Kirke og konfirmeret d. 1. april 1955 på Fredensborg Slot.
Dronning Margrethe II bærer det fulde navn Margrethe Alexandrine Þórhildur Ingrid. Dronningens farfar, kong Christian 10, var konge af Island, da hun blev født, og derfor modtog hun det islandske navn, Þórhildur. Dronningen tituleres Hendes Majestæt Dronning Margrethe II og i tiltale Deres Majestæt.
Dronningen har to søskende; prinsesse Benedikte af Danmark (født 29. april 1944) og dronning Anne-Marie (født 30. august 1946), som fra 1964 til 1974 var dronning af Grækenland. Sammen tilhører søskendeflokken den glückburgske slægt, og idet Margrethe II er barnebarn af Margareta af Connaught, er hun nr. 321 i den britiske tronfølge.
Den 10. juni 1967 blev Margrethe gift med den franske diplomat, Henri-Marie-Jean André greve de Laborde de Monpezat, bedre kendt som prins Henrik. Brylluppet fandt sted i Holmens Kirke. Sammen har de sønnerne kronprins Frederik og prins Joachim.
Danmarks regent
Margrethe II var ikke tronarving ved fødslen, men blev det d. 5. juni 1953, da den nye Tronfølgelov åbnede op for kvindelig arvefølge. Det gjorde man, da kongeparret Frederik 9. og Ingrid kun havde døtre, og tronen efter tronfølgeloven ellers skulle overgå til kong Frederiks yngre broder Arveprins Knud og siden til hans ældste søn, Prins Ingolf.
Med Grundloven af 5. juni 1953 blev Landstinget nedlagt og den parlamentariske sædvane indskrevet i lovteksten. Samtidig ændredes Tronfølgeloven, så der indførtes delvist kvindelig arvefølge til tronen. Det betød, at sønner fortsat havde fortrinsret for døtre, men kvinder godt kunne være tronarvingen.
Tronfølgeloven er siden ændret, så det altid vil være den førstefødte – uanset køn – som arver tronen. Ændringen blev vedtaget af Folketinget d. 2. juni 2006, af et nyvalgt Folketing d. 24. februar 2009 samt ved en folkeafstemning d. 27. juni 2009.
Herefter var Margrethes officielle titel tronfølgeren, prinsesse Margrethe. En hyppigt udbredt misforståelse er, at dronningen har været kronprinsesse.
Da hun fyldte 18 år, blev hun optaget som tronfølger i Statsrådet, som er et dansk statsorgan bestående af kongen eller dronningen, den myndige tronfølger og samtlige ministre. Her ledede hun møderne under sin fars fravær.
Siden sin fars død d. 14. januar 1972 har Margrethe II fungeret som Danmarks regent. Den 15. januar 1972 blev hun udråbt som dronning fra Christiansborg Slots balkon af daværende statsminister Jens Otto Krag.
Dronning Margrethe blev fejlagtigt betegnet som den anden dronning Margrethe. Dette er fejlagtigt, idet Margrethe 1. ikke var dronning, fordi man i 1300-tallet kun tillod kvinder som Danmarks riges formynder. Margrete 1. var formynder for sin søn Oluf, men da han døde i 1387 valgte Rigsrådet hende til regent.
Derfor er Margrethe II den første regerende dronning af Danmark, idet kvindelig arvefølge først blev indført med grundlovsændringen af 1953.
Dronningens opgaver
Danmarks styreform er konstitutionelt monarki. Det betyder, at monarken fungerer som statsoverhoved i et land med demokratisk valgt regering.
Monarken er i Danmark afskåret fra at udføre politiske handlinger, da dette varetages af regeringen og Folketinget. Love skal underskrives af regenten og den pågældende fagminister, før de er gyldige.
Dronningen spiller en vigtig rolle i udnævnelse og afskedigelse af regeringer. I forbindelse med en dronningerunde har hun en vigtig opgave i at udpege den person, der kan opnå størst opbakning og skabe grundlag for at danne regering.
Når en folkevalgt person har skabt grundlag for en regering uden flertal imod sig, meddeler personen dette til dronningen og anbefaler en regeringsudnævnelse.
Guds hjælp, folkets kærlighed, Danmarks styrke
Sådan lyder Margrethe II’s valgsprog. Danske monarkers valgsprog er en mindst 500 år gammel tradition. Traditionen var en måde, hvorpå monarken kunne udtrykke en eller flere værdier, vedkommende ønskede skulle præge landet.
Tidligere optrådte kongens valgsprog ofte på mønterne og skrevet på latin.
Danske Kirkedage 2010
Video med stævnesangen fra Danske Kirkedage i Viborg 2010 sunget af Tina Lynderup, Videbæk. (Tekst: Lars Busk Sørensen, melodi: Erling Lindgren)
Dronning Margrethe stak til søs
Dronning Margrethe indledte sæsonen til søs ved officielt at gå om bord på Kongeskibet Dannebrog. Det skete i strålende sol og med sirener og kanonsalutter fra Sixtus.
Dronningen sejlede med Dannebrog til Helsingør og spiste undervejs frokost om bord.
I næste uge danner Dannebrog rammen om kongefamiliens ophold i Oslo.
Oprindeligt publiceret 3. maj 2017
Faktaboks: Dronning Margrethe
Dronning Margrethe er født d. 16. april 1940 på Amalienborg Slot i København – kun en uge efter Nazi-Tysklands invasion af Danmark. Dronningen er datter af kong Frederik 9. (død 1972) og dronning Ingrid (død 2000). Margrethe blev døbt d. 14. maj 1940 i Holmens Kirke og konfirmeret d. 1. april 1955 på Fredensborg Slot.
Dronning Margrethe II bærer det fulde navn Margrethe Alexandrine Þórhildur Ingrid. Dronningens farfar, kong Christian 10, var konge af Island, da hun blev født, og derfor modtog hun det islandske navn, Þórhildur. Dronningen tituleres Hendes Majestæt Dronning Margrethe II og i tiltale Deres Majestæt.
Dronningen har to søskende; prinsesse Benedikte af Danmark (født 29. april 1944) og dronning Anne-Marie (født 30. august 1946), som fra 1964 til 1974 var dronning af Grækenland. Sammen tilhører søskendeflokken den glückburgske slægt, og idet Margrethe II er barnebarn af Margareta af Connaught, er hun nr. 321 i den britiske tronfølge.
Den 10. juni 1967 blev Margrethe gift med den franske diplomat, Henri-Marie-Jean André greve de Laborde de Monpezat, bedre kendt som prins Henrik. Brylluppet fandt sted i Holmens Kirke. Sammen har de sønnerne kronprins Frederik og prins Joachim.
Danmarks regent
Margrethe II var ikke tronarving ved fødslen, men blev det d. 5. juni 1953, da den nye Tronfølgelov åbnede op for kvindelig arvefølge. Det gjorde man, da kongeparret Frederik 9. og Ingrid kun havde døtre, og tronen efter tronfølgeloven ellers skulle overgå til kong Frederiks yngre broder Arveprins Knud og siden til hans ældste søn, Prins Ingolf.
Med Grundloven af 5. juni 1953 blev Landstinget nedlagt og den parlamentariske sædvane indskrevet i lovteksten. Samtidig ændredes Tronfølgeloven, så der indførtes delvist kvindelig arvefølge til tronen. Det betød, at sønner fortsat havde fortrinsret for døtre, men kvinder godt kunne være tronarvingen.
Tronfølgeloven er siden ændret, så det altid vil være den førstefødte – uanset køn – som arver tronen. Ændringen blev vedtaget af Folketinget d. 2. juni 2006, af et nyvalgt Folketing d. 24. februar 2009 samt ved en folkeafstemning d. 27. juni 2009.
Herefter var Margrethes officielle titel tronfølgeren, prinsesse Margrethe. En hyppigt udbredt misforståelse er, at dronningen har været kronprinsesse.
Da hun fyldte 18 år, blev hun optaget som tronfølger i Statsrådet, som er et dansk statsorgan bestående af kongen eller dronningen, den myndige tronfølger og samtlige ministre. Her ledede hun møderne under sin fars fravær.
Siden sin fars død d. 14. januar 1972 har Margrethe II fungeret som Danmarks regent. Den 15. januar 1972 blev hun udråbt som dronning fra Christiansborg Slots balkon af daværende statsminister Jens Otto Krag.
Dronning Margrethe blev fejlagtigt betegnet som den anden dronning Margrethe. Dette er fejlagtigt, idet Margrethe 1. ikke var dronning, fordi man i 1300-tallet kun tillod kvinder som Danmarks riges formynder. Margrete 1. var formynder for sin søn Oluf, men da han døde i 1387 valgte Rigsrådet hende til regent.
Derfor er Margrethe II den første regerende dronning af Danmark, idet kvindelig arvefølge først blev indført med grundlovsændringen af 1953.
Dronningens opgaver
Danmarks styreform er konstitutionelt monarki. Det betyder, at monarken fungerer som statsoverhoved i et land med demokratisk valgt regering.
Monarken er i Danmark afskåret fra at udføre politiske handlinger, da dette varetages af regeringen og Folketinget. Love skal underskrives af regenten og den pågældende fagminister, før de er gyldige.
Dronningen spiller en vigtig rolle i udnævnelse og afskedigelse af regeringer. I forbindelse med en dronningerunde har hun en vigtig opgave i at udpege den person, der kan opnå størst opbakning og skabe grundlag for at danne regering.
Når en folkevalgt person har skabt grundlag for en regering uden flertal imod sig, meddeler personen dette til dronningen og anbefaler en regeringsudnævnelse.
Guds hjælp, folkets kærlighed, Danmarks styrke
Sådan lyder Margrethe II’s valgsprog. Danske monarkers valgsprog er en mindst 500 år gammel tradition. Traditionen var en måde, hvorpå monarken kunne udtrykke en eller flere værdier, vedkommende ønskede skulle præge landet.
Tidligere optrådte kongens valgsprog ofte på mønterne og skrevet på latin.