Lacul SFÂNTA ANA, elegie de toamnă - SAINT ANNE Lake, Autumn Elegy (Harghita County, Romania)
Lacul Sfânta Ana, situat în extremitatea sudică a Munților Harghita, munți de origine vulcanică stinși în timpuri geologice relativ recente, este singurul lac din România instalat într-un crater vulcanic. Alături de Sfânta Ana este un alt crater vulcanic, Mohoș, puțin mai vechi, la care eroziunea a distrus un sector din peretele craterului, astfel că fostul lac a fost în bună parte drenat și transformat într-un tinov (turbărie), adăpostind o lume fantastică și care poate fi vizitată ( , ). Revenind la lacul nostru, datele ”tehnice” ale acestuia le-am prezentat în detaliu într-un videoclip mai vechi ( ), astfel că acum nu ne rămâne decât să admirăm pastelul lacustru într-o frumoasă zi de toamnă. Nuanțele galbene și ruginii ale fagilor subliniază inversiunea termică din zona lacului (coniferele sunt mai jos de foioase).
Saint Anne Lake, located in the southern extremity of the Harghita Mountains, volcanic mountains quenched in relatively recent geological times, is the only lake in Romania installed in a volcanic crater. Next to Saint Ana is another volcanic crater, Mohos, a bit older, where erosion has destroyed a sector in the crater wall, so the former lake has been largely drained and transformed into a peat-bog, sheltering a fantastic world who can be visited (my videos: Returning to the Saint Anne Lake, the technical data was presented in detail in an older video ( so now we can only admire the lacustrine pastel on a beautiful autumn day. The yellow and rust shades of the beeches highlight the thermal inversion in the lake area (the coniferous trees are lower than the deciduous trees).
Music:
Eastminster by Kevin MacLeod este licențiată în baza unei licențe Creative Commons Attribution license (
Sursă:
Artist:
Road to Saint-Anna Lake
Go Pro hero 2, Saint Anna, Lacul Sfanta Ana, Szent Anna to
Lacul Sfanta Ana - Saint Anne Lake
????ROM „Lacul Sfânta Ana (în maghiară Szent-Anna tó) este singurul lac vulcanic din România. Este situat în masivul Ciomatu din județul Harghita, pe stânga râului Olt, în apropiere de stațiunea Tușnad. Lacul este așezat pe fundul craterului unui vulcan stins, denumit Ciomatu Mare (în maghiară Nagy-Csomád), din masivul vulcanic Puciosu, locul celei mai recente erupții vulcanice în Carpați și în Europa de Est, care a avut loc acum câteva zeci de mii de ani (probabil mai recent de acum 42.000 ani).
Lacul Sfânta Ana se află la o altitudine de 946 m. De formă aproape circulară, similar cu o paletă de pictor, are o lungime de 620 m și o lățime maximă de 460 m, o suprafață de 19,50 ha și o adâncime maximă de 7 m. Lacul își completează apele numai din precipitații, neavând izvoare. Puritatea apei se apropie de aceea a apei distilate, cu numai 0,0029 ml minerale. Capacitatea trofică redusă a apei lacului se datorează și emanațiilor mofetice prin fundul lacului și prin pereții craterului.”
????ENG „Lake Sfânta Ana (Romanian pronunciation: [ˈsfɨnta ˈana]; Hungarian: Szent Anna-tó, meaning Saint Anne Lake in both languages) is the only crater lake in Romania[1] located in the volcanic crater of the volcano named Ciomatu Mare of the Eastern Carpathians, near Tușnad in the Natural Reserve of Mohoș, Harghita County, Romania. No animal can survive around Lake Ana due to the low oxygen concentration there.
Palynology studies concluded that the history of Lake Saint Anne began about 9,801-8,801 years ago, at the stage of peat bog and shallow lake.
It has an oval form and an area of 220,000 m².
According to measurements made in 2005, the maximum depth of the lake is 6.4 m and the sediment thickness is about 4 m. The lake is supplied exclusively from precipitation, therefore the degree of mineralization of the water is very low. The water purity approaches of that of distilled water, with only 0.0029 ml mineral
In winter, the lake is covered with a layer of ice of up to 1 m. The lake is part of the Mohos Nature Reserve.
Near the lake, there is a Roman Catholic chapel dedicated to Saint Anne.
Swimming in the lake, in general, is prohibited since April 2018 [2]. It is available only for sporting events under special permits..”
▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼
????Music: „Harvest_Time” from YouTube library
????Thank you for RATE, SHARE and SUBSCRIBE for more!
Wishing you all the best!
????SUBSCRIBE to my channel HERE:
???? Filmed with Sony AX100
???? Edited in Magix Vegas pro 15
#MyTravelChannel #adorian56 #LaculSfantaAna
Băile Sfânta Ana, iarna - Saint Anna Bath, winter (Tomești, Harghita, Romania)
Szent Anna Feredő, télen
Băile Sfânta Ana sunt situate la marginea vestică a comunei Tomești (județul Harghita), lângă Lacul Fără Fund și în apropiere de Biserica Ciuntită (ambele pe Youtube).
St. Anna Bath (Szent Anna Feredő - in Hungarian) is located on the western edge of the village Tomeşti (Csíkszenttamás - in Hungarian, Harghita County, Romania), near The Bottomless Lake (Feneketlen Tó - in Hungarian) and The Crippled Church (Csonkatorony - in Hungarian), also on YouTube.
Visit Transylvania, Baile Tusnad
A film that shows the surroundings of Baile Tusnad, highlighting just a few of them. Bears, volcanic lakes, trails, Falcon Rock, Mohos,Saint Ana.
Lacul SFANTA ANA Lake (Harghita County, Romania)
Activați subtitrarea - Enable subtitles
Sfânta Ana Lake (in Hungarian: Szent Anna-tó) meaning Saint Anne Lake is the only crater lake in Romania located near Tușnad in the Natural Reserve of Mohoș - Sfanta Ana, Harghita County, Romania. Palynology studies concluded that the history of Lake Saint Anne began about 9,800-8,800 years ago, at the stage of peat bog and shallow lake. It has an oval form and an area of 220,000 m². According to measurements made in 2005, the maximum depth of the lake is 6.4 m. The lake is supplied exclusively from precipitations, therefore the degree of mineralization of the water is very low. The water purity approaches of that of distilled water. In winter, the lake is covered with a layer of ice of up to 1 m. Near the lake there is a Roman Catholic chapel dedicated to Saint Anne.
Lacul Sfânta Ana se găsește în Munții Harghita, la 55 Km (pe drum) de Miercurea Ciuc, dar aproape de Băile Tușnad. La lac se poate ajunge din Băile Tușnad pe cărări foarte abrupte sau pe un drum modernizat care ocolește muntele. Este singurul lac din România instalat pe fundul unui crater vulcanic. Împreună cu tinovul (turbăria) Mohoș situat în craterul învecinat, formează o rezervație naturală complexă. Lacul are o formă aproape circulară (diametrele maxime și minime fiind de 620 m, respectiv 460 m). Oglinda lacului este la cota de 949 m, iar culmea care formează marginea craterului este cu 120-350 m mai sus.
Turiștilor amatori de plimbare pe apă le sunt puse la dispoziție bărci din fibră de sticlă și echipament (veste) de salvare. Pe marginea lacului sunt amenajate locuri pentru picnic, dar și panouri de avertizare privind prezența urșilor. În zona Mohoș - Sfânta Ana sunt peste 20 de urși.
Suprafața apei este de circa 20 hectare. Adâncimea maximă a lacului este de circa 6,5 m. Specific lacului este că acesta nu se alimentează din izvoare sau pârâiașe, ci numai din precipitații. Din această cauză și apa este foarte slab mineralizată
(0,0029 mg/l ?) aproape ca apa distilată. Slaba mineralizare a apei și emanațiile de gaze mofetice prin fundul lacului fac ca apa să aibă o capacitate trofică redusă. Fauna lacului este redusă, totuși am văzut cârduri de pești în zona pontonului cu bărci.
În crater se poate remarca ușor fenomenul de inversiune a vegetației: coniferele sunt lângă lac, iar deasupra foioasele. Situația este datorată microclimatului mai rece și mai umed din zona de fund a craterului.
La marginea nord-estică a lacului, apare o zonă de tinov cu mușchi, rogoz și roua cerului. În apropiere este o capelă catolică cu hramul Sfânta Ana.
Circumferința actuală a lacului Sfânta Ana ar fi de circa 1620 m, dar la începutul secolului XX era de circa 1750 m. Conform unei descrieri de la mijlocul secolului XIX, era atunci mult mai mare, coincizând cu cărarea care înconjoară acum lacul. Vechimea lacului nu a fost determinată cu exactitate. Cele mai recente erupții vulcanice sunt presupuse a fi avut loc, după diverși autori, acum 10.000-40.000 ani. Consider însă că acestea au fost de mică amploare și nu s-au desfășurat obligatoriu prin actualul crater. Studiile palinologice (făcute probabil pe spori de plante din în cele mai vechi sedimente) relevă vârsta 9.800-8.800 ani. Evoluția lacustră ar fi început ca turbărie și lac puțin adânc, urmat de adâncirea apei până la 12 m acum 2.700-700 ani
Conform unei legende, numele lacului provine de la o fată, Ana, care s-a aruncat în apă nevrând să se mărite cu tânărul impus de părinți. Conform altei legende lacul s-a format datorită blestemelor unei fete care împreună cu surorile ei a fost înhămată la o caleașcă. În urma blestemului, s-a deschis pământul iar castelul tiranului s-a prăbușit în flăcări, în locul acestuia apărând lacul.
Băile Tușnad și Împrejurimile: Vulcanul tăcut / Băile Tușnad and Surroundings: The Silent Volcano
Destinația ideală pentru întinerirea trupului și a sufletului este „scăldată” de ape minerale cu puteri tămăduitoare. Completate de mofete, aer bogat ionizat și climat sub-montan, te vor transforma în voinicul din poveste, ce își reface forțele și vitalitatea peste noapte. Poți colinda, la pas sau pe bicicletă, pe sub brazi răcoroși până la singurul lac vulcanic din ţară (Lacul Sfânta Ana) sau prin sate tradiționale cu biserici fortificate și meșteșugari pricepuți.
Mai multe detalii despre cum poți să-ți planifici o vacanță ecoturistică în România: eco-romania.ro
Facebook: facebook.com/eco.romania
Mai multe detalii despre Băile Tușnad și Împrejurimile: eco-turism.ro
Facebook: facebook.com/BaileTusnadsiImprejurimile
Film realizat în cadrul programului „Dezvoltarea destinațiilor ecoturistice în România, o inițiativă comună a Romanian-American Foundation și a Fundației pentru Parteneriat.
©️ Fundația pentru Parteneriat & Romanian-American Foundation
===========================
The ideal destination for body and soul rejuvenation is bathed by healing mineral waters. Complete with mofettes, richly ionized air and submontane climate, they shall turn you into a fairy tale hero, who replenishes his force and vitality overnight. You can stroll, by foot or on bicycle, under umbrageous firs, up to the only volcanic lake in the country (Saint Ana Lake), passing traditional villages with fortified churches and skilled craftsmen.
More details on how you can plan an ecotourism holiday in Romania: eco-romania.ro
Facebook: facebook.com/eco.romania
More details about Băile Tușnad and Surroundings on: eco-turism.ro
Facebook: facebook.com/BaileTusnadsiImprejurimile
Film made as part of the Development of Ecotourism Destinations in Romania Programme – a joint initiative of the Romanian-American Foundation and the Romanian Environmental Partnership Foundation.
©️ Romanian Environmental Partnership Foundation & Romanian-American Foundation
Lacul Sfanta Ana
Cu barca pe lacul Sfanta Ana ;
Lacul Sfânta Ana este singurul lac vulcanic din România. Este situat în masivul Ciomatu din județul Harghita, pe stânga râului Olt, în apropiere de stațiunea Tușnad ;
Lacul Sfânta Ana se află la o altitudine de 946 m. De formă aproape circulară, similar cu o paletă de pictor, are o lungime de 620 m și o lățime maximă de 460 m, o suprafață de 19,50 ha și o adâncime maximă de 7 m. Lacul își completează apele numai din precipitații, neavând izvoare. Puritatea apei se apropie de aceea a apei distilate, cu numai 0,0029 ml minerale. Capacitatea trofică redusă a apei lacului se datorează și emanațiilor mofetice prin fundul lacului și prin pereții craterului.
Turiștii veniți la lacul Sfânta Ana nu au nevoie de prognozele meteorologilor pentru a afla cum va fi vremea, ei având la îndemână o metodă empirică, dar exactă, oferită de muntele vulcanic: cele două fisuri formate în munte care prevestesc vremea. Localnicii știu că Dacă emanațiile din fisuri pișcă la nas, atunci e semn de furtună, iar dacă nu, ziua va fi însorită, tocmai potrivită pentru drumeții. Fenomenul are o explicație științifică. În munte se desfășoară încă o activitate post-vulcanică, sensibilă la orice schimbare a presiunii atmosferice. Când presiunea atmosferică scade, gazele, precum bioxidul de carbon și sulful, urcă spre suprafață și inundă fisurile cu un miros înțepător, semn că vine ploaia.
Lacul Sfânta Ana este o rezervație complexă naturală, geologică, floristică și faunistică, fiind legat de Băile Tușnad prin poteci turistice.
Despre acest lac există și unele legende.
Doi tineri trebuiau să se căsătorească. Fata, pe nume Ana, care urma să devină soție, nu dorea acest lucru deoarece părinții o obligau să se căsătorească numai pentru a pune mâna pe averea tânărului, care era destul de necioplit în ale măritișului. În seara nunții, mireasa a fugit și s-a aruncat în acest lac, trupul ei neînsuflețit nefiind găsit nici în ziua de astăzi. Din această cauză lacul poartă numele acelei fete. În fiecare an, de hramul Sf. Ana, lacul este sfințit de către mitropolie.
Odinioară, prin aceste locuri trăiau doi tirani care erau frați. Unul stăpânea o cetate pe vârful Puciosul din apropiere, celălalt, o cetate situată pe locul actualului lac. Stăpânul cetății de pe Puciosul avea o caleașcă minunată, câștigată la zaruri, fapt ce a stârnit invidia fratelui său, care a pus rămășag că a doua zi va veni în vizită cu o caleașcă și mai măreață. Pentru a câștiga rămășagul, tiranul pune să fie înhămate la caleașca sa opt din cele mai frumoase fete din împrejurimi. Caleașca fiind foarte grea, acestea nu au putut să o urnească, fapt ce a dezlănțuit mânia stăpânului, care a început să le biciuiască. Una din fete, pe nume Ana, l-a blestemat pe stăpânul cel mârșav. Blestemul fetei s-a împlinit numaidecât: s-a pornit o furtună îngrozitoare, cu fulgere și tunete, cutremure, iar cetatea, împreună cu tiranul ei, s-a scufundat în flăcări. În locul cetății de odinioară s-a format un lac albastru și liniștit, numit de locuitorii din zonă Lacul Sfânta Ana.
Informatii Wikipedia
Video filmat cu Gopro4
Music :
Name : Halcyon-Runaway-feat-Valentina-Franco-NCS-Release_dML91GqvjSQ
Music Proveded :
Nature in progress - Saint Anne Lake + BEAR WITH CUBS SIGHT - Lacul Sfanta Ana 2019
Lake Sfânta Ana (Lake)
Nature in progress - Saint Anne Lake
Lacul Sfanta Ana
Saint Anne Lake is the only crater lake in Romania located in the volcanic crater of the volcano named Ciomatu Mare of the Eastern Carpathians, near Tușnad in the Natural Reserve of Mohoș, Harghita County, Romania.
Palynology studies concluded that the history of Lake Saint Anne began about 9,800-8,800 years ago, at the stage of peat bog and shallow lake.
The lake is supplied exclusively from precipitation, therefore the degree of mineralization of the water is very low. The water purity approaches of that of distilled water, with only 0.0029 ml mineral
In winter, the lake is covered with a layer of ice of up to 1 m. The lake is part of the Mohos Nature Reserve.
Near the lake there is a Roman Catholic chapel dedicated to Saint Anne.
General data: the lake has an oval form and 220,000 m². According to the measurements made in 2005, the maximum depth of the lake is 6.4 m and the sediment thickness is about 4 m.
Székelyföld - Szent Anna tó, Lacul Sfânta Ana
Lacul Sfanta Ana - singurul lac vulcanic din Romania.
If you enjoyed this video, please SHARE the video and SUBSCRIBE to my channel for new interesting videos.
Thanks for watching!
Filmed in July 2019 with Anafi Parrot drone, and Samsung S9 Plus on DJI Osmo mobile 2
Thanks for watching!
New videos every week, SUBSCRIBE to stay up to date!
#SnowTrainRunnin
#TrainSnowblower
#RotarySnowPlowBlower
#ICESTORM
======================================================
(C) & (P) Snow Train Runnin'
All rights reserved.
Unauthorized reproduction is a violation of applicable laws.
In order to avoid copyright infringement, please, do not upload this video on your channel.
Romanian roads - DJ113, Balvanyos - Lacul Sf. Ana * 2013.01.01
Pe drumul judetean DJ113, de la Balvanyos pana la Lacul Sf. Ana, in judetul Covasna * 01 ianuarie 2013
On the local road DJ113, from Balvanyos to Lacul Sf. Ana (St. Anna Lake), in Covasna county, Romania * January 01st 2013
Traseul / the route:
Camera: Samsung Galaxy S1 Plus
MTB lacul Sf.Ana-tusnad
Tura mtb all mountain la lacul sf. Ana. Chiar plin de frunze, traseul poate fi parcurs . Marea problema sunt arborii cazuti pe poteca.
Lacul Sfanta Ana - Tusnad, Romania, Octombrie 2017
Filmare aeriană Lac Sfânta Ana
BAILE TUSNAD 2012
BAILE TUSNAD 2012
Drumul spre Lacul Sfanta Ana, Romania
Baile Tusnad - Lacul Sfanta Ana (ian. 2018)
DN12(E578) - DJ113 - DJ113A
Kovászna drón - Székelyföld, Erdély, Románia
Légi felvételek Kovászna megyéből. Háromszék/Székelyföld/Erdély/Románia
Helyszínek:
Olasztelek: Castle Hotel Daniel
Vargyasi Daniel kastély
Vargyas szoros
Miklósvár: Kálnoky kastély, Kálnoky gróf vendégház
Sepsiszentgyörgy kürtös kalács fesztivál
Szent Anna tó
Mohos tőzegláp
Bálványosfürdő: Bálványos Resort, Grand Hotel Bálványos
Tusnádfürdő medveles
VisitCovasna.com
facebook.com/visit.covasna
#VisitCovasna #LandOfMansions #CovasnaRomania #Kovászna #UndiscoveredTransylvania #IrányHáromszék
Részletek a blogon:
Kamera / technika:
dji Mavic pro drón
dji Osmo
iphone 7
Blog: balazsutazik.hu
facebook.com/Balazsutazik
instagram.com/gybala
youtube.com/Balazsutazik
Băile Tușnad și Împrejurimile (trailer)
Destinația ideală pentru întinerirea trupului și a sufletului este „scăldată” de ape minerale cu puteri tămăduitoare. Completate de mofete, aer bogat ionizat și climat sub-montan, te vor transforma în voinicul din poveste, ce își reface forțele și vitalitatea peste noapte. Poți colinda, la pas sau pe bicicletă, pe sub brazi răcoroși până la singurul lac vulcanic din ţară (Lacul Sfânta Ana) sau prin sate tradiționale cu biserici fortificate și meșteșugari pricepuți.
Mai multe detalii despre cum poți să-ți planifici o vacanță ecoturistică în România: eco-romania.ro
Facebook: facebook.com/eco.romania
Mai multe detalii despre Băile Tușnad și Împrejurimile: eco-turism.ro
Facebook: facebook.com/BaileTusnadsiImprejurimile
Film realizat în cadrul programului „Dezvoltarea destinațiilor ecoturistice în România, o inițiativă comună a Romanian-American Foundation și a Fundației pentru Parteneriat.
©️ Fundația pentru Parteneriat & Romanian-American Foundation
===========================
The ideal destination for body and soul rejuvenation is bathed by healing mineral waters. Complete with mofettes, richly ionized air and submontane climate, they shall turn you into a fairy tale hero, who replenishes his force and vitality overnight. You can stroll, by foot or on bicycle, under umbrageous firs, up to the only volcanic lake in the country (Saint Ana Lake), passing traditional villages with fortified churches and skilled craftsmen.
More details on how you can plan an ecotourism holiday in Romania: eco-romania.ro
Facebook: facebook.com/eco.romania
More details about Băile Tușnad and Surroundings on: eco-turism.ro
Facebook: facebook.com/BaileTusnadsiImprejurimile
Film made as part of the Development of Ecotourism Destinations in Romania Programme – a joint initiative of the Romanian-American Foundation and the Romanian Environmental Partnership Foundation.
©️ Romanian Environmental Partnership Foundation & Romanian-American Foundation
Lacul Sf Ana (24 Iun 2012)
Lacul vulcanic Sf Ana-Baile Tusnad, Jud. Harghita
LACUL SFANTA ANA - SINGURUL LAC VULCANIC DIN ROMANIA
Daca va place de noi, dati-ne un like pe:
Extra lucruri si pe: traseeromania.ro/wiki