Best Attractions and Places to See in Roermond, The Netherlands
Roermond Travel Guide. MUST WATCH. Top things you have to do in Roermond . We have sorted Tourist Attractions in Roermond for You. Discover Roermond as per the Traveler Resources given by our Travel Specialists. You will not miss any fun thing to do in Roermond .
This Video has covered top attractions and Best Things to do in Roermond .
Don't forget to Subscribe our channel to view more travel videos. Click on Bell ICON to get the notification of updates Immediately.
List of Best Things to do in Roermond , The Netherlands
National Park de Meinweg
Designer Outlet Roermond
Munsterkerk
Maasplassen, Roermond
St. Christoffelkathedraal
Cuypershuis
Pierre Cuypers Statue
Saint Christoffel Cathedral
Touristeninformation in Roermond
Het oude Kerkhof Roermond
Собор святого Христофора
#TheCathedralofSt.ChristopherNetherlands #TalakhPhoto #BornToTravel
The Cathedral of St. Christopher (niderl. Sint-Christoffelkathedraal) - the Catholic Church, located in the city of Roermond, the Netherlands. The Church of St. Christopher is the cathedral church of the Diocese of Roermond. The church was consecrated in honor of St. Christopher, the patron saint of travelers.
Story
The Church of St. Christopher was built in 1410 in the neo-Gothic style. The church was originally outside the city walls of Roermond. In the XV century, the altar was rebuilt. In 1661, the church became the cathedral of the diocese of Roermond, founded in 1559.
PIMP MY PLENUM - St. Bavo Cathedral AMSTERDAM-HAARLEM
Roman Catholic Basilica
Papstliche Basilika
St. Bavo Dom Kirche
Glocken Church Bells
Gesimuleerde Luidklokken aan rechte assen!
Zweit Größte Kirche Hollands.
Second Largest Church of Holland.
Kathedrale Basiliek Sint Bavo
Bisdom Haarlem-Amsterdam
Na de Bossche Sint Jan, de grootse kerk van Nederland.
Direct naar de klokken: 03:39
Extra-Plenum: 04:43
Klok 7: Cis2 MARIA 1952 71,1cm Eijsbouts
Klok 6: B1 ? 1967 ? Eijsbouts
Klok 5: Gis1 BONIFATIUS d1949 92,5cm Petit en Fritsen
Klok 4: Fis1 WILLIBRORDUS 1949 103,3cm Petit en Fritsen
Klok 3: E1 JOANNES 1949 115,8cm Petit en Fritsen
Klok 2: Dis1 BAVO 1947 123,2cm Petit en Fritsen
Klok 1: Cis1 SALVATOR 1948 151,3cm Petit en Fritsen
Fict.: B0
Fict.: Gis0
Fict.: E0
Music: Psalm 150 - César Franck
9-gelui der St. Bonifatiuskerk
Cis1
Eis1
Fis1 (echt)
Gis1
Ais1 (echt)
B1
Cis2 (echt)
Dis2
Fis2
9 Fiktive Glocken der Sankt Bonifatius zu Rijswijk bei Den Haag
9 fictive church bells of the St. Boniface in Rijswijk near The Hague
Time Lapse Kathedraal Roermond
Time lapse in de kathedraal in Roermond. Kleuren van de glas-in-lood-ramen kleuren de beelden, de sfeer en bewegen zich door tijd en ruimte.
Diksmuide, Sint-Niklaaskerk, klokken.
Diksmuide (België, West-Vlaanderen): Sint-Niklaaskerk.
Luiden van de, vermoedelijk, drie zwaarste klokken.
Tonen: c1, es1, f1.
1) Niklaas, c1
Gegoten in 1950 door Marcel Michiels Jr. te Doornik.
2) Maria, es1
Gegoten in 1950 door Marcel Michiels Jr. te Doornik.
3) Jozef, f1
Gegoten in 1950 door Marcel Michiels Jr. te Doornik.
Na de heropbouw van de Sint-Niklaaskerk giet Slégers-Causard uit Tellin in 1926 vijf nieuwe klokken. De klokken wogen 355 kg, 607 kg, 855 kg, 1.235 kg en 3.054 kg. In de Tweede Wereldoorlog worden alle klokken, behalve de kleinste, opgeëist.
In september 1950 worden vijf nieuwe klokken gewijd, vermoedelijk allen gegoten door Marcel Michiels Jr. uit Doornik. De klokken dragen de namen: Maria Magdalena, Petrus, Jozef, Maria en Niklaas.
Dixmude (Belgique, Flandre-Occidentale), église Saint-Nicolas.
Sonnerie de trois des cinq cloches.
Notes: do3, mib3, fa3
A la fin de la reconstruction de l'église après la Première Guerre mondiale, la fonderie Slégers-Causard de Tellin livre cinq nouvelles cloches en 1926. Ces cloches pèsent 355 kg, 607 kg, 855 kg, 1.235 kg et 3.054 kg. Pendant la Seconde Guerre mondiale, toutes les cloches sauf la plus petite sont enlevées.
En septembre 1950, cinq nouvelles cloches sont coulées, probablement par Marcel Michiels de Tournai.
Heerlen St Pancratiuskerk Volgelui
Luiden van de klokken van de St Pancratiuskerk van Heerlen voor de hoogmis op Zondag.
Läuten der Glocken von St. Pancras Kirche Heerlen Hochamt am Sonntag
Klok 1, Eijsbouts, 1964, Es1
Klok 2, Eijsbouts, 1964, F1
Klok 3, Eijsbouts, 1964, As1
Klok 4, Eijsbouts, 1964, Bes1
[timelapse] Hasselt's Sint-Quintinuskathedraal
Timelapse taken at 1/10 photos/sec
2015-12-25 Opening Heilige Deuren Kathedrale Basiliek Sint Bavo
Opening Heilige Deuren Basiliek Sint Bavo in het Jaar van de Barmhartigheid
HAARLEM – De viering op de Eerste Kerstdag in de Kathedrale Basiliek Sint Bavo aan de Haarlemse Leidsevaart was dit jaar zeer bijzonder. Voor de aanvang van de Pontificale Hoogmis met zang van het Kathedrale Koor werden de Heilige Deuren van de Bavokerk geopend door Mgr. Dr. J. Punt. In ieder bisdom ter wereld zijn voor dit bijzondere jaar Heilige Deuren aangewezen.
Paus Franciscus heeft op 8 december met het openen van de Heilige Deur van de Sint Pieter officieel het door hem afgekondigde Heilig Jaar van de Barmhartigheid geopend. In de zeven Nederlandse bisdommen gaan 21 Heilige Deuren open. Dat is voor het eerst in de geschiedenis. De opening van de Heilige Deuren in de Basiliek Sint Bavo was in verband met de afronding van de restauratie de laatste in het bisdom Haarlem-Amsterdam.
Paus Franciscus had in de bul Misericordiae vultus opgeroepen om in elk bisdom ter wereld minstens één Heilige Deur van de Barmhartigheid aan te wijzen. Achterliggend idee is dat deze deur bij uitstek de kans biedt om bij God de Vader thuis te komen. De deur is immers een beeld voor Jezus Christus, die over Zichzelf zegt: “Ik ben de deur. Als iemand door Mij binnengaat, zal hij worden gered.”
Bij het openen van het Heilige Jaar sprak Paus Franciscus; We moeten de barmhartigheid boven het oordeel plaatsen. En het oordeel van God zal altijd in het licht staan van zijn barmhartigheid. Barmhartigheid wordt gezien als het leidmotief van zijn pausschap. Paus Franciscus wil de openheid en vergevingsgezindheid voorop stellen, in plaats van het moraliseren en veroordelen waar de kerk vaak mee wordt geassocieerd.
Normaal gesproken is er elke 25 jaar een Jubeljaar, zoals Heilige Jaren ook wel worden genoemd. Maar de paus kan ook eerder zo'n jaar afkondigen, zoals nu. Het vorige Jubeljaar was wel volgens de regel van vier keer per eeuw, in 2000. Toen ging het vooral om de eenheid van de kerk en de dialoog met moslims en joden.
In de traditie van de katholieke kerk zijn jubeljaren ook een oproep aan pelgrims om naar Rome te komen en door de heilige deur van de Sint-Pietersbasiliek te gaan. Dat biedt gelovigen vergeving van hun zonden. Maar dit keer heeft de paus kathedralen in de hele wereld opgeroepen hun heilige deuren te openen, zodat gelovigen het Jubeljaar in hun eigen land kunnen vieren. Dat past bij de eenvoud en de soberheid die deze paus uit wil dragen.
##
Onze Lieve vrouwekerk Maastricht
Stukje Orgelspel in de onze lieve vrouwekerk in Maastricht
Ieper, Sint Maartenskathedraal, klokken, een klankvergelijking.
Ieper, Sint-Maartenskathedraal.
De Sint-Maartenskathedraal kreeg bij haar complete heropbouw na WO I ook nieuwe klokken gegoten in 1928/1929 en 1930. Het huidige gelui is samengesteld uit klokken van twee verschillende gieters en klinkt hoorbaar vals, zonder automatisch lelijk te klinken. Dit filmpje is een experiment waarbij klokken 1 & 5 in toon verlaagd zijn, en klok 4 verhoogd. Voor klok 5 is dit een complete halve toon.
Dit filmpje is zeker geen aanmoediging tot herstemming! De klokken van de Sint-Maartenskerk vormen één van de weinige geluien uit het Interbellum. Dat het geheel wat vals klinkt, hangt samen met de ontstaansgeschiedenis van het gelui. Dit filmpje geeft enkel een indruk hoe de klokken zouden kunnen geklonken hebben.
00:00 Luiden van de vier klokken (originele versie)
01:18 Luiden van de vier klokken (klokken 1 & 4 aangepast)
02:27 Volgelui (originele versie): B°, cis1, dis1, e1, g1
07:23 Volgelui (klokken 1, 4 & 5 aangepast): B°, cis1, dis1, e1, fis1
Volgens een oud krantenartikel was de voorziene toonvolgorde van de vijf klokken: si, do#, re#, mi en fa# (= B°, cis1, dis1, e1, fis1).
In 1928 en 1929 leverde Marcel Michiels twee klokken: klok 1 en klok 5 waarbij de kleinste klok een halve toon te hoog is.
In 1923 goot Slégers-Causard in Tellin klokken 2, 3 & 4 die te laag klinken t.o.v. de Michielsklokken.
Klokken 1, 4 & 5 werden getransponeerd uit de aparte opnames van de luidklokken.
Klokken 2 & 3 werden niet aangepast.
Meer info over de gebruikte profielen en de klankeigenschappen van de klokken is ook te vinden bij het filmpje van Thierry Pauwels:
Originele klankopnames:
Aanwezig bij het bezoek waren: Joeri De Vreese, Thierry Pauwels en Lander Vierendeel & Jean-Pierre Meirlaen.
Strasbourg Cathedral
Strasbourg Cathedral or the Cathedral of Our Lady of Strasbourg (French: Cathédrale Notre-Dame de Strasbourg, German: Liebfrauenmünster zu Straßburg), also known as Strasbourg Minster, is a Roman Catholic cathedral in Strasbourg, Alsace, France. Although considerable parts of it are still in Romanesque architecture, it is widely considered to be among the finest examples of high, or late, Gothic architecture. Erwin von Steinbach is credited for major contributions from 1277 to his death in 1318.
At 142 metres (466 feet), it was the world's tallest building from 1647 to 1874 (227 years), when it was surpassed by St. Nikolai's Church, Hamburg. Today it is the sixth-tallest church in the world and the highest extant structure built entirely in the Middle Ages.
This video is targeted to blind users.
Attribution:
Article text available under CC-BY-SA
Creative Commons image source in video
Marco bij de Vaate: The Live Recordings - Widor: Symphony No.10 'Romane' op.93 IV. Final
Prix d'Excellence winner Marco bij de Vaate (Haarlem, b.1944) plays the majestic Adema organ in the Cathedral of Saint Bavo in Haarlem.
Recorded: August 13, 1994
Zomergem, Sint-Martinuskerk, klokken (volgelui, synchroon).
Zomergem (België, Oost-Vlaanderen)
Luiden van de drie klokken van de Sint-Martinuskerk te Zomergem, gelegen 15 km ten noordwesten van Gent.
Tonen: es1, f1, ges1 /mib3, fa3, sol3.
Sinds een tweetal jaar luiden de klokken synchroon.
1) Onze-Lieve-Vrouw, es1
Gewicht: 1.341 kg
Gegoten in 1950 door Marcel Michiels Jr. te Doornik.
2) Martinus, f1
Gewicht: 983 kg
Gegoten in 1950 door Marcel Michiels Jr. te Doornik.
3) Michaël, ges1
Gewicht: 771 kg
Gegoten in 1836 door Andreas-Lodewijk van Aerschodt te Leuven.
Korte binnenopname:
Sinds 1751 hangen er drie klokken in de toren van de Sint-Martinuskerk. In 1836 goot Andreas-Lodewijk van Aerschodt drie nieuwe klokken van 1.419 kg, 978 kg en 771 kg. In 1918 vielen de klokken naar beneden toen de toren opgeblazen werd door het Duitse leger. De klokken waren echter niet gebarsten waardoor ze bij de wederopbouw in de jaren '20 terug opgehangen konden worden. De twee grootste klokken werden in augustus 1943 opgeëist. In 1950 werden deze klokken vervangen door twee nieuwe, gegoten door Michiels te Doornik.
Utrecht, kerkklokken Domtoren: deelgelui
Dit was de luiding op Koningsdag 2019.
Vanaf 11:50 had ik een primeur.
Kathedraal Bells Ringing Uit Van Wellington Nieuw-Zeeland
De kathedraal van St. Paul in Wellington, Nieuw-Zeeland heeft een set van twaalf cirkel gebeld klokken en de noodzaak om een beltoon per bel hebben, worden de klokken gebeld naar vernoemd methoden en dit is een Engels stijl van rinkelen. Deze klokken worden gebeld elke week, meestal voor kerkdiensten, maar ook voor bruiloften en begrafenissen. Kerken zijn altijd op zoek naar nieuwe mensen om te leren hoe de klokken luiden, maar het kan 3-9 maanden duren voordat men in staat is om te bellen met ervaren ringers en in de tijd te houden.
Leerlingen lessen worden meestal gehouden op dinsdagavond.
SAM 4772