Sakarya Meydan Muharebesi Haymana Mangal Dağ şehitliği gençlerle ziyaret edilmesi ve fidan dikimi
AGRT Yayıncıları Derneğinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında Tarihimi Öğreniyor, Tabiatı Seviyorum adı ile İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığınca Prodes projesi ile desteklenen “Sakarya Meydan Muharebesi’nin Önemi ve Şehitliklerin Gençlere Tanıtılması” etkinliği çerçevesinde gençlerle Haymana Mangal Dağ şehitliğini ziyaret edilip 1042 çam fidanı dikildi.
Sakarya Fırat Sarı Hocanın Ağlatan Şehadeti (Tam sahne) 1080 HD
afrin turkey in syria turkey attack afrin trt world
Sakarya Tanıtım Filmi 2015 (Türkçe)
Sakarya Hendek Temsili Şehitlik
Sakarya Hendek Bayraktepe Hendek'li şehitlerin temsili şehitliği Bu şehitligin istinat duvarının BOTAŞ boru hattının geçişi sebebi ile yıkılacagı iddiası üzerine bölgedeyiz bu hafta bu konuyu araştiracagiz bu istinat duvarının yıkılması durumunda bolgede heyalan tehlikesi oldugundan şehitligin yıkılma tehlikesi mevcut
Şehitler ölmez&ANKARA Polatlı şehitliği&2641bayram
Kore Gününde Türkiye'den övgüyle söz edildi
Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kore Kültür Merkezi ve Sakarya Üniversitesi işbirliği ile Kore Kültür Günü kapsamında düzenlenen Geleneksel Müzik ve Dans Gösterisi etkinliğine ikinci vatan duyurusu yapıldı.
Sakarya
Sabah saatlerinde Sakarya'ya doğru yola çıktık. Yine daha önceden gideceğimiz yerleri internetten tespit itmiştik.
İlk olarak Pamukova ilçesine bağlı Paşalar köyündeki Karaca Ahmet Sultan Türbesi'ni ziyaret ettik. Köyün arkasındaki tepenin üzerinde tarihi bir kalıntı göze çarpıyor; ama biz oraya çıkmadan uzaktan fotoğrafını çekip geri döndük.
Daha sonra Alifuatpaşa beldesi içinden Sakarya Nehri üzerindeki tarihi köprüden geçerek Geyve ilçesine ulaştık. Buradaki Sinan Bey Zaviyesi & Elvanbey İmareti dışarıdan fotoğraflarını çektik. Dönüşte de Sakarya (Ali Fuat Paşa) köprüsü üzerinde fotoğraflarımızı çektik. Alifuatpaşa da Sakarya nehrine yakın, parkın yanında Kuva-i Milliye Müzesi var. İsterseniz burayı da gezebilirsiniz.
E-25 karayolunun Adliye köyü civarında tam karşısındaki tepede, Karıncalı Dede (Abdullah Bin Yaşari Hz.) Türbesi bulunuyor. Çevre düzenlemesi yapılmış, bir de küçük mescidi var. Sakarya'ya doğru giderken solda kalıyor.
Sakarya merkeze gelince ilk önce Erenler'de bulunan Sakarbaba Türbesi'ni ziyaret ettik. Bu türbede gayet temiz, tertipli ve estetik yapılmış. Yolun köşesinde apartmanların bitişiğinde yer alıyor.
Oradan merkezdeki Orhan Camii'ni ziyaret ettik. Orhan Camii, Orhan Gazi'nin buyruğuyla 1323-1325 yılları arasında yaptırılmış.
Daha sonra Serdivan ilçesinde bulunan Sakarya Şehitliği'ni ziyaret etmek için Serdivan'a doğru yola çıktık. Şehitlikten baktığınızda bütün Sakarya kuşbakışı görülüyor. Şehitlik son derece bakımlı ve temiz. Serdivan ilçesi de çok güzel bir yer, ferah evler estetik yapılmış ve yolları geniş. Sakarya merkezde itici bir yer değil. Gezerken daha önce gelmişçesine rahat geziyorsunuz.
Sakarya merkezden sonra Sapanca'ya doğru yola çıktık. İlk durak Sapanca gölü oldu. Zaten sizi ilk karşılayan Sapanca Gölü oluyor. Su her zaman insana huzur verir. Biz de biraz Sapanca Gölü'nün kıyısında oturduk. Çevrede yürüyüş yapmaya gelenler de vardı. Daha sonra sapanca içindeki 1554 yılında yapılan Rüstem Paşa Caamii'ni ziyaret ettik. Daha sonra Mahmudiye köyündeki 1887 yılında yaptırılan Hasan Fehmi Paşa Camii'ni ziyaret ettik. Mahmudiye Köyü bayağı yüksek bir tepe üzerinde, köy dediğimize de bakmayın, sayfiye yeri gibi.
Hava kararmadan geri dönmek istiyoruz, o yüzden gezimizi burada noktalıyoruz. Sapanca çıkışında, sağda tarafta Uzunkum Köyü var. Burada 1892 yılında yapılan Rahime Sultan Camii var. Son anda uğramaya karar veriyoruz ve iyi ki de uğradık diyoruz. Camii çevresindeki doğayla öğle bir bütünleşmiş ki ortaya muhteşem bir manzara çıkmış. Buradaki manzara bizi çok etkileyen manzaralardan biri olmuştur. Fotoğraflarımızı çektikten sonra yolumuza koyulduk.
İlerleyen zamanlar yine Sakarya çevresine gelmek umuduyla, Sakarya'dan ayrıldık.
Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı / Duatepe / Polatlı (time lapse)
300 Kare Pozlama
Sakarya Hendek Dikmen Yaylası Şehitler Türbesi (3 Kasım 2018)
Kerem Ali R.a Türbe Ziyaretirmiz (Keremali Dağı/Akyazı/Sakarya) (10-Ağustos-2013)
Sakarya Meydan Muharebesi (1. harita)
Sakarya Meydan Muharebesi
Polatlı - Sakarya Şehitlik Anıtı Türk Bayrağı
Türk Bayrağı dalgalanıyor.
Çekim: Polatlı Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Aynur Özdemir
Düzenleme bana aittir.
POLATLI (ANKARA) tanıtım filmi
Polatlı Belediyesi'nin hazırladığı tanıtım filmi.
TÜRBE TEPE -Demirözü Muharebeleri-
Türbetepe Sakarya Meydan Muharebesi’nde Yunanlıların taarruz sıklet merkezi olan güney kesimde, Mangal Dağı’yla birlikte, en önemli iki direnekten biridir. Bu iki tepenin arasındaki Demirözü Vadisi ise yarma yeridir.
Yunanlılar muharebelerin ilk günü yaklaşık 10.000 kişilik bir tümenle taarruz ettiği Türbetepe’yi Miralay Sıtkı Bey (Üke) komutasındaki 9. Tümen’imiz kahramanca müdafaa etmiş, çok kanlı muharebeler sonucunda tepe defalarca el değiştirmiştir++
Sağda 15. Tümen, solda Demirözü Vadisi’nde ise 3. Kafkas Tümeni’nin de desteğiyle 25 Ağustos günü tepe geri alınsa da, 26 Ağustos günü elden çıkmıştır.
Türbetepe’de 5 dakikalık kısa bir tur yapalım…
Sakarya Meydan Muharebesi
Sakarya Meydan Muharebesi 95' inci Yılı, Polatlı, Polatlı Tarihi Alanlar tanıtım Merkezi, Sakarya Meydan Savaşı, Sakarya Meydan Muharebesi, POTA, Sakarya Destanı, Sonkale Polatlı, Polatlı Sakarya
Olgunlara Kore'den gelen taraftarlar / Şaban Mergül
Kore'den bile seyirci geldi
Böyle seyirciyi Sakaryaspor bile görmemiştir.
25 Sakarya Olgunlar Futbol Turnuvası'na sadece Türkiye'nin çeşitli illerinden değil Kore'den bile maç izlemeye gelenler oldu. İşte kızlı erkekli taraftarlar Ve Hilal Karıncalı'nın yaptığı röportaj.
Gordion'un Düğümü: Sakarya Meydan Muharebesi
Askeri araçların arızalarına OYAP'la erken teşhis
Sakarya 1'inci Ana Bakım Merkezi Komutanlığında yürütülen Ordu Yağ Analiz Programı kapsamında, Kara Kuvvetlerinin envanterinde bulunan çeşitli araçların motor transmisyon ve hidrolik sistemlerindeki arızalar önceden tespit edilebiliyor.
AA’yı takip edin
Web sayfası:
Twitter:
Facebook:
Instagram:
Son Kale Polatlı Belgeseli
Sakarya Meydan Muharebesi, dünya savaş tarihinde gerek uygulanan askeri stratejileriyle gerekse en uzun süren meydan savaşı olması sebebiyle oldukça önemli bir yer tutmaktadır.
Bu savaştan önce Yunanlıların başlıca hedefi; Ankara yönünde ilerleyerek, Türk Ordusunu yok etmek ve Kurtuluş Savaşı’nın sembolü ve direniş merkezi haline gelen Ankara’yı ele geçirmekti. Böylece Türk azim ve direnme gücü yok edilmiş olacaktı. Mustafa Kemal ATATÜRK’ün emir ve komutasında, Türk ulusunun kanıyla yapılan ve dünya harp tarihine en uzun meydan muharebesi; Türk Kurtuluş Savaş’ı tarihine de Subay Muharebesi diye geçen Sakarya Destanı 22 gün 22 gece devam etmiş ve 13 Eylül günü Yunanlıların Sakarya Nehri’nin doğusunu tamamen terk etmesiyle son bulmuştur.
Bu topraklar için seve seve canını feda eden aziz şehitlerimize ithafen..