Asthma Cave in Mersin Turkey (Astım Mağarası Silifke İçel)
The Asthma Cave is located in Narlıkuyu Town. Interconnected galleries with a total length of 200 meters are decorated with very interesting shaped giant stalactites and stalagmites formed by the accumulation of silica minerals. The rate of cave moisture is 85% in summer and 95% in winter.
kulturportali.gov.tr
DIOCAESAREA UZUNCABURÇ IN SILIFKE
İskele Otel - Taşucu - Turkey
İskele Otel hotel city: Taşucu - Country: Turkey
Address: Taşucu Mah. 207 Sok. No:11 Silifke; zip code: 33900
Offering a terrace and views of the sea, İskele Otel is situated in Tasucu in the Mediterranean Region Turkey Region, 800 metres from Silifke Museum. Guests can enjoy the on-site restaurant.
-- Mit einer Terrasse und Meerblick erwartet Sie das İskele Otel in Tasucu in der türkischen Mittelmeerregion, 800 m vom Silifke-Museum entfernt. Freuen Sie sich zudem auf das Restaurant in der Unterkunft.
-- Отель İskele с террасой с видом на море находится в Средиземноморском регионе, в 800 метрах от музея Силифке. Предоставляется бесплатный Wi-Fi и бесплатная частная парковка на территории. Из окон ряда номеров открывается вид на горы, сад или город.
--
Turkish Castle By Crocus
Big & Old Castle silifke/Turkey
Go Turkey - Mersin Archeology Museum
Ancient works dating back to 4th century B.C. meet with contemporary exhibit and display techniques of Mersin Archeology Museum. Don't forget to have your fatigue coffee on your way out. ☕
Silifke Müzesi Tanıtım
Silifke Müzesini,tarihi ören yerlerini çocuklarla buluşturmak ve bu tarihi eserlerin resimlerini çizmesi için çocuklara armağan edilen boya ve kağıtlarla tarihi eserleri koruma bilincini geliştirilmesi.
aliates tasucu bogazköprüsü
BOGAZ KOPRUSUNUN ALTINDAN GECERKEN...
Lamas Kanyonu - Kayacı Vadisi - Kilise
Tatil,lamos kanyonu, lamas kanyonu,define, define avcıları, eğlenceli videolar, lahit, kaya mezarı, define işaretleri, travel, holiday, museum mersin, museum turkey, Kayacı vadisi, limonlu, Erdemli, kaynoning, Rafting,
A Monumental Tomb at Cambazli Village / Cambazlı Köyü, Mersin, Turkey
Info:
Music: Hero Memories by Epic Soul Factory
UAV : Phantom 3 Pro
Monumental Tomb in the eyes of Ahmet Cihat Yıldız:
Ahmet Cihat Yıldız Gözünden Anıtsal Mezar:
MERSİN SİLİFKE UZUNCABURÇ Antik Mezarları
Helenistik Döneme Ait Kalıntılar: Mezar Anıtı, Jupiter Tapınağı, Sur ve Burç
Roma Dönemine Ait Kalıntılar: Tiyatro, şehir Kapısı, Tyche Tapınağı
Bizans Dönemine ait Kalıntılar: Kiliseler
Antik Mezarlık her üç dönemde de kullanılmıştır.
Anamur Müzesi (Museum) (Mersin-türkiye)
Roma dönemi ve bizans dönemine ait kalintilar.
Mersin Turkey | 2019
Mersin is a port city in southern Turkey on the Mediterranean coast. It’s a gateway to Tarsus, a nearby Christian pilgrimage destination where St. Paul’s Well commemorates the saint’s birthplace. Nearby is Cleopatra’s Gate, one of the remaining ruins of the old Roman defensive walls. In the city, the Mersin Museum exhibits archaeological artifacts and sculptures from nearby burial mounds and excavations.
All Videos you can find here:
Thank you for watching and subscribe for more videos:
I made this video with help of iPhone 7 camera. Watch in HD for better Quality.
Erdemli Spor Şehrine Dönüştü
Fen Lisesine Futbol ve Basketbol Sahası
Muz Diyarı Anamur - Aydıncık Soğuksu - Mersin
Kumsallarında nesli tükenmek üzere olan deniz kaplumbağaları (Caretta caretta) yumurtlama alanı, kıyı şeridinin ıssız ve kayalık olan kesimlerinde Akdeniz foklarının yaşadığı yer, Muz bahçeleriyle ünlü Anamur.
Anamur, Mersin iline bağlı bir ilçedir. Adı Yunanca Ανεμούριον = Anemourion (yel değirmeni) sözcüğünden türemiş, rüzgarlı burun anlamına gelmektedir.
Geçmişi antik çağlara uzanan ve sırasıyla Kizuvatlalılar, Hititler, Asurlular ve Persler'in egemenliği altına giren Anamur, MÖ 333'te Büyük İskender’in doğu seferi sırasında Makedonya Krallığı’na bağlanmış, bu dönemden sonra kentin adı Anemurium olarak anılmaya başlanılmıştır. Anemurium, antik kaynaklara göre “Rüzgarlı Burun” anlamına gelmektedir. MÖ 1. yüzyıl'da Roma, sonra Bizans egemenliğine giren Anamur, Bizanslılar zamanında yeniden inşa edilmiştir. Daha sonra sırasıyla Arapların, Bizanslar'ın, Anadolu Selçukluların, yeniden Bizans'ın ve Kilikya Ermeni Krallığı'nın eline geçen Anamur, Selçuklu hükümdarı Alaaddin Keykubat’ın, Ertokuş Bey’i kıyı şehirlerinin alınmasıyla görevlendirmesi sonucu, 1228'de Selçuklular'ın, 1243'te yeniden Kilikya Ermeni Krallığı'nın, daha sonra 1275'te Karamanoğlu Beyliği'nin ve 1471'de Osmanlı İmparatorluğu yönetimine geçmiştir.
Tarihi Yivli Minare'nin dibinde eski mezarlık bulundu
Antalya'da, Selçukluların kenti fethi sonrasında 'Zafer Burcu 'olarak inşa edilen 38 metrelik Yivli Minare'nin hemen dibindeki kazılarda, 30'a yakın mezar ortaya çıktı. Kazılarda minarenin kaybolan çinileri ve kitabesi de bulundu.
Antalya'nın tarihi Kaleiçi'nde 'külliye' olarak adlandırılan bölgede kentin en önemli sembollerinden Yivli Minare'nin önündeki alanda Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından mart ayından bu yana sürdürülen kazı çalışmalarında önemli bulgular ortaya çıktı. Selçuklu Sultanı 1'inci Alaeddin Keykubat'ın, 1225'li yıllarda Alanya'dan Kilikya'ya kadarki Kilikya Ermenilerine karşı gerçekleştirdiği sefer sonrası 'Zafer Burcu' olarak inşa edilen Yivli Minare'nin etrafındaki kazılarda 30'a yakın mezar bulundu.
KAYIP ÇİNİLER VE KİTABE BULUNDU
Minarenin hemen dibindeki mezarların ise hangi döneme ait olduğu bilinmiyor. Selçuklu dönemine ait Müslüman mezarları olabileceği de düşünülen mezarlardan çıkan kemikler incelenecek ve tarihi saptanmaya çalışılacak. Yivli Minare önünde uzun yıllar çay bahçesi olarak da kullanılan ve 4-5 yıl önce kaldırılan alanda yapılan kazılarda ise su arkları bulundu. Mezarların yanı sıra minareye işli olan, ancak zamanla yerinden düşerek kaybolan bazı çiniler ile bir de kitabe ortaya çıkarıldı. Alandaki kazıdan çıkan eserler, Antalya Müzesi'ne gönderildi.
HANGİ DÖNEME AİT OLDUKLARI BİLİNMİYOR
Antalya Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Coşar, Yivli Minare'nin çevresindeki kazı çalışmalarının devam ettiğini belirterek, ortaya çıkarılan mezarların hangi döneme ait olduğunun bilinmediğini, bu konudaki çalışmaların sürdüğünü söyledi. Coşar, kazılarda ortaya çıkan kayıp çiniler ve kitabenin de korunmak üzere Antalya Müzesi'ne gönderildiğini, bu eserlerle ilgili de çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.
KENTİN SEMBOLÜ
Kaidesi kesme taştan, gövde kısmı tuğla ve firuze renkli çinilerden yapılan 8 yivli minare, Antalya'nın en önemli sembollerinden biri. Yüksekliği 38 metre olup, 90 basamaklı merdivenle çıkılabilen ve yivlerinden dolayı 'Yivli' adını alan minare, aslında bir 'Zafer Burcu' olarak inşa edildi. Yivli Minare, 1225 yılında Selçuklu Sultanı I. Alaeddin Keykubat'ın Kilikya yönünde gerçekleştirdiği seferle Kilikya Ermenilerinden Alanya'dan Silifke'ye kadar olan bölgeyi Selçuklular'ın hakimiyetine alması sonrasında, tesadüfen aynı dönemde Hristiyanların da Mısır'a, Müslüman topraklarına yaptığı Haçlı Seferi'ne karşı bir cihat özelliği taşıması üzerine 'Zafer Burcu' olarak inşa ediliyor. Bu cihadın bütün İslam dünyası tarafından bilinmesi ve hatırlanması namına yapılan 'Yivli Minare', başarılı seferin işareti olduğu gibi aynı zamanda 'işaret kulesi' vazifesi de görüyor. Doğu tarafından Antalya Körfezi çok girintili çıkıntılı olduğu için yakınlara gelen düşman filosunun görülme ihtimalinin çok zayıf olması nedeniyle, bir şekilde erken uyarı sistemi fonksiyonu da görüyor.
YouTube kanallarımıza abone olun:
► DHA:
► DHA Plus:
Demirören Haber Ajansı(DHA)'nın en güncel haberlerini 'den takip edebilirsiniz.
Sosyal Medya
►
►
►
►
Olba excavations in southern Turkey close season
Archaeological excavations have been carried out since 2010 in the ancient city of Olba, located in the southern Turkish province of Mersin’s Silifke district by a team from the Gazi University Archaeology Department, headed by Professor Emel Erten.
The 500-person Olba Theater, which dates back to the Roman Empire and was completely underground before excavation works began, has been largely unearthed during this year’s works.
The architectural restoration team has reinforced the theater and renewed its foundations. The theater has also been photographed from the air and documented with architectural drawings.
One of the most important highlights of this year’s work is the Olba Monastery. Dating back to the 5th century A.D., the Roman-era monastery’s floor, covered with a series of fine details, has been delivered to the Silifke Museum. Excavation team members and the people of the region are now waiting for the display of the mosaic, which is unique in the whole region.
We have been carrying out the Olba excavations with the support of the Culture and Tourism Ministry for many years. Mersin Metropolitan Municipality also provided support this year. Thanks to this support, we have reached archaeological findings faster. This year we worked in the theater, the acropolis, the monastery and the eastern valley in Olba. We will announce the results in our magazine ‘Seleucia ad Calycadnum,’” said Ertem, who also headed the surface survey work at the ancient site between 2001 and 2009.
“The mosaics we found reveal the importance of Olba city. The high-quality mosaic floor depicts Tryphe, Bios and Lucia portraits, which symbolize life and luxury in ancient Greece, as well as winged angels. The floor dates back to the end of the 2nd century A.D., the late Roman era. The display of the mosaic will contribute to the region’s promotion and tourism,” said Erten.
An architectural restoration team from Istanbul made the building survey of the Olba Monastery, and the excavations in the northern church of the monastery have revealed a floor covering that archaeologists call “opus sectile.”
The deputy head of the Olba excavations, Mersin University academic Murat Özyıldırım said the opus sectile proved the importance of the site.
Antalya Elmalı Müzesi'ndeyiz...
Toprak ve Bulut’un anneannesi Azize Yener Antalya, Elmalı Müzesi’nin kurucu müdürüdür. 1980’li yıllardan beri Elmalı’da gerçekleştirilen kazı, restorasyon ve konservasyon çalışmalarına katılmış, uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıkan Elmalı Müzesi’nin kurulmasına büyük çaba ve emek vermiştir. Şu anda emekli olan anneannemiz kitap yazıyor ve torunlarıyla keyifli zamanlar geçiriyor.
Elmalı Müzesi Hakkında
Antalya’nın 111 km güneybatısında yer alan Elmalı ve çevresi kendine has stratejik ve coğrafi konumu ile Neolitik dönemden günümüze dek, kesintisiz olarak pek çok uygarlığın gelişmesine sahne olmuştur. Bölgede yapılan arkeolojik araştırmalar ve kazılar sonucu ortaya çıkarılmış olan yerleşim yerleri, mezarlar, mimari bulgular ve buluntular bölgede oldukça yüksek ve farklı kültürlerin varlığına işaret etmektedir. Türkiye’nin arkeolojik ve tarihi müzeleri arasında önemli bir yere sahip olan Elmalı Müzesi’nde bölgenin tarihini aydınlatan çok önemli arkeolojik eserler sergilenmektedir.
Müzenin düzen ve teşhirinde hedeflenen amaç, bölge kültürlerini toplumun her kademesindeki insana kültür belgelerinin tanıklığında anlatabilmek ve koruma amacıyla ziyarete kapalı tutulan Karaburun ve Kızılbel Mezar Odaları’nı, resimleriyle birlikte, gerçek ölçülerde hazırlanmış birer kopyasıyla halka tanıtmak olmuştur. Bir diğer amaç da, etütlük olarak nitelenen kazı ve yüzey buluntularına bir kitaplık niteliği kazandırmak ve bunları gerektiğinde bilim adamları ile öğrencilerin kullanımına açık bir başvuru arşivi şeklinde sunmaktır. Müze, ayrıca, laboratuvar, restorasyon atölyesi, konferans salonu ve ihtisas kitaplığı ile bir araştırma enstitüsü görevini de üstlenebilecek alt yapıya sahip bulunmaktadır.
Müzenin 4000 m² lik açık teşhir alanında, Elmalı çevresinde bulunan Helenistik, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait mimari parçalar, lahitler, yazıtlı mezar taşları, postamentler ve sütunlar sergilenmektedir. Bölgede, tarihleri 17. yüzyıla kadar uzanan ve günümüzde artık kullanılmadıkları için yok olmaya yüz tutan anıtsal arı serenlerinden bir örnek Yukarı Söğle Köyü’den alınarak bahçenin kuzeydoğu köşesine kurulmuştur.
Neler Sergileniyor
Müzede Elmalı Ovası’nın, Kalkolitik’ten Orta Bronz dönemi sonuna kadar uzanan bir zaman dilimine ait eserleri kronolojik bir sıralama ile tanıtılmakta. Sergileme Geç Kalkolitik döneme ait Bağbaşı eserleri ile başlatılmış, Karataş-Semayük’ün Erken Tunç dönemi eserleriyle devam ettirilmiştir. 2. salonda Kalkolitik ve Erken Bronz dönemlerine ait, mezar ve depolama kapları olarak kullanılmış, pithos ve çömlek gibi büyük boyutlu kaplardan seçilmiş örnekler sergilenmektedir. 3. salonda Karataş-Semayük mezarlık alanında bulunmuş 3 adet küp mezar (pithos) özgün konumlarına göre, içlerindeki iskeletler ve ölü hediyeleri ile birlikte çarpıcı bir atmosfer içinde sergilenmektedir. Bilgi panolarında Anadolu’daki tarih öncesi ölü gömme adetleri ile Semayük Nekropolü hakkında açıklamalar yer almaktadır. Anadolu’nun tarih sonrası dönemlerine ait kronolojik bir cetvel vardır. Diğer bir salonda ise Likya’da oldukça rağbet gören yerel tanrılardan Atlı ve sopalı koruyucu tanrı Kakasbos, avcılıkla bağlantısı olduğu düşünülen 12 Tanrı, Helena ve Dioskurlar gibi adak stelleri ile bazı yazıtlı taşlara ait örnekler sergilenmektedir.
Küçük eserlerin sergilendiği salonun vitrinlerinde Hacımusalar Höyük kazılarında, Karaburun I, II ve Kızılbel Tümülüslerinde, Elmalı-Korkuteli civarında ve Bayındır Tümülüs kazılarında bulunmuş buluntular sergilenmektedir.
Sikke salonunda Likya şehir sikkeleri ile Roma İmparatorluk sikkeleri kronolojik bir düzen içinde sergilenmiş, bölgede sikke basan kentlerle ilgili bilgiler verilmiştir.
Elmalı ve Korkuteli bölgelerinde bulunan Roma ve Bizans sütun başlıkları, yazıtlı mezar sütunu, taştan bir idol ve yekpare bir taştan oyularak yapılmış Vaftiz teknesi sergilenmektedir.
Arykanda kazılarında gün ışığına çıkarılmış eserlerden Roma ve Bizans dönemlerine ait ev sunakları, adak stelleri, lahit ve heykel parçaları, pişmiş topraktan günlük kullanım kapları, dokuma malzemeleri, tıbbi aletler, çeşitli takı malzemeleri vb. gibi buluntular da teşhir edilmektedir.
“Yüzyılın Definesi” olarak da anılan, dünyaca ünlü İÖ 5.yy Elmalı Definesi’nin imitasyon örnekleri teşhir edilmektedir. Çarpıcı bir atmosfer içinde sergilenen sikkeler, duvarlara yerleştirilen ışıklı bilgi panolarında tek tek, ayrıntılı olarak tanıtılmıştır. Yine bu panolarda definenin tarih içindeki önemi, bulunuşu, kaçırılışı ve topraklarımıza dönüşü ile ilgili öyküye de yer verilmiştir.
Dip salonlarda, kendi orijinal ölçülerinde (1:1) rekonstrüksiyonu yapılmış olan Karaburun ve Kızılbel Mezar Odaları, duvarlarının renkli resimleri ile ziyaretçilere sunulmaktadır.
Bumba Crossing by Kevin MacLeod is licensed under a Creative Commons Attribution license (
Source:
Artist:
Mersin Arkeoloji Müzesi - Lise ve Ortaokul Deneyleri - Kurtuluş ATLI
Mersin Arkeoloji Müzesi interaktif, eğlenceli, bilgilendirici bir yer...Görmelisiniz...
Kleopatra Kapısı Tarsus Mersin
Açıklama