Sucidava fortress, Corabia Romania
1747 years old!!!
Cetatea Dacica Sucidava - Corabia || Incredible Romania [4K]
Sucidava --- cetatea romana de langa Corabia
-- video: an 2013
TVR, Televiziunea Romana, Doar Romania, Orasul Corabia, Cetatea dacica Sucidava
Cetatea Sucidava este una din cele mai mari aşezări romano-bizantine. Despre vatra străveche a tribului geto-dacic,
ne vorbesc zidurile şi turnurile de la intrare rămase ca mărturie.
Înincinta cetăţii, care se întinde pe o suprafaţă de două hectare,
se mai pot vedea: cel mai vechi lăcaş de cult de la nordul Dunarii, de asemenea un sistem de încălzire roman prin pardoseală, hypocaust, datând din secolul al VI-lea
Sucidava, the Roman fortress at the Danube
1600-2000 years old ruins of the roman Sucidava city, which used to protect the northern shore of the Danube, near the 2.4 kilometers long bridge over the river, in southern Romania.
Ruinele cetatii romane Sucidava, langa Corabia, in sudul Romaniei. Distrusa acum 1600 de ani, Sucidava fusese capitala sucilor, un trib dac, dar apoi a devenit cetate romana cu rol militar, de aparare a capului nordic al podului lung de 2.4 kilometri de peste Dunare.
Mai multe pe
La pas, prin Oltenia - Cetatea Sucidava, Corabia
La pas, prin Oltenia - Cetatea Sucidava, Corabia; imagine: Victor Boldîr; montaj: Sorin Adam; reportaj realizat de: Roxana Miha
Tele U Craiova - Sucidava
Dunarea in anul centenar - Conferinta turistica Corabia
„Dunărea în Anul Centenar” a fost evenimentul organizat pentru dezvoltarea turismului în zona Corabia, de către SC Lost in Vibe Entertainment SRL în parteneriat cu Primăria Corabia și Consiliul Județean Olt. Conferința din Oraşul Corabia si-a propus să reunească, timp de 2 zile, în date de 20 – 21 Aprilie 2018, tur-operatori internaţionali şi din România specializaţi pe incoming, jurnalişti români şi străini, operatori de croaziere dunărene pentru promovarea zonei Oraşului Corabia și localitățile adiacente, în scop turistic. La dezbaterea din data de 21 Aprilie au participat : Cristina Ionela Tărteaţă - secretar de stat in Ministerul Turismului, deputatul Alexandru Stanescu, prefectul judetului Olt, Petre-Silviu Neacsu, deputatul Marius Iancu, Marius Oprescu - Presedintele Consiliului Judeţean Olt, Iulică Oane, primarul orasului Corabia, Vlad Sorin Gigi , viceprimarul orasului Corabia , directori de institutii judetene si locale dar si touroperatori naționali şi internaţionali specializaţi pe incoming și turism intern, jurnalişti români, operatori de croaziere dunărene, asociații profesionale de turism național, Bloggers/Vloggers, presa/media pe nișa de turism. Conferința turistică a urmarit creşterea notorietăţii şi furnizarea de informaţii privind obiectivele turistice din zona oraşului Corabia şi zonele adiacente – Portul Turistic Corabia, un obiectiv unic in zona porturilor Dunarene, Cetatea Sucidava, castrul roman de la nord de Dunăre propus pentru includerea în patrimoniu UNESCO, ca prim obiectiv din Olt și cel de-al şaptelea din țară; confuența râului Olt cu Dunărea, un panou amplasat lângă pod ne oferă câteva date despre râu (inclusiv în limba engleză); Islaz, unde se află Monumentul comemorativ al Adunării de la Islaz din 1848; cartierul Siliștioara, vechi sat alipit orașului Corabia acum, pentru a privi pe îndelete Monumentul Independenței; Mănăstirea Clocociov și alte mănăstiri și biserici din zonele apropiate, Ruinele Curtii Domnesti, orașul Caracal, Cabana de vânatoare a lui Ceaușescu din satul Reșca, comuna Dobrosloveni; rămăşiţele coloniei romane Romula care a fost înfiinţată în secolele II- III pe locul unei mai vechi aşezări dacice de la Reșca; Muzeul Câmpiei Boianului din Drăgăneşti Olt, Biserica-bordei, Complexul etnofolcloric şi Bisericile surori din comuna Stoicănești şi Rezervația de dropii Boianu etc., în scopul atragerii de turişti şi creării de noi programe turistice dedicate Dunării.
Corabia noastră....
Mândru că sunt român! Mândru că sunt oltean! Mândru că sunt corăbian!
Cetatea Sucidava
Cetatea Sucidava și fântâna ei secretă, din Corabia, județul Olt
Sucidava - fantana secreta - Corabia
In iulie 2013 am avut norocul ca domnul Sapca (urmas al lui Popa Sapca), sa ne deschida intrarea catre fantana secreta din cetatea Sucidava. In apropiere este si piciorul de pod peste dunare, construit in vremea lui Constantin cel Mare, lung de 2,5 km. Apa din fantana era foarte buna, poate si din cauza efectului de piramida :)
Sucidava Fortress EN
It is located on the bank of the Danube, near the Corabia locality, being built by the Roman army in the half of the 3rd century AD, on the site of the former capital of the juice tribe. It protected the bridge of Constantine the Great, which from 328 crossed the Danube, connecting Sucidava with the Oescus settlement. The fortress is built of burnt brick and large stone blocks, resisting the 2,000 years of tumultuous history.
Project: “Tourist Attractions of Romania-Bulgaria cross-border territory on click distance” e-MS code ROBG-353 is co-financed by the European Union through European Regional Development Fund under the Interreg V-A Romania-Bulgaria Programme.
The content of this material does not necessarily represents the official position of the European Union.
Roman Ruins in Corabia Romania in 3 languages: English, Romanian and Polish
Rzymskie ruiny w Corabii z przewodnikiem.
O zi superba!! Corabia, Romania
Noua faleza la Dunarea
Exclusiv Cetatea Costesti
Rupea Aerial - veche cetate Dacica, Romania Aerial
Cetatea Rupea este situata in localitatea Rupea din judetul Brasov pe un masiv de bazalt, in apropierea drumului ce leaga Transilvania de Moldova si Tara Romaneasca. Cetatea Rupea a fost ridicata pe ruinele unor cetati mult mai vechi, inca de pe timpul dacilor numita Rumidava. fiind pe o pozitia inalta, de pe dealul Cohalmului, iti ofera o priveliste pana pe Podisului Tarnavelor si o transforma intr-o locatie strategica de invidiat.
Halmyris, cetatea bântuită
O vizită mai puţin obişnuită printr-o cetate care încă aşteaptă să fie scoasă la lumină. Aflată aproape de Dunavăţu de Jos, cetatea ce era odinioară pe malul Dunării adăpostea osemintele martirilor Astion şi Epictet. Pornim şi noi pe urmele oamenilor care au trait odinioară aici şi descoperim...
Cetatea Sucidava RO
Este situată pe malul Dunării, lângă localitatea Corabia, fiind ridicată de armata romană la jumătarea sec. III d.Hr., pe locul fostei capitale a tribului sucilor. A protejat podul lui Constantin cel Mare, care din anul 328 traversa Dunărea, legând Sucidava cu așezarea Oescus. Cetatea este construită din cărămidă arsă și blocuri mari de piatră, rezistând celor 2.000 de ani de istorie zbuciumată.
Proiectul: “Atractiile turistice din zona transfrontaliera Romania-Bulgaria la un click distanta” e-MS cod ROBG-353 este cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala in cadrul Programului Interreg V-A Romania-Bulgaria.
Continutul acestui material nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Uniunii Europene.
Orasul Corabia, Cetatea dacica Sucidava.mpg
PORT TURISTIC LA CORABIA
Turiștii care iau parte la croazierele pe Dunăre și ajung în județul Olt pot poposi la Corabia pentru a vizita obiectivele turistice din această zonă. Autoritățile au finalizat amenajarea portului turistic cu o lună mai devreme. Investiția realizată din fonduri europene s-a ridicat la peste 13 milioane de lei. Ea urmează să devină funcțională în scurt timp, după obținerea autorizațiilor necesare.