SAFRANBOLU DEMİRCİLER ÇARŞISI
KARABÜK SAFRANBOLU ANTİK KENT TARİHİN İZLERİ
ABONE OLMAYI LİKE VE YORUM YAPMAYI UNUTMAYIN
Youtube Hesabım:
Safranbolu'da Demirciler Çarşısı'ndayız
Tamamı:
7 İklim 4 Bucak belgeselimizin 5. bölümünden alınan bir kesiti izlemektesiniz.
7 İklim 4 Bucak - 5.Bölüm - TRT Belgesel
Safranbolu - Karabük
Bizi diğer sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.
facebook.com/trtbelgesel
twitter.com/trtbelgesel
instagram.com/trtbelgesel
223 yıllık Demirciler Çarşısı'nda yalnızca 4 usta kaldı
223 yıllık Demirciler Çarşısı'nda yalnızca 4 usta kaldı
Rehber 36. Bölüm - Safranbolu 10.11.2018 FULL BÖLÜM İZLE!
Ekranların yol gösteren programı Rehber bu hafta Safranbolu’da! Tarih kokan evleri, çarşısı pazarı ve yöresel lezzetleri... A’dan Z’ye Safranbolu’ya dair merak edilen herşey.
Demirciler Çarşısı/PÜTÜRGE-Kırılma Noktası
Yapım Tarihi:1995
Zaman Tünelinden Pütürge'ye bir yolculuk-1995
Çocukken Pütürge için Türkiye'nin son durağı ya da çıkmaz sokağı denilirdi. Böyle söyleyenler haksız da sayılmazdı. Çünkü Malatya-Pütürge yolu topu topu 60-70 km’dir ama o dönemde bu yolculuk arabayla saatlerce sürerdi. Hele kış ayları tam bir felaket olurdu. Kube Dağı geçit vermezdi. Yol günlerce bazen haftalarca kapalı kalırdı. ( Doksanlı yıllara kadar da böyleydi) Hal böyle olunca Pütürge unutulmuş bir yer gibiydi. Ekilebilir tarım arazisi yok denilecek kadar azdı. Geçim derdine düşen halk, çareyi İstanbul gibi büyük kentlere göç etmekte aradı. (Bu göç hala da devam ediyor.) Bu yüzden Pütürge’nin nüfusu yıllar içerisinde artacağı yerde hep azaldı. Bugün Pütürge dışında yaşayan Pütürgelilerin nüfusu neredeyse bir şehrin nüfusuna eşittir. Asıl anlatmak istediğim şey; 50-60 yıl öncesinin Pütürge’sinde halk nasıl yaşıyordu? Şöyle düşünün; bir toplum için gerekli olan ne tür zanaat varsa, hepsi Pütürge’de mevcuttu. Demirci, kalaycı, bakır işleri ustası, marangoz, ayakkabı imalatı, nalbant, palancı, dişçi, dericilik (tabakhane), hamam, kuyumcu, terzi, saatçi, taş duvar ustası, tuğla ocağı gibi zanaatları icra eden ustalar vardı. Bu yüzden ilçe merkezinde ve çevresindeki köylerde yaşayanlar ile Gerger’e bağlı köylüler, tüm ihtiyaçlarını Pütürge’de karşılardı. Türkiye’nin bazı şehirlerinde bile bu kadar zanaat dalı bir arada bulunmazken, Pütürge’de vardı. Köylüler, cuma ve pazartesi günü mutlaka ilçe merkezine iner, alış-veriş yapardı. Pütürge merkezi en çok haftanın bu iki gününde kalabalık olurdu. Demircilerin bulunduğu çarşıda çekiç-örs sesi kendine özgü bir melodi gibi yankılanırken, bir diğer taraftan bakır ustalarının kazana vurduğu çekiç sesleri yükselirdi. Kalaycı atölyelerinden gelen körük sesleri ise her zaman dikkatimizi çekerdi. Tek bir caddesi olan bu küçük ilçede adım attığınız her yerde mutlaka bir zanaatkârın işini şevkle yaptığını görürdünüz. Ancak bir gerçeği de unutmadan hakkını teslim etmemiz gerekiyor; saydığım tüm bu zanaat dallarının ilk ustaları Ermeni komşularımızdı. Büyüklerimiz onlardan öğrenmiş. Kendi payıma hepsine teşekkür ediyorum. Acı olan şu ki bugün saydığım bu zanaat dallarının neredeyse hiç biri kalmamış. Kalan son Demirci Kemal Usta da artık yaşlandığı için işi bıraktı.
Ramazan Öztürk
Safranbolu'da Zaman (HD) - Suha Arın Kanalı Özel Gösterimi
Suha Arın Kanalı Özel Gösterimi:
Safranbolu'da Zaman
Yönetmen: Suha Arın
1976 yılında, o sırada Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne bağlı Basın ve Yayın Yüksek Okulu’nda (bugünkü iletişim fakültesi) öğretim görevlisi olan Suha Arın, diğer birçok filmi gibi Safranbolu’da Zaman belgeselini de, coşku ve heyecan dolu bir grup öğrencisi ile birlikte gerçekleştirdi.
Geleneksel Türk sivil mimarisinin en çarpıcı örneklerini bir bütün olarak günümüze kadar ulaştırabilmiş ender beldelerimizden biri olan Safranbolu’yu, evleriyle ve zamanın olumsuz etkilerinin izleriyle yansıtan Safranbolu’da Zaman, kamuoyunda kültürel ve doğal çevrenin korunması bilincinin oluşturulması çabalarına da katkıda bulunmayı amaçlıyordu.
1977 yılında Kültür Bakanlığı tarafından tarihi sit ilan edilen Safranbolu, 1995 yılında UNESCO tarafından Dünya Miras Listesine eklendi ve böylece, yalnız bizim değil tüm insanlığın ortak malı olarak da tescil edilmiş oldu.
Safranbolu’da Zaman, 1977 Antalya Film Festivali’nde En iyi Belgesel Film seçilerek Altın Portakal ödülü kazandı.
Safranbolu'yu Geziyoruz Bölüm 3 (İzzet Paşa Cami, Demirciler Çarşısı, Arasta Çarşısı)
Ben Emre Altınay, bugün sizlere beraber Safranbolu'yu Geziyoruz. Arkadaşlar bu bölüm de İzzet Paşa Cami, Hediyeli Eşyalar, Demirciler Çarşısı, Saraçoğlu Kahve Evi, Arasta Çarşısı bulunmaktadır.
➤Safranbolu'yu Geziyoruz... İlk Bölümü İzlemek İsterseniz:
➤Safranbolu'yu Geziyoruz... İkinci Bölümü İzlemek İsterseniz:
➤İlk Videomuzu İzlemek İsterseniz:
➤Instagram:
➤Blog:
Mail: emre432altinay@gmail.com
Merhaba Ben Emre Altınay! Youtube kanalımda birbirinden komik, eğlenceli, seyahat, blog hakkında bilgiler, gıda ürünleri, pasta ve kek tarifler ve hayatımı paylaştığım vloglar/videolar üretmeye çalışacağım. Umarım sizleri eğlendirebiliriz. Yeni gelecek olan videolarımı kaçırmamak için abone olmayı unutmayın!
Demirciler teknolojiye direniyor 16 08 2015 DİYARBAKIR
ilkehaberajansi.com
Diyarbakır’ın meşhur demirciler çarşısında bulunan demirci esnafı, gelişen teknolojiye karşı direniyor.
Unesco Turkey 360 - The City of Safranbolu
Safranbolu Şehri
Karabük, Turkey
Unesco World Heritage Sites of Turkey 360
Unesco Dünya Mirasları Türkiye 360
Produced by Doku Film Productions.
Doku Film tanıtım aş tarafından yapılmıştır.
Safranbolu Yaşanmışlık Belgeseli (MÜFİDE ATAY)
Safranbolu nun önemli ailelerinden Mehmet Çizmecioğlu nun en küçük kızı Müfide ATAY ın (kıymetli babanemin) hayatından bazı kesitler ....
İyi seyirler...
Yaşayan tarih babanemize saygılarımızla
Yapımda emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız
Safranbolu'da Yer Kalmadı
Safranbolu’da Kurban Bayramı hareketliliği sürüyor, oteller yüzde 100 doluluğa ulaştı.
TGRT HABER YOUTUBE KANALINA ABONE OLMAK İÇİN
#haber #gündem #sondakika #tgrthaber #news
====================================
TGRT HABER TV HAKKINDA:
● Türkiye'nin, haber kanalı olarak, gündem, siyaset, ekonomi, spor, sağlık, kültür, sanat kısacası haber ve habere dair ne varsa son dakika haberleri canlı yayın ile izleyicilere aktarıyoruz. Bilginin, tecrübenin, hızın ayrıcalığıyla haber dünyasındaki yerimizi; haftanın 7 günü 24 saat canlı yayınlarla daha da güçlendiriyoruz.
● Türkiye'deki ve dünyadaki her gelişmede anında ama doğru bilgiyi izleyiciye aktarıyoruz.
● Yıllardır ilgiyle takip edilen 24 saat izlenilebilir bir haber kanalı haline geldik.
● Haber vermeyi ve insanları bilgilendirmeyi görev edindik.
Bilgilendirmenin ötesinde asla yönlendirmeye gitmedik.
● Bizim için asıl önemli olan yapıcı, değerlere saygılı, din, dil, ırk ayrımı gözetmeden objektif ve yorumsuz haber vermektir.Yorumları uzmanlarından seyirciye aktarabilmektir. Tarafsız ve ilkeli habercilik, en önemlisi doğru haberdir.
● Sağlık, ekonomi, piyasa, kültür, sanat, politika, turizm, tarih ve spor gibi pek çok alanda insanı ve yaşadıklarını, haberin tek odağı haline getirdik. Her yeni güne başlayan insanımız, hava ve yol durumunu, para piyasalarını, gazete başlıklarını ve dış basını öğrenmiş olarak evden ayrılmalarını sağladık.
● Seyircinin de rahatsız olduğu bir magazin anlayışından uzak durduk.
● İlkeli programları ile yayınımızı zenginleştirdik.
● Uyduda, kabloda, Digitürk'te, D-Smart'ta izleyicimize kolayca ulaşabiliyoruz..
● Dünyanın her yerinde izleniyoruz.
● Türkiye'nin kanalıyız...
TGRT HABER TV ULAŞMAK İÇİN
İLETİŞİM BİLGİLERİ
Telefon: 0212 454 70 70
Faks : 0212 454 56 56
izleyicitemsilcisi@tgrthaber.com.tr
TGRT HABER TV FREKANS BİLGİLERİ
SAFRANBOLU BELGESELİ Tahmini 1986 veya 1988 360p
SAFRANBOLU BELGESELİ Tahmini 1986 veya 1988 360p
Demirciler Çarşısı Diyarbakır
Demire şekil veren emekçi ustalar.
Safranbolu Yemeniciler Arastası'nda Yemeni Ustası ile Röportajımız
Tamamı:
7 İklim 4 Bucak belgeselimizin 2. bölümünden alınan bir kesiti izlemektesiniz.
7 İklim 4 Bucak - 2. Bölüm - TRT Belgesel
Yemeniciler Arastası'nda kalan son yemenici ile röportaj...
Safranbolu - Karabük
Bizi diğer sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.
facebook.com/trtbelgesel
twitter.com/trtbelgesel
instagram.com/trtbelgesel
Kristal Cam Teras + Tarihi Safranbolu Çarşısı Turu!!
Karabük'te görülecek en güzel yerler.. Kristal Cam Teras ve Tarihi Safranbolu Çarşısı.
100 yıldır sönmeyen demirci ocağı
Demircilik mesleğini babalarından öğrendiler.
Yıllarca sevgiyle sürdürdüler.
Teknolojinin gelişmesiyle klasik ürünler rağbet görmeyince sıkıntıya düştüler.
Bu dar boğazdan yaptıkları özel tasarımları internet üzerinden satarak kurtuldular.
İzmir'de demircilik yapan Ali ve Ömer Akdemir kardeşlerin hikayesini getirelim şimdi ekrana...
SAFRANBOLU CAMLICA KONAGI 3 - CAN AKIN
The cities show us that how a nation lived, what they succeesed in the past. Safranbolu was taken to the World Heritage List by UNESCO in 1994 and there are 1131 historical monuments well protected in Safranbolu. At the OWHC Meeting in Rhodes in 2003, Safranbolu was selected as one of the best preserved cities among 20 cities in the World. There are a lot of historical buildings in Turkey and some of them are scattered in another cities except for Safranbolu. The city of Safranbolu and its historical buildings, houses and culture are different. Safranbolu is very sumptuous with its historical houses and streets. You can feel history in Safranbolu. Safranbolu is a treasure and most important example of preservation. It is like a time tunnel with its houses, fountains, castle, clock tower, mosques, inns, baths and bridges which have rich backgraund. While you are walking on the streets, you can see historical houses, lean the old walls and drink water from old fountains. Except for unigue historical buildings, Safranbolu has caves, canyons, plateaus, king graves, villages, grape and saffron gardens and delights. Safranbolu became important tourism centre. We read history from books and see it in the museums. When you are in Safranbolu, you can feel, smell and see history. Would you like to look the history from this window opens from past to present?The Houses of Safranbolu and
Architectural Features of them
Safranbolu Çamlıca Mansion
Safranbolu Çamlıca Mansion is a family establishment set within a garden having a capacity of housing 35 people with 10 bedrooms and 27 beds. The house has 3 floors and on each floor there are 4 bedrooms. All rooms have traditional rounded windows and on each floor there is a balcony. The top floor has a terrace. Our service is based on traditional Turkish hospitality. The owners of Safranbolu Çamlıca Mansion are Celal and his wife Havva Özen. We share our home, the Safranbolu Çamlıca Mansion with our guests. Here is a place where one can enjoy the beauty of the seasons every day of the year. Especially in the spring time it is an absolute pleasure to walk underneath the pine trees, to have breakfast in the garden, to enjoy your afternoon tea or coffee and to take in the abundant peace and quiet.
Here you will find the life, love, peace and warm conversation of the Anatolian people and your opportunity to be a part of it. We may not be able to provide you with the luxury of a Five Star Hotel but you can be sure that we will do our very best to ensure that you are comfortable and content. For example we do not have a gym but we have paths in the forest where you can walk in safety, take photographs and enjoy the scent of oreganos.
We do not have open buffet breakfast but we will provide you with a rich home made breakfast with regional specialty pastries, natural village cheese, stuffed vine leaves, eggs and home made jams made by Havva from fruits picked from our own garden. With this breakfast you can start your day with a boost of positive energy and continue to fill yourself up with the wonderful energy of life with the clean and oxygen rich air of the forest. If you like you can relax in the terrace amid the songs of the nightingales, enjoy the experience of eating the fruits you yourself have just picked from the trees or have a barbeque in the garden.
A holiday where you will rediscover yourself and be filled with peace is waiting for you at
Contact Details Address: Bağlarbaşı Mah. Mencilis Mağara sok. No:115
Değirmenbaşı, Safranbolu/Karabük - 78600
Tel: +90 370 712 1984
Fax: +90 370 712 1984
Gsm: +90 533 418 7974
E-mail: info@safranbolucamlica.com
Msn: camlicakonagi@hotmail.com
Safranbolu'da Görülebilecek Yerler:
Tarihi Çarşı
Semerciler çarşısı
Demirciler çarşısı
Kaymakamlar Gezi Evi
Hıdırlık Tepesinden Bakış
Manifaturacılar çarşısı
Kileciler Gezi Evi
Semerciler, Demirciler çarşısı
Cinci Hanı
Köprülü Mehmet Paşa Camisi ve Güneş Saati
Yemeniciler Arastası
Kale
Eski Hükümet Konağı
Saat Kulesi
Yörük Köyü
Sipahioğlu Konağı
Çamaşırhane
Dipsiz Göl Bağlar Bölgesinde;
İncekaya Su Kemeri
Değirmenbaşı Su değirmeni
Bulak (Mencilis) Mağarası
Emir Hocazade Ahmet Beyler Evi
İncekaya Su Kemeri
Tokatlı Kanyonu
Demirciler Çarşısı’nda Çalışmalar Başladı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Tarafından Aslına Uygun Restore Çalışmaları Başladı.
FOTOĞRAFIN HİKAYESİ ''SAFRANBOLU'' - ESKİ ÇARŞI - 1. BÖLÜM
EBEDİ MELANKOLİ PROJECT
PRODÜKSİYON GRUBU
2017
____________________________
HAZIRLAYAN
Hasan KOYUNCU
(Sanat Tarihçisi-Fotoğrafçı)
____________________________
ABONE OLMAYI,
BEĞENDİYSENİZ BEĞENİ BUTONUNA
TIKLAMAYI,
VE VİDEOYU PAYLAŞMAYI,
UNUTMAYINIZ.
İYİ SEYİRLER DİLERİM.
__________________________________________________________________
EBEDİ MELANKOLİ - PROJECT
SOSYAL MEDYA HESAPLARI
______________________________
FACEBOOK :
TWITTER : twitter.com/kyncuhsn - @kyncuhsn
INSTAGRAM : instagram.com - hsn_kyncu_official
_________________________________________________________________
#safranbolu #eskiçarşı #karabük
#hsnkyncuphotography
#ebedimelankoliproject
__________________________________________________________________
FAVORİ VİDEOLARIM
_____________________
FOTOĞRAFIN HİKAYESİ ''SAFRANBOLU'' - ESKİ ÇARŞI - 1. BÖLÜM
AHŞABIN RÜYASI ''KAYMAKAMLAR GEZİ EVİ'' - KARABÜK/SAFRANBOLU
SEYYAH-I EBEDİ ''ÇANAKKALE'' - 12. BÖLÜM - ''KISSA'DAN HİSSE 1 - 57. ALAY''
SEYYAH-I EBEDİ ''ÇANAKKALE'' - 13. BÖLÜM - KISSA'DAN HİSSE 2 - ŞAHİNDERE, ANZAK, KOLAJ
ÇANAKKALE ŞEHİTLER ABİDESİ MİMARLARINDAN ''PROF. DR. DOĞAN ERGİNBAŞ'' - 1. BÖLÜM
FOTOĞRAFIN HİKAYESİ ''BOLU/YEDİ GÖLLER''
FOTOĞRAF'IN HİKAYESİ ''SAFRANBOLU'' - CİNCİ HAN - KERVANSARAYI - 3. BÖLÜM
FOTOĞRAF'IN HİKAYESİ ''SAFRANBOLU'' - CİNCİ HAN - KERVANSARAYI - 4. BÖLÜM
DOĞANIN SESİ ''KARABİGA'' - KALELER - 1. BÖLÜM