Akhisar Belediyesi, Tepe Mezarı Sütunlu Yolların Ayağa Kaldırılması Projesi İmza Töreni
Akhisar tarihini ayağa kaldıran imzalar atıldı
Manisa Valiliği, Adnan Menderes Üniversitesi ve Akhisar Belediyesi arasında imzalanan protokol gereği şehir merkezinde bulunan Thyateira (Tepe Mezarı) antik alanında kazı çalışmaları 2011 yılından buyana devam ediyor. Bu projenin ikinci ayağı ise bugün atılan imzaların ardından hayata geçiyor. Akhisar tepe mezarında bulunan yaklaşık 70 metrelik kısmının ayağa kaldırılması projesi imza töreni Akhisar Belediyesi Encümen Salonu’nda düzenlendi.
Thyateira antik yol sütunları restorasyon uygulaması ve antik alanın ziyaret merkezine dönüştürülmesi uygulama işi ile yapılan ihale 1 yıl içinde tamamlanması öngörülürken ihale bedeli ise 1 milyon 169 bin 56 TL olduğu bildirildi.
Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı: bu proje çok değerli ve anlamlıdır
İnanç turizmi açısında Akhisar’ın çok önemli bir noktada olduğuna işaret eden Belediye Başkanı Salih Hızlı, “Biz bu zincire yeni bir önemli halka oluşturuyoruz ve bizim burada yapmış olduğumuz çalışma bu inanç turizmini zenginleştiriyor. Biz burada Akhisar tarihini ve kültürünü önemsediğimiz kadar aynı zamanda da Akhisar turizmini de geliştirmeye çalışıyoruz. Kazımız devam ettikçe ki kazı prodüksiyonumuz oldukça geniş. Thyateira alanı, ileri de kaymakamlık ve vergi dairesini kapsaması ile birlikte şuanda kazı çalışmasının devam ettiği eski hastane alanı bittiğinde buradaki arkeolojik alanımız çok daha da genişleyecek ve Akhisar bu bağlamda çok daha zenginleşecektir. Zaman içerisinde burada Akhisarlılar daha fazla yarar bulacaktır. Dolayısıyla bu yapmış olduğumuz çalışma bu anlamda çok değerli. Bu projemiz Akhisar’ımıza hayırlı olsun” dedi.
Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Budak: “Diğer belediyeler örnek almalıdır”
Akhisar Belediyesi’nin hayata geçireceği bu projenin diğer tüm belediyelerce örnek alınması gerektiğinin altını çizen Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Budak, “bu şekilde kültür varlıkları olan diğer belediyelere de örnek olacak bir çalışmayı yıllardır Akhisar Belediyesi sürdürüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığımız bu gibi çalışmalara muhakkak destek veriyor ama yerelde bunun desteklenmesi bir belediyenin buna sahip çıkması benimsemesi bu işlerin devam etmesi için hayat bulması için çok önemli. Bu açıdan Akhisar yurt dışındaki tanıtımlar, yurt dışındaki yaptığı faaliyetler ve yurt içinde gerçekleştirmiş olduğu desteklerle hem kazı çalışmalarına hem Akhisar’ın kültür ve turizmine destek olurken aynı zamanda Manisa’nın ve Türkiye’nin de bu anlamdaki kültürel varlığını ayağa kaldırılmasına destekte bulunuyor. Diğer belediyeler de imkanları dahilinde bu gibi çalışmalara kapı açmalı ve destek olmalıdır” dedi.
İma töreni Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcısı Ömer İşçi ve Latif Çakmak, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Budak, Kazı Başkanı Adnan Menderes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Engin Akdeniz, Kültür ve Turizm Bakanlığı Temsilcisi Belgin Dokucu, Akhisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Fatih Baybatur, Akhisar Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Topaloğlu ve basın mensupları katıldı.
Akhisar Thyateira antik kent kazı çalışmaları 2018
Akhisar’da kazı çalışmalarında önemli noktaya gelindi
Akhisar Belediyesi öncülüğünde ve destekleriyle başlatılan kazı çalışmaları projesinin 8. Yılı Temmuz ayı başı itibari ile başladı ve Eylül ayını ortalarına kadar sürecek. Eski Devlet Hastanesi alanında bulunan höyük içerisinde yapılan çalışmalarda bir çok tarihi yapıya ulaşıldı.
Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve beraberindeki Türkiye’ye bir dizi ziyaretler için gelen Bosna Hersek kardeş şehir Donji Vakuf şehrinin Belediye Başkanı Huso Susic ve heyeti ile birlikte kazı çalışmalarını yerinde inceledi.
Projeyi en başından beri bizzat takip eden Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr. Engin Akdeniz çalışmalarının geride kalan 7 yılında çok büyük veriler elde ettiklerini, çalışma sahası içerisinde bulunan eski devlet hastanesi binasının da yıkılması ile çalışma sahasının daha da genişlediğini ifade etti.
Çalışma yapılan alanın yaklaşık 5 bin yıldır yerleşim yeri olarak kullanıldığına dikkat çeken Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr. Engin Akdeniz, “Burası Thyateira antik kentinin yayılım sahası içerisinde olan hastane höyüğü. Höyük dediğimiz bu alan, farklı kültürler ve farklı dönemler tarafından tabaka tabaka yerleşilmiş farklı zamanlarda iskan edilmiş bir arazidir. Aslında hastane höyüğü Akhisar’ın en eski yerleşim yeridir. Yaklaşık 5 ila 6 bin yıldır insanlar Akhisar’da bu noktaya yerleşmişler. Bizim tarih öncesi dediğimiz arkeolojide preseorik dönemler adı ile geçen zaman burada yaşanmıştır. Ardından Lidya uygarlığı hastane höyüğünde yerleşim sahası bulmuştur kendisine. Takip eden dönemlerde Helenistik çağda, Roma döneminde, Bizans döneminde ve nihayet Osmanlı döneminde hastane höyüğünde yerleşim alanı söz konusudur.
Hastane höyüğündeki en önemli yapı anıtsal boyutlarda bir tapınak yapısıdır. Helenistik döneminden itibaren yani Büyük İskender’den itibaren Roma dönemi başlarında da bu tapınak kullanılmıştır.
Gördüğümüz bu tapınak doğu-batı doğrultusunda uzanmakta, girişi doğu cephesinden ve batıya doğru dikdörtgen bir şekilde uzanıyor. Batı Anadolu’daki benzerleri karşılaştırdığımızda Milattan Önce 4’üncü yüzyıl kadar belki de üçüncü yüzyıldan itibaren birkaç yüzyıl boyunca bu tapınak kullanılmış ve burada ibadetlerini yapmışlar. Tapınağın büyük olasılıkla tek tanrılı dinlere geçişten sonra terk edilmesinin ardından da burası bir dönem mezarlık sahası olarak kullanılmış, ardından da Bizans ve Osmanlı yerleşimleri aynı arazi de yerleşim bulmuştur.
Proje 2011 yılında başladı. Tek destekçimiz Kültür Bakanlığı dışında Akhisar Belediye Başkanlığıdır. Yine Akhisar Belediye Başkanlığı’nın desteği yoğun bir şekilde devam etmektedir. İleri ki süreçte de hastane höyüğünün kalan kısımlarının kazılması planlanmaktadır. Gördüğümüz bu tapınak yapısı dışında birkaç tane daha kamusal yapının bu alan üzerinde var olduğu jeofizik çalışmalarla tespit edildi. Her Arkeolojik kazıda kazı başlamadan evvel bütün alan sismik verilerle taranır ve bu sismik veriler bizim kazı stratejimizi ve tekniğimizi bize öğretir. Biz de kazının ilk başladığı 2011 ve 2012 yıllarında burada jeofizik çalışmaları yaptık. Jeofizik çalışmalarının verdiği sonuçlara göre de nerelerinin kazılması gerektiğini belgeledik.
Geçen sene itibari ile eski devlet hastanesi binasının yıkılması sayesinde de çok geniş bir alan kazıya uygun hale geldi. Bu alanlarda da farklı kamusal yapıların var olduğu tespit edildi.
Thyateira antik kentinde ikinci çalışma sahamız Tepe Mezarlığı, orada çok daha önemli projemiz var. Akhisar’ın turizmine de destek sağlayacak nitelikte, sütunlu caddenin ayağa kaldırılması. Bu çok büyük bir projeydi. Yetkili kurumlardan izin alındı, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü gerekli finansmanı sağladı ve yakın bir vaziyette bu projenin hayata geçmesini ümit ediyoruz. Bu sayede 11 tane sütun ayağa kaldırılacak ve böylece Tepe Mezarlığı Ören Yeri hak ettiği öneme kavuşacak. Gelen turist sayısında da artış bekliyoruz” dedi.
Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcısı Ömer İşçi, Özel Kalem Müdürü Fatih Baybatur ve beraberindeki heyet kazı çalışmaları ile ilgili son değerlendirmeleri Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr. Engin Akdeniz’den aldı.
Bir Turistin Gözünden Akhisar
Bakımları yenilenen, restorasyonları tamamlanan ve turizme katkı sağlayan değerlerimizi birde turist gözüyle izleyin. Bu övünç hepimizin :)
Thyateira Tepe Mezarı sütunların ayağa kaldırıması çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor
Thyateira Tepe Mezarı sütunların ayağa kaldırıması çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor
Akhisar'da kazı çalışmaları hızla devam ediyor
Akhisar’da, Roma dönemine ait tapınak gün yüzüne çıkıyor
Akhisar Belediyesi öncülüğünde Bakanlar Kurulunun kararı ile 2010 yılında başlayan kazı çalışmalarında 7 yıl geride kaldı. Temmuz ayında başlayan çalışmalarının alınan özel izinle bu yılsonuna kadar süreceği bildirildi.
Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcısı Ömer İşçi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Vekili ve Özel Kalem Müdürü Fatih Baybatur ile Kazı Başkanlığını yürüten Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Akdeniz çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Akhisar’da kazılarda Tunç çağı ve Bakır çağına ait iskanlarında belirlendiğine vurgu yapan kazı başkanı Prof. Dr. Engin Akdeniz, “Bu sene ki kazılarda hastane höyüğü olarak adlandırılan preseorik yerleşim üzerinde devam ediyoruz. Kazılar sırasında Roma dönemini işaret eden bir tapınak yapısı geçen sene zaten çıkarılmıştı. Bu yapı ile ilgili ayrıntılı çalışmalar yapıldı. Yapının altında Lidya dönemine ait bir yerleşim tespit edildi. Lidya yerleşim döneminin ardından da preseorik devirlere ait buradaki kazı yapılmasının asıl sebebini oluşturan ilk Tunç Çağı ve Bakır Çağı iskanın varlığı belirlendi. Manisa İl Kültür Müdürlüğü ve Akhisar Belediye Başkanlığının büyük gayretleri ile devam eden kazılarda arkeolojinin yanı sıra antropoloji, jeofizik gibi farklı bilim dallarından akademisyen görev yapmaktadır. Kazılar tamamlandığı taktirde Akhisar’da Thyateira (Tepe Mezarı) ardından ikinci bir ören yeri olarak ziyarete açılması programımız dahilinde bulunuyor. Kazıların yanısıra restorasyon ile ilgili projelerimiz de devam ediyor. Böylece Akhisar kent merkezi antik devirlerden buyana uzanan kültürel süreç belgelenmiş olacak. Aynı zamanda Akhisar ve Manisa müzelerine bir çok eser kazandırıldı. Küçük buluşlar sayesinde de yörenin tarihçesinin anlaşılmasına katkı sağlamış olduk” dedi.
THYATEİRA (Akhisar) Antik kenti (Hasan Yurduözler)
Documentry film
Thyateira, AKHISAR
Tepe mezari Bazilika
Bölüm-1
İBRETLİK TARİHİ MEZAR...TUYLER ÜRPERTİCİ....
Şanliurfa/suruç : Bostancı Kesmecık Köyu Arasında Bulunan M.ö Zannedılen Altın Kral Tabutu 2 TON KADAR ALTIN OLDUGU TAHMİN EDİLİYOR.... 24/04/2012
Akhisar güvercin pazarı 2019.Rumeli Dönek ve Posta Güvercini aldım.
güvercin pazarında çok ucuz kuşlar aldım. Kanalıma abone olursanız ve beğeni yaparsanız sevinirim.
Yol Çalışmasında Lahit Mezarlar Bulundu
İhlas Haber Ajansı YouTube Kanalına Abone Olmak İçin:
►
=====================================================
Tuzla'da İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yol çalışmaları sırasında yaptığı kazıda tarihi lahit mezarlar bulundu. Polis ve müzeler müdürlüğüne bağlı ekiplerin lahit mezarlar hakkında çalışmaları devam ediyor.
Tuzla Evliya Çelebi Mahallesi Tersaneler Caddesi üzerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler yol çalışması yaptığı sırada tarihi lahit mezarlar buldu. Sabah saatlerinde yapılan kazıda ortaya çıkan taş lahitleri gören işçiler durumu polis ekiplerine haber verdi. Bunun üzerine olay yerine gelen polis ekipleri lahit mezarların bulunduğu bölümü güvenlik çemberine aldı. Ardından mezarların incelenmesi için olay yerine müzeler müdürlüğüne bağlı ekipler çağrıldı. Lahit mezarların hangi döneme ait olduğu henüz öğrenilemezken polis ve müzeler müdürlüğüne bağlı ekiplerin çalışmaları devam ediyor.
=====================================================
İhlas Haber Ajansı Resmi Web Sitesi
►
İhlas Haber Ajansı Sosyal Medya Adresleri
►
►
►
►
İhlas Haber Ajansı hakkında
İhlas Haber Ajansı’na ulaşmak için
►
Antik Kent Akhisar turizmine büyük destek sağlayacak - Manisa Gündem Haber
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Manisa Valiliği ve Adnan Menderes Üniversitesinin destekleriyle arkeolojik kazıların sürdüğü Manisa’nın Akhisar ilçe merkezinde bulunan Thyateria Antik Kenti’ndeki Roma dönemine tarihlenen sütunlu yolun sütun ve üst yapı elemanlarını ayağa kaldırma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
İnsan Yapımı Olan Dağ - Bintepe Mezarlığı - Toprağı Bol Olsun Sözünün Karşılığı
Zaman Makinası adlı belgeselimizden alınan bir kesit izlemektesiniz.
Zaman Makinası 2. Bölüm - TRT Belgesel
Bintepe Mezarlığı
İnsan yapımı olan bir dağ Bintepe Mezarlığı...
Toprağı bol olsun cümlesinin Lidyalılar açısından da karşılığı aynı zamanda...
Bizi diğer sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.
facebook.com/trtbelgesel
twitter.com/trtbelgesel
instagram.com/trtbelgesel
Bintepe Tümülüsleri - Bintepe Tumulus
TÜM VİDEOLARIM ►
Bintepeler, Bin Tepeler veya Bintepe tümülüs mezarları, Sardes antik kenti yakınlarında yer alan tümülüs mezar nekropolü. Lidyalılar tarafından; İlk Çağ döneminde, yaklaşık MÖ 6. veya 7. yüzyıllarda yapılmıştır.
Gediz Nehri ile Marmara Gölü arasında kalan kısımda yer almaktadır. En büyüğü; ünlü Lidya kralı II. Alyattes'e aittir ve 355 m çapında, 69 m yüksekliğindedir, çevre uzunluğu ise 1115 metredir. Bu bölgede, yaklaşık 90 tümülüs bulunmaktadır.
Şu anda, Manisa ilinin Salihli ilçesinde, ilçe merkezinin kuzeybatısında yer almaktadır. Bölgedeki mezarlar, Akhisar-Salihli karayolunun her iki kenarında görülmektedir. Yaşam ve Hayatımızın Tek Alternatifsiz Sigortası Bilgidir. Cehaleti Kırın Hayatınızı Bilgi İle Sigortalatın. Huzur, Mutluluk Dolu Hayat Hakkımızdır.
Yalan ; Hayatımızı Karanlığa Gömen, Cehaletin Derinliklerine Sürükleyen Şeytanın Pisliğidir. Uzak Durun.
İlginç Konular,Duymadıklarımız,Doğru Bildiğimiz Yanlışlar, Antik , Modern ve Teknoloji Hayat ve Tarihin İlginç Derinliklerinde Gezinmek İstiyorsan Video Kanalımıza Abone Olunuz.
.......
Music URL :
19/09/2017 Tepe mezarligi Akhisar
Akhisar Belediyesi Thyateira Antik Kenti Sütunlu yol çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor
Sütunlu yol çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor
Kültür Bakanlığı, Manisa Valiliği ve Adnan Menderes Üniversitesi’nin destekleri ile Akhisar Belediyesi tarafından arkeoloji kazılarının sürdüğü Thyateira antik alanındaki yol sütunlarını ayağa kaldırma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Akhisar tarihi ve kültürü kadar İnanç Turizmine de hizmet edecek Tepe Mezarı Sütunlu Yolların Ayağa Kaldırılma Projesi 18 Eylül 2018’de başladı.
Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Özel Kalem ve Kültür Sosyal İşleri Müdürü Fatih Baybatur, Fen İşleri Müdürü Öznur Babacan, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Akdeniz ile Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy çalışmalar hakkında Proje ve ihale kapsamında ihale uhdesinde kalan firma yetkilisi Mimar Dr. Ahmet Küçük’den bilgi aldı.
Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü izin ve destekleri ile gerçekleştirilen projenin ikinci aşamasında Akhisar tepe mezarında bulunan yaklaşık 70 metrelik kısmının ayağa kaldırılması hedeflenirken projenin 1 milyon 169 bin 56 TL’ye mal olduğu ifade edildi. Anadolu tarihini aydınlatan 11 kazı içerisinde yer alan Akhisar Thyateira Antik Kenti Kazı çalışmaları toplam 4 bin 700 metrekarelik alanda 2011 yılında başlayan 10 yıllık protokol ile yapılıyor.
Akhisar'ın turizmine büyük destek olacağına dikkat çeken Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Akdeniz, Akhisar'ın turizmine de destek sağlayacak nitelikte, sütunlu caddenin ayağa kaldırılması çalışması titizlikle devam ediyor. Bu çok büyük bir proje. Buradaki çalışma sonunda 11 tane sütun ayağa kaldırılacak ve böylece Tepe Mezarlığı Ören Yeri hak ettiği öneme kavuşacak. Gelen turist sayısında da artış bekliyoruz diye konuştu.
İnanç turizmine zenginlik katacaklarını ifade eden Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, şehrin tarihini ve kültürünü önemsedikleri kadar turizmi de geliştirmeye çalıştıklarını ifade ederek yapılan çalışmanın da çok değerli olduğunu ve inanç turizmini de çok zenginleştireceğini kaydetti. Akhisar’ın çok kültürlü ve çok engin bir tarihe sahip olduğunun altınız çizen Belediye Başkanı Hızlı, bu şehrin her türlü değerini geliştirmenin öncelikli görevlerinden birisi olduğunu ifade ederek Akhisar’ın bu kültürel varlıklarını hep beraber sahip çıktıklarını ve onu zenginleştirdiklerini kaydetti.
Akhisar Belediyesi | Akhisar Reşat Bey Anıtı yenilendi
Akhisar’da Reşat Bey anıtında bakım çalışması
Akhisar Reşatbey Mahallesi Barış ve Gençlik Parkı içerisinde Heykeltıraş Eray Okkan tarafından yapılan Kurtuluş Savaşı Kahramanımız Reşat Bey’in anıtının bakımı yapıldı. Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun talimatları doğrultusunda Tesisler Müdürlüğüne bağlı ekiplerce Reşat Bey ve ekinde bulunan kabartma anıtlar temizlenerek boyatıldı.
Reşat Bey kimdir?
Akhisar’da yunan işgaline karşı ilk direnişi başlatan Reşat Bey (Saruhan) 1881 yılında Akhisar’da doğdu. Saraç Mustafa’nın oğludur. Öğrenimini Akhisar’da tamamladı. Ziraat Bankası Akhisar sandığında çeşitli görevlerde çalıştı. Birinci Dünya Savaşı sonrası İzmir işgal edilince Akhisar’a gelerek Kuvay-i Milliye’de çalıştı. Akhisar’daki papazlı saldırıda başından yaralandı. Balıkesir Kongresinde Menzil Müfettişliğine seçildi. Akhisar işgal edilince Saruhan Müdafaayı Hukuk Başkanlığı yaptı ve Celal Bayar ile çalıştı.
Saruhan milletvekili seçilerek 7 Haziran 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 1. Dönem ve 2. Dönem milletvekili seçildi. Atatürk’ün verdiği özel görevlerde çalıştı. Atatürk 5 Şubat 1923’de Akhisar’a geldiğinde Türk Ocağında Reşat Bey ile görüşmüştür. Atatürk hükümetine 1922-1923 yıllarında Nafia vekilliği (Bayındırlık Bakanlığı) yaptı. 20 Şubat 1926’da Fransa’da vefat etti. Cenazesi 22 Şubat 1926 tarih 213 sayılı meclis kararı ile Akhisar’da toprağa verildi. Evli ve üç çocuk babasıydı.
Milli mücadeledeki fedakarlıkları ve katkıları için Atatürk ve 24 arkadaşı 23 Kasım 1925’de TBMM’de özel törenle Kırmızı Yeşil Şeritli İstiklal Madalyası ile ödüllendirilmiştir.
Lokasi Gereja Tiatira, Akhizar. Turki.
Tiatira (Thyateira atau Thyatira) adalah sebuah kota kuno Yunani yang sekarang ini adalah kota modern Akhisar (kastil putih; white castle) di negara Turki. Nama kuno ini berasal dari bahasa Yunani Koine Θυάτειρα (Thuateira).[1] Terjemahan bahasa Turki yang setara dengan Thyateira adalah Tepe Mezarlığı, artinya kuburan bukit (hill graveyard). Terletak di bagian barat Turki, sebelah selatan Istanbul dan ke arah timur dari Athena. Berjarak sekitar 50 mil (80 km) dari Laut Tengah.
Sumber: Wikipedia
Açılmış Kral Mezarları ve Defineleri / Royal Tombs And Treasure
► HOBİCİLERE HARİKA KANAL:
TÜM VİDEOLARIM ►
Dünyada ve Anadolu'da Açılmış en meşhur kral mezarları ve bunların defineleri
Music URL :
Music URL: .......
Music URL :
İNCİL'DE GEÇEN KUTSAL KİLİSELERDEN 3'Ü MANİSA'DA
İNCİL'de adı geçen, Hristiyanlar için kutsal 7 kilisenin 3'ünün yer aldığı Manisa'da yetkililer ve turizmciler, inanç turizmini geliştirmek istiyor. Salihli Sardes, Alaşehir St. Jean Kilisesi ve Akhisar Thyateira kiliselerinin kalıntılarını görebilmek için özellikle Güney Kore, Tayland ve Tayvan gibi ülkelerden gelen turistler, din adamlarıyla birlikte bu alanları ziyaret ediyor.