Piatra Neamt vazut de pe varful Toaca, masivul Ceahlau
Zoom catre Piatra Neamt facut de pe varful Toaca din masivul Ceahlau. Durau. Romania
Zoom catre podul si stanca laculu Izvorul Muntelui.
Panorama Ceahlau.
Bisericani Piatra Neamt Romania 4K
Bisericani Piatra Neamt Romania 4K
Manastirea Pangarati - jud Neamt
- Manastirea Pangarati, un asezamant de veche traditie de pe valea Bistritei, este amplasata pe DN15 Piatra Neamt -- Bicaz, in apropiere hidrocentralei Dimitrie Leonida de la Stejaru si de Bisericani, la rasarit de Muntele Botosanu si pe malul stang al paraului Pangarati. Manastirea este situata in apropierea manastirilor Bistrita (una din cele mai vechi manastiri din Moldova), Bisericani (numita asa dupa cuvantul bisericosi ce ii caracteriza pe primii calugari) si in drumul spre manastirea Petru Voda (cunoscuta pentru parintele Iustin Parvu).
Manastirea Pangarati isi are inceputurile in sec al XV lea, mai exact in anul 1460 cand cuviosul Simeon Sihastru, unul din sfetnicii lui Stefan cel Mare, a construit aici prima biserica din lemn cu hramul Sfantul Mare Mucenic Dimitrie.
Biserica veche de la Pangarati are o arhitectura unica intre manastirile din Moldova si Romania. Ferestrele sunt din lemn, mici si duble, cu grilaj metalic la exterior. Pridvorul este luminat de o fereastra dreptunghiulara la vest si alta la nord.
Vezi si galeria foto aici:
Piatra Neamt Timelapse { Goddess City } 2015
Piatra Neamt 365 project //Neamt, Romania
Travel to Piatra with :
Lacul Bâtca Doamnei, Piatra Neamt
filmare aeriana deasupra lacului Batca Doamnei dupa ploaie. 28.09.2015 Piatra Neamt, Romania
România la odihnă în judeţul Piatra Neamţ
Это видео создано с помощью видеоредактора YouTube ( Va doresc o vizionare placuta , la sfîrsitul filmului scriti parerea si puneti un laic.
Manastirea Bistrita - judetul Neamt
- Manastirea Bistrita este asezata la o distanta de 8 kilometri mai spre vest de orasul Piatra Neamt, pe drumul DN 15 Piatra Neamt-Bicaz, in satul Bistrita din com. Alexandru cel Bun. Manastirea a rezistat timp de peste sase veacuri la adapostul padurilor ce o acopera, infruntand greutatile si incercarile istoriei. Asezamantul monahal de la Bistrita are o mare valoare istorica si arheologica, numarandu-se printre cele mai vechi ctitorii voievodale din Moldova alaturi de manastirea Neamt, adapostind oseminte domnesti si fapte de neuitat din istoria si viata spirituala a poporului roman.
Muzeul Manastirii Bistrita care a fost initiat inca din 1932 cuprinde monezi de epoca, icoane din secolele XVI-XVIII, sculpturi si fresca descoperite in timpul cercetarilor arheologice, resturi din vesmintele domnesti si alte obiecte din necropola voievodala.
La intrarea in asezamantul monahal de la Bistrita putem admira un clopot de aproximativ 800 de kg impodobit cu o inscriptie in limba slavona si o frumoasa stema a Moldovei, realizata in genul vechilor semne heraldice occidentale, care a fost daruit manastirii Bistrita de cate domnitorul Stefan cel Mare in anul 1494. Pana in 1990 la manastirea Bistrita a stat si binecunoscutul parinte Iustin Parvu de la manastirea Petru Voda. In apropiere mai puteti vizita manastirile Bisericani (denumirea vine de la cuvantul bisericosi ce ii caracteriza pe primii calugari) si Pangarati (celebra datorita arhitecturii unice a bisericii vechi).
Vezi si albumul foto aici:
Piatra Neamt, Romania (short timelapse)
Romania : DN15 - Bacău (BC) - Piatra Neamț (NT)
Romania : Road from Bacău (BC) To Piatra Neamț (NT) on DN15.
Map:
Music:
Vexento - Pollen
Uplink - Alex Skrindo - Me You
Axol and Alex Skrindo - You
Tobu - Candyland
Piatra Neamț (German: Kreuzburg an der Bistritz, Hungarian: Karácsonkő) is the capital city of Neamț County, in the historical region of Moldavia, eastern Romania. Because of its privileged location in the Eastern Carpathian mountains, it is considered one of the most picturesque cities in Romania. The Nord-Est Regional Development Agency is located in Piatra Neamț.
Bacău (German: Bakau, Hungarian: Bákó; Latin: Bacovia) is the main city in Bacău County, Romania. At the 2016 national estimation it had a population of 196,883,[1] making it the 12th largest city in Romania. The city is situated in the historical region of Moldavia, at the foothills of the Carpathian Mountains, and on the Bistrița River (which meets the Siret River about 8 kilometres (5.0 mi) to the south of Bacău). The Ghimeș Pass links Bacău to the region of Transylvania.
Please Like and Subscribe on My YouTube Channel:
Piatra Neamț (jud. Neamț)
Emisiunea Destinatia Romania, realizata de Codruta Angelescu. Orasul Piatra Neamt, turnul lui Stefan cel Mare etc.
Cross Fit Piatra Neamt
Cross Fit la Sala Sporturilor cu Dragos Campanu // 19.07.2017 // Piatra Neamt , Romania
Manastirea Neamt
The Neamț Monastery (Romanian: Mănăstirea Neamț) is a Romanian Orthodox religious settlement, one of the oldest and most important of its kind in Romania. It was built in 14th century, and it is an example of medieval Moldavian architecture. A jewel of 15th century architecture, the church was built during Ştefan cel Mare's reign and finished in the year when the Moldavian army won the battle against King John Albert (1497).
The monastery is located in north-eastern part of Romania, in Neamț County, 10 km west of Târgu Neamț. It is accessible by car (DN 15B road) and train (Târgu Neamţ railway station); the nearest airport is Suceava, located about 60 km north.
(Mănăstirea Neamț este o mănăstire ortodoxă de călugări din România, situată în comuna Vânători-Neamț, satul Mănăstirea Neamț, județul Neamț. Este cel mai mare și mai vechi așezământ monahal din Moldova.
Mănăstirea este atestată documentar din 1407, însă rădăcinile în timp ale activității monahale se întind până în veacul al XII-lea. Ctitorirea mănăstirii îi este atribuită voievodului Petru I Mușat (1375-1391), care a construit prima biserică din piatră, astăzi dispărută, însă, pe amplasamentul mănăstirii, existase o bisericuță mai veche din lemn, numită Biserica Albă, construită de monahi cu un secol înainte. Biserica actuală din incinta mănăstirii a fost ctitorită de voievodul Ștefan cel Mare la sfârșitul secolului al XV-lea și are hramul Înălțarea Domnului.)
-~-~~-~~~-~~-~-
Please watch: Skyride to Paradise Point, St Thomas, US Virgin Islands
-~-~~-~~~-~~-~-
Romania - Piatra Neamt - Time-lapse
A quick time-lapse from the 7th floor of a building. Nothing professional really! Just enjoy the busy lives of people and the moving objects of the city!
Plimbare spre Piatra Neamt. Romania. 2013.11.28
Plimbare cu masina
Am ajuns acasă . Un strop de Piatra Neamț .
Vizitați canalul nostru de YouTube 4intrip și abonați-vă :
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Ne găsiți și pe :
Grup Facebook :
Pagina Facebook :
Instagram :
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Pentru vlogurile noastre folosim urmatoarele :
= Camera : Panasonic g80 cu obiectiv 12:60 mm =
= Telefon :Samsung Galaxy S7 Edge Black + Gold =
= Drona : Xiaomi Mi Drone 4K =
= Ghimbal : Xiaomi FIMI X1BH 3-axis
= Trepied : Manfroto
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Outro music : Dj Quads - Early
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
© NCS releases are free to be used and monetised in user-generated content (UGC) made by independent content creators in video content on YouTube & Twitch, without the fear of copyright claims.
When you are using this track, we simply ask that you put this in your description:
Track: Rival x Cadmium - Seasons (feat. Harley Bird) [NCS Release]
Music provided by NoCopyrightSounds.
Watch:
Free Download / Stream:
Piatra Neamț - Roman Dashcamera Viofo 119
Top 5 Atractii Turistice in Judetul Neamt
Muntele Ceahlau - Judetul Neamt
- Muntele Ceahlău din judeţul Neamţ se află la 10 km vest de oraşul Bicaz şi este delimitat de văile Bistriţei, Bistricioarei şi Bicazului. Climatul care domină în Muntele Ceahlău este unul aspru, cu temperaturi scăzute în cea mai mare parte a anului.
Cu mașina spre Ceahlău. Prima parte. Piatra Neamț - Bicaz.
Piatra Teiului - judetul Neamt
- Stanca Piatra Teiului este situata la o distanta de aproximativ 44 km NV de orasul Bicaz, langa viaductul din comuna Poiana Largului, in cuveta actuala a lacului de acumulare Izvorul Muntelui. Aceasta stanca este declarata monument al naturii de mai bine de cinci decenii si este asezata la Coada Lacului in locul unde se intalnesc cele patru drumuri care vin dinspre Moldova si Transilvania, la o altitudine de 508 m. Stanca are o inaltime de 23 m si este alcatuita din calcare recifale cretacice pe care se poate observa o bogata fauna fosila sarmantica.