Turnul Sfatului Sibiu - Mecanismul Ceasului din Turn
Am avut o experiență super în Turnul Sfatului din Sibiu. Intră pe blog-ul meu și vei vedea imaginile de sus cu orașul și Munții Făgăraș. O priveliște minunată!
Cloudy Day - Mountain Road near Sibiu Romania - Firefly 8S
A1 - Orăștie-Sibiu, Lot 3, Alunecări Dealul Bucium, Aciliu - 29 martie 2017
Inchirieri auto Sibiu - Renteaza.com
Cauti inchirieri auto Sibiu, rent a car Sibiu:
Economiseste timp in cautarea unei oferte de inchirieri auto Sibiu. Sistemul nostru online e gratis 100% si ofera posibilitatea de a obtine cel mai bun pret de inchirieri auto Sibiu de la firmele rent a car din zona. Avem zeci de afiliati in Romania pregatiti pentru a raspunde la toate exigentele tale de mobilitate. Completeaza formularul online si poate gasim solutia de inchirieri masini Sibiu pentru tine.
Renteaza.com reprezinta drumul cel mai scurt dintre CERERE si OFERTA in sistem Rent a Car Sibiu.
Rezerva SIMPLU si RAPID:
Sibiu
Sibiu este municipiul de resedinta al judetului Sibiu, regiunea Transilvania, Romania cu o populatie extimata in 2017 de aproximativ 169.317 locuitori, aflandu-se pe locul opt ca marime intre orasele tarii. Sibiul este denumit si Orasul de pe Cibin. Raul Cibin traverseaza mai multe localitati din Marginimea Sibiului (Gura Raului, Orlat, Cristian), inainte de a strabate Municipiul Sibiu, dupa care trece prin Orasul Talmaciu, pentru se varsa in raul Olt. Orasul Sibiu, cunoscut si sub denumirea germana Hermannstadt este un important centru cultural si economic din sudul Transilvaniei, si una dintre destinatiile preferate ale romanilor si strainilor.
Rent A Car Sibiu – Fie ca vizitati orasul in interes de serviciu, sau pentru o serie de intalniri de afaceri, sau va gasiti in Transilvania pentru a vizita variatele obiective turistice din Sibiu si din imprejurimi, raspunsul cel mai potrivit la toate exigentele dumneavostra de mobilitate ramane inchirierea unei masini.
Obiective turistice de vizitat in Sibiu si imprejurimi
Muzeul National Brukenthal – Palatul Brukenthal Sibiu, Muzeul Locomotivelor cu Abur, Turnul Olarilor din Sibiu, Gradina Zoologica Sibiu, Catedrala Evanghelica din Sibiu, Palatul Brukenthal din Avrig, Paltinis, Sibiu, Muzeul de Istorie Naturala Sibiu, Castelul de Lut Valea Zanelor – Porumbacu de Sus, Turnul Sfatului din Sibiu, Podul Minciunilor, Muzeul de Etnografie si Arta Populara Saseasca „Emil Sigerus”, Turnul Gros, Lacul Balea – Balea Cascada, Muzeul de Vanatoare „August von Spiess”, Manastirea Cisterciana de la Carta, Muzeul Astra, Piata Mare din Sibiu, Rezervatia naturala „Parcul Natural Dumbrava Sibiului”, Parcul Cetatii, Transfagarasan.
Ziua Revolutiei la Sibiu 2015 discurs Puiu Fesan
Cetatea Rupea
Cetatea Rupea acoperă o suprafaţă de aproape 11 ha cu ziduri, turnuri şi curţi interioare. Datorită poziţiei dominante pe care o ocupă în apropierea drumului european E 60, linga oraş, este o prezenţă remarcabilă de la mare distanţă. Anul primei sale consemnări documentare este 1324. Dar construirea ei s-a facut măcar cu câteva decenii inaintea acestui an.
Asa cum ni se infatiseaza azi, fortificatia are trei parti distincte: Cetatea de sus, Cetatea de mijloc şi Cetatea de jos. Fiecare se identifică printr-o centură de zidărie aparte, corespunzătoare unei epoci diferite, marcate de evoluţia armamentului, a tehnicilor de asediu sau de nivelul dezvoltării aşezării.
Exista apoi mai multe turnuri care aveau diferite utilitati. La intrare avem Turnul porţii, Turnul Slujitorilor sau cel al Slăninii, folosit pentru conservarea cărnii şi slăninilor comunităţii. Pe frontul următor, al curtinei Cetăţii de mijloc, se află în ordine, de la dreapta, la stânga: Turnul Ungrei, Turnul Pentagonal şi Turnul Diecilor. Mai departe, turnurile se identifică mai uşor pe curtina de vest, unde se află Turnul Cercetaşilor, Turnul Capelei şi alte două turnuri mărginind culoarul de acces, dar slab conservate: Turnul Gros şi Turnul Pulverăriei.
Au fost perioade cind o bună parte din comunitatea locală a locuit între zidurile cetăţii. Atunci cetatea arăta ca un oraş în miniatură, în care locuiau în permanenţă câteva sute de oameni. Locuitorii săi dispuneau de toate facilităţile: case de locuit (aproape o sută), spaţii pentru administraţia comunităţii şi a scaunului, capelă, casa preotului, loc pentru căruţe, depozite de documente, provizii şi arme, fântână, loc de târg
La finele secolului al XVII-lea, armata habsburgică a folosit cetatea, de mai multe ori, ca bază de încartiruire şi pregătire de campanie. Cetatea a fost părăsită treptat, din prima jumătate a secolului al XVIII-lea, după asigurarea politică garantată de către armata Imperiului Habsburgic.
Cu timpul, nefolosita, a intrat intr-un proces de degradare, ajungind o ruina la sfirsitul secolului XX. Cea mai radicală schimbare a cetăţii s-a produs în urma programului de restaurare din anii 2010-2012, când cetatea şi-a recuperat şi renovat mare parte din zestrea originală. La intrarea in cetate a fost amenajata o parcare pentru turisti. Mai multe detalii puteti afla de aici:
Programul de vizitare al Cetatii Rupea
1 noiembrie -- 31 martie -- 9 -- 17
1 aprilie -- 31 mai -- 9 -- 20
1 iunie -- 31 august -- 9 -- 21
1 septembrie -- 31 octombrie -- 9 -- 19
Tarife:
10 lei adulti
5 lei copii
Grupuri
8 lei adulti
4 lei copii
Music credit:
Mirage Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0
Snow and fog over road in Sibiu
Snow, fog and road in the Sibiu country.
Careless whisper - Cafe Wien - Sibiu
Sibiu
Zendersch Siebenbürgen Rumänien; Biserica Evanghelică Fortificată Senereuș
În Senereuş există cetate ţărănească cu biserică evanghelică fortificată datând din sec. al XV-lea, din care se mai păstrează turnul de poartă şi fragmente de zid.
Biserica satului, care era o biserică simplă din secolul al XV-lea a fost demolată în anul 1870. În anul 1873 a fost construită o biserică mult mai mare în stilul neogotic. Din biserica veche au rămas două bănci din anii 1540 şi 1582. Inscripţia băncii din 1540 ne arată numele preotului din vremea respectivă: „Hoc opus fecit fieri Dns Clemens Plebanus de Szinevaresnatione Deschatus, per Magistrum Georgium de Zagor. Hoc anno Deorgius aeditus eccelsiae cincives hujus villae 1540” (Fabritius: S. Kirchenburghen.75).
Biserica a fost împrejmuită cu ziduri de cetate şi turnuri de veghe. Singura intrare a fost sub turla bisericii cu boltă împodobită. Din sat spre dâmbul bisericii se numără 100 de trepte. Un interes deosebit prezintă inscripţia de pe turla din sud: „O quam beatae respublica quam felix communitas, quae tempreae pacis considerat bello. Pastore existente Michaele sixto Anno DDLIII. Seniores Petrus Gross, Thomas Ungar, georgius Kappes”. O altă inscripţie o completează: „In nomines divini gloriem et honorem publicis impensis structuram hujus operis fecit ? comunitatis Zinaverensis existente parocho Michaele Henning anno 1641”. Această inscripţie este dedicată Sfântului Mihai. Turla dinspre nord păstrează inscripţia din 1553 (Fabini).
La construcţia noii biserici, datorită faptului că a fost mai lungă decât cea veche, zidul cetăţii a fost străpuns către est, astfel aici sanctuarul nou se prelungeşte în afara bisericii. S-a păstrat şi cristelniţa de piatră precum şi altarul din 1540. În perioada evului mediu populaţia catolică în timpul reformaţiei va deveni lutherană împreună cu biserica (Helységnévtár. 1913).
Minculescu Vasile - Turnul Fierarilor - Sighisoara
CORVIN CASTLE : TRANSYLVANIA ROAD TRIP PART 7 | ROMANIA
CORVIN CASTLE : TRANSYLVANIA ROAD TRIP PART 7 | ROMANIA
This video is showing you the highlights of our visit in the Corvin Castle. It is also known as the Hunyad Castle, Hunedoara Castle, Castelul Corvinilor, Corvineste Castle, Gothic-Renaissance Castle and Hunyadi Castle. This is the castle that I've waited for so long to visit. I also had high expectations from this castle because of its hype. A lot of people are really liking this castle and are saying a lot of good things about it. However, when we visited it, I was a bit disappointed. The castle is indeed beautiful and is very rich in history. There are things that I think that can be better if details were thought about. Firstly, it lacked more charm in the inside. Its is better if they put more visuals of history on how it was during its time. Since the castle is so large, it requires more visuals to justify the history more. It only has little to none in a big scale of space. Also, the little to none furnitures are so dusty. It is more obvious in grand table of the Diet hall. The dust is so thick. It looked like nobody dusted it for weeks. And the last thing is that they could give more simple but detailed label with a precise story on each site will be very helpful. Overall, we recommend the Corvin Castle to visited. Despite of little flaws, the history and architecture of this castle/fortress will fill you in.
Sites Mentioned
☞ Hunedoara
☞ The Neboisa Tower
☞ The Capistrano Tower
☞ Corvin Castle | Corvinesti Castle | Hunyad Castle | Hunedoara Castle | Gothic-Renaissance Castle | Castelul Corvinilor
☞ Wooden Bridge
☞ The New Gate Tower
☞ The Inner Courtyard
☞ The Chapel
☞ The Matia Wing
☞ The Golden Room
☞ The Dayroom for the Ladies of the Castle
☞ The Diet Hall
☞ The Solitary Tower
☞ The Bethlen Palace
☞ The Well
☞ The Drummers Tower
☞ The Bear Pit
☞ The Artillery Terrace
☞ The Mace Tower
☞ The Torture Chamber
☞ The Knights Hall
☞ The Outer Courtyard
BOOK here ⬇︎
*
☞ CONTACT US @ eftimie.family@gmail.com
Watch our previous video ALBA IULIA CITADEL : TRANSYLVANIA ROAD TRIP PART 6 | ROMANIA here:
Our next video SAMIZEGETUSA (Roman Capital) : Transylvania Road Trip Part 8 | Romania here:
OUR TRANSYLVANIA ROAD TRIP:
OUR ROMANIAN TOUR VIDEOS:
FIND OUT MORE TRAVEL AND FOOD REVIEWS SOON AT
Don't forget to LIKE, COMMENT, and SUBSCRIBE for more videos!!!
CLICK the SUBSCRIBE and ???? here:
Follow Us!!!
Instagram:
Facebook:
Sheryll's Social Media
Instagram:
Twitter:
Florin's Social Media
Instagram:
Twitter:
Music
Vacation by DJ Quads
Classic by Joakim Karud
Disclaimer: Not a sponsored video.
* Affiliate link
Adrian-Irinel Aciobanitei la orga Johannes Hahn de la Sf Mihail Cluj
Adrian-Irinel Aciobăniţei Ave Maria
Komtas Vardapet Der Voghormia (Lord have mercy)
Adrian-Irinel Aciobăniţei organ
The Organ Johannes Hahn of Saint Michael Catholic Church from Cluj-Napoca ROMANIA.
This organ was built by Johannes Hahn from of Sibiu in 1768 and painted in 1771 by Johannes Weiss.
The organ was restored by Hermann Binder of Sibiu in 1993.
The type of this organ is positiv organ and he have the next composition of the stopes:
Coppel 8’, Principal Octav 2’, Sedecima 1’, Principal 4’, Hohflote 2’, Mixtur 2f, Flote 4’, Quinte 1 1/3’
Piata Rahova Sibiu - Fructe si legume de sezon
Sibiu, Piata Rahova
Piaţa Sfatului_Inaugurare Ceas Casa Sfatului-5 Trompetişti Medievali (16Oct2010)
Trompetistii Medievali canta piese inedite, vechi si mai noi, cu ocazia inaugurarii ceasului Sfatului.
artmirc@yahoo.com.-Cufarul cu Diamante...-Bella_RO_De la Apoldu de Sus la Sibiu_2017-X
artmirc@yahoo.com.-Cufarul cu Diamante...-Bella_RO_De la Apoldu de Sus la Sibiu_2017-X~Cu auto _Bombonica_ pe E81 si apoi pe A1.Apoldu de Sus, mai demult Apoldu Mare, Polda Mare (în dialectul săsesc Griszpult, Pult, Everstpold, în germană Grosspold, Gross-Pold, Grosspolden, Gross-Apolden, Oberpold, în maghiară Nagyapold) este un sat ce aparține orașului Miercurea Sibiului din județul Sibiu, Transilvania, România.
Localitatea Apoldu de Sus este situată pe cursul superior al râului Apold, în partea vestică a județului Sibiu, în Podișul Secașelor, la o altitudine de 367 m, pe DN1, Săcel - Apoldu de Sus - Miercurea Sibiului.Prima atestare documentară datează din anul 1272. În partea de nord a satului, în locul numit Curtea Velii, lângă valea Apoldului se află o villa rustica .A doua villa rustica se află în locul Levejoare, formată dintr-o locuință și o anexă agricolă, complexul fiind distrus odată cu invazia carpică din secolul al III-lea, acesta fiind reamenajat în secolul al IV-lea. Pe malul stâng al văii Apoldului se află o așezare daco-romană, iar în partea de sud a satului, pe malul pârâului Barschof s-au descoperit fragmente ceramice de tip Ciugud, cu fragmente de clădire de lut din secolul al XI-lea.În secolul al XIII-lea, aici se ridică o biserică romanică înconjurată de o curtină ovală și un turn mic de poartă.
În secolul al XVI-lea dar și în secolul al XVIII-lea fortificația este amplificată cu mai multe turnuri din care unul octogonal. Clădirea bisericii romanice își încheie existența la începutul secolului al XIX-lea, în anul 1867 se demolează și fortificația pe laturile de sud și vest, iar în anul 1881 se prăbușește și turnul octogonal.
Apoldu de Sus a aparținut până în anul 1876 de Scaunul Miercurea, unitate administrativă componentă a organismului de autoadministrare a sașilor transilvăneni, numit Șapte Scaune.În anul 1734, sub domnia lui Carol al VI-lea, Împărat Roman, din ținuturile aflate sub dominația Casei de Habsburg au fost deportați în Transilvania protestanții ce trecuseră la confesiunea evanghelică luterană.
Deportarea celor peste 800 de persoane, din care în jur de 200 din Carintia, a fost mascată sub denumirea germană de Transmigration. Aceștia s-au stabilit în trei sate din apropiere de Sibiu: Neppendorf (Turnișor, azi cartier al Sibiului), Großau (Cristian, Sibiu) și Großpold (Apoldu de Sus, Sibiu), și sunt cunoscuți sub denunirea de Landler, iar așezarea lor în aceasă zonă ca Landlersiedlung.
Autostrada A1 este o autostradă din România, parte a Coridorului IV pan-european de transport, aflată în construcție, din care sunt funcționale trei segmente: unul de 109,6 km care leagă Bucureștiul, capitala României, de Pitești, reședința județului Argeș (care are un capăt în vestul Bucureștiului și celălalt la intersecția cu DN7, la nord de Pitești); un alt segment de 132 km care ocolește orașul Sibiu pe la nord (între localitățile Șelimbăr și Șura Mică) și merge mai departe până la Deva, ocolind orașele Sebeș și Orăștie; și tronsonul Margina–Nădlac, de 158 km. Autostrada A1 a fost prima construită în România, în perioada 1967–1972 și refăcută în 2000, cu noi segmente adăugate între anii 2007 și 2017.
La finalul lucrărilor autostrada urmează să lege Bucureștiul de Pitești, Sibiu, Sebeș, Deva, Lugoj, Timișoara, Arad și Nădlac, făcând legătura cu autostrada M43 din Ungaria, spre Seghedin.
A1~Centura Sibiului;Autostrada de 17,5 km, ce înconjoară Sibiul pe la nord și est, între Șelimbăr și Șura Mică, împreună cu un alt drum de legătură de 3,3 km, a fost inaugurată la 1 decembrie 2010.
artmirc-2019-X_
A. I. Aciobanitei Prelude and fugue in f minor
Adrian-Irinel Aciobanitei Prelude and fugue in f minor
Adrian-Irinel Aciobanitei la orga mare a bisericii Sfantul Mihail din Cluj-Napoca
Adrian-Irinel Aciobanitei playing the Great Organ of the St. Michael Catholic Church in Cluj-Napoca Romania.
Biserica ”Arătarea Domnului” - Baptism of the Lord Church (Sucevita, Bucovina, Romania)
Enable English subtitle ! - Activați subtitrarea în românește!
The Church ”The Baptism of the Lord” is situated immediately to the west of the famous Sucevita Monastery. The ensemble around this church contains the following constructions:
- an exterior, park-like courtyard with a decorative gate and a stone cross (from 1826) to the road, and the bust (from 1991) of Mihai Eminescu
- an interior courtyard with the church ”The Baptism of the Lord” (from 1772), the bell tower (1864), the village cemetery and the burial feast house (the end of the 19th century)
The current church of ”Baptism of the Lord” was built by Archimandrite Joasaf in 1772 on the site of an older church with the same patron. That old church, built by the bishop (future metropolitan) Gheorghe Movila in 1578-1581, was in fact the first church of the Sucevita Monastery. Archaeological research has highlighted the fact that this old church was preceded by a wooden church that probably functioned in the middle of the sixteenth century.
We recall that the church in the courtyard of the Sucevita monastery, dedicated to the Resurrection of the Lord, was also built by Gheorghe Movilă during 1582-1584. It was painted in 1595-1601 by his brother Jeremia Movila, the ruler of Moldavia who brought to the monastery and many other important additions (walls, towers, houses).
The church presents a Moldovan architecture, typical for the 17th century, probably outdated for the 18th century, supporting the rebuilding of the previous church. It resembles the Suceava ”Church of the Ladies”. The massive stone walls are supported by six powerful buttress. On enter in the church through a closed porch, above the door being the writing written in Cyrillic letters. The church served as a chapel for the monks at Sucevita Monastery, and they shortened their way through a breach in the monastery's wall. Since 1832, it has become a parish church. From the locals we hear that there are services in the church only in the days of (great) feast.
Biserica cu hramul Arătarea Domnului este situată imediat la vest de vestita Mănăstire Sucevița. Ansamblul existent în jurul acestei biserici conține următoarele construcții:
- o incintă exterioară, cu aspect de parc, în care la drum se găsesc o poartă decorativă și o cruce de piatră (din anul 1826), iar spre biserică bustul (din 1991) lui Mihai Eminescu
- o incintă interioară în care se găsesc biserica Arătarea Domnului (din anul 1772), turnul-clopotniță (1864), cimitirul satului și Casa pentru praznice (sfârșitul sec. XIX)
Actuala biserică cu hramul Arătarea Domnului a fost construită de arhimandritul Ioasaf în anul 1772 pe locul unei biserici mai vechi cu același hram. Acea biserică veche, construită de episcopul (viitorul mitropolit) Gheorghe Movilă în anii 1578-1581, a fost de fapt prima biserică a Mănăstirii Sucevița. Cercetările arheologice au evidențiat faptul că și această biserică veche a fost precedată de o biserică de lemn care probabil funcționa la mijlocul secolului al XVI-lea.
Reamintim că biserica din curtea mănăstirii Suceviţa, cu hramul Învierea Domnului, a fost construită tot de Gheorghe Movilă în perioada 1582-1584. Ea a fost pictată în perioada 1595-1601 de fratele său, Ieremia Movilă, domn al Moldovei care a adus mănăstirii și multe alte completări importante (ziduri, turnuri, case).
Biserica prezintă o arhitectură moldovenească, obișnuită pentru secolul XVII, probabil depășită pentru secolul XVIII, susținând reluarea (reconstruirea) bisericii anterioare. Se aseamănă cu Biserica Domnițelor din Suceava. Zidurile masive din piatră sunt susținute de șase contraforturi puternice. Se intră în biserică printr-un pridvor închis, deasupra ușii fiind pisania scrisă cu litere chirilice. Biserica a servit ca paraclis pentru călugării de la mănăstirea Sucevița, ei scurtând drumul printr-o spărtură în zidul de incintă al mănăstirii. Din anul 1832, devine biserică parohială. De la localnici am aflat că în prezent se țin slujbe în biserică doar în zilele de (mare ?) sărbătoare.