Yukarı Uçansu Çağlayanı 1 Şelalesi Uçansu Çağlayanları Doğa Sistemleri Gebiz Antalya 4K UHD
ISBN 978-605-88104-0-2
Yukarı Uçansu Çağlayanı 1 Şelalesi Uçansu Çağlayanları Doğa Sistemleri Gebiz Antalya Uçansu Waterfalls 4K UHD
Ülkemizin az bilinen çağlayanlarından birisi olan Uçansu Çağlayanları Antalya il merkezinin 57 km kuzeydoğusunda yer alır. Uçansu çağlayanları, Türkiye'nin bilinen en yüksek çağlayanlarındandır.
Uçansu Çağlayanı’nın, Özlü Köyü güneyinden, Aksu Çayı’nın denize döküldüğü noktadan kuş uçuşu uzaklığı 38 km, deniz seviyesinden yüksekliği 400 m civarındadır. Çağlayanların etrafındaki eski kent
kalıntıları ve doğal güzellikler buradaki turistik potansiyeli zenginleştirmektedir.
Henüz yeterince tanıtılmadığını düşündüğümüz çağlayanların bu 4K yüksek çözünürlüklü filmimiz ile tanıtımı yapılarak “turizm başkenti” olarak nitelenen Antalya iline ve dolayısıyla ülke ekonomisine yeni bir zenginliğin kazandırılmasına katkıda bulunulacağı kanısındayız.
Bu çekimlerimiz çağlayanları tanıtan ilk 4K UHD çalışmadır.
Kaynakçalar:
Yrd. Doç. Dr. Yıldırım ATAYETER
Mehmet Hakan ÇİLOĞLU
Ahmet Hamdi BÜYÜKKAL
----------------------------------------------
Kamera/Metin Düzenleme : Mehmet SÖKMEN
Seslendirme : Doğal
Çekim Tarihi : 10.05.2015
Prodüksiyon Yapım Tarihi: 11.05.2015
Video Prodüksiyon Yapım,
Yayın Ve Yönetmeni: Mehmet SÖKMEN - 0532 525 84 93
Web: mehmetsokmen.tv
Kral Havuzu / Uçansu Şelalesi Turu
Arkadaşlarımız ile hafta sonu Antalya'nın pek bilinmeyen ve ulaşması zor bir doğa harikası için tura çıktık. Biraz yorucu olsa da harika bir atmosferdi. Herkesin gitmesini şiddet ile tavsiye ediyorum.
Uçansu Şelalesi Antalya'nın Serik ilçesinin Kozan Köyünde yer alıyor. Antalya'ya yaklaşık 55 km uzaklıktadır. Araç ile Uçansu Şelalesi 1 'e kadar gidebiliyorsunuz. Daha sonrasını yani Uçansu Şelalesi 2 ve Kral Havuzu için yaklaşık 3 km dağın yukarısına doğru yürümeniz gerekiyor. Zorlu fakat yapılması gerekenler listenizde yer alacak bir aktivite olmalıdır.Not Alın..
Alt Müzik : Ellie Goulding-Burn
Şarkı Telif Hakkı: UMG' ye aittir.
Etler Uçansu Şelalesi Ve Muhteşem Doğa Sahası Serik - Antalya'dan Gezdiklerimiz Gördüklerimiz
ISBN 978-605-88104-0-2
Etler Uçansu Şelalesi Ve Muhteşem Doğa Sahası Serik - Antalya'dan Gezdiklerimiz Gördüklerimiz
Ülkemizde korunması gereken Etler Şelale Sahası, doğanın en nadide oluşumlarından sadece bir tanesi olan muhteşem güzellikteki saklı doğa köşemizdir. Yakın zamanda, pek fazla bilinmeyen diğer saklı doğa köşelerimizi de sizler için kayda alacağız.
Gökçepınar'dan, Etler sahasına gidildiğinde, sağdan bir patika ile aşağı inilebilen şelale, yaklaşık 100 m yüksekliğinde olup, yukarıdan kısa aralıklarla, 3 basamak halindedir. Çok dik ve sarp kayalıklı bir yapıya sahip etler şelalesi, sonbahar mevsiminde oldukça düşük debi ile yine de muhteşemdir.
Etler şelale sahası yüksek ve hızlı düşüş özelliğinde olduğu halde, kayalık yüzeyler, yosun ve kaya makiliği ile kaplıdır. Bir çok küçük ağaççıklar ve farklı endemik türlere ev sahipliği yapan etler şelalesinin tabanındaki muhteşem doğal yüzme havuzu, konuklarına sıcak davetiye çıkarıyor. Sonbahar mevsiminde su debisinin azlığı nedeniyle suyu çık ılıktır. Dolayısı ile bu doğal havuzda mükemmel yüzme keyfi yapılabilir.
-----------------------------------
Çekim Ve Aktüel Kamera : Mehmet SÖKMEN - Hüseyin KULA
Çekim Tarihi : 01.11.2014
Prodüksiyon Yapım Tarihi : 01.11.2014
Video Prodüksiyon Yapım, Yayın Ve Yönetmeni : Mehmet SÖKMEN - 0532 525 84 93
Web : mehmetsokmeninyeri.com
Uçan 1 Şelalesi Serik Antalya
Uçan 1 Şelalesi
Kozan Köyü, Serik/Antalya, TURKEY
Genellikle hemen herkesin Antalya Kaş'taki Uçarsu ve yine Antalya Gündoğmuş'taki Alara Şelalesi'yle karıştırdığı Uçan Şelaleleri,çok yükseklerden düşmeleri nedeniyle almışlar bu adı. Antalya şelaleleri denilince hepimizin aklına Manavgat, Düden ve Kurşunlu gelir öncelikle. Oysa Antalya'nın en yüksek şelaleleri unvanını, Serik ilçesi Gebiz beldesine bağlı Kozan köyünde bulunan ve 62 metreden dökülen Uçan 1 ile, 78 metreden dökülen Uçan 2 taşır.
Türkiye'nin ikinci işaretlenmiş en uzun yürüyüş rotası Aziz Paulus (St. Paul) Yolu üzerindeki bu şelalelere kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz. Gebiz yakınlarındaki Akçapınar köyüne 9 kilometre mesafede yer alan şelalelere, Kozan köyünün içinden de ulaşmak mümkün. Akçapınar'dan kırmızı beyaz çizgilerle işaretli orman yolunu yürüyenler biraz sonra, uzaklarda köpük köpük dökülen Uçan 2 Şelalesi'ni görecekler. Çam ağaçları arasından geçerek bu yüksek şelaleye varmak isterken, içinde yüzülebilecek kadar derin göletiyle Uçan 1 çıkar karşınıza. Kıyısında alabalık tesisi bulunan şelaleden ayrılıp bir patika vasıtasıyla 15 dakikalık bir yürüyüşün ardından Uçan 2'nin yanına gelirsiniz. Daha gür bir şekilde akan bu şelaleyi fotoğraflamak sık ağaçlar nedeniyle birincisi kadar kolay değil.
Kısa bir yolculuğun ardından Aksu Nehri'ne karışıp Akdeniz'e ulaşan bu çağlayanların hemen üzerinde Kozan köyü yer alıyor. Asfalt bir yolla varılan Kozan köyünden çağlayanlara ulaşım daha kolaydır. Kozan'da konaklama ve restoran hizmeti veren özel bir işletme de mevcut. Köyün içindeki tarlalar arasından geçen toprak yol, Uçan 2'nin hemen üzerinde, suyun çıktığı kaynak noktasına getirir konuklarını. Uçan 2 Şelalesi'nin düşmeye başladığı bu noktadan, Antalya ve Akdeniz sahillerini seyredebilirsiniz. Bir Pisidia kenti olan Pednelissos örenyerini ziyaret etmeden Kozan köyünden ayrılmayın.
Kaynak Atlas Dergisi :
Çündüre Uçansu Şelalesi Uçansu Doğası Alara Çayı Başlangıcı Gündoğmuş Antalya
ISBN 978-605-88104-0-2
Çündüre Uçansu Şelalesi Uçansu Doğası Alara Çayı Başlangıcı Gündoğmuş Antalya
Bu filmimizde, çekimlerini yaptığımız Çündere Şelalesini çok farklı olarak sunacağız. Filmi izlemeye başladığınız anda, hangi aşamada nerede ve hangi zaman diliminde ve farklı ışık konumunda kaydın yapıldığını alt grafiklerden görecek ve bilgileneceksiniz. Hiç bir görüntü tekrar değildir, açık ve kapalı havanın sürekli değişimiyle oluşan muhteşem görsel zenginlik ile mest olacaksınız.
Çündere Şelalesi nice güzellikler sunmuyor ki! Farklı ışık konumlarını sabırla beklerseniz, muhteşem gök kuşağına tanık olursunuz, bu gök kuşakları öyle çok uzağınızda ve yüksekte değil.... Hemen yanı başınızda ve hatta çok çok aşağılarda hatta ayağınızın dibinde, siz bile ondan daya yüksektesiniz. İşte Toroslar dediğimiz cennet! İşte Torosların buradaki sesli türküsü! Gelinlik giymiş gelindir, Çündere Şelalesi!
Sunumumuz; yüksekten ve uzak, dipten, şelale karşısı yüksek kayalıklardan, ve asıl şelalenin ana kaynağı olan erişimi çok zor olan ve merak edip görmek isteyenler için son derece hayati risk taşıyan bu doğa sistemi; yüksek kaya oluğundan çıkan, önce 8 metre derinlikteki muhteşem gölcüğü doldurduktan sonra, 90 metreden hızla aşağı düşen bölümlerin çekimlerinden oluşmaktadır.
----------------------------------------------
Kamera/Metin Yazım : Mehmet SÖKMEN
Seslendirme : Doğal
Çekim Tarihi : 03.05.2015
Prodüksiyon Yapım Tarihi: 04.05.2015
Video Prodüksiyon Yapım,
Yayın Ve Yönetmeni: Mehmet SÖKMEN - 0532 525 84 93
Web: mehmetsokmen.tv
Uçansu Selalesi - Waterfall Serik Antalya Ultra HD 4K
Antalya’ya 70 km uzaklıktaki Uçansu Şelalesi’ne Antalya-Serik karayolu üzerinde, Abdurrahmanlar-Gebiz kavşağından sapılarak ulaşılır. Gebiz beldemize bağlı Akçapınar köyündeki bu tabiat harikasına ulaşmak için, Gebiz’den sonra 17 km daha gitmek gerekmektedir. Bu tabiat harikasına ulaşmak güç olsa da görülecek muhteşem manzara çekilen zahmete değecektir.
Toroslardan gelen su yeşillikler içine dökülmekten öte süzüldüğünden şelaleye, Uçansu adı verilmiştir. İlçemiz Kozan Köyü’nde bulunan ve 62 metreden dökülen Uçan 1 ile 78 metreden dökülen Uçan 2 Şelaleleri Türkiye’nin ikinci işaretlenmiş en uzun yürüyüş rotası Aziz Paulus Yolu üzerinde bulunmaktadır.
Gökbüvet Şelalesi Sonbahar Mevsimi Doğa Sahası Serik Antalya
ISBN 978-605-88104-0-2
Gökbüvet Şelalesi Sonbahar Mevsimi Doğa Sahası Serik Antalya
Muhteşem doğa sistemine sahip Gökbüvet şelalesi Akbaş kanyon sahasında sonbahar renklerinde bir başka güzeldir. Zorlu bir iniş ve çıkış parkuruna sahiptir.
Sonbahar hiç kuşkusuz bu ormanların en güzel zamanıdır. Ormandaki renk değişimi, yaklaşık Ekim ayı başından Kasım ayı ortasına kadar devam eder. Farklı türden ağaçların yaprakları sarı, kırmızı ve kahverenginin her tonunu alır. Bir gördüğünüz rengi, bir sonraki gün göremezsiniz. Çünkü, ormanın rengi her gün değişmektedir.
-----------------------------------
Rehber : Hüseyin KULA
Çekim : Mehmet SÖKMEN
Çekim Tarihi : 30.11.2014
Prodüksiyon Yapım Tarihi : 30.11.2014
Video Prodüksiyon Yapım, Yayın Ve Yönetmeni : Mehmet SÖKMEN - 0532 525 84 93
Web : mehmetsokmeninyeri.com
Antalya'da Keşfedilmemiş Harikulade Güzellik: Serik Karapınar Etler Şelalesi #Serik #Şelale #engüzel
Turizmin başkenti Antalya'da Serik ilçemizde keşfedilmemiş muhteşem bir güzellik. Serik Karapınar Şelalesi. Diğer adıyla Etler şelalesi.. Doğa tutkunları buyrun, ruhunuz mest olsun...
Uçansu Çağlayanı 1 Şelalesi Yukarı Uçansu Çağlayanları Doğa Sistemleri Gebiz Antalya 4K UHD
ISBN 978-605-88104-0-2
Uçansu Çağlayanı 1 Şelalesi Yukarı Uçansu Çağlayanları Doğa Sistemleri Gebiz Antalya Uçansu Waterfalls 4K UHD
Ülkemizin az bilinen çağlayanlarından birisi olan Uçansu Çağlayanları Antalya il merkezinin 57 km kuzeydoğusunda yer alır. Uçansu çağlayanları, Türkiye'nin bilinen en yüksek çağlayanlarındandır.
Uçansu Çağlayanı’nın, Özlü Köyü güneyinden, Aksu Çayı’nın denize döküldüğü noktadan kuş uçuşu uzaklığı 38 km, deniz seviyesinden yüksekliği 400 m civarındadır. Çağlayanların etrafındaki eski kent kalıntıları ve doğal güzellikler buradaki turistik potansiyeli zenginleştirmektedir.
Henüz yeterince tanıtılmadığını düşündüğümüz çağlayanların bu 4K yüksek çözünürlüklü filmimiz
ile tanıtımı yapılarak “turizm başkenti” olarak nitelenen Antalya iline ve dolayısıyla ülke ekonomisine yeni bir zenginliğin kazandırılmasına katkıda bulunulacağı kanısındayız.
Bu çekimlerimiz çağlayanları tanıtan ilk 4K UHD çalışmadır.
Kaynakçalar:
Yrd. Doç. Dr. Yıldırım ATAYETER
Mehmet Hakan ÇİLOĞLU
Ahmet Hamdi BÜYÜKKAL
----------------------------------------------
Kamera/Metin Düzenleme : Mehmet SÖKMEN
Seslendirme : Rüksan SÖKMEN
Çekim Tarihi : 13.09.2015
Prodüksiyon Yapım Tarihi: 15.09.2015
Video Prodüksiyon Yapım,
Yayın Ve Yönetmeni: Mehmet SÖKMEN - 0532 525 84 93
Web: mehmetsokmen.tv
Uçan 1 Şelalesi Serik Antalya
Bu video kısa süreli olandır. Daha ayrıntılı ve uzun süreli olanını izlemek isterseniz :
Uçan 1 Şelalesi
Kozan Köyü, Serik/Antalya, TURKEY
Genellikle hemen herkesin Antalya Kaş'taki Uçarsu ve yine Antalya Gündoğmuş'taki Alara Şelalesi'yle karıştırdığı Uçan Şelaleleri,çok yükseklerden düşmeleri nedeniyle almışlar bu adı. Antalya şelaleleri denilince hepimizin aklına Manavgat, Düden ve Kurşunlu gelir öncelikle. Oysa Antalya'nın en yüksek şelaleleri unvanını, Serik ilçesi Gebiz beldesine bağlı Kozan köyünde bulunan ve 62 metreden dökülen Uçan 1 ile, 78 metreden dökülen Uçan 2 taşır.
Türkiye'nin ikinci işaretlenmiş en uzun yürüyüş rotası Aziz Paulus (St. Paul) Yolu üzerindeki bu şelalelere kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz. Gebiz yakınlarındaki Akçapınar köyüne 9 kilometre mesafede yer alan şelalelere, Kozan köyünün içinden de ulaşmak mümkün. Akçapınar'dan kırmızı beyaz çizgilerle işaretli orman yolunu yürüyenler biraz sonra, uzaklarda köpük köpük dökülen Uçan 2 Şelalesi'ni görecekler. Çam ağaçları arasından geçerek bu yüksek şelaleye varmak isterken, içinde yüzülebilecek kadar derin göletiyle Uçan 1 çıkar karşınıza. Kıyısında alabalık tesisi bulunan şelaleden ayrılıp bir patika vasıtasıyla 15 dakikalık bir yürüyüşün ardından Uçan 2'nin yanına gelirsiniz. Daha gür bir şekilde akan bu şelaleyi fotoğraflamak sık ağaçlar nedeniyle birincisi kadar kolay değil.
Kısa bir yolculuğun ardından Aksu Nehri'ne karışıp Akdeniz'e ulaşan bu çağlayanların hemen üzerinde Kozan köyü yer alıyor. Asfalt bir yolla varılan Kozan köyünden çağlayanlara ulaşım daha kolaydır. Kozan'da konaklama ve restoran hizmeti veren özel bir işletme de mevcut. Köyün içindeki tarlalar arasından geçen toprak yol, Uçan 2'nin hemen üzerinde, suyun çıktığı kaynak noktasına getirir konuklarını. Uçan 2 Şelalesi'nin düşmeye başladığı bu noktadan, Antalya ve Akdeniz sahillerini seyredebilirsiniz. Bir Pisidia kenti olan Pednelissos örenyerini ziyaret etmeden Kozan köyünden ayrılmayın.
Kaynak Atlas Dergisi :
Uçan Su Şelaleleri 1 - 2 / 14 km / Antalya-Serik
Yaşadığınız diyarlara selam olsun, ben Kasım Subaşı, bu yolculuğumuzda sizlere uçan su şelalelerine giderek eşlik etmek istedik. Sabah saat 08.00'de Manavgat'tan hareket ettik ve saat 10.30'da patika yürüyüşüne başladık. Yürüyüşümüz Serik ilçesine bağlı Haspınar köyünden başladı. Kozan mahallesine giden yol üzerinde araçlardan inilerek yürüyüşe başlandı. Hafif bir tırmanıştan sonra PEDNELİSSOS antik kentine ulaşıldı. Kentin en büyük Sarnıcının başında verilen moladan sonra kent gezilerek inişe geçildi. Patikalarda bir süre yüründükten sonra orman yangın yoluna girildi. Eski mezarlığa ulaşıldıktan kısa süre sonra Uçan su Şelalelerinin su kaynakları başında öğle yemeği molası verildi.
Yemek molasından sonra kral havuzlarından Uçan 1 şelalesine inilecek. Fotoğraf çekimi için verilecek süreden sonra Uçan 2 şelalesine yürüyüşe geçilecek.Yaklaşık bir saat sonra Uçan 2 şelalesine ulaşılacak. Orada verilecek kısa mola sonunda Akçapınar mahallesine doğru yüründü. Akçapınar mahallesinde yürüyüşümüz sonlandı. Parkur uzunluğu 8 ve 14 km dir. Saat 17.00 sularında yürüyüşümüz son buldu. Toplamda 14 km'lik rota tamamlanmış oldu. Tüm ekibe teşekkür ederim. Saygılarımla,
50 metreden dökülen Gündoğmuş Uçansu Şelalesi / Antalya
50 metreden dökülen Gündoğmuş Uçansu Şelalesi / Antalya
#UçansuŞelalesi #Antalya #Gündoğmuş
Kral Havuzu, Ucansu Selalesi, Antalya, 24.04.2016
Antalya Gündoğmuş Uçansu Şelalesi (Çündere) Mükemmel Şelale Cennete Merhaba Deyin
Antalya Gündoğmuş Uçansu (Çündere) Şelalesi
Farklı Işık Konumunda ve Farklı Açılardan Etler Şelalesi Ve Muhteşem Doğa Sahası Serik/Antalya
ISBN 978-605-88104-0-2
Farklı Işık Konumunda ve Farklı Açılardan Etler Şelalesi Ve Muhteşem Doğa Sahası Serik/Antalya
Sonbahar mevsiminde, Etler Uçansu Şelalesi ve çevre doğasını farklı ışık konumlarında ve farklı açılardan
detaylı kaydederek sizlere ve gelecek nesillere sunuyoruz. Şelale doğa oluşumunda kaya sistemlerinin
yapılanış özelliğine göre sular yukarıdan düşerken, yer yer burgu kavis yaparak dağılmakta ve çok küçük
damlacıklar halinde toz zerresi gibi beyaz köpük halinde muhteşem görüntüler meydana getiriyor.
Gökçepınar'dan, Etler sahasına gidildiğinde, sağdan bir patika ile aşağı inilebilen şelale, yaklaşık 100 m
yüksekliğinde olup, yukarıdan kısa aralıklarla, 3 basamak halindedir. Çok dik ve sarp kayalıklı bir yapıya
sahip etler şelalesi, sonbahar mevsiminde oldukça düşük debi ile yine de muhteşemdir.
Etler şelale sahası yüksek ve hızlı düşüş özelliğinde olduğu halde, kayalık yüzeyler, yosun ve kaya makiliği
ile kaplıdır. Bir çok küçük ağaççıklar ve farklı endemik türlere ev sahipliği yapan etler şelalesinin tabanındaki
muhteşem doğal yüzme havuzu, konuklarına sıcak davetiye çıkarıyor. Sonbahar mevsiminde su debisinin
azlığı nedeniyle suyu çık ılıktır. Dolayısı ile bu doğal havuzda mükemmel yüzme keyfi yapılabilir.
-----------------------------------
Çekim Ve Aktüel Kamera : Mehmet SÖKMEN - Hüseyin KULA
Çekim Tarihi : 01.11.2014
Prodüksiyon Yapım Tarihi : 01.11.2014
Video Prodüksiyon Yapım, Yayın Ve Yönetmeni : Mehmet SÖKMEN - 0532 525 84 93
Web : mehmetsokmeninyeri.com
Yukarı Kelmen Şelalesi Etler Sahası Serik/Antalya
ISBN 978-605-88104-0-2
Yukarı Kelmen Şelalesi Etler Sahası Serik/Antalya
Antalya'nın saklı kalmış muhteşem doğa köşelerini sizlere tanıtmak ve bu zengin ekosistemleri görmeniz için
keşif parkurlarımıza devam ediyoruz. Serik, Aşağı Kelmen sahasında, son derece zengin bitki ve bio çeşitliliği
içinde, basamaklar halinde, yaklaşık 200 metreden düşen ve ulaşım yolu bulunmayan bu şelaleyi sizler için
keşfettik. Arkadaşım Korkmaz Önkibar ile birlikte sabah saatin beşinde, Antalya'dan yola çıktık, araziyi tanıma
becerilerimiz sayesinde uzun ve yorucu iniş çıkışlar sonucu, keşfettiğimiz bu şelalenin adını Yukarı Kelmen
Şelalesi olarak tanımladık. Bu şelale sahasında, daha keşfedilmeyi ve kayda alınmasını bekleyen dizi halinde
100 m ve üzeri su düşüne sahip 6 adet şelale bulunmaktadır. Tanımladığımız bu şelale, şimdiye dek hiç kimse
tarafından bilinmemiş ve ilk olarak biz keşfettik ve kayda aldık.
-----------------------------------
Kamera : Mehmet SÖKMEN
Metin Yazarı : Mehmet SÖKMEN
Seslendirme : Korkmaz ÖNKİBAR
Çekim Tarihi : 20.12.2014
Prodüksiyon Yapım Tarihi : 24.12.2014
Video Prodüksiyon Yapım, Yayın Ve Yönetmeni : Mehmet SÖKMEN - 0532 525 84 93
Web : mehmetsokmeninyeri.com
Gökbüvet Şelale Sahası Doğanın Gizli Köşesi 2018 - Serik Antalya 4K UHD
ISBN 978-605-88104-0-2
Gökbüvet Şelale Sahası Doğanın Gizli Köşesi 2018 - Serik Antalya 4K UHD
İlk çekimlerimiz 2014 ve 2016 Yılında yapıldı. Bu şelale sahası bizim dışımızda hiçbir kurum ve kuruluş tarafından kayda alınmamıştır.
Ovacık Dağı dip vadilerine su kaynaklığı ederken çok sayıda eğim kırıklığı yaratarak 6 adet şelale oluşturmuş, bunlardan biri de Gökbüvet Şelale Sahasıdır. Dar ve uzun vadilerde akan farklı çarşaklara sahip birkaç şelaleden oluşmaktadır. Suyun bolluğu, doğal çevre ve peyzaj özellikleriyle ilginç ve çekici görsel zenginlikler sunan Gökbüvet Şelalesi, Antalya için bulunmaz doğal zenginlik sunan saklı doğa köşelerinden biridir.
Muhteşem doğa sistemine sahip Gökbüvet şelalesi Akbaş kanyon sahasında her mevsim renklerinde bir başka güzeldir. Zorlu bir iniş ve çıkış parkuruna sahiptir.
Antalya Serik Akbaş Köyü doğa sahasında Toros dağlarının muhteşem görselliğe sahip bu bölümünde, siz doğa severlere gizemlerle dolu saklı doğa cennetlerini tanıtmak, buraları görmek isteyen doğaseverlere, tatlı sert yürüyüşlerle Torosların buram buram kokan aromatik bitkilerinin nadide parfümlerinden burunlarına kokularını çektirip bayram ettirmek temel amacımız olmuştur.
Şelale sahasında her mevsime göre renk değişimi sunan ormanların farklı türden ağaçların yaprakları yeşilden başlamak üzere sarı, kırmızı ve kahverenginin her tonunu alır. Bir gördüğünüz rengi, bir sonraki gün göremezsiniz. Çünkü ormanın rengi her gün değişmektedir. Gökbüvet şelalesi de orman ekosistemine göre renk harmonisine bürünür.
Antalya’da korunması gereken Gökbüvet Şelale Sahası, doğanın en nadide oluşumlarından sadece bir tanesi olan muhteşem güzellikteki saklı doğa köşesidir. Yakın zamanda, pek fazla bilinmeyen diğer saklı doğa köşelerini bu filmimizle insanlık için kayda aldık. Etler Köyü Karapınar sahasında, berrak bir kaynaktan çıkan içilebilir sular, etler şelalesi ve dört diğer şelaleyi besledikten sonra yan çarşaklardan akan kollarla Gökbüvet şelalesinin haşmetini yaratıyor.
Gökbüvet Şelalesi üç basamaklı olarak 25 metreden düşüyor. Şelale tabanındaki kazan, 30 metre derinliğinde muhteşem güzellikte doğal bir havuz niteliğindedir. En doğal çevre peyzajına sahip bu şelale; Sadece yöre köylüleri ve az sayıda maceraperest tarafından bilinmektedir. Buz gibi mavi ve yeşilin tonlarını ihtiva eden camgöbeğine yakın renkteki suyu tam bir görsel terapi sunar.
Kayalıklar ve keçi yolu patikalarından zorlu iniş ve çıkış ile vadi tabanından ulaşımı mümkündür. Yolculuktan sonra, dalarak, terlerinizden arınmak müthiş bir rahatlama sağlar. Bedenler üç beş kulaç sonrasında çivi gibi olur. Yan tarafta yaşlı bir ağacın gövdesinden çıkıyormuş izlenimini veren kaynak suyundan da içinizi ferahlatmayı ihmal etmeyin deriz.
Keyifle inilen patika ve keçi yolundan gerisin geri çıkarken kekik ve mersin yapraklarının kokularını ciğerlerinize doldurarak daha bir zindelikle ve çok daha fazla neş'eyle yukarı çıkarsınız.
Gökbüvet Şelalesi sahası oldukça sarp vahşi görünümlü kaya krallığının hükmü altındadır. Dipte mağaralar ve yosunların renk karışımları ile farklı ışık zamanında suyun renkleri değişkendir. Alt kazan bölümündeki bakış ile üst bakış renk görselleri de çok farklıdır. Bu yönüyle Gökbüvet Şelalesi eşsiz bir özellik sunar.
Çok dik ve sarp kayalıklı bir yapıya sahip Gökbüvet şelalesi, sonbahar mevsiminde oldukça düşük debi ile yine de muhteşemdir. Antalya merkeze tam 80 km uzaklıkta bulunan Gökbüvet Şelale Sahası, Serik ilçesine 28 km uzaklıktadır. Bu filmimizi izlerken, doğa sistemi içerisinde, endemik ekosistem yapı, floral bütünlük ve çok farklı ışık konumunda, doğanın renk cümbüşü ile büyüleneceksiniz
Bu şelale sahasında ilk kez, bizler kapsamlı çekimler yaptık ve ilk olma ayrıcalığına sahibiz. Bu filmimiz bu saha için özel ve tektir. Şelale sahasına coğrafi olarak bakıldığında, Ovacık dağı etler bölümü üst Miyosen ve Pliyosen havzasında yer alan şelale, Orta Toroslar'ın batısında yer alır. Bu havza, Aksu vadisinin güneyinde ve kıyı Akdeniz boyunca görülmektedir.
Post tektonik karakterdedir. Bu havzanın çökel kayaları, Messiriiyen yaşında çakıltaşı-kumtaşmdan oluşan farklı formasyonlar ile yanal geçişli ve bazen resifal karekterde olan Gebiz Kireçtaşı, Alt ve Üst Pliyosen yaşında killi kireçtaşı-kumtaşından oluşan formasyonlar, ve Üst Pliyosen yaşında volkanik tüflü kumtaşı ve çakıl taşından oluşan Alakilise Formasyonu'nu kapsar.
Şelale sahası ve bağlı Ovacık dağı derin vadisi kanyonu, Tektonik etkinlik ve topografya ölçülü kesit için, gerekli düzenli yüzeylemeyi engeller. Ancak kaya türü, ince-orta düzgün tabakalı kumtaşı-şeyl oluşumları ve orta-kalın tabakalı kumtaşı olarak gözlenmektedir.
---------------------------------------------
Kamera/Metin Yazım : Mehmet SÖKMEN
Seslendirme : Rüksan Atak SÖKMEN
Çekim Tarihi : 13.04.2018
Prodüksiyon Yapım Tarihi: 18.04.2018
Video Prodüksiyon Yapım, Yayın Ve Yönetmeni: Mehmet SÖKMEN - 0532 525 84 93
web: mehmetsokmen.tv
youtube.com/mehmetsokmen1
Uçansu şelalesi Alara Çayı Gündoğmuş/Antalya
Alara Çayının başlangıç noktası olan Uçansu Şelalesine yapılmak istenen HES projesine tepkiler büyüyor.
Etler Şelalesi Antalya / Nerede Nasıl Gidilir?
Etler Şelalesi Antalya Nerede Nasıl Gidilir
Merhaba ben Necati Ersin;
Antalya'da yaşıyorum, doğayı, antik kentleri, arkeolojiyi, kamp kurmayı, yeni keşifler yapıp macera yaşamayı çok seviyorum!:)
Ve gezerken video çekip bir nebze olsun sizlere de yaşadığım güzel duyguları yaşatmayı, yüzünüzde tebessüm oluşturmayı çok isterim...
İyi günler dilerim Efenim
İzlediğiniz için Teşekkür Ederim...:)
GÜNDOĞMUŞ UÇANSU ŞELALESİ KAMPI YELKENLİ VE MOTORLU ÇİFT VLOG
Antalya'nın Alpleri diye bilinen Gündoğmuş ilçesindeki pek çok doğal güzellikten biri olan Eğrigöl Yaylasına çıkıp kamp yapmak istedik. Yaklaşık 3 saat süren yolculuğumuzdan sonra 8-10 metrelik kar duvarının yolu kapatmış olduğunu gördük. Bir ayda zor açarlarmış :) Bu mevsimde hala kar görmek Antalya'ya kar mı yağıyor diyenlere kapak niteliğindeydi. Yaylaya Konya üstünden yol açıktı mesela. Her neyse derhal yeni bir plan yapıp Antalya'daki pek çok güzel şelaleden biri olan Uçansu'ya gitmeye karar verdik. Gebiz ve Gömbe'deki Uçansularla karıştırmayın burayı. Yolu her araç için müsait. Ancak sit alanı ilan edilip kaderine ve çöplüğe terkedilmiş :(
Lütfen kim gidiyorsa çöpünü bırakmasın, cennete layık olmaya çalışsın!
Karların erime mevsimine denk geldiğimiz için ortalık coşkun derelerle şıkır şıkırdı. Hele Gelesandıra yaylasında yılkı atları ile karşılaşmak paha biçilmezdi.Dönüşte Narağacı köyünden başlayan tarihi İpek Yolunda biraz ilerledik. O yol trekking ile bitirilebilir olduğu için yarım bıraktık. Manavgat üstünden dönerken Roma Su Kemerleri önünden görüntü aldık.
İnstagram @motorlucift
Kanalımıza abone olmayı unutmayın :)
Çekimlerdeki materyaller:
Parrot Bebop 2 Drone FPV set
Zhinyum Smooth Q
Samsung Galaxy S8
Panasonic HD HS 80