Sandıklı - Ulu Cami
Kanala Abone Olmak İçin:
Kanalı Twitter'dan Takip Etmek İçin:
Kanalın Facebook Sayfasını Beğenmek İçin:
SEN GEL DİYORSUN. gürcan ARSLAN SILA MÜZİK ULU CAMİ CİVARI SANDIKLI
KOCABEY
KAMERACILIK
0544 255 70 53
En eski ahşap camilerden tarihi Afyon Ulu Camisini cami müezzini anlatıyor.
Mustafa Birkan 01.10.2010.3.Bölüm Sandikli
Mustafa Birkan ile 7´den 70´e Hilal Tv Afyon/Sandikli
mustafabirkan.org
LIVE MUSIC CONZERT IN SANDIKLI/TURKEY [HD]
Sandıklı - Ulu Cami
Kanala Abone Olmak:
Ramazan Sokağı Komedi Oynatma Listesi:
Ramazan Sokağı Oynatma Listesi:
Ramazan Sokağı Kesitleri:
Adım Adım Kur'an Öğreniyorum:
Neşeli Petek :
Sahur Meclisi:
İlm-i Hayat:
Hanımlar Buyrun:
Geçmişten Günümüze Tarihin İzinde:
Sor Bakalım:
Ulu Cami:
Mavera:
Benim Televizyonum:
Minyatürlerle Osmanlı:
İlahiler:
Afyon'da neresi gezilir / Ulu Çınar ağacını mutlaka görün!
Afyonkarahisar’ın Kızılören ilçesindeki Ulu Cami bahçesinde bulunan, kesin yaşı bilinmese de 700-800 yıllık olduğu tahmin edilen ve 1995 yılında anıt ağaç olarak tescillenen 6 metre 50 santimetre çapındaki Ulu Çınar, heybetli görüntüsüyle ilgi odağı oluyor.
Yaşı, ilçede yaşayanlar tarafından da merak konusu olan ağacın çevresi, önemli törenlerin ve bayramların yapıldığı mekan olarak kullanılıyor.İlçenin sembolü olan Ulu Çınar, yaz aylarında sıcaktan bunalan insanları gölgesinde ağırlıyor.Kızılören Belediye Başkanı Ali Erol, Osmanlı Devleti'nin her gittiği yerleşim noktasına bir çınar ağacı diktiğini ve o ağacın Türk yurdu edinilmesindeki en önemli semboller arasında olduğunu söyledi.İlçedeki Ulu Çınarın Osmanlı'nın ilk dönemine tarihlendiğini tahmin ettiklerini dile getiren Erol, şöyle konuştu:Çınar ağacımız, eski Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'nun ilçemizdeki bir bayramlaşma töreninde dikkatini çekti. Daha sonra ağacın yaşının tespit edilmesi için bir talimatı oldu. Herhangi bir net tespit şu ana kadar yok. Ulu Çınar ağacımızın yaşıyla ilgili 700-800 yıllık olduğuna dair görüş bildiriliyor ancak net tespitin bilimsel yöntemlerle yapılması gerekiyor. Ayrıca, ağacımızın gövde kısmında hastalık gibi bulgular görünüyor. İnşallah bu vesileyle hem yaşı tespit edilir hem de varsa hastalığı tedavi edilir.
derdim çoktur gürcan ARSLAN SILA MÜZİK ULU CAMİİ CİVARI SANDIKLI
KOCABEY
KAMERACILIK
0544 255 70 53
KARAKIZ.GÜRCAN ARSLAN.SILA MÜZİK,ULU CAMİİ CİVARI SANDIKLI
KOCABEY
KAMERACILIK
0544 255 70 53
Türkiye'nin en önemli patates üretim merkezlerinden Sandıklı ilçesinde hasat başladı.
Türkiye'nin en önemli patates üretim merkezlerinden Sandıklı ilçesinde hasat başladı.
Temmuz ayının ilk haftasında sökümüne başlanan patates, yazlık ve kışlık olmak üzere iki dönemde ekim ve sökümü yapılıyor. Sandıklı'da Agria, Marabel gibi cinslerin ekiminin yapıldığı belirtilirken, pazar ve zincir marketlerde Sandıklı patatesinin rengi ve lezzeti nedeniyle rağbet gördüğü ifade ediliyor. Sandıklı'da başlayan patates sökümü, yaklaşık 4 ay sürmesi beklenirken pazar ve marketlerde de fiyatları dengeleyeceği düşünülüyor.
Patates sökümüne başlayan çiftçiler, ürün rekoltesi ve fiyatlarından memnun olduklarını dile getirdi. Yetkililerden ithal patates alımının durdurulmasını isteyen üreticiler, yerli ürünlere talebin artmasını beklediklerini belirtti. İlçede bin 200 dekarda patates ekimi yapan Mehmet Kıymaz, Türkiye'nin en önemli patates merkezlerinden Sandıklı patates sökümüne başlanmıştır. Verim ve fiyatımız çok güzel. Lakin ithal patates şu anda Türkiye, Sandıklı ve diğer patates bölgelerindeki üreticiyi üzmektedir. Devlet yetkililerimizden bizlerin sesini duymasını istiyoruz. Dekarda şu anda 3,5-4 ton verim veriyor. Fiyatları ise 1 lira 70 kuruş ila 1 lira 80 kuruş arasında 1 numarası tarladaki fiyatı. Diğer numara patatesler de 1 numara patatesin yarı fiyatına 80 kuruş ila 1 lira 50 kuruş arasında alıcı buluyor. Dekarda mazot, gübre, sulama ve işçilik gibi masrafımız yaklaşık 3 bin lira civarında. İthal patates durdurulmaz ise seneye çiftçiler bunu üretemeyecek dedi.
Patates sökümü kadınlara ekmek kapısı oluyor
Diğer yandan tarlada yaklaşık 50 kadının çalıştığı patates sökümünde işçi başı Gülcan Erkoç şunları söyledi; 50 kadın çalışıyor şu an söküm alanında. Yevmiye hesabı çalışıyoruz. Sağ olsun tarla sahibi bize ekmek veriyor. Yaz kış çalışıyoruz. Bu kadar insana ekmek kapısı oluyor. 70 lira yevmiye ile çalışıyoruz. Tarlada iş bölümü yapıyoruz. Toplayıcı, çuvallayıcı, çuval dikici ve yükleyici olarak çalışıyoruz dedi.
Kaynak:İHA
Halep - Kale ve Camii'si - Şoray Uzun Yolda
Halep, Suriye'de bir şehirdir. Halep merkezinin 2007 nüfusu 1.7 milyon civarında olup, Halep'e bağlı olan yerleşim yerleri ile toplam nüfusu 4.393.000 'dir. Halep Arapça'da ve diğer bazı Sami dillerinde süt veren demektir. Halep ilinin de merkezidir.
Türkiye’nin dört bir yanından insan manzaralarını ve ilginç yaşam hikayelerini ekrana getiren program, izleyenleri Anadolu’da bir uçtan bir uca seyahate çıkarıyor.
Sempatik sunucu Şoray Uzun’un sunumuyla ekrana gelen programda, Kars’tan Edirne’ye, Trabzon’dan Antalya’ya uzanan bir seyahatte adım adım Anadolu turuna çıkıp, hem de eğlenceli bir saat geçireceksiniz. Şoray Uzun Yolda’da, Van Ahtamar’da kahvaltı yapıp, Afyon’da katmerin tadına bakarken, Konya Taşkent’in taş evlerindeki yaşama seyirlik edip, Edirne’de Kırkpınar güreşlerine canlı canlı tanık olacaksınız
Hayatın farklı renkleri, ilginç insan manzaraları ve keyifli bir program Şoray Uzun’un esprili sunumuyla ekrana geliyor.
Develi - Ulu Cami
Kanala Abone Olmak İçin:
Kanalı Twitter'dan Takip Etmek İçin:
Kanalın Facebook Sayfasını Beğenmek İçin:
Hayvan sevgisi ve yardımlaşma için okul bahçesine
Hayvan sevgisi ve yardımlaşma için okul bahçesine kümes yaptılar
Sandıklı ilçesinde bir ortaokulun öğretmen ve öğrencileri, okul bahçesinde atıl durumdaki kömürlüğü kümes yaptı. 60 tavuğun konulduğu kümes sayesinde hayvan sevgisi, yardımlaşma duygusu ve öğrencilerin okula ilgisinin artırılması amaçlanıyor
Barbaros Ortaokulu ve Barbaros İmam-Hatip Ortaokulu öğretmen ve idarecileri, hayvan sevgisi, yardımlaşma duygusu ve öğrencilerin okula ilgisini artırmak amaçlı okul bahçesinde atıl durumdaki kömürlüğü kümes yapma kararı aldı. Bir ay önce çalışmaya başlayan okul yönetimi ve öğretmenler, öğrenci ile velilerin desteğiyle kömürlüğü tamir ettirip, boyattı. Kümes haline getirilen kömürlüğe 60 tavuk alındı. Öğrenciler, öğretmenleri yardımıyla boş zamanlarında ve teneffüslerde tavukların bakımını yaparak, yumurtalarını topluyor. Toplanan yumurtaların bir kısmı öğretmenlere satılarak tavuklara yem temin edilirken, kalanı da öğrenciler tarafından mahalledeki ihtiyaç sahiplerine veriliyor. Okulu daha eğlenceli hale getirilen uygulama ile öğrencilerin okula bağlılığı amaçlanırken, diğer yandan öğrencilere hayvan sevgisi ve yardımlaşma duygusu öğretilmeye çalışılıyor.
'OKUL SADECE BİLGİ ÖĞRENİLEN YER DEĞİLDİR'
Projenin sorumlu öğretmeni fen bilimleri öğretmeni Sefa Köse, Burası eskiden kömürlüktü ve atıl durumdaydı. Okul müdürümüzün izniyle öğrencilerimizle birlikte burayı kümes yapma kararı verdik. Şu anda burada 60 tavuğumuz var. Öncelikli amacımız çocuklara hayvan sevgisini aşılamak. Bunun dışında etrafımızdaki konu komşuya yumurta verebilmek, yardım yapabilmek. Devamsızlık yapan öğrencilerimiz vardı. Onları nasıl okula getirebiliriz diye düşündük. Onlara kümeste sorumluluk verdik ve bu işe yaradı. Okul sadece bilgi öğrenilen yer değildir. Aynı zamanda hayatın içindendir. Bunu fark ettirmeye çalıştık. Çocuklar kendi bahçelerindeymiş gibi burada hareket etsinler, rahat olsunlar istedik. Müdürümüz, idarecilerimiz, öğretmen arkadaşlarımız yardımda bulundu. Bir velimiz bize tavuk bağışında bulundu. Öğretmenler, idareciler, öğrenciler hatta hizmetliler herkesin katkısı var burada. Hafta sonu bile çalıştık burada. Elde ettiğimiz yumurtaları yem parasını karşılamak adına öğretmen arkadaşlarımıza satıyoruz. Kalan yumurtaları da mahalleli komşulara dağıtmak istiyoruz dedi.
'OKULA BAKIŞIM DEĞİŞTİ'
8'inci sınıf öğrencisi Orçun Yıldırım, Bu proje sayesinde okula bakışım değişti. Çok devamsızlık yapıyordum. Artık yapmıyorum. Derslerimi takip ediyorum. Teneffüslerde de kümeste tavuklara bakıyorum. Tavukların yemlerini, sularını dolduruyorum. Yumurtalarını topluyoruz diye konuştu.
Tuğçe Sivrikaya da, Biz bu projeyle sosyal yardımlaşmayı öğrendik. Boş vakitlerimizde, teneffüslerimizde burada dolu dolu vakit geçirebiliyoruz dedi. Ayşe Nur Medine Turan ise Okulumuzun sadece bilgi öğrenecek yerle sınırlı olmadığını düşünüyorum. Doğa ile iç içe yaşıyoruz. Çok mutluyum diye konuştu.
Kaynak:DHA
Afyon - Ulu Cami
Kanala Abone Olmak:
Ramazan Sokağı Komedi Oynatma Listesi:
Ramazan Sokağı Oynatma Listesi:
Ramazan Sokağı Kesitleri:
Adım Adım Kur'an Öğreniyorum:
Neşeli Petek :
Sahur Meclisi:
İlm-i Hayat:
Hanımlar Buyrun:
Geçmişten Günümüze Tarihin İzinde:
Sor Bakalım:
Ulu Cami:
Mavera:
Benim Televizyonum:
Minyatürlerle Osmanlı:
İlahiler:
Ulu Cami - Tarsus -14 Şubat 2016
Kanala Abone Olmak:
Ramazan Sokağı Komedi Oynatma Listesi:
Ramazan Sokağı Oynatma Listesi:
Ramazan Sokağı Kesitleri:
Adım Adım Kur'an Öğreniyorum:
Neşeli Petek :
Sahur Meclisi:
İlm-i Hayat:
Hanımlar Buyrun:
Geçmişten Günümüze Tarihin İzinde:
Sor Bakalım:
Ulu Cami:
Mavera:
Benim Televizyonum:
Minyatürlerle Osmanlı:
İlahiler:
Sandıklı'da 1940'lı yıllarda yaşanmış hayat hikayeleri.
(Emekli deniz astsubayı Mustafa Pekbey'in anlatımıyla ve Ali Bayar'ın çekimiyle)
Sandıklı'da 12 Yıldır Yaren Gecesi Düzenleyip, İlçe Kültürünü Yaşatıyorlar
Sandıklı'da 12 Yıldır Yaren Gecesi Düzenleyip, İlçe Kültürünü Yaşatıyorlar
Sandıklı ilçesinde çoğunluğu esnaftan oluşan 30 kişilik grup 12 yıldır Yaren Gecesi adı altında düzenledikleri programlarda ilçeye özgü halk oyunları, orta oyunları ve kılıç kalkan gösterilerini yaşatmaya çalışıyor.
Sandıklı'da 2006 yılında çoğunluğu esnaftan oluşan bir grup 'Sandıklı İlçesi Kültür Varlıklarını Koruma ve Yaşatma Derneği' çatısı altında bir araya geldi. Afyonkarahisar ve Sandıklı bölgesinde Gezek kültürü kapsamında daha önce mahalle ve köy odalarında yöresel oyunların sahnelendiği kültürü yaşatmak isteyen dernek üyeleri, 'Yaren Gecesi' dedikleri bir program düzenlemeye başladı. Yaren Gecesi'ni rahat ve kültürel bir mekanda sergilemek isteyen dernek üyeleri ilçede tarihi bir evi satın alarak kendi imkanlarıyla restore ettirdi. 'Sandıklı Kültür ve Sanat Evi' adı verilen mekanda ahşap oyma, ahşap işleme gibi birçok faaliyet de yürüten dernek üyeleri, 12 yıldır düzenledikleri 'Yaren Gecesi'nde ilçenin kültürünü yaşatmaya çalışıyor.
İLÇENİN TANITIMINA KATKI SUNUYOR
Ekimde başlayıp nisan ayında sona eren dönemde her hafta cumartesi gecesi; Türkiye'nin değişik il ve ilçelerinden misafirlerine Yaren Gecesi düzenleyen dernek üyeleri, ilçeye özgü halk oyunları, orta oyunları ve kılıç kalkan gösterileriyle konuklarını eğlendirirken, yöresel türküleri ve konuklarına hediye ettikleri yöresel ürünlerle de ilçenin tanıtımına katkı sunuyor. Konuklara ikram edilen saç yemeği, yöresel bükme ve közde pişirilen Türk kahvesi ise damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor.
KÜLTÜRÜMÜZÜ KORUMAK ÜZERE KURDUK
Yaren'in kelime anlamının 'dost' ve 'arkadaş' olduğunu söyleyen Yaren Çavuşu Ahmet Nayan, Bizler bir avuç gönüllü insan 2006 yılında bir araya gelerek dernek kurduk. Derneğimizin adı Sandıklı İlçesi Kültür Varlıklarını Koruma ve Yaşatma Derneği. Adından da anlaşılacağı üzerine kültürümüzü korumak üzere kurduk. Somut ve somut olmayan olmak üzere iki tür kültür vardır. Somut kültür evler, hanlar, hamamlar ve camiler gibi, somut olmayan kültür de Yaren Gecelerinde yaptığımız oyunlardır. Yaren kültürü ufak tefek nüans değişiklikleriyle günümüze kadar gelmiştir. Bizim amacımız da büyüklerimizden aldığımız bu kültürü bir sonraki kuşağa aktarabilmektir. Biraz da gençleri kahve köşesinden kurtararak yetiştirmek amaçlı bir çalışma. Yaren sadece eğlence geceleri değil bir ders verir niteliktedir dedi.
PROGRAMIMIZ YAKLAŞIK 3 BUÇUK SAAT SÜRER
Yaren Gecesi hakkında da bilgi veren Ahmet Nayan, Yarenler 24 kişiden oluşur. Her biri bir oğuz boyunu temsil eder. Bir ağa bir de çavuşu vardır. Duayla gecemizi açarız. Arkasından Sandıklı'ya mahsus halk oyunları, türküler, televizyon çıkmadan önce mahalle ve köy odalarında oynanan seyirlik oyunlar, 2 bin yıllık tarihe sahip olduğumuz kılıç kalkan gösterimiz vardır. Yemek ikramımız vardır. Yemekten önce elleri yıkatırız. Yemekten sonra kahve ikramımız vardır. Yaren meclisine gelen konuklarımızı orta oyunlara alırız. Başarılı olanlara yöresel hediyelerimiz vardır. Başarısız olanlara da küçük cezalarımız olur. Programımız yaklaşık 3 buçuk saat sürer diye konuştu.
AMACIMIZ YAREN KÜLTÜRÜNÜ GÖRMEK
Denizli'den Yaren Gecesi'ne katılan Türker Özden, 2014 yılından beri bu geceye geliyoruz. Denizli'den kültür etkinliği olarak geliyoruz. Çocuklarımız da bunu görsün istiyoruz. Her sene ekibimizde değişiklikler oluyor. Amacımız Yaren kültürünü görmek. Geçmiş zamanlarda insanlar nasıl vakit geçiriyorlarmış, kültürleri nasılmış, bunları görmek dedi.
YAŞATILMASI GEREKEN BİR KÜLTÜR
Bir başka konuk Zeki Özben de Yaren Gecesi bizim geçmişimizi, kültürümüzü yansıtan güzel bir görsel. Geçmişimizi en iyi şekilde yansıtıyor. Bizim yaşlardaki ve orta yaşlardaki insanların özlemi daha çok artıyor. Hakikaten sürekli yaşatılması gereken bir kültür diye konuştu.
Kaynak:DHA