Afyon Ulu Camii | Şehr-i Ramazan 21. Bölüm - Afyonkarahisar
Kanala Abone Olmak:
Ramazan Sokağı Komedi Oynatma Listesi:
Ramazan Sokağı Oynatma Listesi:
Ramazan Sokağı Kesitleri:
Adım Adım Kur'an Öğreniyorum:
Neşeli Petek :
Sahur Meclisi:
İlm-i Hayat:
Hanımlar Buyrun:
Geçmişten Günümüze Tarihin İzinde:
Sor Bakalım:
Ulu Cami:
Mavera:
Benim Televizyonum:
Minyatürlerle Osmanlı:
İlahiler:
Ulu Cami Afyonkarahisar 4K
Ulu Camii - Afyonkarahisar
Afyonkarahisar’ın en büyük camilerinden birisi olan Ulu Cami, Anadolu Selçukluları devrinde(1272-1277) yıllarında Sahipata Nusretiddün Hasan tarafından yaptırılmıştır. Kendi adı ile anılan mahallede kargir dört köşe kalın duvarlar üzerine toprak damlı iken, şimdi bakır kaplı çatı ile örtülmüş çatı beş sırada sekizerden kırk ahşap sütun üzerine oturtulmuştur. Ahşap sütunlar üzerine konan ahşap sütun başlıkları sarkıt ve baklava dilimlidir. Başlıklar üzerine konan ahşap atıkların yan yüzeyleri renkli motiflerle işlenmiş ise de, bugün çok az izleri kalmıştır. Doğuya, batıya, kuzeye bakan üç kapısı vardır. Selçuk tarzı oymalı iki kanatlı minber kapakları üzerindeki kitabede sureler ile ilk yapım tarihini belirten yazı vardır. Mimarı Emir Hacı Bey’dir. Caminin ilk büyük onarımı M. 1341 yılında Muzafferüddünoğlu Minüddün Emir Abdullah Bey tarafından yaptırılmış ve doğu cephedeki kapı üzerine bir yazıt konulmuştur. Zamanımızda eski biçimi korunarak yeniden onarılan cami, ahşap mimarisi ve sırlı tuğlalı baklava dilimi tuğla mimarisiyle Selçuklu döneminin eşsiz örneklerinden biridir. Kaynak : Anadolu'nun Kilidi AFYON kitabından 25.02.2013 tarihinde kaydedilmiştir.
KARE KARE TÜRKİYE AFYON ULU CAMİİ
Afyonkarahisar Ulu Camii
AFYONKARAHİSAR ULU CAMİİ.azizemmi.dk
Afyon dan gezintiler 2015 aralık ayı memleketimin güzel şehri AFYON
iyi seyirler.aziz köycü arşivin den...
Afyon - Ulu Cami
Kanala Abone Olmak:
Ramazan Sokağı Komedi Oynatma Listesi:
Ramazan Sokağı Oynatma Listesi:
Ramazan Sokağı Kesitleri:
Adım Adım Kur'an Öğreniyorum:
Neşeli Petek :
Sahur Meclisi:
İlm-i Hayat:
Hanımlar Buyrun:
Geçmişten Günümüze Tarihin İzinde:
Sor Bakalım:
Ulu Cami:
Mavera:
Benim Televizyonum:
Minyatürlerle Osmanlı:
İlahiler:
Ulu Camii Afyonkarahisar
Afyonkarahisar da bulunan Ulu Camii yapısı ile çok ilginç, ahşap sutunlar uzerine , Hicri 671 - Miladi 1273 yılında yapılmış. Afyonkarahisar ulu Camii mutlaka ziyaret edin.
#ulucamii
#Afyonkarahisar
#cami
#1gm
Etiketler;
ulu camii sırları,ulu camii hikayesi,ulu camii,ulu camii kim yaptı,ulu camii kim yapmıştır,ulu camii minberi,ulu camii ne zaman yapıldı,ulu camii özellikleri,ulu camii afyon,ulu camii afyonkarahisar,afyon ulu camii,gezi,afyon,akşehir,Türkiye,Afyon - Ulu Cami,Ulu Cami,ulu cami,camiler,Afyon,Ulu,Camii,Afyonkarahisar,Tarihi,Ulu Camii Afyonkarahisar,1 gm,1GM,cami,camii,gezilecek yerler,ulu,afyon ulu cami,ahşap camiler,ulucami,bursa,osman hamdi bey
Kuzeykent Ulu Camii Müezzini Kadir Demirci'den Uşşak Makamı Öğlen Ezanı (Kastamonu)
Afyon'da neresi gezilir / Ulu Çınar ağacını mutlaka görün!
Afyonkarahisar’ın Kızılören ilçesindeki Ulu Cami bahçesinde bulunan, kesin yaşı bilinmese de 700-800 yıllık olduğu tahmin edilen ve 1995 yılında anıt ağaç olarak tescillenen 6 metre 50 santimetre çapındaki Ulu Çınar, heybetli görüntüsüyle ilgi odağı oluyor.
Yaşı, ilçede yaşayanlar tarafından da merak konusu olan ağacın çevresi, önemli törenlerin ve bayramların yapıldığı mekan olarak kullanılıyor.İlçenin sembolü olan Ulu Çınar, yaz aylarında sıcaktan bunalan insanları gölgesinde ağırlıyor.Kızılören Belediye Başkanı Ali Erol, Osmanlı Devleti'nin her gittiği yerleşim noktasına bir çınar ağacı diktiğini ve o ağacın Türk yurdu edinilmesindeki en önemli semboller arasında olduğunu söyledi.İlçedeki Ulu Çınarın Osmanlı'nın ilk dönemine tarihlendiğini tahmin ettiklerini dile getiren Erol, şöyle konuştu:Çınar ağacımız, eski Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'nun ilçemizdeki bir bayramlaşma töreninde dikkatini çekti. Daha sonra ağacın yaşının tespit edilmesi için bir talimatı oldu. Herhangi bir net tespit şu ana kadar yok. Ulu Çınar ağacımızın yaşıyla ilgili 700-800 yıllık olduğuna dair görüş bildiriliyor ancak net tespitin bilimsel yöntemlerle yapılması gerekiyor. Ayrıca, ağacımızın gövde kısmında hastalık gibi bulgular görünüyor. İnşallah bu vesileyle hem yaşı tespit edilir hem de varsa hastalığı tedavi edilir.
Ulu Camii, Merkez, Kütahya - TÜRKİYE
Kütahya Ulu Camii;
Kütahya merkezde bulunan Ulucamii 1381 yılında Germiyanlı Devlet Hatun'un Yıldırım Bayezid ile evlenmesi, 1381-1389 yılları arasında Yıldırım Bayezid'in Kütahya Valiliği yapması ve bu dönemlerde yapımını başlatması sonucu 1410 yılında tamamlanmıştır.
En eski ahşap camilerden tarihi Afyon Ulu Camisini cami müezzini anlatıyor.
Afyon - Ulu Cami
Kanala Abone Olmak İçin:
Kanalı Twitter'dan Takip Etmek İçin:
Kanalın Facebook Sayfasını Beğenmek İçin:
Afyonkarahisar Ulu Cami
Afyonkarahisar Ulu Camii, Türkiye'nin Afyonkarahisar ilinde yer alan bir camidir. 1272-1277 yılları arasında Sahipata Nusrediddün Hasan tarafından ya da mihrapta adı geçen Sivastos oğlu Ali Bey tarafından yaptırılmıştır. 40 ahşap sütun üzerinde oturtulmuş çatısı nedeni ile Kırk Direkli Cami olarak da anılır.
Afyon Ulu Cami
1272-1277 yıllarında inşa edilmiş ahşap geçme yapı
AFYONKARAHİSAR; GEZİLECEK YERLER | Neyi Meşhur, Nesi Meşhur | Şehir Turu
AFYONKARAHİSAR; GEZİLECEK YERLER
Afyon' un gezilecek, görülecek yerleri.
HÜDAİ KAPLICASI
HEYBELİ KAPLICASI
EBER GÖLÜ
KARAKAYA KÖYÜ KAYA YERLEŞİMLERİ
AVDALAZ KALESİ KAYA YERLEŞİMLERİ
KARAKUYU GÖLETİ
KOCAYAYLA- TOKALI KANYONU (AKDAĞ )
GAZLIGÖL KAPLICASI
MEMEÇ KAYALIKLARI
ACIGÖL
ÇAY KERVANSARAYI (TAŞHAN)
EBHERİ KÜMBETİ
DÖRT GÖZ KÖPRÜSÜ
BÖCÜ İNLERİ KİLİSESİ
GEDİK AHMET PAŞA CAMİİ (İMARET CAMİİ)
ANITKAYA ŞEHİTLİĞİ
SULTAN DİVANİ MEVLEVİHANESİ
AFYONKARAHİSAR KALESİ
SANDIKLI KALESİ
AFYONKARAHİSAR MÜZESİ
SELİMİYE KAYA MEZARLARI
ASAR KALESİ (KEDREA)
BİNİNLER KAYA EVLERİ
ŞUHUT KURTULUŞ SAVAŞI ŞEHİTLİĞİ
KENTSEL SİT
TAŞHAN
YILDIRIM KEMAL ŞEHİTLİĞİ
FRİG VADİSİ - AYAZİN ÖREN YERİ ( METROPOLİS)
ÇAY TAŞ MEDRESE
KARACAAHMET TÜRBESİ
FRİGYA -GÖYNÜŞ VADİSİ
FRİG VADİSİ - MEMEÇ KAYA KİLİSESİ
YUNUS EMRE TÜRBELERİ
HAYRAN VELİ SULTAN TÜRBESİ
HAVA ŞEHİTLİĞİ
GİRESUNLULAR ŞEHİTLİĞİ
SANDIKLI ULU CAMİİ
SULTANDAĞI KERVANSARAYI (SAHİPATA KERVANSARAYI)
FRİG VADİSİ - BAYRAMALİLER KALESİ
KADINANA TÜRBELERİ
FRİG VADİSİ - DÖĞER KAPIKAYA II TAPINAĞI
ZAFER KENT ORMANI
YÜZBAŞI AGÂH EFENDİ ŞEHİTLİĞİ
FRİG VADİSİ - DÖĞER KAPIKAYA I TAPINAĞI
CUMHURİYET ŞEHİTLİĞİ
DÖĞER KERVANSARAYI
KOCATEPE ATATÜRK ANITI VE KİTABESİ
BOLVADİN MÜZESİ
MEVLEVİ (TÜRBE) CAMİİ
ALBAY REŞAT ÇİĞİLTEPE ŞEHİTLİĞİ
DÖĞER ASLANKAYA TAPINAĞI
MİLLET HAMAMI
ZAFER ( UTKU) ANITI
ÇEŞMELİ KONAK (AFYON KÜLTÜR VE ÇEVRE EVİ)
ANITKAYA (EĞRET) KERVANSARAYI
ULU CAMİİ
ALTIGÖZ KÖPRÜSÜ
BÜYÜK TAARRUZ ŞEHİTLİĞİ VE MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ANITI
KIRK GÖZ KÖPRÜSÜ
TAŞ MEDRESE (GEDİK AHMET PAŞA MEDRESESİ)
MISRİ CAMİİ
EMRE TEKKESİ (YUNUS DERGAHI)
ZAFER MÜZESİ
ABDÜLKADİR GEYLANİ TÜRBESİ
Siirt Ulu Camii
Siirt'ten inciler....
Afyonkarahisar, Ulu Camii
video | 06 Şubat 2013 | nerede? Camiikebir Mah. - Merkez / Afyonkarahisar
Anadolu Selçukluları devrinde H.671-676 / M.1272-1277 yıllarında Sahipata Nusreddin Hasan tarafından yaptırılmıştır. Mimarı Emir Hac Bey'dir. Yamuk Planlı olan caminin içi kırık ahşap sütunlu olup ahşap sütunlar üzerine konan sütun başlıkları sarkıt ve baklava dilimidir. Başlıklar üzerine konan ahşap atkıların yan yüzleri renkli resimlerle süslenmiş ise de bu gün çok izleri kalmıştır. Mermer kaplama mihrabının çevresinde sureler ile ilk yapım tarihini belirten yazı vardır. Ahşap minber kapısı orijinal özelliğinde kalmıştır.
Caminin ilk büyük onarımı H.742 / M.1341 yılında Müzefferüddün oğlu Muinüddin Emir Abdullah Bey tarafından yaptırılmış ve doğu cephedeki kapı üzerine bir yazıt konulmuştur. Zamanımızda eski biçim korunarak düz damlı iken çatı eklenip yeniden onarılan camii ahşap camii mimarisi ve sırlı, tuğlalı, baklava dilimli motifli, tuğla mimarisi ile Selçuklu döneminin eşsiz örneklerinden biridir.
Camii Kebir adına kayıtlıdır. XIX . Yüzyıldan itibaren Cami Kebir (Ulu Cami) olarak anılmaya başlanmıştır. XIII. Yüzyıl Selçuklu dönemi ağaç işçiliğinin güzel örneklerinden birisi olarak görülen Ulu Camii, H.671 / M.1272 yılında, çarpık dikdörtgen planlı ve 5 sıralı 40 ağaç direk üzerine toprak damlı olarak yapılmıştır. Üç kapısı vardır. Aşı boyalı nakışlaraa sahip sütun başlıklarında, mukarnasların her birinin içine birer çiçek motifi yerleştirilmiştir. Minbere çıkış kapısı orijinalliğini korumaktadır. Ağaç işlemler 1272 yılında Dülger (Neccar) Emirhac Bey yapmıştır. Hattat nakkaş Hacı Murat, caminin tavan, direk başlık ve kiriş bedenlerindeki çiçek motiflerini işlemiş, aynı zamanda ayetler ile Esmâü'l Hüsnâ yazılarını yazmıştır. Toprak damı daha sonraki onarımda bakır çatı ile örtülmüştür. Cami 1341, 1765, 1851, 1950, 1969 ve 1978 yıllarında tamir edilmiştir. Minaresi XIV asırda Yıldırım Bâyezid devrinde yapılmıştır. 2006 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore çevre düzenlemesi yapılmıştır. Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü
Malatya Ulu Camii
Medya ve İletişim Bilimleri Anabilim Dalı Yüksek Lisans programında TV'de Yapım Yönetim dersinde öğrencilerin hazırladığı final çalışması. 16 Ocak 2016