Safranbolu - Ulu Cami
Kanala Abone Olmak:
Ramazan Sokağı Komedi Oynatma Listesi:
Ramazan Sokağı Oynatma Listesi:
Ramazan Sokağı Kesitleri:
Adım Adım Kur'an Öğreniyorum:
Neşeli Petek :
Sahur Meclisi:
İlm-i Hayat:
Hanımlar Buyrun:
Geçmişten Günümüze Tarihin İzinde:
Sor Bakalım:
Ulu Cami:
Mavera:
Benim Televizyonum:
Minyatürlerle Osmanlı:
İlahiler:
Turkey - Safranbolu
Safranbolu is an Ottoman city with many authentic houses and monuments. A large part of the city is world heritage.
We visited Turkey on our overland trip from the Netherlands to South Africa and South America; see our channel for hundreds of clips.
Safranbolu Çikolata Fabrikası Müzesi - Safranbolu Tarihi - Museum of Chocolate
Safranbolu Tarihinin yattığı mekan diyebiliriz.
Tarihi Cinci Hamamı
Tarihi Cinci Hamamı Maketi
Lezzetli ve Sağlıklı Çiokata Nasıl Anlaşılır
Çikolatanin lezzeti nasıl anlaşılır
Çikolatanın sağlıklı olup olmadığı nasıl anlaşılır
Portrelerde;
Atatürk
Recep Tayyip Erdoğan
İnönü
Turgut Özel
Necmettin Erbakan
Necmeddin Erbakan
Bülent Ecevit
Alparslan Türkeş
Devlet Bahçeli
Adnan Menderes
Cinci Hanı
Safranbolu Tarihi Çeşmeler
Endorfin Hormanu Nasıl salgılanır
Çikolatanın faydaları nelerdir
Muhsin yazıcıoğlu
Kemal Kılıçdaroğlu
Bulak Mencilis Mağarası
Kristal teras
Saat kulesi
kaymakam gezi evi
hükümet konağı
İzzet Mehmet Paşa Cami
Safranbolu Ulu Cami
Safranbolu Ulu Cami minaresi neden solda
Köprülü mehmet paşa
köprülü mehmet paşa cami
güneş saatli cami
lütfiye cami
kaçak cami
İnce Kaya Su kemeri
Hıdırlık Tepesi
Safran Çiçeği
Çikolata Çeşmesi
Palmiye yağı
Çikolatanın üzerindeki beyazlık neden olur
sıcak çikolata nasıl olmalı
Çikolata Parfümü
Safranbolu ‐ Turkey
Please subscribe, lutfen takip edin.
Hale & Baran - Safranbolu
Bir gezimizden daha merhaba :) Safranbolu adeta tarihi kocaman bir müze . Dünya mirasımızın büyük bir kısmı burada yer alıyor. Öyle ki kentin her yeri korunuyor .
Gezdiğimiz yerler: İzzet Mehmet Paşa Camii , Cinci Hanı Hamamı , İncekaya Su Kemeri , Tokatlı Kanyonu , Kristal Teras , Köprülü Mehmet Paşa Camii ,Saat Kulesi , Kent Müzesi
Doğa için uç 4 - Anadolu Camileri
Türkiyede’ki gönüllü drone kullanıcılarının oluşturduğu “Doğa İçin Uç” projesi Türkiyede’ki Osmanlı ve modern yapılara sahip camilerin yer aldığı 4. Çalışmamız...
Projemizde Emeği Geçen Arkadaşlarımız :
Fatih Camii - İSTANBUL : Fatih BACAĞIKIRIK
Sultanahmet Camii - İSTANBUL : Cumhur BÜYÜKTAŞ
Eyüp Camii - İSTANBUL : Yusuf ÖZKAN
Ortaköy Camii - İSTANBUL : Muhammed KÖSEN
Sultanahmet Camii - İSTANBUL : Mehmet ERKATIRCI
Süleymaniye Camii - İSTANBUL : Fatih ÖZCAN
Eminönü Camii - İSTANBUL : Mustafa ERKATIRCI
Fatih Camii - Mudanya - BURSA : Mustafa ERKATIRCI
II.Bayezit Camii ve Külliyesi - EDİRNE : Sinan & Serkan CAN
Selimiye Camii - EDİRNE : Şahin KAÇAR
Selimiye Camii - Lefkoşe - K.K.T.C : Muhammed KÖSEN
Yakutiye Medresesi - ERZURUM : Muhammed KÖSEN
Sabancı Camii - ADANA : Buğrahan YENİ
Kıbledağı Camii - RİZE : Halil ibrahim BAĞDATLI
Dizdar Camii - SAFRANBOLU : Önder GÜLEÇ
Terzibaba Camii - ERZİNCAN : Muhammed KÖSEN
Kampüs Camii - SAMSUN : Tufan TURHAN
Yivli Camii - ANTALYA : Suat ÖZEN
Ulu Camii - BURSA : H.Mücahit PEHLİVAN
Proje Sorumlusu : Mustafa KAÇAN
4. Proje Olan Anadolu Camileri 14 drone kullanıcısı ve 20 lokasyon ile hazırlandı. Çalışmalarda İstanbul camilerinin yanı sıra, Anadolu camilerinden de kesitler verildi. İşte projede yer verilen bazı camilerin özellikleri
BURSA - Mudanya / Fatih Camii : Yapı haç formunda inşa edilmiştir. 610 – 850 yılları arasından günümüze kalan Bizans mimarisi örnekleri pek azdır. Bunların arasında olan Tirilye’nin bugün Fatih Camisi olarak bilinen (eski adı Hagios Stephanos – Hinolakkos Kilisesi’dir) yapısıdır. Bölgenin Türklerin eline geçmesiyle birlikte yapıya minare ve mihrap eklenerek camiye dönüştürülmüştür. Ancak her ne kadar günümüzde cami olarak kullanılsa da kilisenin genel yapısı korunmuştur.
EDİRNE II.Bayezit Camii ve Külliyesi : İkinci Bayezid Camii, 20,55 m çapında tek bir kubbesi ve iki minaresi olan anıtsal bir yapıdır. İkinci başkent konumundaki Edirne'yi darüşşifaya kavuşturmak amacıyla Sultan II. Bayezid tarafından 1484-1488 yıllarında Mimar Hayreddin'e yaptırılmıştır.
EDİRNE – Selimiye Camii : Mimar Sinan'ın 80 yaşında yaptığı ve ustalık eserim dediği anıtsal yapı Osmanlı-Türk sanatının ve dünya Mimarlık tarihinin baş yapıtlarındandır.
KKTC / LEFKOŞE – Selimiye Camii : Kıbrıs’ın en gösterişli ibadethanesidir. Lüzinyan döneminde (1209-1326) gotik formunda inşa edilen ve katedral olarak kullanılan St. Sophia , Selimiye Camisi adı verilerek Osmanlılar tarafından camiye çevrilmiş, yapıya iki minare, bir minber ile bir mihrap ilave edilmiştir.
ERZURUM Yakutiye Medresesi : Anadolu’daki kapalı avlulu medreselerin en büyüğü olan Yakutiye Medresesi plan düzeni, dengeli mimarisi ve iri motifli süslemeleri ile Erzurum’un en gösterişli yapılarından biridir. Günümüzde Türk-Islam Eserleri ve Etnografya Müzesi olarak kullanılmaktadır.
ADANA Sabancı Camii : Sabancı Merkez Cami, konumu itibariyle Adana’da bulunan ana arterlerin, demir yolunun ve Adana’yı çevre il ve ilçelere bağlayan yolların kesim noktasında ve yüksek minareleriyle uzaktan görünüyor olması nedeniyle, şehrin adeta sembolü haline gelmiştir. Cami, 28.500 kişiye sağlayabildiği ibadet imkanı ile Balkanlar’ın ve Ortadoğu’nun en büyük camisi olma özelliğine sahiptir.
SAFRANBOLU Dizdar Camii : 2007 yılında hizmete açılan ağırlığının 100 bin katı kadar sıvıyı sarıya boyayabilen, kozmetik, gıda ve ilâç endüstrisi gibi çok geniş sektörlerde kullanım alanı bulunan safran bitkisinin soğanının kubbe şeklinde tasarlandığı cami özel mimari tasarıma sahip camilerimiz arasında bulunmaktadır.
ERZİNCAN Terzibaba Camii : 2002 yılında yapılan Terzibaba Camisi Türkiyenin bir kubbe altında en çok insan bulundurabilen camisidir. Toplam kapasitesi 7000 kişidir. Bir kubbe altında tam 4000 kişi ibadet edebilir. Terzibaba Camiisinde halılar mavi zemin üzerine sarı noktalardan yapılmış yani gök yüzünü andırması için ve camlar tam karşıdaki heybetli dağları görebilecek şekilde konumlandırılmıştır.
ANTALYA Yivli Minare Camii : Antalya Kaleiçi semtinde Hamidoğullarından Mehmed Beyin yaptırdığı camidir. Kubbeyle örtülü çok ayaklı camilerin Anadolu'daki en eski nümunesidir.
BURSA Ulu Cami : Yıldırım Bayezıd tarafından mimar Ali Neccar'a 1396-1399 yılları arasında yaptırılmıştır.Evliya Çelebi’nin ifadesiyle Bursa’ nın Ayasofya’sıdır. Mevlit yazarı Süleyman Çelebi ömrü boyunca Ulucami’de imamlık yapmıştır. Ulu Cami hakkında geliştirilen çeşitli hurafeler vardır. (Kıble duvarındaki vav işaretinin yanında Hızır Peygamber’in bulunduğu, işaretin önünde namaz kılanların her duasının kabul olunacağı; caminin kuzeybatı penceresindeki parmaklıkların Davut Peygamberin demirleri olarak tanıtılması ve o parmaklıklara yapışarak dua edilmesi gibi)
Safranbolu - Ulu Cami
Kanala Abone Olmak İçin:
Kanalı Twitter'dan Takip Etmek İçin:
Kanalın Facebook Sayfasını Beğenmek İçin:
Sinop - Ulu Cami
Kanala Abone Olmak İçin:
Kanalı Twitter'dan Takip Etmek İçin:
Kanalın Facebook Sayfasını Beğenmek İçin:
Safranbolu Turkey Dusk to Dawn
Cumalikizik - The Ottoman Old Village in Turkey
We love Turkey and exploring this unique country. We managed to visit Turkey for 3 times and have seen many different things.
If you around Bursa or Istanbul or plan to go there, dont missed it to visit Cumalikizik. It s an example of an old village during Ottoman period.
Other videos about Turkey :
Trip to Bodrum, Turkey
Watching whirling dervishes in Bursa, Turkey
****************
Lets get social !!
Visit my blog :
Instagram :
Twitter:
Facebook:
Turcja - Karabuk/Safranbolu
Realizacja projektu „Szkoła jako miejsce motywowania uczniów i nauczycieli
SAFRANBOLU -2-
Karabük Safranbolu'dan Drone ile 4K çekim serisi. Videolar tarafımdan çekilmiş olup işlem görmemiştir.
Safranbolu’nun Simgeleri Tarihi Camiler
UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve en iyi korunan 20 kent arasında bulunan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde Osmanlı döneminden kalan asırlık camiler, ilçenin simgesi haline gelirken yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor.
İhlas Son Dakika YouTube Kanalı Abone Olmak İçin
►
Osmanlı döneminden kalma han, hamam, konak, çeşme, köprü gibi tarihi yapıların yanında ilçenin önemli tarihi yapıları arasında yer alan tarihi camiler, yılardır Müslümanlara hizmet verirken, ilçenin turizmine de önemli katkı sunuyor.
Mimarileri, minareleri, kubbeleri, işlemeleri ve diğer özellikleriyle şehrin simgesi haline gelen camiler, ilginç yapılış hikayeleri ve farklı mimari özellikleriyle de merak uyandırıyor.
Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla İlçe Müftülüğü tarafından Tarihi Çarşı bölgesindeki camiler başta olmak üzere ilçedeki tüm camiler gül suları ile yıkanarak, temizlendi.
Bu eserlerin korunması elimizden gelen çabayı harcamamız gerekiyor
Kent üzerinde araştırmalar yapan ve kitapları bulunan Aytekin Kuş, İhlas Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, camilerin Safranbolu’da bir simge haline geldiğini söyledi.
Safranbolu’da bin 700 taşınmaz kültür varlığı içerisinde camilerin yüzde 2’lik bir bölümü oluşturduğunu ifade eden Kuş, Safranbolu’da 16, 17, 18, 19 ve 20. yüzyıldan bize armağan olarak kalan camiler, isimleriyle, güzellikleriyle, estetikleriyle göz bebeğimiz. 1550 tarihli Kalealtı Dergahı’nın bulunduğu yerde bir cami var. Köprülü Mehmet Paşa Camisi 1600’lü yılların ortasını geçtikten sonra yapılmış daha sonra 1765 tarihinde Akçasu Dağdelen Camisi, 1779 yılında Kazdağlıoğlu Camisi, 1796 yılında İzzet Mehmet Paşa Camisi yapılmıştır. Diğer yüzyıllarda da Akçasu’da benzersiz bir cami olan, içerisinde kahvesi, iptida-i mektebi olan bir külliye şeklinde konumlanmış Lütfiye Camisi diğer ismiyle (Kaçak Camisi) var. Bu caminin altında bir dere geçiyor. Burada coğrafyanın her yerinde caminin her yere yapılabileceği için özel bir yaklaşım. Kıranköy semtinde Asiye Hatun, Bağlar bölgesinde Müftüpınarı, Çampınarı, Köyiçi Camisi, Eriklik Camisi var dedi.
Bu eserler bizim göz bebeğimiz diyen Kuş, şunları kaydetti:
Ecdadın Safranbolu halkına yadigarı. Bu eserlerin korunması, gözetilmesi, iyi hizmet sunması konusunda elimizden gelen çabayı harcamamız gerekiyor. Özellikle Köprülü Mehmet Paşa Camisi bir yerleşke şeklindedir. Sağında muvakkithane binası vardır. Şadırvan, abdesthane bahçesindeki medreseyle ve güneş saatiyle tarihin tanığı.
Camilerle ilgili doğrulanmamış yapılış hikayeleri olduğunu vurgulayan Kuş, Yapılış hikayelerinden daha kıymetli olanı vakfiyedeki şekil şartlarıdır. Vakfiyedeki şekil şartlarına biz uyalım görevimizi yapmış oluruz. Anlatıla gelenler kanıtlanmamış ya da öyle hissedilen, kulaktan kulağa yansıyan masalımsı şekiller. Aslında bu konuda yapmamız gereken vakfiyenin ön gördüğü, bize söylenen buyrukları yerine getirmektir değerlendirmesinde bulundu.
Tarihin tanığı camiler
Safranbolu’nun en önemli tarihi yapılarından birisi olan Köprülü Mehmet Paşa Camisi, 4. Mehmet zamanında Osmanlı Devleti’nde sadrazamlık yapan Köprülü Mehmet Paşa tarafından 1661’de yaptırılmıştır. Büyük bir kemerli kapıdan girilen caminin, avlusunda güneş saati yer alıyor. 06.40 ile 17.20 arasındaki zamanı, özel hazırlanmış mermer üzerindeki metal plakanın gölgesi yardımıyla gösteren yatay güneş saati, gölge ile mermer üzerindeki çizgilerin buluşma anını, zaman olarak yanılgısız gösteriyor.
Bir yerleşke şeklinde yapılan cami külliyesinde vaktin belirlendiği mekan anlamına gelen ve muvakkitlerin çeşitli aletlerle namaz vaktini belirlediği muvakkithane bulunuyor.
İzzet Mehmet Paşa Camisi
Osmanlı padişahlarından 3. Selim döneminde 1794-1798’de sadrazamlık yapan İzzet Mehmet Paşa tarafından 1743 tarihinde doğduğu ilçeye İstanbul’daki Nuruosmaniye Camisi’nin benzeri olan modelini 1796’da yaptırdı. İzzet Mehmet Paşa Camisi; içindeki kalem işleri, bezemeleri, çok köşeli kalemi andıran minare gövdesinin yanı sıra külah ve alemiyle estetik unsurlar yansıtıyor.
Osmanlı’nın parmak izi olan Safranbolu’da 1878’de Hacı Hüseyin Hüsnü tarafından yaptırılan Lütfiye (Kaçak) Camisi; tavanı, ahşap korkuluklu mahfili ve ahşap minaresiyle büyük ölçüde özgünlüğünü koruyor. Akçasu Mahallesi’nin ortasından geçen Akçasu Deresi’nin üzerine yapılan ve yuvarlak kemere oturan cami, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.
Korumanın başkenti unvanıyla anılan Safranbolu’da birçok cami tarihe ışık tutarken, yapılışlarının üzerinden yüz yıllar geçmesine rağmen ilk günkü gibi korunarak gelecek kuşaklara aktarılıyor.
İhlas Son Dakika Web Sitesi
►
İhlas Son Dakika Sosyal Medya Adresleri
►
►
►
►
İhlas Son Dakika Haber Akışı
►
Safranbolu Merkez Camii
Furkan süresi (71-77 ) ayetler. Okuyan: Hüseyin ÜNAL
Karabük ulu camii imam-hatip i hacamızdan şehitlerimiz için kur-an-ı kerim ziyafeti
Safranbolu presentation video
city of nature
5000Evler Safranbolu köprüsü
Bursa Ulu cami İngilizce Tanıtım
Unesco Türkiye Dünya Miras Listesi
Unesco Türkiye Dünya Miras Listesi
unesco dünya ve türkiye miras listesi 2018 araştırırken unesco dünya miras listesi üzere tümü hakkında bilgi verdik unesco dünya miras listesinde
LİSTEDEKİ ESERLERİMİZ
1- Kapadokya ve göreme milli parkı
2- Divriği Ulu Camii ve Daruşşifası
3- İstanbul'daki tarihi yerler
4- Hattuşaş - Hitit Başkenti
5- Nemrut Dağı
6- Pamukkale ve Hierapolis Milli Parkı
7- Ksantos - Letoon
8- Tarihi Safranbolu Şehri
9- Truva Antik Kenti
10- Selimiye Camii ve Külliyesi
11- Neolitik Dönem Çatalhöyük Kalıntıları
12- Cumalikızık Köyü
13- Bergama Antik Kenti
14- Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri
15-Efes Antik Kenti
unesco türkiye miras listesi 2018,
unesco türkiye miras listesi
and another safranbolu song
ali yapıcı and robbert van hulzen playing a turkish folk song at the bastoncu pansiyon, safranbolu, on 27 july 2012.
part of drumbiker robbert van hulzen's _elephant_songs_ journey from south india to amsterdam on an ancient royal enfield motorcycle loaded with drums.