Vendsyssel Historiske Museum - turistfilm
Præsentation af nogle af udstillingerne på Vendsyssel Historiske Museum i Hjørring.
Lavet af kandidatstuderende på Kulturarvsformidling, Aalborg Universitet.
FARS DAG på Vendsyssel Historiske Museum
[ FARS DAG ] - Tag en tur i en ægte Ferrari til 3.6 millioner på Fars Dag – og masser af gratis is!
Vi gentager succesen fra sidste år!!! Mandag d. 5. juni er det Fars Dag, og det fejrer Vendsyssel Historiske Museum fra kl. 10 til 14 ved at invitere FAR (og resten af familien) indenfor i museumshaven og kigge på lækre gamle veteranbiler, der er pølser på grillen, øl på hanen og gratis is til alle … og så kan far få sig en køretur i en vaskeægte Ferrari!!!
Ferrarien er en F430 Spider F1, 4,3L V8 m/490 HK med en topfart på 320km/t, og det tager den blot 4 sekunder at nå op på 100 km/t. Hvis du skal ud og skifte den fornuftige familiebil ud med denne Farrari, skal du smide svimlende 3,6 millioner kroner.
Så meget koster det heldigvis ikke at få en prøvetur på Fars Dag.
For 500 kr. kan du prøve at sidde bag rattet på en af verdens mest eftertragtede biler. *
Vi får også besøg af række rigtig flotte gamle veteranbiler, der gæster os fra Hjørring Veteranklub. Vi finder også plads til en ægte Chevrolet veteranbrandbil fra 1929, som har været brugt til brandslukning i Hjørring og omegn.
BESTIL EN KØRETUR: Hvis du gerne vil have en køretur i Ferrarien, skal du bestille en billet ved at ringe på: 96 24 10 50 – eller sende en mail til: gth@vhm.dk
Der er begrænset pladser, så det er først til mølle!!!
Vi slår telt op i museumshaven og tænder op under grillen så der er store pølser og brød til de sultne, og øl og sodavand til de tørstige. Hvis vejret er med os, bliver det er dejlig sommerdag, men under alle omstændigheder uddeler vi GRATIS IS til alle der kommer på besøg.
Der er almindelig entré til museet og haven denne søndag. Hvis du køber billet til Ferrarien kommer du gratis ind.
_______________________________
* Der er kun plads til én person i Ferrarien pr. gang. Du skal (naturligvis) have gyldigt kørekort for at kunne køre, og være over 25 år.
Oprøret i 1954: Da Vendsyssel løsrev sig Danmark for en stund
Den 17. juni 1954 blev udråbte man fra trapperne af Hjørring Rådhus fristaten Vendsyssel, en officiel løsrivelse fra resten af Danmark. Revolutionen var dog blot en gimmick i form af en fire dage lang byfest, der skulle gøre opmærksom på, at Vendsyssel gang på gang ikke fik del i de forbedringer, der skete i resten af landet.
Historien er en del af Vendsyssel Historiske Museums 125-års jubilæumsudstilling Skattekisten.
Dengang Hjørring havde 5 brændevinsbrænderier
Hjørring husede engang hele fem brændevinsbrænderier, og de gamle smukke bygninger, står for størstedelen stadig rundt om i byen. Direktør for Vendsyssel Historiske Museum Mogens Thøgersen fortæller her historien om de mange brænderier. Han forklarer bl.a. hvordan der var plads til hele fem af slagsen, ligesom han beskriver forholdene og arbejdsopgaverne.
Filmen er en del af Vendsyssel Historiske Museums 125-års jubilæumsudstilling, som kan ses på museet fra torsdag den 6. april 2014.
Vendsyssel Historiske Museum Introduktion til Museumshaven og Provstegården
Museumsdirektør John Rendboe introducerer her Museumsgade, Provstegården og Museumshaven på Vendsyssel Historiske Museum.
Learning Museum Et samarbejde i Hjørring
Her fortæller Henning der er lektor på Hjørring Læreruddannelse hvordan han og hans linjehold i historie har sammarbejdet med Vendsyssel historiske museum. Hvordan holdet har udarbejdet et formidlingsprojekt til 9. klasse med udgangspunkt i forskellige læringsstile.
Historien om Becks Klædefabrik i Hjørring
Få hele historien om Becks Klædefabrik, der i mere end 100 år dannede rammen om et stort antal arbejdspladser i Hjørring i fabriksbygningerne bag P. Nørkjærs Plads. I dag huser de gamle fabrikshaller Vendsyssel Kunstmuseum. Filmen er en del af Vendsyssel Historiske Museums 125-års jubilæumsudstilling, som kan ses på museet fra torsdag den 6. april 2014.
Da dronning Caroline Mathildes sko fik en mand landsforvist
Historien om, hvordan Christian VII's dronning, Caroline Mathildes, sko fik en galant kavaler landsforvist pga. hofsladderen i den sidste havldel af 1700-tallet. Historien endte heldigvis lykkeligt. I dag forefindes skoen på Vendsyssel Historiske Museum i Hjørring, hvor den er en del af museets 125-års jubilæumsudstilling Skattekisten.
Learning Museum Hjørring læreruddannelse og Vendsyssel Museum
Her fortæller Henning historieunderviser på Hjørring Læreruddannelse, hvad han har fået ud af at indgå i samarbejdet omkring Learning Museum. Hvordan det har styrket hans faglighed ved at få sat teori på sin praksis.
Betondækningsgrav Dronningensgade 16, Hjørring
Filmen er en del af en Kildepakke om den Kolde Krig, som Hjørring Kommunearkiv har samlet, hovedsageligt rettet til skoleelver.
Kildepakkerne fra Hjørring Kommunearkiv kan findes her
Vendsyssel Sygehus, Akutmodtagelsen i Hjørring
Region Nordjylland har udpeget Sygehus Vendsyssel, Hjørring, til et af regionens tre akutsygehuse, og besluttede at udbyde opgaven om udformningen af den nye fælles akutmodtagelse som en projektkonkurrence. Målet med konkurrencen var bl.a. at skabe velfungerende og inspirerende rammer for en fremtidssikret akutmodtagelsesfunktion i et nært samspil med det eksisterende sygehus.
Området ved den nye akutmodtagelse er domineret af bygning 40 mod øst, af bygning 18 mod nord og af den trafikerede Bispensgade mod vest. Disponeringen af nybyggeriet tager udgangspunkt i denne beliggenhed, hvor udsigtselementet er stærkt begrænset, og hvor der ikke er plads til grønne ude- og opholdsrum. Derfor arbejder vi med et bygningsanlæg, der bevidst satser på lysgårde som arkitektoniske, rekreative og lysgivende elementer.
Udadtil består bygningen af to horisontalt delte volumener. Dels et volumen, der indeholder akutmodtagefunktionen, og et andet volumen, der indeholder sengeafsnittet. De to volumener er udført i to forskellige materialer; facaden på akutmodtagelsen er udført i lyse natursten, mens sengeafsnittet er udført som en let glasbygning. Stueetagen rummer ambulancehal, modtagerum, traume/skaderum, vagtlæge og venterum, mens førstesalen bl.a. huser 32 nye sengepladser, vagtfunktioner og pårørendefaciliteter. De to nye tiltag i form af sengeafsnit og røntgenrum er med til at samle funktionerne i akutmodtagelsen, således at patienterne kan behandles hurtigt og effektivt uden unødig flytning.
Vinderforslaget er udviklet gennem en omfattende brugerproces, og bygningens optimale indretning og funktion er sikret ved brugerinvolvering af alle personalegrupper og teknisk fagpersonale, der har bidraget i dialog både under projektering og under udførelse af byggeriet. Den nye akutmodtagelse opfylder dansk lavenergiklasse 2010.
Det er Arkitekt og Kreativ Leder Jesper Bo Jensen fra Arkitema, der fortæller om byggeriet i videoen.
Videoen er produceret og publiceret af Nohrcon. Nohrcon udvikler og udbyder kurser, konferencer og studieture inden for udbud og byggeri - især med fokus på de juridiske forhold der gør sig gældende, men virksomheden fungerer samtidig også som videnscenter for udbuds- og byggebranchen - bl.a. ved at publicere videoer med ansvarlige arkitekter, der fortæller om et interessant byggeprojekt.
Derudover udsender Nohrcon seks gratis nyhedsbreve, samt publicerer en årlig rapport over de kommunale anlægsinvesteringer. Desuden kan man i Vidensbanken på Nohrcon's hjemmeside finde nye domme og kendelser, offentliggjorte ordretildelinger, artikler mv.
Nohrcon har ligeledes fem LinkedIn-grupper og tre Facebook-sider, deriblandt om de tre emner Fremtidens sundhedsbyggeri, Fremtidens skolebyggeri og Fremtidens kontorbyggeri. Fremtidens sundhedsbyggeri har til formål at øge videndelingen inden for byggeri af hospitaler, sygehuse, plejehjem og ældreboliger ved at facilitere en platform for dialog om emnet.
Kig forbi vores hjemmeside: Vi afholder bl.a. årlige konferencer om fremtidens hospitals- og plejeboligbyggeri.
DØDE BANDEMEDLEMMER I KÆLDEREN | Er der Nogen? (4:6)
Tag med spøgelsesjægerne på jagt efter det overnaturlige
TV2 Nords programserie “Er Der Nogen?” er bestemt ikke noget for dig, hvis du er mørkeræd! Her dykker vi nemlig ned i de dystre sagn og myter fra Nordjyllands dramatiske historie - og missionen er at undersøge om der virkelig findes spøgelser. Vore to spøgelsesjægere Mikkel Egelund og Nicolai Sund besøger en række udvalgte steder og tilbringer en lang nat i kulsort mørke, for at dokumentere om der er nogen et sted derinde. I dette afsnit besøger de Sæby Museum.
Tilrettelæggelse: Mikkel Egelund, Nicolai Sund og Tommy Hald
Se flere afsnit af 'Er der Nogen?' her:
FØLG OS:
Følg TV2 Nord på Facebook:
Følg TV2 Nord på Instagram:
Læs nyheder og se flere programmer på
Følg også Spøgelsesjægerne på Facebook - Www.facebook.com/erdernogen
Udstillingen Fra Fattiggård til Plejecenter
Genoplev udstillingen Fra Fattiggård til Plejecenter
Udstillingen er støttet af Fonden Ensomme Gamles Værn, og udarbejdet af Hjørring Kommunearkiv i samarbejde med VHM og Hjørring Kommune.
De fire årstider i urtehaven på Vendsyssel Historiske Museum
Musik og blomster - en billedvideo om årets gang i museets urtehave
Befrielsen i Hjørring
Optagelserne er fra maj 1945, hvor der jubles i Hjørrings gader. Filmen tager os blandt andet forbi banegården, Springvandspladsen og til Sct. Knuds Kilde.
Smalfilmen er optaget af ortopædisk speciallæge Ejnar Nørkjær.
Man kan læse mere om filmen her hvor man også kan søge videre efter materiale om befrielsen.
Hjørring i Tidsmaskinen - TRAILER
Invitation til fernisering på særudstillingen 'Hjørring i Tidsmaskinen'.
Fernisering: Lørdag d. 10. oktober 2015, kl. 11.00.
Hjørring - Nu og Da
Spring til ca. 3 minutter ind i filmen, hvis i vil springe over intro musikken.
Jeg mener denne film er fra 1984. Det baserer jeg fuldkommen på at de i filmen snakker om at det er 11. gang Hjørring revyen er på programmet. Hjørring revyen blev gen-startet i 1973, så det må fæste denne film til omkring 1984. Samtidig ser moden i bybilledet også meget ud som de tidlige 80ere. Men meget af film-materialet stammer fra mange perioder, blandt andet 50erne, 60erne og 70erne. Der er endda snak om et gymnastik stævne fra 1979. Samtidig er jeg sikker på at filmen er fra perioden 1974 til 1984, grundet borgermesteren hedder Poul Poulsen, som var borgermester i denne periode. Samtidig ved vi at filmen er fra efter 1973, grundet at de snakker om den forfatter der blev begravet i urtehaven ved museet netop i det år.
Dette er en digitaliseret kopi af en VHS, som sikkert er en kopi af en 16mm film, medmindre dette virkelig blev filmet på VHS eller Beta. Jeg kan ikke huske hvor jeg fik kopien fra, men jeg tror det er en overspilning af en original kopi fra biblioteket. Jeg ved ikke hvem der har copyright på dette. Men jeg vil mene at hele Hjørring har ret til denne video. Det er en del af vores historie. Derfor håber jeg så mange folk vil downloade denne film, dele den, gen-uploade den, eller gøre med den hvad i vil.
Vendsyssel june 2014
På tur i Vendsyssel med de ½ gamle boxere juni 2014
Flaskepost indeholdt nekrolog over en turteldue
En flaske fundet i kælderen af en gammel ejendom i Hjørring viste sig at indeholde noget så mærkværdigt som en nekrolog over en turteldue. Nekrologen blev skrevet af en snedkermester, der havde sit virke i byen for 150 år siden.
Analerne fortæller en historie om en mand, der gik fra at have ægteskab, børn og større virksomhed i bygningen til at være enlig og uden ansatte. Det forklarer måske den triste årsag til, at han knyttede sig så tæt til en due, at det afstedkom en nekrolog.
Brevet er en del af Vendsyssel Historiske Museums 125-års jubilæumsudstilling Skattekisten.
Hjørring Bjerge - maj 2017
Far og Asbjørn tog i Hjørring Bjerge, for at få lidt frisk luft til hovedet - OG lave en lille film.
Optaget med iPhone 6s+ og Filmic Pro (6) og redigeret i Premiere Pro CC.