Vendsyssel Kunstmuseums tilbygning
I 1985 erhvervede Hjørring Kommune Bechs Klædefabrik, som ligger i Hjørring bymidte, med henblik på at skabe nye rammer for byens kunstmuseum.
Arkitektfirmaet C.F. Møllers Tegnestue fik til opgave at transformere den gamle industribygning til et nyt museum. Det blev løst med forbilledlig respekt for bygningens oprindelige beskaffenhed og resulterede i et arkitektonisk klart bygningsværk i grænselandet mellem nyt og gammelt.
Learning Museum Hjørring læreruddannelse og Vendsyssel Museum
Her fortæller Henning historieunderviser på Hjørring Læreruddannelse, hvad han har fået ud af at indgå i samarbejdet omkring Learning Museum. Hvordan det har styrket hans faglighed ved at få sat teori på sin praksis.
Historien om Becks Klædefabrik i Hjørring
Få hele historien om Becks Klædefabrik, der i mere end 100 år dannede rammen om et stort antal arbejdspladser i Hjørring i fabriksbygningerne bag P. Nørkjærs Plads. I dag huser de gamle fabrikshaller Vendsyssel Kunstmuseum. Filmen er en del af Vendsyssel Historiske Museums 125-års jubilæumsudstilling, som kan ses på museet fra torsdag den 6. april 2014.
Oprøret i 1954: Da Vendsyssel løsrev sig Danmark for en stund
Den 17. juni 1954 blev udråbte man fra trapperne af Hjørring Rådhus fristaten Vendsyssel, en officiel løsrivelse fra resten af Danmark. Revolutionen var dog blot en gimmick i form af en fire dage lang byfest, der skulle gøre opmærksom på, at Vendsyssel gang på gang ikke fik del i de forbedringer, der skete i resten af landet.
Historien er en del af Vendsyssel Historiske Museums 125-års jubilæumsudstilling Skattekisten.
Dengang Hjørring havde 5 brændevinsbrænderier
Hjørring husede engang hele fem brændevinsbrænderier, og de gamle smukke bygninger, står for størstedelen stadig rundt om i byen. Direktør for Vendsyssel Historiske Museum Mogens Thøgersen fortæller her historien om de mange brænderier. Han forklarer bl.a. hvordan der var plads til hele fem af slagsen, ligesom han beskriver forholdene og arbejdsopgaverne.
Filmen er en del af Vendsyssel Historiske Museums 125-års jubilæumsudstilling, som kan ses på museet fra torsdag den 6. april 2014.
Vendsyssel Sygehus, Akutmodtagelsen i Hjørring
Region Nordjylland har udpeget Sygehus Vendsyssel, Hjørring, til et af regionens tre akutsygehuse, og besluttede at udbyde opgaven om udformningen af den nye fælles akutmodtagelse som en projektkonkurrence. Målet med konkurrencen var bl.a. at skabe velfungerende og inspirerende rammer for en fremtidssikret akutmodtagelsesfunktion i et nært samspil med det eksisterende sygehus.
Området ved den nye akutmodtagelse er domineret af bygning 40 mod øst, af bygning 18 mod nord og af den trafikerede Bispensgade mod vest. Disponeringen af nybyggeriet tager udgangspunkt i denne beliggenhed, hvor udsigtselementet er stærkt begrænset, og hvor der ikke er plads til grønne ude- og opholdsrum. Derfor arbejder vi med et bygningsanlæg, der bevidst satser på lysgårde som arkitektoniske, rekreative og lysgivende elementer.
Udadtil består bygningen af to horisontalt delte volumener. Dels et volumen, der indeholder akutmodtagefunktionen, og et andet volumen, der indeholder sengeafsnittet. De to volumener er udført i to forskellige materialer; facaden på akutmodtagelsen er udført i lyse natursten, mens sengeafsnittet er udført som en let glasbygning. Stueetagen rummer ambulancehal, modtagerum, traume/skaderum, vagtlæge og venterum, mens førstesalen bl.a. huser 32 nye sengepladser, vagtfunktioner og pårørendefaciliteter. De to nye tiltag i form af sengeafsnit og røntgenrum er med til at samle funktionerne i akutmodtagelsen, således at patienterne kan behandles hurtigt og effektivt uden unødig flytning.
Vinderforslaget er udviklet gennem en omfattende brugerproces, og bygningens optimale indretning og funktion er sikret ved brugerinvolvering af alle personalegrupper og teknisk fagpersonale, der har bidraget i dialog både under projektering og under udførelse af byggeriet. Den nye akutmodtagelse opfylder dansk lavenergiklasse 2010.
Det er Arkitekt og Kreativ Leder Jesper Bo Jensen fra Arkitema, der fortæller om byggeriet i videoen.
Videoen er produceret og publiceret af Nohrcon. Nohrcon udvikler og udbyder kurser, konferencer og studieture inden for udbud og byggeri - især med fokus på de juridiske forhold der gør sig gældende, men virksomheden fungerer samtidig også som videnscenter for udbuds- og byggebranchen - bl.a. ved at publicere videoer med ansvarlige arkitekter, der fortæller om et interessant byggeprojekt.
Derudover udsender Nohrcon seks gratis nyhedsbreve, samt publicerer en årlig rapport over de kommunale anlægsinvesteringer. Desuden kan man i Vidensbanken på Nohrcon's hjemmeside finde nye domme og kendelser, offentliggjorte ordretildelinger, artikler mv.
Nohrcon har ligeledes fem LinkedIn-grupper og tre Facebook-sider, deriblandt om de tre emner Fremtidens sundhedsbyggeri, Fremtidens skolebyggeri og Fremtidens kontorbyggeri. Fremtidens sundhedsbyggeri har til formål at øge videndelingen inden for byggeri af hospitaler, sygehuse, plejehjem og ældreboliger ved at facilitere en platform for dialog om emnet.
Kig forbi vores hjemmeside: Vi afholder bl.a. årlige konferencer om fremtidens hospitals- og plejeboligbyggeri.
FARS DAG på Vendsyssel Historiske Museum
[ FARS DAG ] - Tag en tur i en ægte Ferrari til 3.6 millioner på Fars Dag – og masser af gratis is!
Vi gentager succesen fra sidste år!!! Mandag d. 5. juni er det Fars Dag, og det fejrer Vendsyssel Historiske Museum fra kl. 10 til 14 ved at invitere FAR (og resten af familien) indenfor i museumshaven og kigge på lækre gamle veteranbiler, der er pølser på grillen, øl på hanen og gratis is til alle … og så kan far få sig en køretur i en vaskeægte Ferrari!!!
Ferrarien er en F430 Spider F1, 4,3L V8 m/490 HK med en topfart på 320km/t, og det tager den blot 4 sekunder at nå op på 100 km/t. Hvis du skal ud og skifte den fornuftige familiebil ud med denne Farrari, skal du smide svimlende 3,6 millioner kroner.
Så meget koster det heldigvis ikke at få en prøvetur på Fars Dag.
For 500 kr. kan du prøve at sidde bag rattet på en af verdens mest eftertragtede biler. *
Vi får også besøg af række rigtig flotte gamle veteranbiler, der gæster os fra Hjørring Veteranklub. Vi finder også plads til en ægte Chevrolet veteranbrandbil fra 1929, som har været brugt til brandslukning i Hjørring og omegn.
BESTIL EN KØRETUR: Hvis du gerne vil have en køretur i Ferrarien, skal du bestille en billet ved at ringe på: 96 24 10 50 – eller sende en mail til: gth@vhm.dk
Der er begrænset pladser, så det er først til mølle!!!
Vi slår telt op i museumshaven og tænder op under grillen så der er store pølser og brød til de sultne, og øl og sodavand til de tørstige. Hvis vejret er med os, bliver det er dejlig sommerdag, men under alle omstændigheder uddeler vi GRATIS IS til alle der kommer på besøg.
Der er almindelig entré til museet og haven denne søndag. Hvis du køber billet til Ferrarien kommer du gratis ind.
_______________________________
* Der er kun plads til én person i Ferrarien pr. gang. Du skal (naturligvis) have gyldigt kørekort for at kunne køre, og være over 25 år.
Learning Museum Et samarbejde i Hjørring
Her fortæller Henning der er lektor på Hjørring Læreruddannelse hvordan han og hans linjehold i historie har sammarbejdet med Vendsyssel historiske museum. Hvordan holdet har udarbejdet et formidlingsprojekt til 9. klasse med udgangspunkt i forskellige læringsstile.
Vendsyssel Historiske Museum - turistfilm
Præsentation af nogle af udstillingerne på Vendsyssel Historiske Museum i Hjørring.
Lavet af kandidatstuderende på Kulturarvsformidling, Aalborg Universitet.
Ivan_Olsen-Water_Cycle.m4v
Ivan Olsen: Water Cycle I & II performed by Matias Seibæk (perc) & Santiago Gutiérrez Bolio (gtr). Premiered at Vendsyssel Kunstmuseum, Hjørring, Denmark.
olsenivan.dk
Kunstnermøde i Vendsyssel - Kirsten Klein
Kirsten Klein fortæller i videoen om sit værk til Kunstnermøde i Vendsyssel. Kunstnermødet samler 12 billedkunstnere, som i løbet af september 2013 skal arbejde sammen og hver for sig på forskellige lokaliteter i Vendsyssel. Resultaterne præsenteres på en række udstillinger, der vises i april-juni 2014.
I løbet af september 2013 indlogeres Corner-kunstnerne Jens Bohr, Finn Heiberg, Kirsten Klein, Anne Marie Mejlholm, Knud Odde og Lars Ravn fra 2-4 uger på Hirsholmene, på Hirtshals Fyr, på Herregården Odden, på Grafisk Værksted og på Vendsyssel Kunstmuseum i Hjørring. Herfra skal de på egen hånd og sammen med de lokale kunstnere Peter Max Jacobsen, Ole Tersløse, Carsten Schmidt Olsen, Gorm Spaabæk, Marit Benthe Norheim og Claus Ørntoft opsøge, opleve og lade sig inspirere af lokaliteter i Vendsyssel, som ellers ikke har nydt kunstnerisk bevågenhed.
Mens kunstnerne er i Vendsyssel vil de indgå i artists' talk, i møder med publikum on location og kommunikere via sociale medier. Publikum inviteres dermed til at følge den kunstneriske proces undervejs. Ud over udstillinger og anden formidling vil Kunstnermødet blive fastholdt gennem dels en grafisk mappe, som kunstnerne i løbet af efteråret 2013 udarbejder, dels gennem en bog, der som en alternativ og kunstnerisk funderet pendant til Turen går til ... formidler Vendsyssel, oplevet gennem de 12 kunstneres blik og sjæl.
Vendsyssel Hospital in Hjørring - Installation
Hospital to get facelift and energy makeover with giant facade elements
Measuring approx. 3 x 4 m, the new facade elements consist of a frame made of Fiberline's GRP profiles glued onto a glazing pane. When the installation is complete in later this year the hospital's most eyecatching building will have been transformed both architecturally and in terms of energy performance.
Subscribe to our e-newsletter
►
Vendsyssel Historiske Museum Introduktion til Museumshaven og Provstegården
Museumsdirektør John Rendboe introducerer her Museumsgade, Provstegården og Museumshaven på Vendsyssel Historiske Museum.
Betondækningsgrav Dronningensgade 16, Hjørring
Filmen er en del af en Kildepakke om den Kolde Krig, som Hjørring Kommunearkiv har samlet, hovedsageligt rettet til skoleelver.
Kildepakkerne fra Hjørring Kommunearkiv kan findes her
Kunstnermøde i Vendsyssel - Marit Benthe Norheim
Norsk billedhugger Marit Benthe Norheim fortæller i videoen om inspirationen til sit tryk til kunstnermappen Kunstnermøde i Vendsyssel. Kunstnermødet samler 12 billedkunstnere, som i løbet af september 2013 skal arbejde sammen og hver for sig på forskellige lokaliteter i Vendsyssel. Resultaterne præsenteres på en række udstillinger, der vises i april-juni 2014.
I løbet af september 2013 indlogeres Corner-kunstnerne Jens Bohr, Finn Heiberg, Kirsten Klein, Anne Marie Mejlholm, Knud Odde og Lars Ravn fra 2-4 uger på Hirsholmene, på Hirtshals Fyr, på Herregården Odden, på Grafisk Værksted og på Vendsyssel Kunstmuseum i Hjørring. Herfra skal de på egen hånd og sammen med de lokale kunstnere Peter Max Jacobsen, Ole Tersløse, Carsten Schmidt Olsen, Gorm Spaabæk, Marit Benthe Norheim og Claus Ørntoft opsøge, opleve og lade sig inspirere af lokaliteter i Vendsyssel, som ellers ikke har nydt kunstnerisk bevågenhed.
Mens kunstnerne er i Vendsyssel vil de indgå i artists' talk, i møder med publikum on location og kommunikere via sociale medier. Publikum inviteres dermed til at følge den kunstneriske proces undervejs. Ud over udstillinger og anden formidling vil Kunstnermødet blive fastholdt gennem dels en grafisk mappe, som kunstnerne i løbet af efteråret 2013 udarbejder, dels gennem en bog, der som en alternativ og kunstnerisk funderet pendant til Turen går til ... formidler Vendsyssel, oplevet gennem de 12 kunstneres blik og sjæl.
THE ALCHEMIST’S LABORATORY
THE ALCHEMIST’S LABORATORY
- a sensory art exhibition for children and adults
The Alchemist’s Laboratory is a “hands on” installation of art and objects,
where the viewer is invited to participate as well as to learn about different
aspect of Alchemy. Alchemy is a science about transformation. If modern science
is focused on fixed facts and deductions, the alchemists understood the
world and its materials as something constantly changing. A material could
turn into another, there was no reason to even assume that there would be
anything like constant chemical elements. Lead could be turned into gold,
and the reverse. Magic and science were related.
That’s why the Alchemist’s Laboratory is a space of transformation. Escaping
the restraints of science and logic, this is a space where imagination and creation
set the rules. The visitor is invited to explore, interpret and understand
on the terms of the material at hand and her own imagination.
Of course, there is much to learn as well: understanding a different scientific
logic, one that is non-linear, driven by couriosity rather than measured data,
intuitive rather than rational – a magical way of thinking. And while doing this,
learning about a different historical mindset.
The Alchemist’s Laboratory is organized in four rooms, each with its own
character and inviting the audiences to different ways of interaction.
By Cecilia Westerberg
Spacedesign Stine Friese
Filmed at Vendsyssels Kunstmuseum, Hjørring in Denmark.
Best Attractions and Places to See in Hjorring, Denmark
Hjorring Travel Guide. MUST WATCH. Top things you have to do in Hjorring. We have sorted Tourist Attractions in Luxembourg City for You. Discover Hjorring as per the Traveller Resources given by our Travel Specialists. You will not miss any fun thing to do in Isle of Skye.
This Video has covered Best Attractions and Things to do in Hjorring.
Don't forget to Subscribe our channel to view more travel videos. Click on Bell ICON to get the notification of updates Immediately.
List of Best Things to do in Hjorring
Rubjerg Knude
Hirtshals Fyr
Nordsoen Oceanarium
Maarup Kirke
Bunkermuseet Hirtshals
Animal farm - Skallerup Seaside Resort
Fun Park
Glashuset Lonstrup
Keramoda
Peder Most
Da dronning Caroline Mathildes sko fik en mand landsforvist
Historien om, hvordan Christian VII's dronning, Caroline Mathildes, sko fik en galant kavaler landsforvist pga. hofsladderen i den sidste havldel af 1700-tallet. Historien endte heldigvis lykkeligt. I dag forefindes skoen på Vendsyssel Historiske Museum i Hjørring, hvor den er en del af museets 125-års jubilæumsudstilling Skattekisten.
Befrielsen i Hjørring
Optagelserne er fra maj 1945, hvor der jubles i Hjørrings gader. Filmen tager os blandt andet forbi banegården, Springvandspladsen og til Sct. Knuds Kilde.
Smalfilmen er optaget af ortopædisk speciallæge Ejnar Nørkjær.
Man kan læse mere om filmen her hvor man også kan søge videre efter materiale om befrielsen.
Vendsyssel june 2014
På tur i Vendsyssel med de ½ gamle boxere juni 2014