Best Tourist Attractions you MUST SEE in Viborg, Denmark | 2019
Discover what's best in your city.
The rating information was taken from Google Maps and the list was last updated on 10th June, 2019:
1: Den Gamle By
2: Djurs Sommerland
3: ARoS Aarhus Art Museum
4: Fårup Sommerland
5: Tivoli Friheden
6: Moesgaard Museum
7: Aalborg Zoo
8: Greenhouses in the Botanical Garden
9: Grenen
10: Himmelbjerget
Click on a link below to see an up-to-date list and more:
Viborg Museum
Music by:
Produced by:
Viborg museum (del 2) - Viborg brænder
En betydningsfuld del af Viborgs historie var den store brand i 1726. Her kan I høre museumsinspektør Peter Iversen fortælle historien.
Olsen Banden på Viborg Museum
Communication project: TV-filler based on Olsen Banden at Viborg Museum.
A production from Media College Denmark, June 2016.
// Winner of Best TV-filler in school //
De frivillige på Viborg Museum
Best Attractions and Places to See in Viborg
Viborg Travel Guide. MUST WATCH. Top things you have to do in Viborg. We have sorted Tourist Attractions in Luxembourg City for You. Discover Viborg as per the Traveller Resources given by our Travel Specialists. You will not miss any fun thing to do in Isle of Skye.
This Video has covered Best Attractions and Things to do in Viborg.
Don't forget to Subscribe our channel to view more travel videos. Click on Bell ICON to get the notification of updates Immediately.
List of Best Things to do in Viborg
Viborg Domkirke
Dollerup bakker
Energimuseet
Borgvold Og Bibelhaven
Viborg Museum
Latinerhaven
Hjarbaek Havn
Funhall
Rindsholm Kro
Sortebrodre Kirke
Viborg-egnen
Viborg-egnen
Gå på opdagelse i den smukke Viborg-egn, hvor jobmuligheder, oplevelser og familieliv trives. Her kan du bo attraktivt med let og hurtig adgang til både byliv og naturskønne områder.
Se filmen 'Viborg-egnen' og lad dig inspirere af mulighederne.
Viborg Domkirke
Til Uffe og Lene!
from wikipedia: Viborg Domkirke er domkirke i Viborg Stift og samtidig sognekirke for Viborg Domsogn, som omfatter den nordlige del af det centrale Viborg. Kirken var oprindelig indviet til Vor Frue, dvs. Jomfru Maria. Til kirken var fra begyndelsen knyttet et kapitel af augustinerkorherrer, dvs. en gruppe præster af Augustinerordenen, som havde til opgave at gennemføre de forskellige tjenester ved domkirken. Viborg Domkirke er formodentlig bygget på det sted, hvor der langt tilbage i oldtiden lå en hedensk helligdom - et vi, som byen Viborg (tidligere Vibjerg) har sit navn efter. Det menes, at den første kirke på stedet blev bygget allerede omkring år 980. Denne kirke var uden tvivl af træ. I 1065 - i kong Svend Estridsens regeringstid - blev Jylland inddelt i fire bispedømmer, hvorved Viborg fik en biskop. I begyndelsen af 1100-tallet - under biskop Eskil - begyndte bygningen af en domkirke på det sted, hvor den nuværende ligger. Muligvis har Asmild Kirke, som ligger på den østlige side af Viborg-søerne lige over for domkirken, oprindelig været eller fungeret som domkirke.
Kirken blev bygget af granitkvadre samt af frådsten (kildekalk) og af forskellige slags sandsten, herunder rødsten fra Fur og al fra de jyske heder. Byggestilen var romansk med forbillede i domkirken i Lund, som var ærkebispesæde for hele Norden. Man har uden tvivl hentet bygmestre og håndværkere fra Sydtyskland til at gennemføre byggeriet. Inden man var færdig, var kunsten at brænde teglsten kommet til Danmark, og den øverste del af den gamle domkirke var bygget af dette materiale.
Den barokke domkirke fra før 1863
En brand forårsaget af lynnedslag i 1501 ødelagde kirkens vestparti samt loft. Endnu en brand hærgede kirken i 1567. Den 27. juni 1726 skete den helt store katastrofe, da en brand lagde store dele af Viborg i aske. Af domkirken stod kun murene tilbage. De høje spir, som prydede tårnene dengang, faldt ned og knuste hvælvingerne. Kirken blev genopbygget i barokstil af bygmesteren Claus Stallknecht fra Altona, men i de følgende år viste det sig, at murværket havde taget mere skade end oprindelig antaget. I 1850´erne begyndte murene at skride fra hinanden og hvælvingerne slog revner, og i 1862 måtte kirken lukkes. Det blev besluttet, at kirken skulle nedrives og genopbygges på de gamle fundamenter i en stil, som man dengang anså for den oprindelige romanske stil. I 1863 begyndte nedrivningen. Genopbygningen var stærkt præget af kunsthistorikeren N.L. Høyens ideer om en national bygningskunst og blev gennemført af arkitekterne N.S. Nebelong og Julius Tholle, og efter at de begge døde i 1871, af arkitekten, professor H.B. Storck. I september måned 1876 blev den nye kirke indviet. Den nuværende domkirke er således en moderne rekonstruktion, hvilket både dengang og senere har givet anledning til mange kritiske røster. De maskinudskårne kvadersten har således ikke meget at gøre med håndhugne sten fra 1100-tallet, og det lykkedes ejheller at få form på de alt for smalle tårne. Viborg Domkirke fremstår nu som en treskibet korskirke. Den er ca. 70 m lang og knap 23 m bred. De to vesttårne er 42 m høje og afsluttes af lave pyramideformede spir. Ved overgangen mellem hovedskib og kor findes to mindre tårne og over korsskæringen et klokkespir. Kirken har hovedindgang i vestgavlen og sidedøre på syd- og nordsiden. Mod øst afsluttes kirken af en apsis, som i hovedsagen stammer fra den gamle domkirke. Her finder man forneden to middelalderlige løvefigurer og foroven to menneskeansigter udhugget i granitkvadre. Den ene løvefigur er afbildet på den forrige 200-kronerseddel.
[redigér] Kirkens indre
Fra hoveddøren kommer man ind i en forhal og derfra ind i midterskibet, som foroven afsluttes af et fladt træloft. Korsskæringen, tværskibe og kor afsluttes af flade hvælvinger. Over sideskibene findes gallerier, som ind mod midterskibet har tredelte åbninger, såkaldte triforier. Fra koret er der adgang til to sidekapeller, hvoraf det søndre er i brug som gravkapel, mens det nordre benyttes som sakristi (præsteværelse). Under koret findes en krypt, det eneste som står tilbage fra den gamle domkirke, og som formentlig er det første, som i sin tid blev bygget. Krypten har hvælvinger som bæres af seks granitsøjler. Den bruges nu som stillerum. Fra krypten er der adgang til to små sidekapeller, hvoraf det ene er gravkapel, mens det andet rummer underdelen af en gammel stenkiste. Også under kirkens vestende findes en krypt. Her er nu et lille museum om kirkens historie. Fra den vestlige krypt er der adgang til to bevarede gravkamre.
Viborg Museum finder porten til Hald Slot
Viborg Museum har gjort et yderst spændende fund i den store udgravning ved Hald uden for Viborg. Vi har nu fundet porten ind til Hald Slot. Arkæologerne kalder det selv stort og noget, de aldrig glemmer.
Viborg Museum Lokalhistorisk arkiv
Viborg Museum finder spændende fundament
Viborg Museum har i dag gjort et yderst spændende fund ved Stænderpladsen i hjertet af Viborg.
Viborg Domkirke Show 2017
Viborg Pilgrimshus
Der er travlhed i det gamle asyl i Viborg. Snart står Viborg Pilgrimshus færdigindrettet til nye og spændende aktiviteter og som samlingssted for pilgrimsvandrere fra nær og fjern.
Viborg Baneby - del 1 - TV Midtjylland
Onsdag den 1. november 2017: Guided tour i Viborg Baneby, del 1 med projektleder Rikke Gramstrup.
Tilrettelæggelse og produktion: Sigga Møller Foged & Marie Møller Foged.
GYMusSko
Samarbejde mellem Viborg gymnasium, Løgstrup skole og Viborg Museum.
Landsholdskvinder i Viborg Livestream
Viborg Baneby - Midtbyens Gymnasium
Med investeringer på omkring 5 mia. kroner omdannes det tidligere industriområde syd for banegården til en dynamisk og mangfoldig bydel i hjertet af Viborg. Et unikt område med institutioner, erhverv og boliger til op mod 3.500 nye beboere.
Mercantec bygger et nyt midtbygymnasium i Viborg Baneby. Midtbyens Gymnasium byder på liv og aktivitet i kraft af 1.200 elever. Uden for skoletiden danner bygningerne rammen om kulturelle arrangementer.
Læs mere om Midtbyens Gymnasium på
Filmen er produceret af Re:Frame Studio.
Streetfood Viborg - TV Midtjylland
Torsdag den 9. november 2017: Vi er til indvielse af Viborg Streetfood.
Tilrettelæggelse og produktion: Marie Møller Foged
---
SPOT Calling On Tour i Herning, Randers og Thy.
Tilrettelæggelse og produktion: Bo Ørris