Waterbos/Voornes duin wandeling in Rockanje Zuid Holland
Waterbos/Voornes duin wandeling in Rockanje, Zuid Holland. Met de familie en vrienden, we ging voor een wandeling in de duinen en een bijzonder bos. Voor kerst krig het boek, 52 Natuur-Wandelingen door heel Nederland via het Natuurmonumenten. Wandeling nummer 49 op pagina 200 is de Waterbos in Rockanje!
Wij hebben ook en mooi Bruine Kiekendief gezien.(likely not a Zeearend, maar misschien wel!)
Mooi natuur en echt prachtig gebeid, Waterbos/Voornes duin wandeling in Rockanje.
Best of Nature - Voornes Duin
In de tweede aflevering van Best of Nature zijn we in Voornes Duin. Boswachter Ted Sluijter van Natuurmonumenten laat ons een bijzondere kolonie Lepelaars bij het Quackjeswater in Rockanje zien. Ook ontmoeten we Hansje Brouwer, de directeur van het Badhotel in Rockanje. Ze heeft haar hart niet alleen verpand aan de horeca, maar ook aan de kust, waar ze met haar partner Ad van den Berge vaak te vinden is, omgeven door rust en prachtige natuur.
Rockanje Voornes Duin 17022013
Het duingebied bij 2e Slag Rockanje heeft een metamorfose ondergaan. Lekker wandelen door duinvalleien met duinmeertjes
Rockanje
Vakantie 1019 op Molecaten camping Waterbos in Rockanje. Opnames van de vakantiehuisjes, het strand, Voornes duinen en het ringsteken.
© jawisto 2019 (nl)
Voornes Duin juli 2017
Het Voornes Duin is een natuurreservaat van ongeveer 1400 ha groot. Gefilmd in het Waterbos, bij het Quakjeswater en de Slikken van Voorne op Voorne Putten, Zuid Holland.
Kijk ook eens op mijn natuurblog voor meer filmpjes en natuurinfo:
Filmed in the protected dune area of the Dutch island Voorne.
Bataljonsbunker in Rockanje met de sloop bedreigd
Zoals het er nu naar uitziet wordt de bataljons hoofdkwartierbunker in Rockanje gesloopt. Iets wat Stichting Menno van Coehoorn koste wat het kost wil voorkomen: "Het slopen van die bunker zou de historische waarde van het hele complex teniet doen."De stichting strijdt voor het behoud van historische verdedigingswerken en doet een verwoede poging om de bunker te redden. "Je kunt echt niet elke Duitse bunker bewaren, daar ben ik het ook mee eens, maar het gaat hier om een bijzonder complex met immense historische waarde', vertelt Bram Kap."In de bewuste bunker heeft de commandant gezeten, die zorgde voor de bevelvoering op het hele eiland Voorne. Er hebben hier tijdens de Tweede Wereldoorlog honderden Duitse soldaten gelegerd gezeten." Volgens Kap is de verzameling bunkers een perfect voorbeeld van een bataljons hoofdkwartier. "Dit complex is uniek."GeslooptDe bunker moet plaats maken voor uitbreiding van het bedrijf van de eigenaar van het perceel. Omdat het niet op de erfgoedlijst staat, kan dat gewoon. De stichting heeft alsnog een verzoek tot monumentenstatus ingediend. In 2003 heeft de gemeente een inventarisatie van de bunkers gedaan, vertelt wethouder Henk de Graad. "De bunkers die bewaard zouden moeten blijven, zijn op een lijst van waardevol militair erfgoed gekomen en deze staat er niet op. We zien vooralsnog weinig reden om af te wijken van die lijst."De commissie zal volgens De Graad met de monumentenaanvraag opnieuw naar de bunker kijken, maar over de uitkomst daarvan kan hij nog niets zeggen.
Voornes Duin 3-10-2014
Wandeling door het Voornes Duin van Oostvoorne naar Rockanje.
Langs van Marion, door het landgoed Mildenburg , langs de koepel Zeeburg en Wapen van Marion, richting Breede Water, langs Badhotel en de paddestoel 2e Slag in Rockanje naar het strand
Harley-Davidson Parade door Tinte, Brielle, Oostvoorne en Rockanje
De Harley Owners Group® hield als afsluiting van hun Benelux H.O.G.® Rally 2016, een rondrit door Rockanje, Tinte, Brielle en Oostvoorne. De rit over Voorne eindigde in Rockanje op de parkeerplaats van het 1e Slag. Zo'n 2000 deelnemers met honderden Harley-Davidson® motoren namen aan het evenement deel. De opnamen zijn gemakt in Brielle tijdens de doortocht over de Langesingel.
Meer informatie is te vinden op:
Video:
Welkom op Molecaten Park Waterbos, Rockanje, Zuid-Holland
Direct aan de duinen en op loopafstand van het strand van Rockanje ligt Molecaten Park Waterbos. Een knus en gezellig park met kampeerplaatsen en bijzonder leuke huuraccommodaties.
⇨
Wil je op de hoogte blijven van Molecaten Park Waterbos?
⇨ Facebook:
⇨ Instagram:
Of nog even verder kijken bij onze andere parken?
⇨
De prachtige Molecaten campings en vakantieparken liggen aan de kust, in de bossen of direct aan het water. De mogelijkheden voor kamperen of het huren van een huisje of bungalow zijn eindeloos; luxe, knus, rustig of juist met veel vermaak. Stuk voor stuk zijn het parken voor de mooiste vakanties en leukste herinneringen.
Kamperen in Rockanje: natte tenten veel wind
Verregende gasten proberen er ook op camping Waterbos in Rockanje deze meivakantie het beste van te maken. "Het is heel erg", verzucht kampeerster Ella Luijendijk. "Boodschappen doen, spelletjes. We maken er het beste van en als het helemaal niet meer gaat, gaan we naar huis. Mijn punt is al bereikt, maar voor de kindertjes nog niet", lacht ze. De grasvelden op de camping staan op een paar plekken volledig blank. Er is in korte tijd zoveel regen gevallen, dat de grond het overvloedige water niet meer goed kan verwerken. Het gevolg: water tot in de tentjes en voortenten van caravans."Het is heerlijk, Hollandse temperaturen! Ik ben er nog wat extra haringen in aan het slaan, want vanavond gaat het weer flink stormen. Dus ik zet 'm extra flink vast", zegt een andere kampeerder, die ondanks alle nattigheid positief blijft. "De caravan is droog, dat is het belangrijkste. Een weekje vrij, wat wil je nog meer?"
Vlog: Nazomeren op strand van Rockanje
We krijgen nog wat heerlijk nazomerweer. En waar kun je beter van dat lekkere weer genieten dan op het strand?Vlogster Lieke bezocht voor haar laatste stop op Voorne-Putten het strand van Rockanje.
Bossen bij Rockanje gekapt
Bossen bij Rockanje gekapt
Eurocommissaris onder de indruk van Voornes Duin
Maandagmorgen kreeg het Voornes Duin hoog bezoek van de eurocommissaris van Milieu. De duinen op Voorne Putten werden in 2008 als een van de eerste Nederlandse natuurgebieden aangewezen als zogeheten Natura-gebied. Natura 2000 is een netwerk van natuurgebieden in Europa. Ieder land is verplicht een percentage van haar grond aan te wijzen als beschermd gebied.
Draaimarathon bij de Korenmolen van oostvoorne
In een laatste poging de meeste stemmen binnen te halen voor de BankGiroLoterij Molenprijs, draait de kleinste molen van Voorne-Putten zondag 36 uur achter elkaar rond. Met het geld van die prijs hopen de beheerders van de Korenmolen in Oostvoorne een bezoekerscentrum te kunnen bouwen.De draaimarathon trok zondag tientallen mensen naar Oostvoorne. In de ochtend was er een bootcamp, vertelt molenaar Marc van Buren. "Zes dames die meelzakken aan het slepen waren. Hartstikke geweldig dat ze dat bij de molen gingen doen!"Verder kunnen bezoekers meel kopen, er is een kampvuur om zoete broodjes boven te bakken, een kleedjesmarkt en muziek. "Doe een stem en je krijgt van ons de hele dag te eten", zegt de molenaar lachend.De Korenmolen, of eigenlijk de oude maalderij uit 1902 achter de molen, is een van de vijf genomineerde molens voor de Molenprijs. Die bedraagt 95 duizend euro. Met dat geld willen de Oostvoornse molenaars een museaal bezoekerscentrum bouwen. "Dan kunnen we grotere groepen ontvangen, kinderen en met slecht weer ook binnen staan", legt Marc van Buren uit.De molen draait nog door tot 20:00 uur zondagavond. De stembus is tot maandag 1 oktober 12:00 uur in de middag geopend. [article:172445:Stemmen voor steun kleinste molen van Voorne-Putten]
Welkom op Molecaten Park Van Iterson, Rockanje, Zuid-Holland
Van Iterson is een kleine familiecamping met (uitsluitend) vaste staanplaatsen - bij Molecaten noemen we dat een Eigen Stek. De camping ligt in één van de mooiste duingebieden van Nederland.
⇨
Wil je op de hoogte blijven van Molecaten Park van Iterson?
⇨ Facebook:
⇨ Instagram:
Of nog even verder kijken bij onze andere parken?
⇨
De prachtige Molecaten campings en vakantieparken liggen aan de kust, in de bossen of direct aan het water. De mogelijkheden voor kamperen of het huren van een huisje of bungalow zijn eindeloos; luxe, knus, rustig of juist met veel vermaak. Stuk voor stuk zijn het parken voor de mooiste vakanties en leukste herinneringen.
Lepelaarskolonie Quakjeswater / Rockanje 2018
Het Annabos is één van de natuurgebieden, die door de Vereniging Natuurmonumenten worden beheerd. Het bevindt zich op Voorne-Putten ten oosten van Rockanje in de provincie Zuid-Holland. Het is in de Sint Annapolder aangelegd, daar komt de naam Annabos vandaan, en bestaat uit gevarieerd bos met een waterloop (Sluiswatering) en graslandjes in een polderlandschap. De oppervlakte is 60 ha.
Het bos werd in 1980 na een ruilverkaveling beplant. Aan de rand van het bos liggen graslandjes. Vanuit de ondergrond komt hier zoute kwel omhoog waardoor zoutverdragende planten als heelblaadjes, zeeaster, zilte rus en zilte schijnspurrie hier voorkomen. Er groeien een paar zeldzame soorten planten, waaronder knolvossenstaart en zwartmoeskervel. De tengere grasjuffer, die hier wordt waargenomen, is een niet veel voorkomende libelle.
Natuurmonumenten laat de graslandjes door runderen en schapen begrazen, zodat weidevogels als kievit en tureluur hier kunnen broeden. Zilverreigers en Lepelaars worden regelmatig waargenomen, die broeden in het natuurgebied Quakjeswater.
Om het bos gevarieerd te houden worden regelmatig bomen gekapt. Door het bos lopen verschillende wandelpaden. Deze zijn aangegeven op een kaartje op de informatiepanelen bij de ingang aan de Meelzakseweg en aan de Schapengorsedijk.
Rockanje
De naam Rockanje komt voor het eerst voor in oude aktes uit 1220.
Het is zeer aannemelijk dat de naam Rockanje al veel eerder gebruikt werd.
In 1889 kwamen de eerste toeristen uit Rotterdam naar de badplaats Rockanje. En dat is ook niet zo verwonderlijk.
Het is hier echt heel mooi!
Het strand is voor een groot deel op het zuiden gericht. Dat is vrij uniek in heel Nederland. Vanaf de meeste stranden in Nederland kijk je richting zee naar het Westen. Door de zuidelijke ligging kun je op het strand van Rockanje de hele dag goed in de zon zitten.
Bovendien is het in Rockanje, op een paar tropische zomerdagen na, heerlijk rustig op het strand.
Naast het strand heeft Rockanje nog veel meer te bieden.
Wat te denken van de prachtige natuur? Een waar paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars.
Rockanje staat Europees bekend om de prachtige natuur en de enorme variatie in de flora en fauna. Drie kwart van alle in Nederland broedende vogels broedt in de Voornse duinen en bijna de helft van alle in Nederland voorkomende bloemensoorten zijn hier te vinden.
Vooral het aantal verschillende soorten wilde orchideeën dat in de duinen van Rockanje bloeit is bijzonder hoog te noemen.
De vereniging Natuurmonumenten beheert het Waterbos, de Pan en het Quackjeswater. Stuk voor stuk unieke stukjes natuur met ieder een geheel eigen karakter.
Het Zuid-Holland landschap is de beheerder van het bezoekerscentrum Tenellaplas en de aanliggende Oostvoorns duinen, die ook onderdeel zijn van de Voornse duinen.
Achter het centrum richting Brielle, liggen uitgestrekte polders met daarin het gebied de Strype, vernoemd naar de oude rivierarm die hier eeuwen geleden heeft gelegen. Dit gebied is een waar vogelparadijs voor de waad- en weidevogels. Bijzondere vogels zoals de Porseleinhoen en de Steltkluut zijn hier waargenomen.
Kwa evenementen zit u ook goed in Rockanje. Op de evenementen kalender staan ruim 100 evenementen en activiteiten voor jong en oud.
Denk daarbij aan de nieuwjaarsduik, Rockanje live en de motorrace Rockanje classic. De Historische rondleiding Rockanje aan Zee, de Zomermarkt of de lampionoptocht. Het hele jaar door is er wel een evenement te vinden dat bij u past.
Binnen de grenzen van Rockanje zijn maar liefst 18 rijksmonumenten te vinden. De meest bekende monumenten zijn de Korenmolen uit 1718 en de Nederlands Hervormde kerk.
Deze kerk wordt voor het eerst vernoemd in een document uit 1389 en is daarmee het oudste nog overeind staande gebouw in het dorp.
Het zal veel mensen verbazen dat er in Rockanje ook drie musea te vinden zijn.
De meest bekende is natuurlijk het openlucht museum de Duinhuisjes. Hier worden vier huisjes getoond zoals die in Rockanje zijn neergezet rond de eeuwwisseling van de vorige eeuw.
Daarnaast hebben we nog het museum de Koffieleut met een enorme collectie oude koffiemolens en het museum de Halve Maen waarin twee oude winkels en een café te vinden zijn uit grootmoeders tijd.
De winkels in Rockanje zijn stuk voor stuk gezellige winkels met een zeer divers aanbod.
U ziet het, Rockanje heeft u heel wat te bieden.
Voor meer informatie over Rockanje gaat u naar de website
Badhotel Rockanje hotel review | Hotels in Rockanje | Netherlands Hotels
☛ Best price for booking:
Badhotel Rockanje hotel review | Hotels in Rockanje | Netherlands Hotels.
Book the best place to stay in Netherlands. Top-rated hotels and apartments according to budget and preferences. Video reviews and qualitative photos for Your convenience. Anyone may find the best accommodation: from cozy hostels to luxury five-star netherlands hotels. We will help You find the best prices and great service.
Badhotel Rockanje hotel video review. Hotels in Rockanje, european 3 stars hotels.
Powered by Palbooro.
Brielle & Oostvoorne, The Netherlands by Drone
Brielle & Oostvoorne by Drone, The Netherlands by drone.
Recorded in May 2017 with DJI Mavic Pro drone.
Wandelexpeditie Voornes Duin 2018 - Verbeterde versie!
Een wandeltocht door Voornes Duin, zondag 13 mei 2018. Een prachtige dag in een prachtig gebied. Klik op 'MEER WEERGEVEN' voor de rest van de info!
Dit is versie twee: korter, sneller, andere muziek en een andere camerahoek.
Details over de werkwijze:
Tijdens de wandeling wordt met een speciale app het gelopen pad gelogd. De app werkt uitstekend, maar niet elke smartphone heeft een goede GPS. Hier werd een smartphone gebruikt waarvan bekend is dat het GPS zeer nauwkeurig is.
In Google Earth wordt het GPS-log gebruikt om een animatie te maken. Daarna wordt de animatie in Premiere Pro geïmporteerd. In dit programma worden tenslotte beeld (film en foto), muziek, en tekst aaneengesmeed. Exporteren en uploaden maar!
Iets over filmpjes maken met Google Earth:
De satellietbeelden van Google Earth worden vanaf grote hoogte (ongeveer 450 km) recht van boven gemaakt. Als je met behulp van Google Earth een filmpje genereert, kun je het perspectief kunstmatig veranderen, zodat het lijkt alsof de camera onder een bepaalde hoek kijkt, anders dan de hoek waarmee het materiaal is opgenomen. Verder kun je zodanig inzoomen dat het lijkt alsof de beelden van een veel kleinere hoogte zijn genomen.
Bij deze tweede versie van de film is de camerahoek niet veranderd (dus gelijk aan die van de satelliet). Je kijkt er dus praktisch recht bovenop. De virtuele hoogte is 405 m.
De snelheid van deze animatie is 30 keer groter dan de werkelijke snelheid. Wandelen doe je met een gemiddelde snelheid van 5 km/h, dus hier zie je ons met gemiddeld 150 km/h door bos en duin scheuren.
Geïnteresseerd in een filmpje zoals dit? Of in een seminar waarin de werkwijze wordt uitgelegd? Neem gerust contact op.
Extra info over satellietfoto’s:
De satellietfoto’s worden recht van boven gemaakt. Alleen de objecten precies onder de satelliet zie je recht van boven. Aan de randen van de foto’s worden de objecten uiteraard onder een kleine hoek aangeschoten. Dat verklaart het feit dat je duidelijk kunt zien dat sommige objecten duidelijk niet precies van boven zijn gefotografeerd!