Ferieoplevelser i Sydøstsjælland
Hold ferie i et privat sommerhus i Sydøstsjælland og nyd den fantastiske natur og de familie- og børnevenlige strande med roligt og lavt vand, fx ved Fakse Ladeplads ved Karrebæksminde og ud mod Smålandshavet. Tag hunden med på ferie og nyd at gå tur med den i den dejlige natur. I mange af Sol og Strands sommerhuse er det tilladt at have hunden med, hvilket fremgår af husbeskrivelsen.
Stevns Klint
En af de større naturoplevelser på Sydøstsjælland er Stevns Klint ( som er blevet optaget på UNESCO’s liste over verdensarv. Her kan I opleve vældige kridt- og kalkklinter, hvor havet i millioner af år har gnavet sig ind og taget en god bid af den gamle Højerup Kirke. Oplev den enestående klint fra de mange udsigtspunkter, bl.a. Flagbanken, som er det mest spektakulære sted ved Stevns Klint.
Der er rigtig gode muligheder for at finde fossiler på Stevns. For cirka 65 millioner år siden fandt en verdensomspændende klimakatastrofe sted, og Stevns Klint er det eneste sted på jorden, hvor der findes spor heraf. Dengang ændrede klimaet sig pludseligt, og omkring 75 % af alle dyrearter og 60 % af alle plantearter uddøde i den kolde periode, deriblandt alle dinosaurerne. Det tynde fiskelerlag i Stevns Klint står i dag tilbage som et unikt minde.
Fakse Ladeplads (
På Sydsjællands østkyst, lige under Stevns, ligger den familievenlige badeby Fakse Ladeplads. Fakse Ladeplads er omgivet af Strandskov og Vesterskov i nord og Østersøen i øst. Mod syd ligger Strandgård Dyrehave og sommerhusområdet Folehaven. Mod nordvest finder I Faxe Kalkbrug med Geomuseum Faxe ( Fakse Ladeplads byder også på en hyggelig, kombineret lystbåde- og fiskerihavn, en dejlig børnevenlig strand, gode indkøbsmuligheder og flere spisesteder. På halvøen Feddet syd for Fakse Ladeplads finder I en skøn, badestrand med hvidt sand, små klitter og dejligt badevand, og her er der desuden rig mulighed for at plukke blåbær og nyde det naturskønne område. Det fredede hedeområde med klitter og strandenge har endvidere et rigt fugleliv, som kan observeres fra et fugletårn. Fra Fakse Ladeplads er der ikke langt til spændende seværdigheder, og der er endvidere togbaneforbindelse herfra direkte til København. I hovedstaden kan I opleve det levende kulturliv, museer og teatre samt attraktioner som Tivoli, Planetariet, Glyptoteket m.m.
Rødvig (
Den hyggelige havneby Rødvig ligger i et roligt og naturskønt område på halvøens Stevns på Sydsjællands østkyst - lige ud til Fakse Bugt og Østersøen. Rødvig er præget af sin stemningsfulde fiskeri- og lystbådehavn. Her kan I bl.a. købe friskfanget fisk eller tage med på en sejltur langs den smukke kystlinje og Stevns Klint, som befinder sig tæt ved byen. I Rødvig finder I også byens vartegn, den store, hvide flinteovn på havnen, som tidligere blev brugt til at omdanne kugleflint til flintepulver.
I Rødvig er der gode indkøbsmuligheder samt flere spisesteder, og inden for kort afstand finder I kridt- og kalkbrud, skove, museer, forlystelser og handelsbyer.
Præstø og Vordingborg
Præstø er beliggende lidt syd for Fakse Ladeplads og er en charmerende, gammel handelsby. Fjorden er Præstøs hjerte. Præstø Fjord er rig på vandfugle, bl.a. forskellige svømme- og dykænder. Både Præstø Fjord og den lille ø Maderne er fuglebeskyttelsesområder. Atmosfæren omkring fjorden og havnen oser af nostalgi og romantik. Havnen med sine 300 pladser er et paradis for lystsejlere. I Præstø finder I mange forretninger, gode restauranter og hyggelige caféer. Besøg også handelsbyen Vordingborg, som er beliggende ved Smålandshavet. Byens vartegn er Gåsetårnet, der hører til en af Danmarks største slotsruiner fra middelalderen.
Kajakroning
Holder I meget af at udforske landskabet i kajak, kan I evt. leje en kajak i Roneklint Kajakcenter ( og tage på udflugt på egen hånd ud fra Roneklint strand.
Sommerhus i skøn natur på Sydøstsjælland
Hold ferie i et privat sommerhus på Sydøstsjælland ( og brug sommerhuset som base. Nyd at I kan gøre lige, hvad I vil, tage på ture herfra til de mange spektakulære steder, grille på terrassen og nyde maden i det fri.
Sol og Strand har 35 års erfaring i sommerhusudlejning og har private sommerhuse i alle prisklasser og kategorier, også sommerhuse, hvor husdyr er tilladt. Se vores store udvalg her
Hammershus - Bornholm Denmark / Dänemark
(Deutsch - English/Dansk/Svenska below)
Hammershus ist eine Ruine im Nordwesten der dänischen Ostseeinsel Bornholm aus dem 13ten Jahrhundert (um 1255).
Sie ist die größte Burgruine in Nordeuropa und liegt in der Nähe der Gemeinde Allinge-Sandvig
Inhalt:
Blick von Brücke über Burggraben auf Burg
Europakarte mit Flug auf Bornholm
Mantelturm
Innere Burgbefestigung
Küste
Speicherhaus
Links zu weiteren Bornhol/Dänemark Videos:
Gudhjem & Christiansø (Ertholmene)
Svaneke:
(Baustelle hier kommt bald mehr, Leider noch nicht fertig)
Video von Langeland:
Weitere Links:
Kamera: Nikon D7000
Musik wurde mit Garage Band auf einem Apple iPad4 komponiert
Video Software: Adobe Premiere Pro CS6, Adobe After Effects CS6, Adobe Illustrator CS6
Fotos: Adobe Lightroom 4
-----------------------------------------------------------------------------------------------
(English)
Hammershus is amedieval fortification in the northwest of the Danish island of Bornholm (Baltic Sea ) and is build in the 13th century (around 1255).
It is the largest castle ruins in northern Europe and is situated near the Municipality Allinge-Sandvig
Contents:
View from bridge over the moat to the castle
Europe map with flight to Bornholm
Coat tower
Interior Castle attachment
Coast
Storage House
Links to other Bornholm/Denmark Videos:
Gudhjem & Christiansø (Ertholmene)
Svaneke:
(Construction site here comes more soon, unfortunately not yet finished )
Video of Langeland:
Other Links:
Camera: Nikon D7000
Music was composed with Garage Band on an Apple iPad
Editing Software: Adobe Premiere Pro CS6, Adobe After Effects CS6, Adobe Illustrator CS6
Photos: Adobe Lightroom 4
-----------------------------------------------------------------------------------------------
(Dansk)
Hammershus er en ruin i den nordvestlige del af den danske Bornholm i det 13. århundrede (ca. 1255).
Det er den største borgruiner i Nordeuropa og er beliggende nær byen Allinge-Sandvig
Indhold:
Udsigt fra broen over voldgraven slot
Europakort med fly til Bornholm
Coat Tower
Inde i slottet befæstninger
Coast
Storehouse
Links til mere Bornhol / Danmark Files
Svaneke:
(Byggeplads her kommer mere snart, men desværre ikke færdig)
Video af Langeland:
Kamera: Nikon D7000
Musik er komponeret med GarageBand på en Apple iPad
Redigering Software: Adobe Premiere Pro CS6, Adobe After Effects CS6, Adobe Illustrator CS6
Fotos: Adobe Lightroom 4
-----------------------------------------------------------------------------------------------
(Svenska)
Hammershus är en ruin i nordväst om den danska ön Bornholm på 13-talet (ca 1255).
Det är den största slottsruinen i norra Europa och ligger nära staden Allinge-Sandvig
innehåll:
Utsikt från bron över vallgraven slottet
Europakarta med flyg till Bornholm
Coat Tower
Inuti slottet befästningar
Coast
Storehouse
Länkar till mer Bornhol / Danmark-filer
Svaneke:
(Byggarbetsplats här kommer mer snart, tyvärr ännu inte klar)
Video Langeland:
Kamera: Nikon D7000
Musik komponerad med Garageband på en Apple iPad
Redigerar Software: Adobe Premiere Pro CS6, Adobe After Effects CS6, Adobe Illustrator CS6
Foton: Adobe Lightroom 4
Absalons borg under Christiansborg slot 2018.
Under Christiansborg slot ligger ruinerne af Absalons borg. Den var stor, men en del af den ligger under slotspladsen og er tildækket.Men under slottet ligger der en del af borgen. Man kan bla. se Den hvide ringmur, Kassemuren, kirkesten fra Absalons kirke,og Fangetårnet Blåtårn samt 3 stk. brønde fra Absalons tid. Man ser også de gamle vandledninger som er lavet af udhulet træstammer og forbundet til hinanden vha. blyrør.
Søborg slotsruin, Walking the Søborg Castle
Søborg Castle (Danish: Søborg Slot), in its heyday, was the strongest castle in Denmark, and was also used as a prison (Jens Grand was imprisoned here in the 13th century). It was inhabited until the Count's Feud in 1535, when it is speculated that it was destroyed. In 1577, the feudal tenant was granted permission to use the ruins as a quarry.
Valdemar Atterdag intåg i Visby
Gurre slotsruin 3D visualisering
Skyview producerer 3D visualisering af næsten alt. for eksempel bygninger, ruiner, arkeologiske udgravninger eller udstykninger.
udsigten fra Hammershus
Hammershus er en ruin af en middelalderborg på Bornholms klippeknude ud til kysten syd for Hammerknuden på Bornholms nordvesthjørne.
Den menes grundlagt omkring 1255 af ærkebiskoppen Jakob Erlandsen. Rimeligvis har der forud ligget en tilflugtsborg, idet der er bevaret et lille stykke jordvold, og klippen er oplagt til en borg. Jakob Erlandsen skrev, at han blot udbyggede en eksisterende borg, da Kong Valdemar klagede over, at han brød forbuddet imod at bygge nye borge.
I 1265 blev borgen erobret af Erik Glipping, men blev givet tilbage til ærkebiskoppen i 1276, så den under de efterfølgende ærkebiskopper Jens Grand og Esger Juul kunne spille en vigtig rolle i magtspillet mellem konge og kirke.
Erik 6. Menved var utilfreds med, at fredløse kunne søge ly på borgen, og i 1319 lykkedes det marsken Ludvig Albertsen Eberstein at indtage borgen.
Eberstein var først kongens høvedsmand på borgen, men da den i 1321 blev givet tilbage til ærkebiskoppen af Christoffer 2., var han borgherre for ærkebispesædet i Lund. I 1324 - 1325 forsvarede han borgen mod angreb og belejring af rigsmarsk Peder Vendelbo. Efter 16 måneders belejring overgav Eberstein sig, og kong Valdemar Atterdag overtog herredømmet over borgen, men gav den kort efter tilbage til ærkebispesædet, der beholdt borgen indtil 1522, da Christian 2. gjorde krav på Hammershus og efterfølgende satte biskoppen fra Odense, Jens Andersen Beldenak, i varetægt på borgen.
I 1522 blev Hammershus erobret af lübeckerne. De istandsatte borgen og benyttede den i de år, de fra 1526 havde Bornholm i pant. Fra 1576 var Hammershus atter på den danske konges hænder. Den fik lov at forfalde og betragtedes efterhånden som utidssvarende som fæstningsværk.
Ved Roskildefreden i 1658 fik svenskerne også Bornholm, og de indsatte Johan Printzenskiöld som guvernør. Bornholmske oprørere ledet af Jens Pedersen Kofoed slog ham ihjel i Rønne og erobrede dagen efter borgen. Herefter tilbød de øen til den danske konge.
Efterhånden mistede Hammershus sin betydning som fæstning. Den blev anvendt som statsfængsel for bl.a. Corfitz Ulfeldt og Leonora Christina Ulfeldt, der blev indsat i 1660. Efter deres flugt fra Manteltårnet og efterfølgende tilfangetagelse blev de placeret i et mørkt slotskapel, men senere igen indsat i Blåtårn - på hver sin etage.
I 1743 blev Hammershus rømmet og derefter anvendt som stenbrud. I 1822 blev borgen - ruinen heraf - fredet.
Hammershus er anlagt på en 74 meter høj klippe og fylder med sine forborge et areal på henved 35.000 kvadratmeter. Ringmurene har en længde på omkring 750 meter. Mod havet er der stejle klipper og til de andre sider vanskeligt passabelt, klippefyldt terræn.