Walk in Brasov - visiting Transylvania # 5. The Weavers' Bastion - Bastionul Tesatorilor.
The bastion was built in two phases between 1421-1436 and 1570-1573. Part of it collapsed in 1701, thus it was reconstructed in 1750 and restored in 1910. The hexagon shaped building occupies 1.616 sq.metres and its thick (1.5-3m ) battered walls also have loopholes for pouring tar. On the ground floor there are crevices for cannons. On the interior side of the walls there are 3-4 storey hallways. In 1800 two other constructions were built for the guilt, while in 1807, when the bastion lost its protective function a watch house was built to the entrance. The year 1908 brings along changes and the bastion becomes the scene of more and more cultural events. Due to its excellent acoustic even opera nights were held here. Since 1950 it houses a museum. The permanent exhibition entitled 'Brasov castle and the Bársza country fortresses' displays weapons from the middle ages, products made by the guilds, the scale model of the city in the middle ages, made by Friedrich Herman in 1896, as well as the scale model of Schei.
I'll be back !
Thanks 4 watching !
I hope you like it!
Don't forget to subscribe !
Brasov - Monumente Istorice #6 - Weavers' Bastion - Bastionul Tesatorilor.
Situat în colțul de sud-vest al cetății Brașov, Bastionul Țesătorilor, ocupă o suprafață de 1.616 mp. Zidurile sale au o grosime cuprinsă între 4 m la bază și 1 m la cel de-al patrulea nivel al construcției. Construit de către breasla țesătorilor, pe patru nivele, cu goluri de tragere, guri de păcură și cu două turnuri de strajă, bastionul are o arhitectură unică în sud-estul Europei. Fiind cruțat de marele incendiu de la 1689, se păstrează în forma sa originală. Cele dintâi lucrări de construcție au avut loc între 1421 și 1436, fiind ridicate primele două nivele. În anul 1522 a fost atestat documentar. Între 1570 și 1573 a fost ridicat cel de-al treilea etaj, iar între 1750 și 1910 au fost executate importante lucrări de restaurare, după ce bastionul se prăbușise parțial în 1701. În 1908, după ce a slujit mult timp numai ca depozit, bastionul a căpătat clădirea adiacentă (sediul breslei), și, din ce în ce mai mult, este folosit pentru petreceri și mai ales concerte de operă, datorită extraordinarelor calități acustice de care dă dovadă. În 1950, în interiorul bastionului s-a amenajat Muzeul Țării Bârsei, în care este expusă macheta vechii cetăți a Brașovului și a Șcheiului așa cum arăta la sfârșitul secolului al XVII-lea, precum și arme și produse ale breslei țesătorilor.
Bastionul Tesatorilor din Brasov
Bastionul Tesatorilor este situat in coltul de sud-vest al Cetatii Brasov si ocupa o suprafata de 1.616 mp. Zidurile sale au o grosime cuprinsa intre 4 m la baza si 1 m la cel de-al patrulea nivel al constructiei. Construit de catre breasla tesatorilor, pe patru nivele, cu goluri de tragere, guri de pacura si cu doua turnuri de straja, bastionul are o arhitectura unica in sud-estul Europei.
La marele incendiu de la 1689, cind toata cetatea Brasovului a fost distrusa, Bastionul Tesatorilor a fost singura cladire care a ramas neatinsa de foc, astfel ca, in prezent, se pastreaza in forma sa originala. Cele dintai lucrari de constructie au avut loc intre 1421 si 1436, fiind ridicate primele doua nivele.
In anul 1522 a fost atestat documentar. Intre 1570 si 1573 a fost ridicat cel de-al treilea etaj, iar intre 1750 si 1910 au fost executate importante lucrari de restaurare, dupa ce bastionul se prabusise partial in 1701. In 1908, dupa ce a slujit mult timp numai ca depozit, bastionul a capatat cladirea adiacenta (sediul breslei), si, din ce in ce mai mult, este folosit pentru petreceri si mai ales concerte de opera, datorita extraordinarelor calitati acustice de care da dovada.
In 1950, in interiorul bastionului s-a amenajat Muzeul Tarii Barsei, in care este expusa macheta vechii cetati a Brasovului si a Scheiului asa cum arata la sfarsitul secolului al XVII-lea, precum si arme si produse ale breslei tesatorilor. Incepind din anul 2002 curtea interioara, cu acustica deosebita datorata in mare masura galeriilor din lemn de rasinoase existente pe zidul de incinta, a devenit scena in aer liber pentru spectacole de opera, premiera în peisajul cultural brasovean.
_____________________________________________________
Vezi mai multe videoclipuri, stiri si harta Brasovului pe:
Fii la curent cu cele mai recente filmari despre Brasov:
_____________________________________________________
Music credit:
Mirage Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0
Brasov - Monumente Istorice #4 - Drapers' Bastion - Bastionul Postăvarilor.
Bastionul Postăvarilor, situat în colțul de nord-est al cetății Brașov, a fost construit și apărat de breasla aurarilor, între 1450 și 1455.
Aceștia l-au înzestrat cu bombarde de la Praga, cu trei tunuri mici și cu 16 archebuze. În 1521 și 1522 sunt realizate lucrări la bastion. În 1640, punctul de apărare a fost preluat de către postăvari.
Construit pe patru niveluri de galerii de lemn, de formă eliptică cu diametrul de 16 m, bastionul măsura 20 m în înălțime. Zidurile sale aveau la bază 2 m grosime și prezentau la primul nivel găuri pentru instalarea tunurilor de calibru mic.
Bastionul Postăvarilor s-a păstrat relativ bine până astăzi, fiind consolidat în anii 1961 - 1962 și renovat în 2005.
Bastionul Tesatorilor - Brasov
Brasov - Monumente Istorice #5 - Walls and Bastions - Ziduri si Bastioane
Bastionul Funarilor (sau Frânghierilor) din Braşov este primul bastion menţionat în documente, la 1416.De formă hexagonală, bastionul avea iniţial 10-12 m în înălţime şi era dotat cu guri de tragere pentru piese mobile. Arcurile plate din cărămidă, ale căror urme se mai văd şi astăzi, au fost construite ceva mai târziu.
Bastionul a avut de suferit din pricina incendiilor de la 1461 şi 1689, cel din urmă provocând grave distrugeri asupra arhitecturii iniţiale.
Refăcut, bastionul Funarilor a slujit drept depozit pentru materiale. Casa, care se vede şi astăzi, a fost construită în 1794, de către breasla ce avea în stăpânire fortificaţia.
În 1894, bastionul a fost vândut cu 2.000 de fiorini, sumă importantă la acea vreme.
A fost renovat în 2006.
Bastionul Ţesătorilor din Braşov, vechi de peste 500 de ani, distrus de birocraţie
Birocraţia şi indiferenţa autorităţilor distrug istoria. Bastionul Ţesătorilor din Braşov, vechi de peste 500 de ani, se degradează din ce în ce mai rău.
Nu este clar cine ar trebui să consolideze clădirea, aşa că nimeni nu vrea să salveze monumentul. Situaţia este cu atât mai gravă, cu cât, în ultimele săptămâni, în judeţ s-au prăbuşit turnurile a două biserici fortificate
Walk in Brasov - visiting Transylvania the old City center of Kronstadt.
This was reflected in the city's German name, Kronstadt,
In the centre of the square stands the Old Town Hall (1420),
Today, the old city hall houses the Brasov is History Museum
Founded by the Teutonic Knights in 1211 on an ancient Dacian site and settled by the Saxons as one of the seven walled citadels*, Brasov exudes a distinct medieval ambiance and has been used as backdrop in many recent period films.
I'll be back !
Thanks 4 watching !
Don't forget to subscribe !
Romania: Walking in Brasov ルーマニア:ブラショフを歩く
From my trip to Bulgaria & Romania in October 2016. 2016年9/10月のブルガリア・ルーマニア旅行から
ブログ:
Concert - Weavers' Bastion
'Brasovia' chamber orchestra and solist Florin Ionescu Galati
Concert for two violins by Bach
Ştiri BraşovTV 1.10.2019
brasovtv.com
Walk in Brasov - visiting Transylvania # 1. The White Tower - Turnul Alb.
White Tower and the Black Tower.
Old Fortress was in a good state of preservation.
Dubllon travels to this city Brasov in Transylvania, Romania, in this place live romanians hungarians and germans in peace a harmony. Today the city is modern and without industry pollution.
I hope to show as many historical monuments.
Hope you enjoyed.
Thanks 4 watching !
Don't forget to subscribe !
I'll be back !
Brasov - Monumente Istorice #2 - Black Tower - Turnul Negru - (Dupa Ziduri).
Turnul Negru este unul dintre cele patru turnuri de observație ale Cetății Brașovului construit ca o fortificație independentă amplasată în afara zidurilor cetății, înaltă de peste 11 metri. Situat la mică distanță de Bastionul Fierarilor, pe o stâncă a dealului Warthe, Turnul Negru din Brașov domina Șcheii cu dimensiunile sale, el trebuind să împiedice apropierea dușmanilor de zidurile orașului, care aici erau la mai puțin de 5 m de stâncă (abia în 1819 - 1820 trecerea a fost lărgită). Ocupând o suprafață de 50 mp, turnul are 11 m în înălțime, iar zidurile sale măsoară la bază 2 m grosime. Prezintă șase goluri de tragere pe fiecare față a sa, dispuse pe trei rânduri de atac. În interior are trei galerii etajate și, mai demult, turnul poseda un sistem de legătură cu Cetatea printr-un pod mobil ce se lăsa până la Bastionul Fierarilor. Turnul datează din secolul XV, fiind construit concomitent cu Turnul Alb. Totuși, prima mențiune documentară a turnului datează din 1541. Acoperișul inițial nu se mai păstrează, fiind distrus de trăznet, la 23 iulie 1559, și de incendiul din 1689 - care au înegrit zidurile turnului și i-a dat denumirea de azi. A mai fost distrus de trăznet în 1696, dar a fost refăcut, așa cum ne arată o stampă din 1735. În timpul epidemiei de ciumă din 1756, se pare că Turnul Negru a fost folosit ultima dată ca adăpost și punct de pază pentru paznicii cordonului sanitar din jurul orașului. În caz de primejdie, un lanț gros de fier între stâncă și bastion oprea comunicația cu Dupăzidurile de Jos. Acoperișul, existent încă la 1796, datorită vitregiilor timpului, a făcut la 1827 obiectul unei cereri de restaurare, dar, întrucât nu aducea venituri orașului, cererea nu a fost aprobată. Abia în 1900 s-a pus problema restaurării monumentului, efectuându-se o consolidare a zidurilor la partea lor superioară în anul 1901. În noaptea de 3 spre 4 iulie 1991, zidul sudic al turnului s-a prăbușit după o ploaie torențială. Restaurarea a avut loc însă de abia în 1996. Astăzi deține un punct muzeal.
Brasov - Monumente Istorice #1 - White Tower - Turnul Alb - (Dupa Ziduri).
Construit între anii 1460 și 1494, Turnul Alb impresionează și astăzi prin masivitatea și zveltețea liniilor sale arhitectonice. Rezumând arhitectura sa în date putem spune: plan semicircular deschis; peste 30 m diferență de nivel față de zidurile orașului; înălțime: 20 m spre oraș și 18 m înspre deal; zidurile au la bază 4 m, iar diametrul turnului măsoară 19 m. De-a lungul zidurilor sale, turnul prezintă metereze, guri pentru smoală și balcoane susținute de console cioplite în piatră. Aflându-se la 59 m depărtare de zidul cetății, turnul comunica cu aceasta printr-un pod mobil ce făcea legătura între turn și Bastionul Graft. Avea vedere spre Blumăna și, cu cele 5 etaje ale sale, era cel mai ridicat punct de fortificație din Brașov. În interiorul turnului s-a păstrat coșul de fum de deasupra unei vetre, care putea servi și pentru încălzirea paznicilor și a apărătorilor - breslași cositorari și arămari. În 1678, breasla cositorilor a răscumpărat obligația de apărare a turnului, numărul meșterilor fiind scăzut. Cu ocazia marelui incendiu din 21 aprilie 1689, focul dus de un vânt puternic a cuprins și Turnul Alb, care a ars, fiind renovat de abia în 1723. Alte acțiuni de restaurare au fost efectuate în 1902, 1974, 2002 și 2006. Astăzi deține un punct muzeal.
Sacele, Brasov, România
As I was driving home, the sun was about to set so I stopped on the side of the road, prepared my DJI Mavic Air drone and flu away into the sunset.
Adding a calm and relaxing tune seems to make the viewing experience a lot better.
???????????? DON'T FORGET TO SUBSCRIBE! ????????????
???? Latest blog post:
???? Facebook page:
???? Instagram:
???? Twitter:
????Business Enquiries: augustin@ozgo.co.uk
Walk in Brasov - visiting Transylvania # 6. Kronstadt Fortress Gates - Portile Cetatii Kronstadt.
Kronstadt Fortress Gates.
Nowadays remained only two gates of the six gates many have city.
Gates were,
Catherine's Gate.
Schei Gate.
Customs Gate.
Main Gate.
Black Street Gate.
Gate Horse Fair.
The two gates are called Catherine's Gate and Schei Gate.
I'll be back !
Thanks 4 watching !
I hope you like it!
Don't forget to subscribe !
Piata Sfatului Brasov
Support the channel making a donation at
Please also watch my playlists:
My panel beater work:
Just mechanical:
My Electrical - Electronics - PC & Car Diagnosis work:
PDR - Tools & Jobs:
DIY:
Dash Cam & Traveling:
At the Ethnography Museum, Brasov, Romania
Brasov, between my past and its present: