Yarışlı Gölü Kuş Cenneti Doğa Sistemleri Ve Savanaları Yeşilova Burdur
ISBN 978-605-88104-0-2
Yarışlı Gölü Kuş Cenneti Doğa Sistemleri Ve Savanaları Yeşilova Burdur
Yarışlı gölü, Göl Burdur'a 37 kilometre, Yeşilova'ya 20 kilometre, Salda Gölü'ne 24 kilometre ve Denizli'ye 116 kilometre uzaklıktadır. Burdur İli, Yeşilova ilçesi sınırlarında yer alır. Harmanlı, Yarışlı, Sazak, Kocapınar ve Düğer köyleri arasında, genişliği 16 km², derinliği 4 m olan karstik göldür. Göl içinde küçük bir ada yer alır. Göl sodyum fosfat, sodyum klorür ve sodyum sülfat açısından zengin olduğu için suları acıdır. Kümbet, Yarışlı, Kirse pınarları, Kadınca suyu, Başkuyu çayı ve yağışlarla beslenir.
Beslenme kaynakları zayıftır. Dışarıya akışı olmayan göl Burdur Gölünden alçak tepelerle ayrılır.Derelerin göle karıştığı alanlarda bitki örtüsü gelişmiştir. Göl canlı hayatı acısından zayıftır, dere ağızlarında yalnızca dişli sazan balığı yaşar. Göl suları yazın iyice kurumakta, tuzlu bataklığa dönüşmektedir.
Yarışlı gölünün doğusundaki yarımadada M.Ö 6.yydan kalma Tymbrianassus antik şehri, Hacılar Höyüğünün 10 km. batısında Düğer Köyü’nün güney batısında bulunmaktadır.
Yarışlı'da dünyada tehdit altında olan Dikkuyruklar kışlamaktadır. Ayrıca Angutlar kışlamak için, flamingolar ise göç sırasında alanı kullanmaktadır. Doğa Derneği tarafından Önemli Doğa Alanı ilan edilen sahada koruma çalışması yoktur.
----------------------------------------------
Kamera/Metin Yazım : Mehmet SÖKMEN
Seslendirme : Rüksan SÖKMEN
Çekim Tarihi : 26.04.2015
Prodüksiyon Yapım Tarihi: 28.04.2015
Video Prodüksiyon Yapım,
Yayın Ve Yönetmeni: Mehmet SÖKMEN - 0532 525 84 93
Web: mehmetsokmen.tv
Burdur Yarışlı Gölü'nde flamingo yoğunluğu
Yaklaşık 2 bin 500 flamingo havadan görüntülendi.
Göçmen kuşlar için zengin besin kaynağına sahip Yarış Gölü'nde flamingo yoğunluğu yaşanıyor.
Yarışlı Gölü Kirli Beyaz Olmuş Yarışlı Doğası Katledilmiş Önemli Kuş Yolu Yok Oldu Burdur 4K UHD
ISBN 978-605-88104-0-2
Yarışlı Gölü Kirli Beyaz Olmuş Yarışlı Doğası Katledilmiş Önemli Kuş Yolu Yok Oldu Burdur 4K UHD
Burdur’da flamingolar başta olmak üzere birçok kuş türüne ev sahipliği yapan Yarışlı Gölü’nün hemen etrafındaki dağlar, mermer ocakları tarafından işgal edilmiş durumda. Her yıl, etrafında 50’nin üzerinde mermer ocağı bulunan gölde konaklayan flamingolar, bu yıl Akgöl'ün kuruması nedeniyle yine zorunlu iniş yapmışlar.
Burdur’da Tefenni, Karaman ve Yeşilova ilçelerinde neredeyse bütün dağları kanser gibi saran mermer ocakları, bölgede yer altı su kaynakları dahil tarımsal faaliyetlere dek birçok alanda büyük doğa tahribatına yol açmış durumdadır.
Mermer ocakları; Salda, Yarışlı, Burdur Gölü ve Akgöl gibi birçok gölü uğrak yeri olarak kullanan flamingo, akçabalıkçıl, dikkuyruk gibi çok sayıda göçmen kuş türünü yok ediyor. Buna hemen dur diyen yoktur. Çünkü bu ocakların ruhsatı verilirken doğayı koruma kriterleri; Rüşvet-Rant ve Kirli Çıkar İlişkileri nedeniyle görmezden geliniyor.
Daha önce kuş gözlemcileri ve doğa yürüyüş grupları için gözlem amacıyla gezilerin düzenlendiği bu göllerden Yarışlı, her yıl nisan ayında binlerce flamingoya ev sahipliği yapıyordu. Ancak son yıllarda ve bu çekimimiz yapılıncaya kadar da Yarışlı Gölü’nün etrafını saran dağlar, mermer ocaklarıyla dolmuş durumdadır. Göl etrafında 50’nin üzerinde mermer ocağı faaliyet gösteriyor. İş makinelerinin hareketliliği, patlatılan dinamitler, toz ve gürültü kirliliği nedeniyle Yarışlı Gölü’ne flamingolar ya hiç gelmiyor veya zorunlu iniş yapıyor.
Sibirya’ya giderken ve dönerken Anadolu’nun semalarından geçen flamingolar, yaklaşık 1 ay bu gölde misafir kalmaktadır. Geçmiş zaman diliminde Akdeniz arkası coğrafyada, Muğla’dan Konya’ya kadar uzanan ‘Göller Bölgesi’ denilen bir doğa diyarı varken, son 50 yılda tahıl yetiştirmek için göllerin yüzde 90’ının insan eliyle kalkınma, gelişme adına kurutuldu ve yok edildi.
Son sığınıklarıydı bu sulak alan! Flamingolar ve diğer göçmen kuşlar için! Artık değil, olmadığı gibi tam bir zehir sahasıdır. Oysa Yarışlı Gölü göçmen kuşlar için olduğu kadar, orada kuluçkaya yatan onlarca yerli kuş türü için de son sığınak görevini üstleniyordu. Diğer göllerde olmayan bir şey var bu gölde. O da sodalı suyu. Peki neden sodalı su? Birçok kuş türü ekolojileri gereği sadece sodalı suda yaşayabilir, üreyebilir.
Salda ve Burdur gölleri arasında Yarışlı Gölü kurutulmaktan kurtulmuş gibi görünse de; son derece narin ve kırılgan olarak zorlukla yaşamını sürdürüyor. Ormanlar, akarsular, denizler gibi göllerin de bir ekosistemi var. Göl ekosistemleri sanıldığının aksine çok değerli yaşam ortamlarını içinde barındırır. Yarışlı Gölü bu anlamda kuşların bu uzun göç yolunda soluklanacağı, nefes alacağı, enerjilerini toplayacağı bölgedeki son sığınaktır. Ancak bu sığınak şimdilerde tamamen yok olma süreci yaşıyor.
Gölün hemen yanı başında son 3-5 senede onlarca mermer ocağı açılmış ve açılmaya devam ediyor. Yarışlı Gölü iki kaynaktan beslenir. Biri güneyinde bulunan gölün kendi su kaynakları, ki her su kaynağının tepesinde bir mermer ocağı var. Bu akıl tutulması değil; rantın, dalavere işlerin ve gözü dönmüşlüğün nelere kadir olduğunun açık bir göstergesidir.
İkinci olarak yağmur sularından beslenen göl çanak şeklinde olup, bu çanakların yanakları mermer ocaklarıyla dolduğu için, Yağmur yağınca bu ocaklardaki mermer tozları göle taşınıyor. Sonra bu tozlar gölün tabanına çöküyor ve tabanda bir beton etkisi gösteriyor. Gölün canlıları; balık, su böcekleri, kurbağalar, algler, mikroskobik canlılar, su sinekleri ölüyor. Çünkü gölün suyu kavanozdaki ölü su gibi oluyor. Ekolojisi bozuluyor. Yani gölün kuşlar için gıda üretimi duruyor, göl ölüyor.
Yarışlı gölü kirli beyaza dönüşmüştür. Kuşların artık suya girmiyor, göl kenarında karada bir şeyler arar durumdadır. Gölün rengi mermer tozları nedeniyle kirli beyaza dönüşmüş, flamingolar başta olmak üzere birçok kuş türü gölü terk etmiştir. Hem göl etrafı, hem de göl suyunda oluşan kirlilik nedeniyle flamingoların nesli yok olma sürecindedir.
Burdur Yarışlı Gölünde flamingolar hazin son ile karşı karşıyadır. Mermer atıkları nedeniyle su ile bataklık arasındaki bağ kopmuş, gölün canlıları hızla ölmektedir. Gölün suyu kavanozda ki su gibi olup, Ekolojik dengesi de bozulmuştur. Sonuçta gölün kuşlar için gıda üretimi durmuştur.
---------------------------------------------
Kamera/Metin Yazım : Mehmet SÖKMEN
Seslendirme : Rüksan Atak SÖKMEN
Çekim Tarihi : 30.04.2017
Prodüksiyon Yapım Tarihi: 02.05.2017
Video Prodüksiyon Yapım, Yayın Ve Yönetmeni: Mehmet SÖKMEN - 0532 525 84 93
web: mehmetsokmen.tv
youtube.com/mehmetsokmen1
Flamingoların bir gölü daha kurudu
Türkiye'de başta flamingolar olmak üzere birçok kuş türüne ev sahipliği yapan Göller Bölgesi, bu yıl, aşırı sıcak ve yağış azlığı nedeniyle Bayındır Gölü'nden sonra 16 kilometrekarelik Yarışlı Gölü'nü de kaybetti. Etrafında 50'nin üzerinde mermer ocağı bulunan Yarışlı Gölü tamamen kurudu.
Göller Yöresi'nin en önemli sulak alanlarından Burdur'a bağlı Yeşilova ilçesinde başta flamingolar olmak üzere birçok kuş türüne ev sahipliği yapan Bayındır Gölü'nün (Akgöl) ardından bu kez Yarışlı Gölü de kurudu. Harmanlı, Yarışlı, Sazak, Kocapınar ve Düğer köyleri arasında genişliği 16 kilometrekare, derinliği bir dönem 4 metreye kadar çıkan karstik Yarışlı Gölü'nde, küçük bir ada da bulunuyor. Sodyum fosfat, sodyum klorür ve sodyum sülfat açısından zengin olduğu için suları acı olan göl tamamen kuruduktan sonra çöle dönüştü.
EN BÜYÜK NEDEN KÜRESEL ISINMA
Göller Bölgesi'nde başta lavanta olmak üzere, kekik, adaçayı, melisa üretimiyle bölgede su kaynaklarının korunması için susuz tarımı teşvik etmeye çalışan Lisinia Doğa Yaşam Alanı kurucusu Öztürk Sarıca, çocukluğunda derinliği neredeyse 4 metreye ulaşan Yarışlı Gölü'nün, son yıllardaki küresel ısınma kaynaklı yağış azlığı ve aşırı sıcak havalar nedeniyle tamamen kuruduğunu söyledi.
FLAMİNGOLARIN GÖLLERİ BİR BİR KURUYOR
Göller Bölgesi'nde sulak alanların son yıllarda hızla yok olduğunu, 10'a yakın alanın kaybedildiğini belirten Öztürk Sarıca, “Özellikle flamingoların son dönemde kullanmaya başladığı alanlardan birisiydi. Akgöl'ün kuruması, Yarışlı Gölü'nün de kurumasıyla birlikte flamingoları artık sadece Burdur Gölü kenarında ve Acıgöl'de görmekteyiz. Özellikle küresel ısınma kaynaklı ve bu yıl anormal derecede yükselen hava sıcaklıkları ve yağış rejiminin çok düzensiz ve bölgenin ciddi anlamda yağış almıyor olması, sulak alanlarımızın hızla kurumasına sebep oluyor diye konuştu.
ÇEVRE BASKISI
Çevre baskısının da önemli bir etken olduğuna işaret eden Sarıca, “Göller Bölgesi'ndeki büyükbaş hayvancılığın yoğunlaşarak devam etmesi, alternatif ürün modellerinin yaygınlaşmaması, küçükbaş hayvan ve susuz yetişen aromatik bitki üretiminin azlığı, ayrıca sulak alanlarımızın büyük kısmının etrafında yoğunlaşan mermer ocakları, tabi ki etrafa beyaz ışınların saçılmasıyla daha fazla ısıya sebep olmakta. Dolayısıyla bu da çevresel anlamda yağış rejimlerini olumsuz etkilemekte ve Göller Yöresi'nin özellikle önümüzdeki yıllarda çok daha az yağış alacağını ve çok daha ciddi kuraklık tehlikesi beklediğini gösteriyor dedi.
GÖL ETRAFINDA 50'NİN ÜZERİNDE MERMER OCAĞI
Yarışlı Gölü etrafında 50'nin üzerinde mermer ocağı bulunduğuna da dikkat çeken Sarıca, mermer ocaklarının kesim sırasında su tüketimleri olmasının yanında daha ziyade çevresel ısının artışındaki etkilerinin çok fazla olduğunu söyledi. Sarıca, “Doğanın tahrip olması buradaki su kaynaklarını da olumsuz etkiliyor. Tüm dünyada sulak alanlarda ve insanların etkileneceği alanlarda mermer ocakları açılmaması tercih edilir. Türkiye'de maalesef mermer ocakları özellikle sulak alanlar ve insanların çok ciddi etkileşimde bulunacağı alanlarda fazla miktarda açılıyor. Göl etrafındaki 50'nin üzerinde mermer ocağının, derelerin yönlerini değiştirmesi, çevresel ısının artması ve yeşilin tüketilmesi noktalarında olumsuz etkileri var diye konuştu.
'BÖYLE GİDERSE BURDUR GÖLÜ DE KAYBEDİLECEK'
Mermer ocaklarının oluşturduğu toz kümelerinin tarımı da ciddi anlamda etkilediğini anlatan Sarıca, “Bu da ister istemez insanları burada büyükbaş hayvancılığa mecbur bırakıyor ki, büyükbaş hayvancılıkta üretilen mısır ve yonca suların hızla tüketilmesine sebep oluyor. Önümüzdeki yıllarda küresel ısınmanın da bu şekilde devam edeceğini düşünürsek Göller Yöresi pek çok sulak alanını ve Burdur Gölü'nü kaybedecek. Sanayileşmiş ülkeler karbon salınımını azaltma noktasında verdikleri hiçbir sözü yerine getirmiyor. Dolayısıyla yerküremiz biraz daha ısınıyor ve Türkiye ve Göller Yöresi bundan nasibini fazlasıyla alıyor dedi.
YouTube kanallarımıza abone olun:
► DHA:
► DHA Plus:
Demirören Haber Ajansı(DHA)'nın en güncel haberlerini 'den takip edebilirsiniz.
Sosyal Medya
►
►
►
►
Flamingoların gölü çöle döndü! Nadir görülen kuş türlerinin uğrak noktasıydı
Türkiye'de flamingoların en önemli uğrak yerlerinden biri olan Göller Bölgesi'ndeki Akgöl, haziran ayı itibarıyla tamamen kurudu. Akgöl veya Çorak Göl olarak da adlandırılan karstik göl, suları tamamen çekildikten sonra bembeyaz bir çöle dönüştü.
Göller Bölgesi'nde başta Burdur Gölü olmak üzere Salda, Akgöl, Acıgöl ve Yarışlı gölleri, flamingo kuşlarının en önemli yaşam alanlarından biri. Son yıllarda başta küresel ısınma olmak üzere Göller Bölgesi'ndeki göller, bilinçsiz ve vahşi tarımsal sulama, kaçak sondajlar, kaynaklarını besleyen dağlardaki maden ocakları ve kaynak derelerine su akışını engelleyen gölet projeleri nedeniyle hızla su kaybı yaşıyor.
GÖL SUYU BOŞALTILMIŞ
Burdur Gölü'nde bir zamanlar yer alan flamingolar artık görülmüyor. Bölgedeki Yarışlı Gölü'nde de etrafındaki 50'yi aşkın mermer ocağı nedeniyle ciddi sorunlar yaşanıyor. Flamingoların bölgedeki en önemli uğrak alanlarından biri olan Akgöl veya Bayındır Gölü olarak bilinen göl de tamamıyla kurudu. Bir bölümü Dereköy sınırları içindeki Akgöl'ün uzun yıllar önce Bulgaristan göçmenleri için yerleşim alanı olarak planlandığını belirten köylülerden Serdar Tekin, “Göl bu yüzden bir delik açılarak boşaltılıyor. Ancak kışın yağışlarla yeniden dolması üzerine şu anki taşıma planı iptal ediliyor dedi.
AKGÖL ÇORAK GÖLE DÖNÜŞTÜ
Gölün boşaltılma işlemi sonrasında bir daha eski su seviyesine ulaşılamadığını aktaran Tekin, Bayındır veya Akgöl olarak da adlandırılan gölün 'Çorak-Kurak göl' olarak da adlandırıldığını söyledi. Son yıllarda her yaz gölün tamamıyla kuruduğunu söyleyen Tekin, 3-5 sene öncesine kadar yağışlar iyiydi. Bu yıl yağış çok az olduğu için haziran ayında kurudu. Göle her yıl binlerce flamingo geliyordu. Bu yıl gölün kuruması nedeniyle flamingolar da ayrıldı. Bu göl, etrafındaki derelerden ve yağışlarla besleniyordu. Yakındaki Alanköy'e gölet yapılması nedeniyle derelerden bazılarından köye verilen su kesildi. Göletlerin de çok etkisi var diye konuştu.
BEMBEYAZ BİR ÇÖLE DÖNÜŞTÜ
Göle flamingo dışında ördek, meke, çok nadir görülen dik kuyruk gibi çok sayıda yaban kuşunun da geldiğini anlatan Serdar Tekin, kuşların su çekilene kadar gölde konakladıklarını dile getirdi. Aşırı tuzlu olması nedeniyle kuruduktan sonra çölü andıran bembeyaz bir manzaranın ortaya çıktığı göl etrafında Yeşilova ilçesine bağlı Aşağıkırlı, Yukarıkırlı, Dereköy, Orhanlı, Taşpınar ve Bayındır köyleri bulunuyor.
YouTube kanallarımıza abone olun:
► DHA:
► DHA Plus:
Demirören Haber Ajansı(DHA)'nın en güncel haberlerini 'den takip edebilirsiniz.
Sosyal Medya
►
►
►
►
Yarışlı Gölü’nün renkli misafirleri; flamingolar
Burdur'da suyu alkali ve tuzlu, zengin biyolojik çeşitliliğe sahip Yarışlı Gölü, flamingoların vazgeçilmez durakları arasında yer alıyor.
Yarışlı Gölü’nün renkli misafirleri; flamingolar Flamingoların Türkiye’deki önemli duraklarından biri Yarışlı Gölü.
Flamingoların görsel bir şölen sunduğu göl, mevsimsel akan derelerle beslendiğinden yaz aylarında su seviyesi oldukça azalıyor.
Göller Yöresi'nin karakteristik bir gölü olan ve uzaktan bakıldığında Tuz Gölü'nü andıran Yarışlı Gölü'nde, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün yaptığı, çalışmaya göre göl ve çevresinde 141 kuş türü tespit edildi.
Su seviyesi bakımından sığ olan Yarış Gölü, bu özelliğiyle göçmen kuşların ve özellikle flamingoların rahat beslenmelerine olanak sağlıyor.
Yarışlı Gölü, küçük ve sığ bir göl olmasına rağmen kuş göç hareketliliği olduğu dönemlerde flamingoların yanı sıra kılıçgaga, angıt, uzunbacak gibi çeşitli kuş türlerine de ev sahipliği yapıyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Rıza Kamil, Burdur'un flora ve faunasıyla çok zengin bir il olduğunu söyledi.
Burdur'un sulak alanları ve gölleriyle meşhur olduğuna dikkati çeken Kamil, Yarışlı Gölü Ulusal Sulak Alanı'nda bu aralar görsel şölen sunan flamingoları izliyoruz. Flamingolar göç dönemlerinde bu alanları beslenmek ve dinlenmek için tercih ediyor. dedi.
Yarışlı Gölü'nün sığ olduğunu, su seviyesinin mevsimlere bağlı değiştiğini vurgulayan Kamil, gölün mevsimsel akan derelerle beslendiğini dile getirdi.
Buranın her zaman tam bir göl olma özelliğini taşımamakla birlikte zengin bir biyoçeşitliliğe sahip olduğunu anlatan Kamil, şöyle konuştu:
Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü olarak 2013'de Yarışlı Gölü'nde yaptığımız çalışmada gölün zengin biyoçeşitliliğini ortaya koyduk. Bu çalışmada gördük ki göçmen kuşların burayı tercih etmelerindeki en büyük faktörler, zengin biyoçeşitliliğe sahip olması, suyunun alkali ve pH değeri yüksek, tuzlu özellik taşımasıdır. Dolayısıyla bu özellikler, flamingolar için de besin ortamı oluşturuyor. Burdur genelinde ise 281 kuş türünü görme imkanınız var. Ülkemizde de 487 kuş türünün görüldüğü biliniyor. Dolayısıyla Burdur, 281 kuş türüyle ülkemizde görülen kuş türlerinin yüzde 58'ini barındırıyor. Bu rakamlar Burdur'u yaban hayatı ve kuş gözlem toplulukları için cazibe merkezi haline getiriyor.
Kuş gözlem topluluklarının göçmen kuşları rahatsız etmeden daha iyi görüntü alabilmeleri için 2018'de göl kenarında doğayla dost yaban hayatı gözlem kulübesi yaptıklarını ifade eden Kamil, gelecek nesillere bu alanları temiz, sağlıklı, yaşanabilir şekilde aktarmanın gayreti içinde olduklarını kaydetti.
Yarışlı Köylüleri Osman Basan Ve Hasan Eren İle Güzel Bir Yarışlı Sohbeti Burdur 4K UHD
ISBN 978-605-88104-0-2
Yarışlı Köylüleri Osman Basan Ve Hasan Eren İle Güzel Bir Yarışlı Sohbeti Burdur 4K UHD
Yarışlı Köyünün değerli insanları çok konukseverdir. Yarışlı Gölü hakkında bilgi veriyorlar.
Ancak gürültü sohbeti biraz sabote etmiş, izleyicinin anlayışını bekleriz.
---------------------------------------------
Kamera/Metin Yazım : Mehmet SÖKMEN
Seslendirme : Rüksan Atak SÖKMEN
Çekim Tarihi : 30.04.2017
Prodüksiyon Yapım Tarihi: 02.05.2017
Video Prodüksiyon Yapım, Yayın Ve Yönetmeni: Mehmet SÖKMEN - 0532 525 84 93
web: mehmetsokmen.tv
youtube.com/mehmetsokmen1
Burdur Yeşilova yolu merkez salda gölü 2018 Turkey
Beş dakika mola verin !!!
Dünya'nın çeşitli bölgelerinde kayda alınmış
sıra dışı, eğlenceli, komik bir o kadar'da
ilgi çekici videolar Derledik, iyi seyirler.
VİDEOLARIMIZIN DEVAMINI
TAKİP ETMEK İÇİN
ABONE OLMAYI UNUTMAYIN
Yeşilova
Coğrafi Konumu: Yeşilova, Güneybatı Anadolu’da Göller Bölgesi’nde olup, Burdur ili merkezinin batısına düşmektedir. İlçe; doğudan Burdur merkez ilçesi, batıdan Denizli ili Acıpayam ilçesi, güneyden Karamanlı ilçesi, kuzeyden ise Denizli ili Çardak ilçesi ile Afyon ili Başmakçı ilçesi ile çevrilidir. Yüzölçümü 1351 km2’dir. Yeşilova ilçesi Ege ve Akdeniz Bölgeleri arasında bir alan olup, 37 - 38 kuzey enlemi, 29 – 30 doğu boylamları arasındadır. Rakımı 1200 metredir. İlçe Göller Bölgesi’nin karakteristik özelliklerini taşımaktadır.
Tarihçesi: Burdur’un eski yerleşim yerlerinden biridir. İlçe sınırları içindeki Dereköy ve Gençali’de yapılan yüzey araştırmalarında Kalkolitik Dönemin (I.Ö.5000) çanak-çömlekleri elde edilmiştir. 15. yüzyılda Osmanlı egemenliğine katılan Yeşilova, o dönemde Eski Erle adıyla bucak merkezi durumundadır. Cumhuriyetten sonra, 1936’da adi değiştirilerek Burdur’a bağlı bir ilçe durumuna getirilmiştir.
Ekonomisi: İlçemizde tarım ve hayvancılık ön plandadır. Tarım çağdaş usullerle yapılmakta olup arazinin genelde kıraç olmasından dolayı yaygın olarak tahıl üretimi yapılmaktadır. İlçemiz dâhilinde sulanabilen tarım arazisi 11.086 hektar, kuru tarım arazisi 21.860 hektardır.
İlçemizde 115 adet mermer ocağı faal olarak çalışmaktadır. Çuvallı köyü ve Yeşilova ilçe merkezinde birer adet mermer fabrikası bulunmaktadır.
Salda gölü etrafında bulunan dinlenme tesisleri hem turizm açısından hem de bünyelerinde çalıştırdıkları personel açısından ekonomik bir potansiyel oluşturmaktadır.
Ulaşım Bilgileri: Yeşilova ilçesi Burdur iline 60 km, Denizli iline 94 km ve Antalya iline 160 km mesafe uzaklıktadır.
İlçeye Ait Değerler: Salda Gölü, Salda Kayak Merkezi, Yarışlı Gölü, Çorak Göl, Tınaztepe, Salda Turizm Merkezi.
İletişim Bilgileri:
Kaymakamlık Telefon No: + 90 248 618 08 25
Kaymakamlık Web Adresi: yesilova.gov.tr
Belediye Telefon No: + 90 248 618 10 12
Belediye Web Adresi: yesilova.bel.tr
*Bu videoda olmasını istemediğiniz görüntüler varsa, benimle irtibata geçin lütfen.
En geç 24 saat içerisinde kaldırılacaktır.
*If you own any of the content in my video and you don't want it appear in my channel,
please notify me via private message or email.
The content will be MOVED within 24 hours.
kaynak:
T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI
BURDUR İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ
Allı turnalar Burdur’da
Allı turnalar diğer bir ismiyle flamingolar Burdur Yarışlı Gölü’ne geldi. Tarım ve Orman Bakanlığı DKMP ekipleri, nefes kesen kuşların dansını havadan görüntüledi.
Allı turnalar Burdur’da Göçmen kuşların önemli sulak alanlardan Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Yarışlı Gölü, allı turnaları diğer bir ismiyle flamingoları ağırlıyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü ekiplerince havadan görüntülenen yaklaşık 2 bin 500 civarındaki allı turnalar, kuş gözlemcilerine ve fotoğraf sanatçılarına doyumsuz bir görüntü veriyor.
Göçmen kuşlar için zengin besin kaynağına sahip Yarış Gölü, flamingoların yanı sıra yılın belli dönemlerinde 141 çeşit kuş türüne de ev sahipliği yapıyor.
Burdur Yarışlı Köyü 2
Yarisli koyu
Yarisli koyu Burdur Turkiye
Yarışlı Burdur
Yarışlı YEŞİLOVA
Yarışlı köyünün güzellikleri
Türkiye
Turkiye
Gökyüzünden buz parçası düştü
Burdur Yeşilova Yarışlı köyünde yaz günü eninin ortasına buz parçası düştü.
Samochodem przez Turcję! 1600 km Burdur - Van | Kawa po turecku
Kochani! Tutaj Magda i Nuri! Jak już pewnie wiecie przejechaliśmy samochodem najpierw trasę Van-Burdur, a potem z powrotem. Dzisiaj mam dla Was relację właśnie z trasy powrotnej Burdur-Van! 1600 km w 30 godzin! Chcecie się z nami przejechać? Zapraszam!
Co tydzień nowe filmy! SUBSKRYBUJ – a niczego nie przegapisz!
Wszystkie moje filmy zawierają polskie, tureckie i angielskie napisy.
Zapraszam na kawę:
Facebook
Instagram
Twitter
Muzyka:
????Cornelia - The Eastern Plain
????We're Gonna Be Okay - Cody Francis
????Wrote You A Letter - Loving Caliber
????Where We Wanna Go - OTE feat. Halyn
????Don't Cover Me - Ramin feat. Adilynn
????Wherever You're Going - Cody Francis
????Call the Reinforcements - Velvet Moon
????Waking Up to Another Day - Ten Towers
#Turcja #RoadTrip #TravelVlog
Burdur, Yarişli koyu, Turkiye
Yarışlı köyü fotoları
141 kuş türüne ev sahipliği yapan Yarışlı Gölü'nde flamingolar havadan görüntülendi
Rota Dağcılık Yarışlı Gölü Kuş Cenneti Doğa Yürüyüşü Yeşilova Burdur
ISBN 978-605-88104-0-2
Rota Dağcılık Yarışlı Gölü Kuş Cenneti Doğa Yürüyüşü Yeşilova Burdur
Yarışlı'da dünyada tehdit altında olan Dikkuyruklar kışlamaktadır. Ayrıca Angutlar kışlamak için, flamingolar ise göç sırasında alanı kullanmaktadır. Doğa Derneği tarafından Önemli Doğa Alanı ilan edilen sahada koruma çalışması yoktur.
Rota Dağcılık, doğaya saygı bağlamında, sınırlı sayıda bir gurupla ve doğayı korumak adına etkinlik icra eder.
----------------------------------------------
Kamera/Metin Yazım : Mehmet SÖKMEN
Seslendirme :
Çekim Tarihi : 26.04.2015
Prodüksiyon Yapım Tarihi: 28.04.2015
Video Prodüksiyon Yapım,
Yayın Ve Yönetmeni: Mehmet SÖKMEN - 0532 525 84 93
Web: mehmetsokmen.tv