GEZGİN VAN YEDİ KİLİSE
#seyyah#gezgin#gezici#van#yedikilise##sur#tarih#sanat#emek#ressam#diyarbakır#antikkent#kültür#değer#miras#hevselbahçeleri#dünya#diclenehri#
Bisikletle Yedi Kilise ve Erek Dağı Etekleri VAN
Van'da bulunan tarihi Ermeni Manastırına pedal çevirdik. Erek dağının eteklerinde arazi sürüşü yaptık.
Van yedikilise manzarası.
Van yedikilise köyü manzarası .
Van Yedi kiLise Koçeri cida
2018
VAN ULUSLARARASI KİLİSESİ
Van yedikilise köyü
Van yedikilise köyü erekdağı etekleri van Manzarası.
van bakraçlı köyü
VAN-BAKRAÇLI KÖYÜ
VAN ULUSLARARASI KİLİSESİ
İsa ya iman ettiğiniz anda iblisin hedefinde olursunuz
7 Kilise Turu - 7 Churches Tour
İzmir - St.Policarp
Selçuk/Efes - St.Jean
Denizli - Leodikia (Leodicea)
Manisa/Salihli - Sardes
Manisa/Alaşehir - Philadelphia
Manisa/Akhisar - Tyhatira
Bergama - Kızıl Kilise
İstanbul - Kız Kulesi
Photos by; Mehmet Can Karslı
Music by; Song From A Secret Garden
Trip To Western Armenia by Kevork Krikorian Varagavank yedi kilise village Van region
van akdamar adası ermeni ayini
2014 Van Akdamar Adası Ermeni Ayini full video 20 DAKİKA
VAN AKDAMAR ADASINA YOLCULUK VAN İSLAND. AHTAMARA
Van
Akdamar Kilisesi, Gevaş, VAN, TURKEY
Akdamar Kilisesi
Akdamar Adasındaki Surp Haç Kilisesi veya Kutsal Haç Katedrali, Kudüs'ten İran'a kaçırıldıktan sonra 7. yüzyılda Van yöresine getirildiği rivayet edilen Hakiki Haç'ın bir parçasını barındırmak maksadıyla Kral I. Gagik'in emriyle 915-921 yıllarında Mimar Manuel tarafından inşa edilmiştir. Mimari açıdan Ortaçağ Ermeni sanatının en parlak eserleri arasında sayılır. Kilisenin dış cephesi, alçak rölyef şeklinde işlenmiş zengin bitki ve hayvan motifleriyle ve Kutsal Kitap'tan alınma sahnelerle bezenmiştir. Kilise bu özelliğiyle de Ermeni mimari tarihi içinde eşsiz bir konuma sahiptir.
Akdamar Kilisesi Hakkında
About Cathedral of the Holy Cross, Aghtamar
Facebook Sayfamız
İNSTAGRAM HESABIMIZ
Akdamar Kilisesi, Van golu, Van Turkiye
Akdamar Adasındaki Surp Haç Kilisesi veya Kutsal Haç Katedrali, Kudüs'ten İran'a kaçırıldıktan sonra 7. yüzyılda Van yöresine getirildiği rivayet edilen Hakiki Haç'ın bir parçasını barındırmak maksadıyla Kral I. Gagik'in emriyle 915-921 yıllarında Mimar Manuel tarafından inşa edilmiştir. Adanın güney doğusuna kurulmuş olan kilise, mimari açıdan Ortaçağ Ermeni sanatının en parlak eserleri arasında sayılır. Kızıl andezit taşından inşa edilmiş olan kilisenin dış cephesi, alçak rölyef şeklinde işlenmiş zengin bitki ve hayvan motifleriyle ve Kutsal Kitap'tan alınma sahnelerle bezenmiştir. Kilise bu özelliğiyle de Ermeni mimari tarihi içinde eşsiz bir konuma sahiptir.
Akdamar Adası Haritası
Kilisenin kuzeydoğusundaki şapel 1296-1336 tarihlerinde, batısındaki jamadun (cemaat evi) 1793 tarihinde, güneyindeki çan kulesi 18. yüzyıl sonlarında ilave edilmiştir. Kuzeyindeki şapelin ise tarihi bilinmemektedir.
Doğudaki birçok başka Ermeni anıtı ile birlikte Aktamar Kilisesinin de 1951'de hükümet emriyle yıkımı kararlaştırılmış, 25 Haziran 1951'de başlatılan yıkım çalışması o dönemde genç bir gazeteci olan ve tesadüfen olaydan haberdar olan Yaşar Kemal'in müdahalesiyle durdurulmuştur.
Onyıllar boyunca bakımsız olarak kalan kilise 2005-2007 döneminde Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde, Türkiye Ermenileri ve komşu Ermenistan ile ilişkilerin geliştirilmesine yönelik bir adım olarak, 1.5 milyon dolar harcanarak restore edilmiştir. Restorasyon çalışması bazı uluslararası kültür çevrelerinde siyasi amaçlı olarak tanımlanmıştır. Kilise 29 Mart 2007 tarihinde TC Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ve Ermenistan Kültür Bakan Yardımcısının katılımıyla müze olarak tekrar açılmıştır. Restorasyon çalışması sonrası, kilisede 19 Eylül 2010 tarihinde Türkiye Ermenileri Patrikliği Ruhani Meclisi Patrik Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan yönetiminde bir ayin düzenlenmiştir, bu 95 yıl aradan sonra burada düzenlenen ilk ayindir.
23 Ekim 2011'de Van'da meydana gelen depremde kilise hafif hasar gördü. Kilisenin kubbesinde çatlak oluşurken, bazı cam ve seramikleri de kırıldı.
Akdamar Adası ve Kilisesi Diaroması
Herkese merhaba arkadaşlar!!!
Bugün sizlere uzun zamandır videosunu çekmek istediğim bir maketin videosunu çektim !!!
İyi seyirler!!!
GEZİ OYUN KAFASI ZAMANI
Tatil boyunca hergün saat 12.00’ da yeni video!!!
Oyun, Eğlence, Gezi(tur), Etkinlik;
HEPSİ BURADA !!!
LÜTFEN İZLE , BEĞEN , ABONE OL !!! !!! !!!
:D :) :D
SOSYAL MEDYA HESAPLARI :
Kanal facebook sayfası :
Kişisel facebook hesabım :
Exploring Eastern Turkey and Noah's ark (Spring 2018)
Sneak peek at some of the footage from the start of the trip to Turkey (Spring 2018).
Su Altındaki Antik Yoldan Yürüdüler
Van Gölü'ndeki dört büyük adadan biri olan Çarpanak Adası'na antik yoldan su altı yürüyüşü yapıldı. İşte görsel şöleni andıran o görüntüler...
TGRT HABER YOUTUBE KANALINA ABONE OLMAK İÇİN
#haber #gündem #sondakika
====================================
TGRT HABER TV HAKKINDA:
● Türkiye'nin, haber kanalı olarak, gündem, siyaset, ekonomi, spor, sağlık, kültür, sanat kısacası haber ve habere dair ne varsa son dakika haberleri canlı yayın ile izleyicilere aktarıyoruz. Bilginin, tecrübenin, hızın ayrıcalığıyla haber dünyasındaki yerimizi; haftanın 7 günü 24 saat canlı yayınlarla daha da güçlendiriyoruz.
TGRT HABER TV ULAŞMAK İÇİN
İLETİŞİM BİLGİLERİ
Telefon: 0212 454 70 70
Faks : 0212 454 56 56
izleyicitemsilcisi@tgrthaber.com.tr
TGRT HABER TV FREKANS BİLGİLERİ
Van Gölü’nde Facia: 7 ölü 64 yaralı
Van’ın 7 bin yıllık tarihi ortaya çıkarılıyor
7 bin yıllık yerleşme tarihi bulunan Van Kalesi Höyüğü’ndeki kazı çalışmaları, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Van Bölgesi Tarih ve Arkeoloji Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erkan Konyar başkanlığında başladı.
Urartu Krallığı’nın başkenti Tuşba’nın merkezi olan Van Kalesi ve çevresinde 10 yıl önce kazı çalışması başlatıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün izniyle İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Van Bölgesi Tarih ve Arkeoloji Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erkan Konyar başkanlığında yürütülen kazı çalışmaları, bu yıl da devam ediyor. Eski Van şehri, kale ve höyüğü olmak üzere üç lokasyonda başlatılan çalışmalar, Türkiye’nin değişik 10 üniversitesinden öğretim üyesi ve öğrencilerin katılımıyla sürüyor. Kazı çalışmalarında geçtiğimiz yıl Urartu kadınına ait bir ayak izi ve Urartu mezarlıklarını bulunmuştu.
“Geçen yıl şaşırtan bulgular çıkmıştı”
İHA muhabirine konuşan Van Bölgesi Tarih ve Arkeoloji Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erkan Konyar, bu yıl Urartu Mahallesi’ndeki çalışmalarına devam ederek, buradaki yerleşme yapı dokusunu ortaya çıkarıp günümüzden 5 bin yıl öncesine giden kültür katmalarına kadar inmeyi hedeflediklerini belirtti. Eski Van şehri, Van Kalesi stadeli ve Van Höyüğü olmak üzere kazı çalışmalarının üç lokasyonda devam ettiğini ifade eden Konyar, “Geçen yıl Van Kalesi Höyüğü'nde bizi oldukça şaşırtan bulgular çıkmıştı. Urartu kadınına ait bir ayak izi ve bir Urartu Mezarlığı bulmuştuk. Bu yıl çalışmalarımız daha da yoğunlaşacak. Urartu Mahallesi’nde kazı çalışmalarını yapıyoruz. Burası çok sivil bir yerleşmeye benzemiyor. Kaledeki krali yerleşmelerin bir şekilde hizmetini gören, barındığı, atölyelerin yer aldığı, pişirme ünitelerin yer aldığı bir yeri kazıyoruz” dedi.
“Van’ın 7 bin yıllık tarihini burada buluyoruz”
Van ilinin 7 bin yıllık tarihini Van Kalesi Höyüğü'nde bulduklarını ve bunun da höyüğü çok önemli kıldığına dikkat çeken Konyar, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Binlerce yıldır kullanılan evlerden, yedikleri yiyeceklerden, popülasyon, demografik yapıya varıncaya kadar birçok sorunu burada çözebiliyoruz. Bu yılda hedefimiz Urartu Mahallesi’nde çalışıp, buradaki yerleşme yapı dokusunu ortaya çıkarmak ve milattan önce 3 binlere, yani günümüzden 5 bin yıl öncesine giden kültür katmalarına kadar inmektir.”
Urartuların Van Kalesi Höyüğü'nü son dönemde mezarlık olarak kullandığını dile getiren Konyar, bugünkü kazı çalışmalarında da bir hoker gömüye rastladıklarını ve gömülerin büyük bir bölümünün de kadınlara ait olduğunu kaydetti.
Bugünkü kazı çalışmalarında yeni bir hokere (dizlerini karına, göğsüne ve çenesine kadar çekilerek gömülmesi) rastladıklarını ve iskeletin muhtemelen bir kadına ait olduğunu ifade eden Mardin Artuklu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Bülent Genç ise iskeleti mevcut bilgi ve belge kayıtlarını aldıktan sonra kaldıracaklarını söyledi.