Tourism in Mehedinti County, Romania
Places of twinning of the Carpathians with the Balkans, where the last arch of our great spectacular mountain range meets the Danube at the Iron Gates, host one of the most picturesque regions of Romania, Mehedinti.
On a physical map of Europe it can be easily seen that Mehedinti is on the bottom of the the deep golf of the Romanian Plain, caught between the heights of the Carpathians in the north, and the Balkans to the south, with the ax during ancient Ister.
Here, at the west end of the old Romanian Country, but the heart of a vast ethnographic areas that gather around the huge mountainous knot of Ţarcului, Godeanului and Retezatului the major Romanian areas of Hunedoara, Banat, Timoc and Oltenia, was preserved and developed a popular culture whose origin has thousands of years.
(Film performed by Mehedinti County Council within a project funded by the European Union.)
Băile Herculane Tour , Caras Severin, Romania
Băile Herculane Tour , Caras Severin, Romania
Urmariți-ne și abonați-vă pentru mai multe
INSTAGRAM:
LIKE:
Băile Herculane este un oraș în județul Caraș-Severin, Banat, România, format din localitățile componente Băile Herculane (reședința) și Pecinișca.
Stațiunea este situată în partea de sud-vest a României, la o altitudine de 168 m, la 8 km distanța de granița cu județul Mehedinți și doar 25 de km de frontiera cu Serbia.
Stațiune milenară menționată sub denumirea „Ad aqua Herculi sacras ad Mediam”.
Factori naturali: climat de depresiune intramontană, cu influențe submediteraneene, sedativ-indiferent; ape minerale izotermale și hipertermale (38-60 °C), slab radioactive, hipotone, cu diferite compoziții chimice:
sulfuroase, clorurate, calcice, sodice;
clorurate, sodice, calcice;
oligominerale.
Posibilități de tratament: aerohelioterapie, băi termale, în bazin descoperit, băi termale sulfuroase și sărate,în vane și bazine acoperite; buvete pentru cură internă cu ape minerale, instalații de hidrotermoterapie (și saună), electroterapie, chinetoterapie, hidrochinetoterapie, în bazine; inhaloterapie; cură de teren. Din stațiune se pot face excursii la ruinele băilor romane, Peștera Hoților(Grota Haiducilor), Grota cu Aburi, Crucea alba, și altele.
Originea Băilor Herculane se întinde pe o durată de aproape două milenii. Bazele stațiunii au fost puse în anul 102 d.Ch. de Împaratul Traian, romanii introducând cultul balnear preluat de la greci pe care apoi l-au dezvoltat. Numele stațiunii de care este legat si numele societății noastre, vine de la zeul Hercules, fiul lui Zeus și al frumoasei Elena, consemnat în mitologia romană ca patron al izvoarelor termale, simbol al puterii și al echilibrului între forța fizică și cea spirituală.
Romanii au construit aici, la Therme Herculi (Ad Aquas Herculi Sacras), temple, băi, monumente și statui, închinate zeilor Hercules, Aesculap și Hygieia. Atestarea documentară a stațiunii datează din anii 153 d.C., fapt consemnat într-o tabulă votivă din băi: „Zeilor și divinităților apelor, Ulpius Secundinus, Marius Valens, Pomponius Haemus, lui Carus, Val, Valens, trimiși ca delegați romani să asiste la alegerea în calitate de consul a fostului lor coleg Severianus, întorcându-se nevătămați, au ridicat acest prinos de recunoștință”. În perioada civilizației romane, stațiunea de pe Valea Cernei a constituit un important punct de atracție pentru aristrocația Romei antice. Impresionați de excepționala putere tămăduitoare a apelor sacre de pe Valea Cernei, romanii sosiți în Dacia le-au închinat un adevărat cult balnear sub semnul tutelar al lui Hercules.
După retragerea administrației și armatei romane, în timpul împăratului Aurelian, sub presiunea populațiilor migratoare, băile au decăzut mult comparativ cu perioada de strălucirile din vremea romană, deși menținerea numelui indică, că băile au fost folosite tot timpul următor.
Existența neîntreruptă de două milenii a stațiunii Băile Herculane a fost favorizată de eficacitatea miraculoasă a izvoarelor termale, fiind socotite un „dar al zeilor” dar și de pitoreasca așezare a stațiunii într-o vale adăpostită de munți, de o frumusețe aparte. Dotarea tehnico-edilitară de prim rang la un confort de înaltă ținută și bogata diversificare a metodelor de tratament de la cura balneară clasică la diverse metode de fizio și electroterapie, masaje, acupunctură, etc. au conferit acestei stațiuni un înalt grad de atractivitate. Multiplele mijloace de recreare și divertisment, restaurante, baruri, terase de vară, bazine de înot cu apă termală, saună, masaj, biliard, etc. - precum și posibilitățile de drumeție și excursii în stațiune și pe Valea Cernei, constituie o atracție în plus pentru vizitatorii orașului stațiune balneară Băile Herculane.
Urmariți-ne și abonați-vă pentru mai multe
INSTAGRAM:
LIKE:
De mooiste landschappen van Roemenië, Bucegi, Donau, Retezat, Rodna,
De mooiste landschappen van Roemenië, Bucegi, Donau, Retezat, Rodna,
spel:
De mooiste Nationale parken van Roemenië.
Name Area (km²) Counties Photo
Domogled-Valea Cernei 601.00 Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj Mehedinti Mountains
Rodna 463.99 Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Suceava Rodna Mountains
Retezat 380.47 Hunedoara Retezat Mountains
Cheile Nerei-Beuşniţa 371.00 Caraş-Severin Waterfall Beuşniţa - Beu River
Semenic-Cheile Caraşului 366.64 Caraş Severin Semenic Mountains
Călimani 240.41 Bistriţa-Năsăud, Harghita, Mureş, Suceava Călimani Mountains - Pietrosu Peak
Cozia 171.00 Vâlcea Cozia Massif
Piatra Craiului National Park 148.00 Argeş, Braşov Piatra Craiului Masiff
Munţii Măcinului National Park 113.21 Tulcea Măcin Mountains in the background
Defileul Jiului[1][2] 111.27 Gorj, Hunedoara
Ceahlău National Park 83.96 Neamţ Ceahlău Massif
Cheile Bicazului-Hăşmaş 65.75 Harghita, Neamţ The Bicaz canyon
Buila-Vânturariţa 41.86 Vâlcea Buila Massif
Proposed hunting[edit]
The Romanian Parlament is currently (September 2008) discussing a bill aiming to open 13 National Parks to sustainable hunting, in order to manage the wildlife bio-diversity in these areas and promote greater tourism and the accompanying revenue necessary to support and maintain the parks.[citation needed]
Natural Parks[edit]
There are thirteen natural parks totaling 7282.72 km2:
Name Area (km²) Counties Photos
Muntii Maramureşului 1488.50 Maramureş Maramures Mountains
Porţile de Fier 1156.55 Caraş-Severin, Mehedinţi Danube River dear Iron Gate
Mehedinţi Plateau Geopark 1060 Mehedinţi
Hateg Country Dinosaur Geopark 1023.92 Caraş-Severin, Mehedinţi
Apuseni 757.84 Alba, Bihor, Cluj Apuseni Mountains
Putna-Vrancea 382 Vrancea Waterfall Putna
Bucegi 326.63 Argeş, Braşov, Dâmboviţa, Prahova Moraru Massif in Bucegi Mountains
Vânători-Neamţ 308.18 Neamţ Vânători Neamţ Park
Balta Mică a Brăilei 175.29 Brăila Măcin mountains in the background
Grădiştea Muncelului-Cioclovina 100.00 Hunedoara Şureanu Mountains
Comana 249.63 Giurgiu
Defileul Mureşului Superior 9.156.00 Mureş
Lunca Joasă a Prutului Inferior 82.47 Galaţi Prut River
Lunca Mureşului 174.55 Arad, Timiş