FATİH / Binbirdirek Sarnıcı Hakkında Bilgi - Philoxenus Cistern
Fatih Binbirdirek Mahallesi nde Yer Alan Philoxenus Sarnıcı Olarak da Bilinen Binbirdirek Sarnıcı Hakkında Bilgi Verdik. Gitmeden Önce Mutlaka Videoyu Sonuna Kadar İzleyin. Ziyaret Bilgileri Aşağıdadır.
ZİYARET BİLGİLERİ SON KONTROL TARİHİ: 15.08.2019
-------------------------------------------------------------------------------------------
UYARILAR: Müzekart Geçmez. Etkinlik Olduğu Günler Erkenden Kapanır.
-------------------------------------------------------------------------------------------
GİRİŞ ÜCRETİ: Yetişkin 10 Lira, Yabancı Ziyaretçi 20 Liradır.
-------------------------------------------------------------------------------------------
AÇILIŞ KAPANIŞ SAATİ: 09.00 18.00
-------------------------------------------------------------------------------------------
HANGİ GÜNLER AÇIK: Pazar Günü Hariç Hergün Açıktır.
-------------------------------------------------------------------------------------------
ADRES: Binbirdirek Mahallesi İmran Öktem Caddesi FATİH/İSTANBUL
-------------------------------------------------------------------------------------------
TELEFON: 0533 204 1001 0212 518 1001 0541 204 1001
-------------------------------------------------------------------------------------------
WEB ADRES:
-------------------------------------------------------------------------------------------
AKILLI TELEFON NAVİGASYON UYGULAMASI İLE GİTMEK İÇİN LİNKE TIKLAYIN:
-------------------------------------------------------------------------------------------
VİDEO HOŞUNUZA GİTTİYSE GELECEK VİDEOLARDAN HABERDAR OLMAK VE BİLGİ AMBARI KANALINA DESTEK VERMEK İÇİN VİDEOLARI BEĞEN PAYLAŞ VE ABONE OL. VİDEO HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZİ MUTLAKA YORUM KISMINA YAZIN. DESTEK OLAN VE OLMAYAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM. İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Abone Ol:
E-Mail: f.demirel34@hotmail.com
---------------------------------------------------------------------------------------------
➤ İlçe İlçe İstanbul Gezilecek Yerler Listesi (Sürekli Güncelleniyor):
➤ İstanbul Tabiat Orman Piknik Gezilecek Park Sosyal Tesis Plaj Yerleri:
➤ İstanbul Eğlence Tema Park Macera Yerleri:
➤ İstanbul Popüler Alışveriş Çarşı Pazar Yerleri:
➤ İstanbul Müzeleri Tarihi Yapıları Ve Kalıntıları:
➤ İstanbul Önemli Camileri Türbeleri:
➤ Klip Çalışmalarım:
---------------------------------------------------------------------------------------------
ETİKETLER:
binbirdirek,binbirdirek sarnıcı,1001 cistern,philoxenus cistern,filoksenus sarnıcı,istanbul sarnıçları,binbirdirek sarnıcı hakkında bilgi,binbirdirek sarnıcı tanıtım,binbirdirek sarnıcı youtube,binbirdirek sarnıcı giriş ücreti,binbirdirek sarnıcı ziyaret saatleri,binbirdirek sarnıcı belgeseli,binbirdirek sarnıcı nerede,binbirdirek sarnıcı vlog,binbirdirek sarnıcı hd video,bilgi ambarı videoları,istanbul gezilecek yerler,İstanbul tarihi yapıları,doğu roma
#bilgiambarıvideoları
#istanbulgezilecekyerler
#istanbultarihiyapıları
BİNBİRDİREK SARNICI (2010) | Ah Güzel İstanbul
24'te yayınlanan, İstanbul'un güzelliklerini ve lezzetlerini ekrana taşımayı amaçlayan Ediz Gülten'in hazırlayıp sunduğu program...
Satori at Binbirdirek Cistern // #getcloserseries
Satori playing an exclusive live set in historic cistern Binbirdirek for Get Closer.
#genericmusicinvites
☞ Subscribe our channel for more videos
☞ Satori
☞ Follow us on
____
Video Credits
Event: Get Closer to Cistern Memories w/ Satori + Islandman + Omerar Nanda + Alem-i Adastra + Ozgur Bay
Artist: Satori
Venue: Binbirdirek Cistern
Date: Jun 29, 2019
Produced by Generic Music
Directed by Yusuf Akyüz
Binbirdirek sarnıcı: Nerede? Nasıl Gidilir? Ücreti ne kadar?
İstanbul’un ikinci büyük sarnıcı, Binbirdirek sarnıcını kısaca tanıyacağımız bu videoda Binbirdirek sarnıcına nasıl gidilebileceğini anlatıyoruz. Aynı zamanda bu sarnıcın giriş ücreti hakkında bilgi de veriyoruz.
İstanbulun tarihi yolculuğuna siz de tanık olun istedik. Büyüleyici bir atmosfer.
#Binbirdireksarnıcı
#Binbirdirek
#istanbul
İnstagram:
Facebook:
Şerefiye Sarnıcı:
Halıcının altındaki gizemli sarnıç ve Bizans söyleşisi:
Bir balat gezisi. Demir kilise:
Kapadokyanın en güzel günbatımı:
Kapadokya bölüm 5: Kapadokya'nın En güzel Peri Bacaları.:
Kapadokya 4: Soğanlı Vadisi:
Kapadokya 3: Kaymaklı Yeraltı Şehri:
Kapadokya 2: Derinkuyu Yeraltı Şehri:
Kapadokya 1: Balon Turu:
Yoros Kalesi:
Demre gezi rehberi:
Kaktüs meyvesi nasıl yenir:
Kaz yumurtası nasıldır:
Tunceli sarımsağı nedir:
Emirgan korusu lale festivali:
Sasha.Binbirdirek.Sarnici.Istanbul.Turkey.30.Apr.2005.Part.1
OldSkool DJ Sets..
*** Please Hit The Subscribe Button ***
Over the last 20+ years i have collected 1000s of DJ Sets, I have decided to share them online.
**The audio quality of these sets vary. In the old days we use to have analog tape cassettes ;) so most of the pre-digital releases are tape rips, some are good quality and some not so good..
** Over time i plan on uploading all the sets i have starting with pre 1989 sets and moving onto the next year etc.., but bare with me as its a long ongoing process ;)
From Top Buzz to Grooverider to Frankie Knuckles to Paul Oakenfold to Sasha & John Digweed, Just to name a few of the hundreds of DJs that ill be uploading.
Don't forget to Like and Subscribe!
Thanks for listening.
ENJOY!
Şerefiye Sarnıcı-The Theodosius Cistern
#şerefiyesarnıcı,#TheodosiusCistern.#cistern,#sarnıç
Şerefiye Sarnıcı, 428 ve 443 tarihleri arasında İmparator II. Theodosius tarafından, Bozdoğan Kemeri (Valens Su Kemeri) vasıtasıyla su depolamasını sağlamak amacıyla inşa edilmiştir. Belgrad Ormanı ve civarındaki su kaynaklarından, Bozdoğan Kemeri kanalı üzerinden “Nymphaeum”, “Zeuksippos Banyoları” ve “Büyük Saray”a su taksimi yapılmaktaydı. Sarnıç, 4. yüzyılda yapılan Binbirdirek Sarnıcı ve daha sonra 6. yüzyılda yaptırılan Yerebatan Sarnıcı ile birlikte İstanbul’un su ihtiyacını yüzyıllar boyu sağlayan su deposu görevini üstlenen eserlerdendir.
İstanbul’un Çemberlitaş semti, Binbirdirek Mahallesi Piyerloti Caddesi üzerinde bulunan sarnıcın üzerine 1910’larda Arif Paşa Konağı, 1950’li yıllarda ise Eminönü Belediye Binası yapılmıştır.
2010 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, Eminönü Belediyesi binasının yıkımı gerçekleştirilmiş, tarihi yapıya zarar vermeden binanın altında kalan, yakın zamana kadar pek bilinmeyen sarnıç ortaya çıkartılmıştır. Sütun sayısı ve yüzölçümü, Yerebatan ve Binbirdirek sarnıçlarından daha az olup, alan ebatları yaklaşık 45x25 metredir. 9 metre yüksekliğinde, 32 adet mermer kolon tarafından desteklenen çatısıyla Şerefiye Sarnıcı, Constantinus ve Theodosius olarak da bilinmektedir. Yerebatan ve Binbirdirek Sarnıçları arasındaki bağlantı gibi, bu sarnıcın da Binbirdirek Sarnıcı’na bağlantılı olduğu tespit edilmiş olup bu konuda ayrıntılı çalışmalar devam etmektedir.
Sarnıç etrafında bulunan betonarme yapıların sökülmesi ile birlikte, çevre düzenlemesi sonrası alan arkeolojik bir park haline dönüştürülmüştür.
Tarihi yapının iç ve dış kısmı aslına uygun bir duruma kavuşturularak dış cepheye giydirilen çelik konstrüksiyon ve cam yüzey ile eser korunaklı hale getirilmiştir. Restorasyonda yapı -Yerebatan Sarnıcı gibi- sadece kendisinin sergileneceği bir müze olarak tasarlanmış, bu işlevine uygun olarak üst giriş setinde tamamen şeffaf bir giriş binası tasarlanmıştır. Tasarımda amaç, 19. yüzyıl duvarının yapılan giriş binasından koparılarak müstakil olarak algılanmasını sağlamaktır. Tamamen şeffaf olan yapıya giriş ve çıkışlar Piyer Loti Caddesi’ndeki ön cepheden sağlanmaktadır.
Yerebatan Sarnıcı ile Binbirdirek Sarnıcı’ndan hem sütun hem de alan olarak daha küçük olan bu yapı yaklaşık 1600 yaşında. Geçmiş dönemlerde Constantinus veya Theodosius Sarnıcı olarak da bilinen yapı 19'uncu yüzyıldan bu yana genellikle Şerefiye Sarnıcı olarak anılmakta.
24 Nisan 2018 tarihinde yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açılan sarnıçta, ayrıca çeşitli sergilerde düzenlenmektedir. 2019 yılı itibariyle de her cumartesi akşamı saat 18:00'de akustik konserler ziyaretçilerin beğenisine sunulmaktadır.
Şerefiye Sarnıcı’nı ziyaret etmek isteyenler sabah 09.00 ile akşam 18.30 saatleri arasında herhangi bir zaman dilimini tercih edebilirler.
The Theodosius Cistern (Greek: Κινστέρνα Θεοδοσίου, Turkish: Şerefiye Sarnıcı) is one of many ancient cisterns of Constantinople that lie beneath the city of Istanbul, Turkey. The modern entrance is in Piyer Loti Caddesi, Fatih.
It was built by Roman Emperor Theodosius II between 428 and 443 to store water supplied by the Valens Aqueduct. The Aqueduct of Valens was redistributed by Theodosius from its original supply to the Nymphaeum, the Baths of Zeuxippus and the Great Palace of Constantinople. This redistribution led to the construction of the Theodosius Cistern.
Şerefiye Sarnıçı 924.jpg
The area is about 45 by 25 metres (148 by 82 ft) and the roof is supported by 32 marble columns about 9 metres (30 ft) high.
Like the Basilica Cistern and the Binbirdirek Cistern, it is once again open to the public, having being under restoration for eight years(April 2018)[1].
Tesadüfen Bulunan 1.500 Yıllık Sarnıç
İstanbul Sultan Ahmet'te bir binanın altında tesadüfen bulunan 1.500 yıllık Tarihi Sarnıcın Hikayesi...
İstanbul'da tarihi bir sarnıcın haberini getireceğiz şimdi de ekranlarınıza... Sultanahmet'te bir işletmeci, satın aldığı dükkanının altında bir sütun fark etti. Hemen yetkililere başvurdu.
Yapılan 3 yıllık kazıda ortaya muhteşem bir tarihi eser çıktı. Bir milyon dolar harcandı... o işletmeci, müze haline getirdiği bin beş yüz yıllık sarnıcı şimdi ücretsiz olarak halkın ziyaretine açtı.
Üstü halı mağazası, Altı yaklaşık bin beşyüz yıllık su sarnıcı. İstanbul Sultan Ahmet'teki bu tarihi eserin muhteşem bir hikayesi var.
Mesut İnceoğlu : 2003 yılında halı mağazası açmak için bu dükkanı aldık. ardından alt katta bu sarnıcı fark ettik. hemen yetkililere bildirdik. kazılar başladı. ve üç yıl sonra bu hale geldi.
Şu anda yaklaşık 1500 yıllık bir tarihi eserin içinde yürüyoruz. burası Doğu Roma İmparatorluğundan kalma bir su sarnıcı... tesadüfen bulunmuş ve şimdi ücretsiz müze haline getirilmiş
Ahmet Anapalı : doğu roma imparatorluğunda 3 saraydan oluşan dev bir saray kompleksi vardı. bunun su ihtiyacı Yerebatan Sarnıcından karşılanırdı. yerebatan sarnıcı da 8 daha küçük sarnıçtan beslenirdi. işte 6. yüzyıldan kalma o sarnıçlardan biri de burası
İlk bulgular görüldüğünde, Ticari kaygıları bir kenara bırakmış Mesut İnceoğlu. Bu bin beşyüz yıllık sarnıcın bir an önce Halkın ziyaretine açılması için çabalamış.
Mesut İnceoğlu : buradan iki bin kamyon toprak ve çöp çıkarttık. yukarıya inşa ettiğimiz mağazanın bu sarnıca tek gram ağırlık vermemesi için çelik konstrüksiyonla sistem kurduk. bir milyon dolardan fazla para harcadık. ve maddi kazanç imkanımız olduğu halde ücretsiz müze yaptık
Ahmet Anapalı : istanbulda 200'den iki yüzden fazla sarnıç var. ve ben bu sarnıçtan daha iyi korunmuş ve daha iyi durumda sergilenmekte olan başka bir sarnıç görmedim. gerçekten tebrik etmek lazım
Müze oluşturulurken doğu roma konusunda uzman kişilerden de yardım alınmış.
şu an harika bir manzara seyretmektesiniz. bu tablo İstanbulun yaklaşık bin yıl önceki halini gösteriyor. bu müzede İstanbulun eski yüzünü görmeniz için birçok nesneye ev sahipliği yapıyor. bakın bu da Bukaleon sarayı. o da İstanbulun en eski saraylarından bir tanesi
Sultan ahmet meydanı ile cankurtaran arasında kalan bu tarihi sarnıç Doğu roma imparatorluğu'na meraklı araştırmacı ve gezginleri bekliyor.
AHaber Muhabiri Mehmet Nilüfer İstanbulun tarihi eserlerini ve su sarnıçlarını haberlere taşıyor
YEREBATAN SARNICI - istanbul (Tarihi, Özellikleri, Tanıtımı, Görüntüleri)
Kadim İstanbul şehrinin en eski ve güzel tarihi yapılarından olan yıl içinde yüzbinlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapan Yerebatan Sarnıcının tarihi 6.yüzyıla kadar gitmektedir.
İstanbul saraylarının su ihtiyacını karşılamak için yaklaşık 100.000 ton su kapasiteli olarak yapılan bu devasa sarnıçta tam 336 adet 9 metrelik sütun bulunmaktadır. Osmanlı'nın İstanbul'u fethi sonrasında dini nedenlerle kullanılmayan sarnıcın Batılılar tarafından keşfi 1550'lere rastlar. Keşif sonrası bugün dünyanın en önemli kültür hazinelerinden birisi olarak kabul görür.
Bu muhteşem sarnıca yaptığımız gezinin görüntülerini ve tanıtımını videomuzda bulabilirsiniz.
Umarım videomuzu beğenir ve kanalımıza abone olursunuz.
KANALIMA ÜCRETSİZ OLARAK ABONE OLABİLİRSİNİZ. ????????
???? ZİLİ DE AÇARSANIZ VİDEOLARIMDAN İLK SİZİN HABERİNİZ OLUR...
Kanalımıza abone olmak için tıklayınız:
BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN!
Facebook:
Instagram:
Twitter:
Pinterest:
Yerebatan sarnıcı İstanbul
Yerebatan sarnıcı
#yerebatansarnıcı #sultanahmet #istanbul
Bu videomuzda Basilica sarnıcı olarak da bilinen bir bizans yapısını ziyaret ediyoruz. Dilimizde Yerebatan sarnıcı veya Yerebatan Sarayı olarak da bilinen İstanbul’un en büyük su sarnıcını göreceğiz.
Umarım sizler için bilgili ve eğlenceli bir video olmuştur.
Bizi instagramdan takip edin.
İnstagram:
Facebook:
Kuşkonmaz Cami:
Mihrimah sultan cami:
Valide Sultan Cami:
İstanbul’da bir Mısır Dikilitaşı:
Kapadokya’nın bir güzelliği Zelve vadisi.:
Halıcının altında saklı bir Bizans sarnıcı ve söyleşi.
Dünyanın en büyük mermer lahdi:
Şerefiye sarnıcı:
Bir balat gezisi. Demir kilise:
Kapadokyanın en güzel günbatımı:
Kapadokya bölüm 5: Kapadokya'nın En güzel Peri Bacaları.:
Kapadokya 4: Soğanlı Vadisi:
Kapadokya 3: Kaymaklı Yeraltı Şehri:
Kapadokya 2: Derinkuyu Yeraltı Şehri:
Kapadokya 1: Balon Turu:
Yoros Kalesi:
Demre gezi rehberi:
Hindistan cevizi nasıl kırılır:
Çekirdekten limon nasıl çimlendirilir:
Emirgan Korusu Lale Festivali:
Binbirdirek Sarnıcı- Binbirdirek Cistern
According to Byzantium resources, The Binbirdirek Cistern was constructed in the fourth century as the second biggest water reservoir in Istanbul after Bazalika Cistern (Yerebatan Palace). These resources say that when 1. Constantinus settled the city, he forced to migrate some of his senates from Rome to here. One of them was Philoxenus Palace, and he has built this Cistern in the aim of providing the necessary water to this palace which was built as a neighbour of hippodrome. As Patria Konstantinopoleos, one of the sources giving information about the topography of the city of Byzantium period, Philoxenus Palace was near to Lausus Palace and was neighbour to Constantinus forum. There is no doubt that this forum is in Çemberlitaş. It’s known that Lausus Palace is also at the same surrounding, so Binbirdirek Cistern is belong to Philoxenus Palace, or most probably to Lausus Palace.
It is estimated that when the Turkish Period beginned, there was no water in the Cistern. German traveller R. Lubenau who has come to İstanbul in the 16th century, notifies that workers were processing yarn of silk in the cistern. However, there are somebody written that there was water in the cistern in the 18th century. It’s known that in Ottoman period, some big mansions were built on top of the cistern. One of them was Fazlı Paşa who has built a magnificent palace and put 1.Ahmet up in it. The Palace was burnt in 1960 Ayazmakapı Fire, afterwards another wooden mansion was built instead of it; that mansion which was also used as a financial office, was burnt in Hocapaşa fire. After these mansions, Binbirdirek Cistern stayed with an empty area upper side; however it was used as a warehouse of neighbourhood bazaar that was settled upper side public place.
According to what R.Ekrem Koçu wrote, in “Tayyarzade” titled folk tale which had been, firstly, published in 1290-1873, a happening is narrated which was during the imperial of IV.Murad (1623-1640) in the 17th century. This tale is concerned as a “meddah story” (traditional story teller), belonging to the eighteenth century. In this tale, it is hold how Fazlı Paşa’s overage daughter Gevherli Hanım and one of her beautiful and young female slave had attracted rich people, captured them in this cistern, and how they killed them after getting their possessions. Though, this 30-40 paged tale’s accuracy is not certain.
Since there was no water inside of the Binbirdirek Cistern, it was used by the silk and yarn producers as an atelier in the seventeenth century. Moreover, the gravure drawn by Thomas Allom in 1840s that shows the daily life of the workers, proves the fact. After the mansion on the cistern was destroyed, several passages were opened by drilling some of the vaults in the aim of letting some light and air into the cistern.
For the first time, the plan of Binbirdirek Cistern was published by the famous Austrian architect Fiseher von Erlach (1656 – 1723), which was based on the drawings he has gotten from Swedish engineer Cornelius Ioos.The Binbirdirek Cistern is a massive reservoir that is surrounded with a thick wall all around. Inside the cistern there were 224 columns (16 rows x14 columns) with the dimensions of 64m, 56m, 40m. Today, you can see only 212 of them exist. The gap between the two columns is 3.75m and the columns are connected to each other with arches which carry the transversal vaults. The columns are formed by overlapping two different bodies of pillars and between these two parts, an overflowing wheel was placed. On the body of the columns, there are pyramid shaped headings -which were not ornamented- show that these pillars were constructed for this cistern specially, instead of being brought from somewhere else. The arches are connected to each other with wooden stretchers which were on the headings. Today, it is only possible to see the holes of these stretchers.
The name of the Turkish period of the cistern maybe would come from a word “binbir” which means abundance, or as a claim of somebody maybe the name would come from the word “bindir” because the body of the columns exists one on the top of the other. The lower parts of the columns have buried nearly 5m. into the ground. Actually, completely height of the supports are 12,50m. The vaults, at the corner of the left side of todays entrance of the cistern, were demolished and so 18 sections had filled that were here. It attracts attention that too many Greek letters have performed on the body of the columns. It’s known that these are the signs of the stoneworkers who performed the columns and worked by building the cistern.
Şerefiye Sarnıcı Tanıtım. Nerede? Nasıl gidilir? Ücreti ne kadar?
İstanbul’un en eski büyük çaplı sarnıcı, Şerefiye sarnıcını kısaca tanıyacağımız bu videoda Şerefiye sarnıcına nasıl gidilebileceğini ve ücretini de anlatıyoruz.
İstanbulun tarihi yolculuğuna siz de tanık olun istedik. Büyüleyici bir atmosfer.
#Şerefiyesarnıcı
#şerefiye
#istanbul
İnstagram:
Facebook:
Halıcının altındaki gizemli sarnıç ve Bizans söyleşisi:
Bir balat gezisi. Demir kilise:
Kapadokyanın en güzel günbatımı:
Kapadokya bölüm 5: Kapadokya'nın En güzel Peri Bacaları.:
Kapadokya 4: Soğanlı Vadisi:
Kapadokya 3: Kaymaklı Yeraltı Şehri:
Kapadokya 2: Derinkuyu Yeraltı Şehri:
Kapadokya 1: Balon Turu:
Yoros Kalesi:
Demre gezi rehberi:
Hindistan cevizi nasıl kırılır:
Çekirdekten limon nasıl çimlendirilir:
Dünyanın En Büyük Lale Halısı:
Emirgan Korusu Lale Festivali:
Kivi nasıl yetiştirilir:
Dağ çileği nasıldır:
Çekirdekten Limon Nasıl Yetiştirilir:
Kaktüs meyvesi nasıl yenir:
Kaz yumurtası nasıldır:
Tunceli sarımsağı nedir:
Emirgan korusu lale festivali:
Armen Miran [Private Party Project] at Istanbul
Armen Miran playing an exclusive live set in Mentha Istanbul.
#genericmusicinvites #privatepartyproject
☞ Subscribe our channel for more videos
☞ Armen Miran
☞ Follow us on
____
Video Credits
Event: Armen Miran at Mentha
Artist: Armen Miran (Hoomidaas Records)
Venue: Mentha Ferahfeza
Date: November 24, 2017
Produced by Generic Music
Directed by Yusuf Akyüz
Sheherezade Dancer Seadeta - in the Binbir Direk Sarnici, Istanbul, Turkey
Sheherezade Dancer Seadeta sheherezade-dance.com dancing in the Binbir Direk Sarnici Istanbul, Turkey hosted by Turkish Dancer Hale Sultan - Music: Nabila, imprivisation; March 28, 2012
Get Closer to Day of the Dead 2 Kasım'da Binbirdirek Sarnıcı'nda!
All Mega sunar; Get Closer to 'Day of the Dead', Tarihi Binbirdirek Sarnıcı’nda unutulmaz bir geceye davet ediyor!
#genericmusicinvites #getcloserseries #dayofthedead
Latin Amerikalılar tarafından ölüleri anmak için 31 Ekim - 2 Kasım tarihlerinde festivallerle kutlanan Day of the Dead, 2 Kasım Cumartesi gecesi birçok deneyimi içeren özel programıyla Binbirdirek Sarnıcı’nda olacak.
Gecede performans sergileyecek isimler;
Dünyanın farklı yerlerinde sergilediği performanslarıyla edindiği tecrübeleri, hipnotize edici güçlü setleri ile kalplerimizle paylaşan NU,
Elektronik müzikte estetik algıyı özgün melodileri ile zorlamayı amaçlayan, yayınladığı özgün prodüksiyonları ve remiksleriyle kısa zamanda elektronik müzik dünyasına etkileyici bir giriş yapan Oceanvs Orientalis,
Melodik müzik altyapısını tekno ile harmanlayarak başarılı LIVE performanslara imza atan Headwaters.
Eşine az rastlanır bu deneyimi yaşamak için sınırlı sayıdaki avantajlı dönem biletleri Biletix'te!
1001 Direk Sarnici Instanbul Interntaional Tango Festival 2009
5 July Closing by maestros
Mariano Chicho Frumboli - Juana Sepulveda
Sebastian Arce - Mariana Montes
Adrian Veredice - Alejandra Hobert
Celine Ruiz - Damian Rosenthal
Gaston Torelli - Moira Castellano
ŞEREFİYE SARNICI - THEODOSIUS
TÜRKİYE - İSTANBUL
Buranın bir diğer adı ( Theodosius Sarıcı ) 428-443 yılları arasında Bizans İmparatoru II. Theodosius tarafından Bozdoğan Kemeri vasıtasıyla su depolamasını sağlamak amacıyla inşa edilmiş. Sarnıç tarih olarak Yerebatan Sarnıcı ve Binbirdirek Sarnıcı gibi İstanbul’un en eski sarnıçlarından bile daha eski olma özelliğine sahiptir. Sarnıcın üzerinde 1910 yılında yapılan Arif Paşa Konağı ve 1950’li yıllarda Eminönü Belediyesinin eski binası vardır.
Restorasyonu yeni tamamlanıp hizmete sunulan Sarnıcın pek çok yerli ve yabancı turisti ağırlayacağı beklenmekte aynı zamanda organizasyonlara ve kültürel etkinliğe de ev sahipliği yapacağı planlanmaktadır.
Restorasyon çalışmaları ilk olarak Mart 2010 yılında başlamıştır. Eski Fatih Belediyesi ek hizmet binasının yıkılması ile başlayan bu çalışmalar nihayet tamamlanmış ve İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İBB Kültür Aş. Genel Müdürü Kemal Kaptaner’ın ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile hizmete sunulmuştur.
Açılış İran’lı sanatçı Ahmet Nejat’ın “Hiç Hali” adlı sergisi ile yapıldı. Sergide altın renkli küre ve küreyi çevreleyen “Aşk ve Hiç” yazısı, Mevlana Celalettin-i Rumi’nin şiirlerinden oluşan ses tasarımı ve suya yansıtılan kelimeler ziyaretçilere sunuldu.
Adres: Binbirdirek Mh., Piyer Loti Cd. No: 23, 34122 – Fatih / İstanbul
Ulaşım: Ulaşım oldukça kolaydır. Marmaray ile tarihi yarımada Eminönü’ne geldikten sonra yürüyerek buraya gelebilirsiniz. Tramvaya binmek isterseniz Sultanahmet durağında inmeniz gerekmekte ve buradan Peykhane Caddesi istikametinde yaklaşık 5 dakika yürümelisiniz.
Herbalife - 1001 direk sarnıcı - By Tema Music
1001 direk - open ceremony - party -
Sasha.Binbirdirek.Sarnici.Istanbul.Turkey.30.Apr.2005.Part.2
OldSkool DJ Sets..
*** Please Hit The Subscribe Button ***
Over the last 20+ years i have collected 1000s of DJ Sets, I have decided to share them online.
**The audio quality of these sets vary. In the old days we use to have analog tape cassettes ;) so most of the pre-digital releases are tape rips, some are good quality and some not so good..
** Over time i plan on uploading all the sets i have starting with pre 1989 sets and moving onto the next year etc.., but bare with me as its a long ongoing process ;)
From Top Buzz to Grooverider to Frankie Knuckles to Paul Oakenfold to Sasha & John Digweed, Just to name a few of the hundreds of DJs that ill be uploading.
Don't forget to Like and Subscribe!
Thanks for listening.
ENJOY!
Binbirdirek
Ευρισκόμενη ανάμεσα στο αρχαίο φόρο του Κωνσταντίνου και τον Ιπποδρομο, στη σημερινή περιοχή Sultanahmet, η κινστέρνα Binbirdirek είναι ένα μεγάλο επίτευγμα στην πρώιμη αστική εξέλιξη της Κωνσταντινούπολης. Αν και η τουρκική της ονομασία Binbirdirek σημαίνει κυριολεκτικά 1001 κολώνες, η θολοδομία της κινστέρνας υποβασταζόταν στην πραγματικότητα από 224 (16x14) μαρμάρινους κίονες, που παραμένει οπωσδήποτε ένας εντυπωσιακός αριθμός. Σε κάτοψη, η κινστέρνα είναι 64 μ. x 56 μ., περίπου το ένα τρίτο σε μέγεθος της κάτοψης της Βασιλικής κινστέρνας. Παρόλα αυτά, η κινστέρνα Binbirdirek μπορούσε να υποστηρίξει σε χωρητικότητα τη μισή περίπου ποσότητα από εκείνη του Yerebatan, περί τα 40000 κ.μ. νερού. Αυτό κατορθώθηκε με τη χρήση νέων δομικών στοιχείων: κατασκευάστηκαν δίτονοι κίονες, μερικοί εκ των οποίων έφταναν σε ύψος τα 14-15 μ., με την τοποθέτηση δύο κορμών κιόνων του ενός πάνω στον άλλον, ενωμένων με ειδικά σχεδιασμένα εξαρτήματα και ένα μαρμάρινο δακτύλιο. Καθώς οι κάτω στύλοι είναι θαμμένοι 4.8 μ. μέσα στην στεγνή λάσπη που έχει συσσωρευτεί στην κινστέρνα με την πάροδο των αιώνων, μόνο μικρό τμήμα τους και οι πάνω κορμοί των κιόνων είναι σήμερα ορατοί .
Στους περισσότερους κίονες διακρίνονται ακόμη τα σημάδια των μαστόρων από τον 6ο αιώνα. Μετά την Οθωμανική κατάκτηση το 1453, η δεξαμενή περιέπεσε σε αχρηστία.
Ανακαλύφθηκε εκ νέου κατά την ανέγερση του παλατιού του Pasha Fazli στην ίδια θέση τον 17ο αιώνα. Αποστεγνωμένη επί αιώνες, η κινστέρνα χρησιμοποιήθηκε ως μεταξουργείο στα οθωμανικά χρόνια, και σήμερα είναι ανακαινισμένη για εμπορική χρήση .
Πηγή:
Το εισιτήριο είναι 10,00TL.
Ο δερβίσικος χορός είναι από το γύρισμα κάποιου ντοκυμαντέρ που έτυχε να γίνεται εκείνη τη μέρα. (26/07/2013)