Scenes of Greece: Itilo and Kelefa Castle
Scenes taken in May 2017 of Itilo in Greece, Marni region.
Features: Views of Itilo from below, Sotiros chapel, Dekoulou chapel, Neo Itylo, Kelefa Castle (with views down to Neo Itylo, Karavostasi on coast and Itilo inland).
Music: “A Long Cold” by Riot
Ότι απέμεινε από το Κάστρο της Κελεφάς || Ποδηλατάδα (eng subs)
Μια υπεροχη ποδηλατοβολτα προς το Καστρο της Κελεφας σην Ανατολικη Μανη της Λακωνιας !
-Ιστορία
Το κάστρο του Κελεφά βρίσκεται περίπου στο μέσον της διαδρομής μεταξύ του σημερινού χωριού του Κελεφά και του Κόλπου του Οιτύλου.
Το κάστρο του Κελεφά ανεγέρθηκε από τους Οθωμανούς, προκειμένου να ελέγξουν το εσωτερικό της Μάνης, προς το 1670. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα και, πιο συγκεκριμένα, το 1685, οι Μανιάτες πολιόρκησαν το κάστρο. Απέστειλαν αντιπροσωπεία στην Βενετία, προκειμένου να πείσουν τον Δόγη να αποστείλει στόλο, ώστε να τους βοηθήσεις στην κατάληψη του κάστρου. Οι Ενετοί βρίσκονταν, εκείνη την περίοδο, σε πόλεμο με τους Οθωμανούς, οπότε και συμφώνησαν στην αποστολή στόλου υπό την ηγεσία του Φραντσέσκο Μοροζίνι. Καθώς κατέφθασε στην περιοχή ο στόλος που έφερε το λάβαρο του Αγίου Μάρκου, η φρουρά των Οθωμανών παραδόθηκε. Έναν χρόνο αργότερα, οι Οθωμανοί επέστρεψαν με ισχυρό στράτευμα και πολιόρκησαν το κάστρο. Καθώς οι Οθωμανοί πέτυχαν ρήγμα στα τείχη του κάστρου οι αμυνόμενοι, κρατώντας το λάβαρο του Αγίου Μάρκου, πραγματοποίησαν έξοδο, αποθώντας τους πολιορκητές. Τριάντα χρόνια αργότερα, οι Οθωμανοί επέστρεψαν και κατέλαβαν το κάστρο. Προς το 1780, ωστόσο, οι Οθωμανοί εκδιώχθηκαν οριστικά από την περιοχή. Μετά το γεγονός αυτό το κάστρο έμεινε ακατοίκητο και σταδιακά ερειπώθηκε.
Σήμερα, το Κελεφά είναι μικρό χωριό.
Οι Ταξιδιώτες: Πέτρος,Σοφοκλής και Χριστίνα
Επεξεργασία βίντεο: Πέτρος Κατσόρχης
-Εάν θέλεις να με υποστηρίξεις
ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ(SUBSCRIBE) ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕΔΩ!
H Μουσική μου είναι από εδώ:
Όροι χρήσης & Σημειώσεις:
Επιτρέπεται η ενσωμάτωση των βίντεο σε ιστοσελίδες και blogs με αναφορά στην πηγή.
Απαγορεύεται το κατέβασμα και η χρήση αποσπασμάτων ή ολόκληρων βίντεο για οποιαδήποτε λόγο χωρίς αναφορά στην πηγή.
#kastrokelefas#mani#kelefas#ποδηλατοβολτα#lovemani#kastrovlog#podilatada#mani#mesinia#petrostravel#istoriestoumousikou#ποδηλαταδα#kelefa#kastramani#manivlog#messinia
Greece Peloponnes Neo Itilo
14.08.2013
Hotel Petritis Guesthouse review. Greece.
My honest review: Hotel Petritis Guesthouse, Oitylo, Laconias, Neo Oitilo, 23062, Greece. Located in the village of Oitylo, the stone-built Petritis Guesthouse offers traditional accommodation with free Wi-Fi access. It has a bar serving local delicacies and enjoys panoramic views over Kelefas Castle and the bay of Oitylo.Rooms and suites at Petritis are elegantly decorated with respect to the local style of Mani. They are equipped with an LCD TV, DVD player, bathrobes and slippers. The marble bathrooms feature a hydromassage shower and organic toiletries.Breakfast is served daily in the dining room or the terrace and includes traditional products of Mani. In the afternoon, guests can enjoy a drink or local pastries at the warmly decorated living room with its fireplace and arched ceiling.The scenic seaside town of Gytheio is a 30-minute drive away. The tow
Hotel Vetilios Lithos review. Greece.
My honest review: Hotel Vetilios Lithos, Oikismos Oitilou, Neo Oitilo, 23062, Greece. This property is 12 minutes walk from the beach. Located in Oítilon, 28 miles from Kalamata, Vetilios Lithos features air-conditioned rooms with free WiFi throughout the property. Guests can enjoy the on-site bar.Each room is equipped with a flat-screen TV. Certain rooms include a seating area to relax in after a busy day. A terrace or balcony are featured in certain rooms. The rooms come with a private bathroom. For your comfort, you will find free toiletries and a hairdryer.You will find a shared lounge at the property.Several hiking trails can be found within proximity. Kelefa Castle and Diros Cave, as well as the villages of Aeropoli, Limeni can be reached within a short drive. Guests can enjoy various activities in the surroundings, including horse riding, cycling an
Itylo Beach, Mani Greece (Drone Video)
ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΚΕΛΕΦΑΣ - ΟΙΤΥΛΟ ΜΑΝΗΣ
Στο κέντρο της Μάνης και νοτιανατολικά του Οιτύλου,πάνω από τον ομώνυμο κόλπο, δεσπόζει το κάστρο της Κελεφάς. Βρίσκεται σε ύψωμα ανάμεσα στο Οίτυλο, από το οποίο το χωρίζει η χαράδρα του Μυλολάγγαδου και την Αρεόπολη. Πολύ κοντά του βρίσκεται το μικρό γραφικό χωριό της Κελεφάς από το οποίο το κάστρο πήρε το όνομά του. Η ανέγερση του κάστρου είναι παρεπόμενο της πολιορκίας του Χάνδακα. Στα 1667 οι Μανιάτες ξεσηκώθηκαν διεγερμένοι από τους Βενετούς και προκάλεσαν με την πειρατική τους δράση μεγάλες φθορές στον Τουρκικό Στόλο. Ο Αχμέτ Κιοπρουλής ο Τούρκος αρχιβεζύρης που πολιορκούσε το Χάνδακα, προσπάθησε επανειλημμένα να τους προσεταιρισθεί ή υποτάξει χωρίς αποτέλεσμα. Για να υποτάξει τη Μάνη εκμεταλλεύτηκε την έριδα μεταξύ των 2 μεγάλων φατριών των Στεφανόπουλων και των Ιατραίων. Χρησιμοποίησε τον Λυμπεράκη Γερακάρη, τυχοδιώκτη και πειρατή, γαμπρό της οικογένειας των Ιατραίων, ο οποίος με τη βοήθεια του άφθονου τούρκικου χρυσού κήρυξε ανελέητο πόλεμο στους Στεφανόπουλους. Με την πτώση του Χάνδακα, ο Κιοπρουλής έστειλε 6.000 Ελλαδίτες Τούρκους στη Μάνη οι οποίοι σε συνεργασία με τον Λυμπεράκη κατέλαβαν το κάστρο της Ζαρνάτας και έχτισαν κάστρα στο Πόρτο Κάγιο, στο Οίτυλο και το 1670 στην Κελεφά. Ο Λυμπεράκης συνέλαβε και εκτέλεσε πολλούς αντιπάλους του με αποτέλεσμα η φάρα των Στεφανόπουλων να εγκαταλείψει τη Μάνη και να αποικήσει στην Κορσική. Στις 27 Σεπτεμβρίου 1685 η Αρμάδα του Morosini φτάνει στον κόλπο του Οιτύλου. Οι Τούρκοι που πολιορκούνταν ήδη από τους εξεγερμένους Μανιάτες παραδίδουν το κλειδί του κάστρου της Κελεφάς στον Morosini με μόνο όρο την ασφαλή μεταφορά τους στην Ελαφόνησο. Το Μάρτιο του 1686 οι Τούρκοι προσπάθησαν να ανακτήσουν το χώρο της Μάνης από τους Βενετούς. Ο Σερασκέρης της Πελοποννήσου πολιόρκησε το κάστρο της Κελεφάς το οποίο αντιστάθηκε γενναία. Η πολιορκία λύθηκε με την έλευση του Morosini στο Οίτυλο. Οι Μανιάτες επέπεσαν στους Τούρκους κατά την φυγή τους προκαλώντας μεγάλες απώλειες. Το 1715 οι Τούρκοι ανέκτησαν την Πελοπόννησο. Το κάστρο της Κελεφάς πρέπει να εγκαταλείφθηκε από τους Βενετούς και οι Τούρκοι να το κατέλαβαν ειρηνικά. Μετά το 1715 το κάστρο αφέθηκε στην τύχη του μέχρι την επανάσταση του 1821 και την αποχώρηση των Τούρκων. Ο περίβολος του έχει ακανόνιστο τετράγωνο σχήμα και ήταν ενισχυμένος με 4 στρογγυλούς πύργους στις γωνίες της οχύρωσης και ένα πέμπτο, προμαχώνα προς την πλευρά της θάλασσας. Οι επάλξεις ήταν ενισχυμένες με πολεμίστρες. Έχει έκταση 13 περίπου στρεμμάτων. Υπήρχαν 2 είσοδοι, η κύρια από την πλευρά της Αρεόπολης και μια δεύτερη προς την χαράδρα του Μυλολάγγαδου. Οι είσοδοι προστατευόντουσαν από τετράγωνους πύργους, οι οποίοι σήμερα έχουν καταστραφεί.
Πηγή:
De Kalamata vers Monemvasia par les montagnes du Péloponnèse
Il semble d'après google qu'on en entend cette musique dans la vidéo :
Je pense qu'il devrait se faire soigner.
J'ai donc dû changer de fond musical et ce n'est pas terrible.
C'est, sans doute, une vidéo qui intéressera que ceux qui ont l'intention de faire ce parcours, car c'est une succession de virages, de descentes et de montée sur des routes magnifiques d'état (bien meilleurs que ce qu'on peu trouver en Belgique)
Il nous plonge dans de magnifiques paysages, des gorges profondes jusqu'au sommet à 1350 mètres. Monter, descendre, jusque Sparte.