Mazı Yeraltı Şehri Karmaşık Mimarisi
Abone Ol Beğen Yorumla
Teşekküler.....
Yedek Kanalım Kapanmalara Karşı Açılmıştır
Antik adı Mataza olan Mazı köyü, Ürgüp'ün 18 km. güneyinde, Kaymaklı yeraltı şehrinin ise 10 km. doğusundadır.Değişik yerlerde 4 girişi tespit edilebilmiştir; asıl girişi düzensiz taşlarla örülmüş koridor sağlamaktadır. Kısa koridordaki iri sürgü taşı, yeraltı şehrinin giriş çıkışını kontrol altına almaktadır. İç kısımdaki küçük oda, sürgü taşının rahat bir şekilde hareket etmesi için yapılmıştır. Yeraltı yerleşiminin geniş alanlarına yayılan ahırlar, diğerlerinden farksızdır. Ahırlardan kısa bir koridor vasıtasıyla yeraltı şehrinin kilisesine ulaşılmaktadır. Bu mekânın girişi sürgü taşı ile kapatılabilmektedir. Kilise apsisi, köşeye oyulmuştur ve cephesi kabartmalarla süslüdür.
Alıntıdır
50 Bin Kişilik Yeraltı Şehri - Hem de Türkiye'de
Daha fazla içeriğe ulaşabilmek için kanalıma Abone olabilirsiniz..
Nevşehir'deki bu yeraltı şehrinin hala tamamı keşfedilemedi. Fakat tarihçiler zamanında burada 50 bin kişinin nedeni bilinmeksizin bir dünya kurduğunu anlatıyor. İlginizi çekeceğine emin olabilirsiniz.. İyi seyirler..
Kaynaklar :
Private Reflection Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License
70 Bin Kişilik YERALTI Şehri- Hemde Nevşehirde - Derin kuyu - Kaymaklı ve Özkonak Yeraltı Şehirleri
Kapadokya tarihin en büyük yeraltı şehirlerinden birine sahiptir ve tüf yapısı sayesinde bu şehirleri oluşturmak o dönemdeki insanlar için kolay olmuştur. Derinkuyu yeraltı şehri, Kaymaklı Yeraltı Şehri, Özkonak Yeraltı Şehri, Tatlarin (Acıgöl) Yeraltı Şehri, Mazı Yeraltı Şehri gibi önemli yeraltı şehirleri vardır fakat bununla sınırlı değildir 200 yakın yer altı şehri bulunmakta olup bu videoda önemli olan 5 yeraltı şehrini düzenledim. Nevşehirde 25.000 metre kare alana yayılan yeraltı şehirlerinde derin kuyuda 50.000 kişinin yaşadığı toplam hesaplar 66.000 kişi yuvarlama hesaplar ile 70.000 kişi yaşamaktadır.
ÖNCEKİ VİDEO ►Dünyanın En Şeytani Güzellikte TEHLİKELİ 5 Yeri ya da Muhteşem Mi Demeli
ÖNCEKİ VİDEO ►Kürdistan Devleti Neden KURULAMAYACAK - Irak'ın Toprak Bütünlüğü
ÖNCEKİ VİDEO ►KUZEY KIBRIS BARIŞ HAREKATI - Maraşın(Varoşanın) Hikayesi - AYŞE TATİLE ÇIKSIN!!!
ÖNCEKİ VİDEO ►2 Milyon İnsan 51. Bölgeye Saldırıyor- 51. Bölgenin Sırrı
ÖNCEKİ VİDEO ►Dünyanın En ŞEYTANİ 5 Yeri 2 - Haçlar Tepesi, Meksika Bebek Adası-Cehennem Kapısı-Yanan Kömür Madeni
Sosyal Medya
İnstagram ►
Twitter ►
Facebook ►
1.Derinkuyu Yeraltı Şehri
Kapadokya’nın en derin, en geniş ve en şaşırtıcı yeraltı şehirlerinden ilki Derinkuyu Yeraltı Şehri.Nevşehir – Niğde yolu üzerinde ve Nevşehir’e 30 km uzaklıkta kalan yeraltı şehri Derinkuyu ilçesinde bulunuyor.
Derinkuyu Yeraltı Şehri 1963 yılında keşfedilmiş ve bir kısmı temizlenerek 1967 yılında ziyarete açılmış. Şu an 50 metreye kadar inen 8 katı açık olsa da, tamamı temizlendiği takdirde gerçek derinliğinin 85metreyi bulabileceği ve 12 -13. kata kadar inebileceği tahmin ediliyor. Temizlenmiş ve girilebilen alanı toplam 2,5 km’ye yayılan bu Kapadokya yeraltı şehri, ismini içindeki 52 su kuyusundan alıyor. Bu su kuyuları 60 – 70 metre derine inerek hem su ihtiyacını karşılıyor hem de havalandırma bacası işlevini görüyor.
2.Kaymaklı Yeraltı Şehri
Kapadokya yeraltı şehirlerinin en büyüklerinden biri de Kaymaklı Yeraltı Şehri. Hemen hemen Derinkuyu Yeraltı Şehri’nin yarısı kadar büyük olan bu yeraltı şehri Nevşehir’e 20 km mesafede olan Kaymaklı Kasabası’nda bulunuyor ve 1984’den beri de UNESCO Dünya Kültür Mirasları arasında yer alıyor. Tarihi yine Hititleri ve Arap akınlarının olduğu M.Ö. 8. Yüzyıl Frig dönemini işaret ediyor.
Asıl derinliği 8 kata kadar inse de, Kaymaklı Yeraltı Şehri’nin şu an 4 katı ziyarete açık.
3.Özkonak Yeraltı Şehri
Nevşehir Avanos’a 14 km mesafede bulunan Özkonak Yeraltı Şehri, İdiş Dağı’nın tüf tabakasının en yoğun olduğu kuzey yamacına yapılmış. 1972 yılında ziyarete açılmış bu Kapadokya yeraltı şehrini gezerken sanki bir apartmandan iniyormuş gibi hissedeceksiniz kendinizi. Tüm Kapadokya yeraltı şehirlerinin içinde bulunan labirent tüneller burada da mekanları birbirine bağlayan ana unsurlar. Derinkuyu ve Kaymaklı yeraltı şehirlerinden ayrılan yönü ise haberleşme ve havalandırma için açılan 5-8 cm lik küçük kılcal delikler. Mekanların kapıları sürgü taşlarıyla kapatıldığında tüm dünyevi bağlantı bu deliklerle sağlanmış.
4.Tatlarin (Acıgöl) Yeraltı Şehri
1975 yılında keşfedilse de 1991 yılında ziyarete açılan Tatlarin Yeraltı Şehri Nevşehir’in Acıgöl beldesinin 10 km. kuzeyine düşüyor, Tatlarin Kasabası’nda ‘Kale’ denilen bir tepede yer alıyor.
Kapadokya yeraltı şehirlerinde rastlanılan tünellerle yaşam alanları birbirine bağlanmış Tatlarin Yeraltı Şehri’nde erzak depolarının ve kiliselerin fazla, mekanların ise geniş olması buranın bir sivil yerleşimi değil de askeri bir garnizon ya da bir manastır kompleksi olabileceğini düşündürüyor.
3 girişi olan yeraltı şehrinin esas girişi yıkılmış olsa da, 15 metrelik bir geçitle geniş bir salona ulaşıyorsunuz.
5.Mazı Yeraltı Şehri
Nevşehir’de Kaymaklı Yeraltı Şehri’nin 10 km doğusunda, Ürgüp’ün ise 18 km güneyinde kalan Mazı Yeraltı Şehri ismini bulunduğu köyden alıyor. 1995 yılında bir çoban tarafından tesadüfen bulunarak temizlenip ziyarete açılmış. Mazı’nın esas anlamı ‘Antik Kent’ ve köyün kurulduğu vadide Erken Roma ile Bizans dönemine ait birçok kaya mezar da bulunuyor.
8 katlı yeraltı şehrinin 4 değişik yerden girişi var ve düşmanlardan korunmak için ortasından mızrak geçirilen delikleri olan sürgü taşlarıyla kapatılmış. Girişindeki ahırların diğer örneklerinden farkı ise kayalara oyulmuş yalaklar ve alanlarının genişliği.
Bilgi videoları, gizemli olaylar, Tarihi vakalar, uzay, geçmiş, gelecek, kuantum evreni, Güneş Sistemi, Esrarengiz olayları belgesel niteliğinde video olarak sizlere sunmaya çalışıyorum iyi seyirler.
Турция. Каппадокия. Подземный город у деревни Мазы. (Turkey. Cappadocia. Mazi underground city)
Это второй по величине, из известных подземных городов, после Деринкую. Этот объект не раскручен, и в результате экскурсия получается более интересной. Проводит экскурсии местный житель и энтузиаст Иса. В зависимости от физической кондиции группы он может провести как по простому маршруту, так и по сложному с преодолением колодцев и лазов. Мы прошли по максимально сложному варианту о чём и это видео.
Mazı Yeraltı Şehri, Kapadokya
Mazı Yeraltı Şehri, Kapadokya, mazı underground city
Türkiyedeki Yer Altı Şehirleri
Onlarca uygarlığa evsahipliği yapan Anadolu, gizemleriyle ünlü bir jeolojik bölge. Yer üstü olduğu gibi yer altındaki gizemleri her geçen gün artmakta. Kapadokya’da yumuşak tüf kayalara oyularak yapılmış çok sayıda yeraltı şehri bulunuyor.
Yeraltı şehirlerinin yapımına hangi dönemde başlandığı kesin olarak bilinmiyor. Şehirlerin Hitit döneminde var olduğuna, Hristiyanlık döneminde de genişletildiği ve özellikle Arap akınlarına karşı korunmak amacıyla kullanıldığına ilişkin bilgiler var. Şehirlerin yiyecek depolamak amacıyla da kullanıldığı anlaşılıyor.
Ayrıca akılalmaz doğal havalandırma sisteminden dolayı insandan daha gelişmiş bir ırk tarafından yapılmış olabileceğini iddia edenler bile var.
Özkonak Yeraltı Şehri
Avanos'a 14 km. uzaklıktaki Özkonak kasabasında bulunan yeraltı şehri, İdiş Dağı'nın kuzey yamaçlarında volkanik, granit bünyeli tüf tabakalarının oldukça kalın olduğu bir yerde yapılmıştır. Yeraltı şehri henüz tam olarak temizlenmemiş olup temizlendiği kadarıyla ziyarete açılmıştır.
Kaymaklı Yeraltı Şehri
Nevşehir'e 20 km. mesafede bulunan Kaymaklı kasabasındadır. 8 katlı olup ilk katı erken dönem tarihlenmektedir. Roma ve Bizans dönemlerinde de diğer alanların oyularak genişletilmesi suretiyle yeraltı şehri haline dönüştürülmüştür. Bugün 4 katı ziyarete açıktır.
Tüf kayalara oyulmuş bu yeraltı şehri, bir kitlenin geçici olarak yaşayabilmesi için gerekli barınma şartlarına haizdir. Dar koridorlarla birbirlerine bağlanan oda ve salonlar, şarap depoları, su mahzenleri, mutfak ve erzak depoları, havalandırma bacaları, su kuyuları, kilise ve dışarıdan gelebilecek herhangi bir tehlikeyi önlemek için kapıyı içten kapatan büyük sürgü taşları vardır.
Derinkuyu Yeraltı Şehri
Nevşehir- Niğde karayolu üzerinde ve Nevşehir'e 30 km. uzaklıkta bulunan Derinkuyu ilçesindedir. Kaymaklı yeraltı şehrinde olduğu gibi burada da büyük bir topluluğu içinde barındıracak ve ihtiyaçlarını karşılayacak mekânlar vardır. Bu yeraltı şehri 8 katlıdır. Kaymaklı yeraltı şehrinden farklı olarak burada misyonerler okulu, günah çıkartma yeri, vaftiz havuzu ve ziyaretçilerin ilgisini çeken kuyu mevcuttur.
Yeraltı şehirleri sadece Kappadokia bölgesinin jeolojik oluşumlarına özgü yapılar olup diğer bölgelerde bu tür örneklere rastlanmamaktadır.
Mazı Yeraltı Şehri
Antik adı Mataza olan Mazı köyü, Ürgüp'ün 18 km. güneyinde, Kaymaklı yeraltı şehrinin ise 10 km. doğusundadır.
Değişik yerlerde 4 girişi tespit edilebilmiştir; asıl girişi düzensiz taşlarla örülmüş koridor sağlamaktadır. Kısa koridordaki iri sürgü taşı, yeraltı şehrinin giriş çıkışını kontrol altına almaktadır. İç kısımdaki küçük oda, sürgü taşının rahat bir şekilde hareket etmesi için yapılmıştır. Yeraltı yerleşiminin geniş alanlarına yayılan ahırlar, diğerlerinden farksızdır. Ahırlardan kısa bir koridor vasıtasıyla yeraltı şehrinin kilisesine ulaşılmaktadır. Bu mekânın girişi sürgü taşı ile kapatılabilmektedir. Kilise apsisi, köşeye oyulmuştur ve cephesi kabartmalarla süslüdür.
Özlüce Yeraltı Şehri
Eski adı Zile olan Özlüce köyü merkezindeki yeraltı şehri, Nevşehir- Derinkuyu karayolu üzerindeki Kaymaklı kasabasının 6 km. batısındadır.
Girişte bazalttan yapılmış, birbirine geçmeli iki kemerli mekân bulunmaktadır. Daha sonra yine moloz taşlarla örülü 15 m. uzunluğunda bir geçit vasıtasıyla asıl tüf kayaya ulaşılmaktadır. Yeraltı şehrine girişi sağlayan taştan yapılmış mekânlar, asıl yeraltı şehrini oluşturan kaya oyma mekânlara nazaran daha yenidir. Bu koridorun bitiminde 1.75 m. çapında sert granit taştan yapılmış sürgü taşı bulunmaktadır.
Girişteki ana mekân, yeraltı yerleşiminin en geniş alanı olup iki bölümden ibarettir. Büyük mekânın sağında erzak depoları, solunda ise oturma odaları bulunmaktadır. Oldukça uzun olan galerilerin kenarlarında hücre tipi odalar, tabanlarda ise tuzaklar yer alır. Henüz ziyarete açılmamıştır.
Tatlarin Yeraltı Şehri
1991 yılında ziyarete açılan yeraltı şehri ise, mekânlarının büyüklüğü, erzak depolarının sayısının ve kiliselerin çokluğu nedeniyle askeri garnizon ya da manastır kompleksini akla getirir. Yeraltı şehri oldukça geniş alanlara yayılmış, ancak küçük bir kısmı temizlenebilmiştir. Halen iki katı gezilebilen yeraltı şehrinin en önemli özelliği diğer yeraltı şehirlerinde pek bulunamayan tuvalete sahip olmasıdır.
Mazı Yeraltı Şehri, Kapadokya
Mazı Yeraltı Şehri, Kapadokya, mazı underground city
Derin Kuyu Yeraltı Şehri
Abone Ol Beğen Yorumla
Teşekküler.....
Yedek Kanalım Kapanmalara Karşı
Derinkuyu yer altı şehri turkiyenin en büyük yeraltı yapılarındandır.
Kayalar oyularak yapılmış ve 4 kat bulunmaktadir simdilil gezilebilen yerleri
3 savunma kapısından oluşan yeraltı şehri en üst kat yakın dönemlerde ahir olarak kullanılmış ve hala o günlerden kalma tahta kapılar bile durmakdadir.
2kat ibadet hane olarak kullanılmıştir
Bir daire şeklinde en alt kata inilir ve 1merkez havalandırma deliği ile desteklenmis(120 cm çapında) ve bu havalandırma deligi etragina daire şeklinde odalar oyulmuştur havalandirma deligine uzak.kalan alanlarin da daha ii hava alması içinde 4 ayri küçük havalandirma deliği bulunmaktadır(30cm çapında)
Merkez havalandirma deligi yaklaşık 50 metre derinlige sahiptir ve en alt katta yaklaşık 30 metrelik.su kusu bulunmaktadır buda bu yeralti sehrinin 100 metreyi bulduğunu gösterir.
Türkiye'de Meleklerin Yaşadığı Derinkuyu Yeraltı Şehri
Türkiye de Meleklerin Yaşadığı derinkuyu Yeraltı Şehri. 50 bin kişilik yeraltı şehri. Anadolu da ki en eski şehir efsanesi. Cinlerin ve meleklerin savaşı mı yoksa Uzaylılar mı inşaa etti bu derinkuyu yeraltı komplekslerini...
85 m. derinlik, çağdaş bir havalandırma sistemi, binlerce kişinin yaşayabileceği bir kompleks, mükemmel bir savunma sistemi; Ve bunların ne zaman, niçin yapıldığı belli değil. bilinmeyeni genelde hep gökte veya bir başka boyutta ararken gelin yere inelim… Yerin üstü kadar altı da tılsımlı Kapadokya’da! Öyle ki, balonlara binip gökyüzüne, vadilere yürüyüp doğa mucizelerine, yeraltı şehirlerine inip tarihin gizemine dokunabiliyorsunuz. Kapadokya’da asırlık yolculuklardan dik çıkmış yüzlerce peribacasının yanında, kökü bir ağaç gibi derinlere inmiş 36 tane de yeraltı şehri bulunuyor. Derinkuyu Yeraltı Şehri ise bu şehirlerin en büyüğü!
Bu yer altı şehirleri hakkında çeşitli gizemler mevcut farklı teorilerde üretiliyor. Bu videomuzda bu muhteşem yer altı şehirlerinin efsanesinden ve üretilen teorilerinden bahsederken şu ana kadar ortaya çıkartılabilen arkeolojik çalışmalara da değineceğiz.
Merhaba ben Cumali, kanalımda keyifli zaman geçirmeni umuyorum. Öğren, oku, araştır ve bunları insanlarla paylaş mantığı ile hareket ediyorum. Düşündüren, bilgi veren, eğitici ve akıcı videolar haftada 2 kere sizler için yayınlanıyor. Abone olmayı ve benimle kalmayı unutmayın=
1902 yılında Malta adasında Casa Paula köyü yakınlarında bir tünel sistemi keşfedildi. Bir okulun 30 öğrencisi hiçbir iz bırakmadan bu tünelde kaybolunca, giriş tamamen kapatıldı. Toronto (Kanada) daki Parliement caddesinde bir yer altı şehrine giden küçük bir giriş vardır. Ayrıca bu şehirde “Elektromanyetik alan” üreten tesisler vardır. Bu elektromanyetik alanlar Toronto’nun bazı semtlerinde çok nadir görülen manyetik etkilere neden olmaktadır. Bu yer altı şehri, çevrede yaşayan yerli efsanelerinin de bir parçasıdır.
Brezilya’da nerelere kadar uzandığı bilinmeyen tünel sistemleri mevcuttur. Ponte Grosso ve Rincan yakınlarında (her ikisi de Parana şehrindedir) bu tünellere giriş bulunmaktadır. Anadolu’da yeraltı ülkesi: 1960’li yıllarda Nevşehir’in Kaymaklı ve Derinkuyu kasabaların altında yer altı kentleri ortaya çıkarıldı. Nevşehir’in 27 km. güneyindeki Derinkuyu’da 20 yıldan fazla süren kazılar sonunda, toplam 6 kat ortaya çıkarıldı. Odalar tünellerle birbirine bağlanmıştı. Derinlerde henüz ulaşılamamış birçok katın da bulunduğu anlaşıldı. Bölgede kazılar sürdü. Nevşehir’in 18 km güneyindeki Kaymaklı kasabasını altında da bir başka yer altı kenti bulundu. Burada katların sayısı 8’di. her birinde 15 oda vardı. Hem Derinkuyu’da hem de Kaymaklı’da ortaya çıkarılan yer altı kentleri incelendiğinde, ortaya bir mühendislik mucizesi olduğu anlaşıldı. Mükemmel bir havalandırma sistemi ile ısı daima sabit kalıyordu. Kayaların yapısı yumuşaktı. Fakat makine kullanmadan bunları oymak imkansız gibi görünüyordu. Basamaklar ve dehlizler yoluyla bütün odaların birbirleri ile bağlantısı vardı. Yapılan araştırmalar sonunda, bu yeraltı kentlerinde, Romalılardan kaçan Hıristiyanların saklandığını tespit edildi. Hıristiyanlar buralarda yaşamış olabilirler, ama kentleri yapmış olamazlar. Çünkü o dönemin bilinen mühendislik tekniği bu kentleri inşa edecek düzeyde değildi. “Tanrıların Arabaları” adlı kitabıyla bütün dünyada tanınan İsviçreli Araştırmacı Erich von Daniken 1982 yılında Türkiye’ye geldi. Kaymaklı ve Derinkuyu’da incelemeler yaptı. Daniken’e göre, bu yer altı kentleri havadan gelen saldırılardan korunmak için inşa edildi. Peki ama insanlara saldıranlar kimlerdi? Uzaylılar mı? Melekler mi? Cinler mi? Meleklerin şehri
TÜM MAZI KÖYÜ HALKINA ARMAĞANDIR... TO THE ALL PEOPLE IN MAZI VILLAGE...
derin kuyu yeraltı şehri - derin kuyu underground city - 2
KAYIP ŞEHİR BURSA DA BULUNDU
Günün doğduğu yer..
50 Bin Kişilik Yeraltı Şehri - Hem de Türkiye'de
Daha fazla içeriğe ulaşabilmek için kanalıma Abone olabilirsiniz..
Nevşehir'deki bu yeraltı şehrinin hala tamamı keşfedilemedi. Fakat tarihçiler zamanında burada 50 bin kişinin nedeni bilinmeksizin bir dünya kurduğunu anlatıyor. İlginizi çekeceğine emin olabilirsiniz.. İyi seyirler..
Kaynaklar :
Private Reflection Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License
Sosyal medyadan bana ulaşın :
Instagram ~
Facebook ~
Twitter ~
yeraltı şehri film
yeraltı şehri bulundu
yeraltı şehri filmi
yeraltı şehri kayseri
yeraltı şehri niğde
yeraltı şehri tarihi
yeraltı şehri işaretleri
yeraltı şehri nedir
yeraltı şehri haritası
yeraltı şehri türkiye
yeraltı şehri aydıntepe
yeraltı şehri antalya
yeraltı şehri agarta
avanos yeraltı şehri
aksaray yeraltı şehri
antalya yeraltı şehri
ağırnas yeraltı şehri
yeraltı şehri a
yeraltı şehri bayburt
yeraltı şehri belgeseli
yeraltı şehri bilgi
yeraltı şehri boyabat
bayburt yeraltı şehri
yeraltı şehri belgesel
yeraltı şehirleri belgesel
yeraltı şehirleri belirtileri
yeraltı şehirleri bilgi
cardak yeralti sehri
bayburt'ta bulunan yeraltı şehri cody
chicago yeraltı şehri
cırcıroğlu yeraltı şehri
calis yeralti sehri
yeraltı şehri çankırı
yeraltı şehri çorum
kaymaklı yeraltı şehri çalışma saatleri
derinkuyu yeraltı şehri çalışma saatleri
evinin altından yeraltı şehri çıktı
çardak yeraltı şehri
çeşka yeraltı şehri
çin yeraltı şehri
çardak yeraltı şehri tarihi
yeraltı şehri derinkuyu
yeraltı şehri define
yeralti sehri derin kuyu
derinkuyu yeraltı şehri
yeraltı şehri dünyada
yeraltı şehirleri define
yeraltı şehirleri derinkuyu
nevşehir yeraltı şehri derinkuyu
mardin yeraltı şehri dara
yeraltı şehri ne demek
yeraltı şehri efsanesi
yeraltı şehri eskisehir
yeraltı şehri ekşi
yeraltı şehri ereğli
yeraltı şehirleri ekşi
derinkuyu yeraltı şehri ekşi
kaymaklı yeraltı şehri ekşi
derinkuyu yeraltı şehri efsanesi
nevşehir yeraltı şehri ekşi
yeraltı şehri fiyatları
yeraltı şehri foto
derinkuyu yeraltı şehri fiyat
kaymaklı yeraltı şehri fiyat
yeraltı şehri göreme
yeraltı şehri giriş ücreti
yeraltı şehri girişleri
yeraltı şehri gorseller
yeraltı şehri gesi
yeraltı şehri giriş ücreti 2016
göreme yeraltı şehri
yeraltı şehri giriş
yeraltı şehri geçmişi
yeraltı şehirleri genel bilgiler
yeraltı şehri hakkında bilgi
yeraltı şehri hangi ilimizde
yeraltı şehri havalandırma
yeraltı şehri hakkında kısa bilgi
yeraltı şehri hakkında
yeraltı şehri haberturk
yeraltı şehri hangi günler açık
yeraltı şehirleri hakkında bilgi
ıhlara yeraltı şehri
ıspıtın yeraltı şehri
yeraltı şehri izle
yeraltı şehri istanbul
yeraltı şehri ingilizce
yeraltı şehri ile ilgili bilgiler
yeraltı şehirleri istanbul
yeraltı şehirleri istanbul belgeseli
yeraltı şehirleri istanbul belgeseli - history channel
kaymaklı yeraltı şehri iletişim
japonya yeraltı şehri
yeraltı şehri kapadokya
yeraltı şehri kırşehir
yeraltı şehri kitabı
yeraltı şehri kapadokya giriş ücreti
yeraltı şehri koşucusu
yeraltı şehri kaymaklı tarihi
k.maraş yeraltı şehri
lviv yeraltı şehri
las vegas yeraltı şehri
yeraltı şehri mardin
yeraltı şehri mucur kırşehir
yeraltı şehri minecraft
yeraltı şehri mağaraları
yeraltı şehri mağara
kaymaklı yeraltı şehri mi derinkuyu mu
derinkuyu yeraltı şehri müze kart
kaymaklı yeraltı şehri müze kart
ağırnas yeraltı şehri melikgazi/kayseri
derinkuyu yeraltı şehri mi kaymaklı mı
yeraltı şehri nevşehir
yeraltı şehri neden yapıldı
yeraltı şehri nevşehir kaymaklı
yeraltı şehri ne kadar
odessa yeraltı şehri
yeraltı şehri özellikleri
yeraltı şehri nasıl oluşmuştur
yeraltı şehirleri nasıl oluştu
ozkonak yeralti sehri
ozkonak yeralti sehri ziyaret saatleri
oymalı yeraltı şehri
derinkuyu yeraltı şehri nasıl oluştu
oymalı yeraltı şehri konya
ozancık yeraltı şehri
derinkuyu yeraltı şehri özellikleri
kaymaklı yeraltı şehri özellikleri
özkonak yeraltı şehri
özlüce yeraltı şehri
özkonak yeraltı şehri yol tarifi
özkonak yeraltı şehri tarihçesi
özkonak yeraltı şehri nerede
yeraltı şehri projesi
yeraltı şehri proje
yeraltı şehirleri peri bacaları
yeraltı şehir parkı
derinkuyu yeraltı şehri planı
kaymaklı yeraltı şehri pdf
derinkuyu yeraltı şehri pdf
kaymaklı yeraltı şehri planı
derinkuyu yeraltı şehri plan
pamukkale yeraltı şehri
yeraltı şehri roma
roma yeraltı şehri
rockefeller yeraltı şehri
rusya yeraltı şehri
rüyada yeraltı şehri
yer altı şehri shicheng
yeraltı su şehri
hidra yeraltı şehri sözleri
derinkuyu yeraltı şehri saatleri
kaymaklı yeraltı şehri saatleri
minecraft yeraltı şehri seed
derinkuyu yeraltı şehri sanal gezi
derinkuyu yeraltı şehri sırrı
kaymaklı yeraltı şehri son giriş
nevşehir yeraltı şehri sanal tur
şanlıurfa yeraltı şehri
yeraltı şehri tarihçesi
yeraltı şehri talas
yeraltı şehri tdk
yeralti sehri turkey
türkiye'de yeraltı şehri
yeraltı şehri tr
yeralti sehri urgup
yeraltı şehri urfa
TOPRAK ALTI YAŞAMLAR --- ANADOLUNUN YER ALTI SEHİRLERİ
MUSTAFA TERYAKİ'DEN TÜM MAZI KÖYÜ HALKINA ARMAĞANDIR SYGILAR
MUSTAFA TERYAKİ'DEN TÜM MAZI KÖYÜ HALKINA ARMAĞANDIR KAPADOKYA ÜRGÜP MAZI KÖYÜ NEVSEHİR KAPADOKYA MUSTAFA YILDIZDOGAN BİZİM MEMLEKET village underground city
Kapadokya'da yeraltı şehri bulundu
Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Tatlarin beldesinde çiftçilik yapan Bahri Orhan (39), kendisine ait tarlada traktörle çalışırken yeraltı şehrine açıldığı tahmin dehliz buldu.
Tatlarin'de yaşayan Bahri Orhan, 20 günde önce kendisine ait engebeli tarlada traktörle çalışmaya başladı. Orhan çalışma sırasında, arazinin orta kısmında dehliz (üstü kapalı, dar ve uzun geçit) olduğunu fark etti. Yer altı şehrine açıldığını tahmin edilen dehlizi gören Bahri Orhan, durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Beldeye gelen jandarma ve Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan ilk incelemede, dehlizin yer altı şehrine açıldığı tahmin edildi. Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün alanda temizlik çalışması yapmak için bakanlığa yazı gönderdi.
Bahri Orhan, traktör ile çalışırken dehlizleri fark ettiğini söyleyerek, Buraya gelen yetkililer tarihi alanın yeraltı şehri olduğunu söylediler. Buranın temizlenmesi gerektiğini belirttiler. Burayı koruma altına alacaklarını ve Ankara’ya yerlatı şehrinin temizlenmesi için yazı göndereceklerini ifade ettiler. Şimdi bu yazının cevabının gelmesini bekliyoruz dedi.
Tatlarin Belde Belediye Başkanı Ercan Selvi ise, beldenin konumu itibariyle geçmişte büyük bir yaşam merkezi olduğunu belirterek, Tatlarin'de buna benzer mağara ve yeraltı şehri açılmayı bekliyor. İleride burayı turizme kazandırmak için elimizden gelen imkanlarımızı kullanacağız diye konuştu.
Demirören Haber Ajansı'nın haber görüntülerini takip etmek için tıklayarak YouTube kanalımıza abone olabilirsiniz.
Demirören Haber Ajansı(DHA) Resmi Web Sitesi
►
Sosyal Medya Adreslerimiz
►
►
►
►
►
►
Nevşehir Mazıköy yeraltı şehri-Mazikoy underground city
Mazi Village which the ancient name “Mataza”” 18 km south from Urgup and 10 km east from kaymakli underground city. There are early Roman period king tombs both perpendicular slope of the valley. Plateau has so many Byzantium period.
Mazi underground city has been carved west perpendicular slope of the village into the valley. Detected in 4 different locations input, main entrance hall is built with irregular stones. Big circular stone in the short corridor for control input /output of the underground city.
Acroos the entrance space is barn, barns which spread to large areas of the underground city, is indifferent from others. However, there is a carved rock basin middle of a barn is the different speciality from the others. So many barns indicates that welfare level is so high because of the abundance of animal production.
Via a short corridor is reached to underground city church from barns. Entrance of this place can be closed with a circular stone. Church abscissa has been carved in the corner and the front is decorated with relief.
A space between the barns were used as winery. There is a chimney top of the winery for grapes to fall down.
Antik adı “Mataza” olan Mazı Köyü, Ürgüp’ün 18 km güneyinde, Kaymaklı Yer Altı Şehri’nin ise 10 km doğusundadır. Vadi’nin her iki dik yamaçlarında Erken Roma dönemine ait kaya mezarları bulunmaktadır. Platoda ise çok sayıda Bizans dönemine ait mezarlar yer alır. Yer Altı şehri, derin vadide yer alan köyün batı dik yamacına oyulmuştur.
Mazı Yeraltı Şehri, Kapadokya
Mazı Yeraltı Şehri, Kapadokya, mazi underground city
Oktay Nezih Can ile #SağlamRota: Mazı Yeraltı Şehri-Taşkınpaşa
Oktay Nezih Can İle #Sağlamrota’da Kapadokya’daki sağlam maceramıza ara vermeden devam ediyoruz. Bu bölümde sizler için bölgenin en meşhur noktalarından biri olan Mazı Yeraltı Şehri’ni ve Taşkınpaşa’yı gezdik. Gezimizin başlangıç noktası Mazı Yeraltı Şehri oldu. Yerin altında, hiç dışarı çıkılmadan yaşanmasına imkan tanıyan bu sırlarla dolu şehir mutlaka gezilmesi gereken bir keşif noktası. Mazı Yeraltı Şehri’ni arkamızda bıraktıktan sonra #sağlamrota’mızı Sobesos Antik Kenti’ne çevirdik. M.Ö 400 yılında kurulan şehrin mozaikleri görülmeye değer. Sobesos’un ardından son sağlam durağımızsa Taşkınpaşa Külliyesi oldu. İçinde bulunan camisi ve medresesiyle geniş bir alana yayılmış olan kompleks taş işçiliğinden güzel örnekler sunuyor. Oktay Nezih Can ile #Sağlamrota’nın yeni bölümlerini takip etmek için Lassa kanalına abone olun.