Muntii Ceahlau: trasee si cabane in imagini si video
Parcul National Ceahlau (The Ceahlau National Park)
Imagini si video de pe traseele:
00:44 Durau - Cascada Duruitoarea 2h
02:50 Cascada Duruitoarea - Cabana Fantanele 2½h
05:20 Cabana Fantanele - Cabana Dochia 3½h
11:05 Cabana Dochia - Varful Toaca ½h
12:14 cum se formeaza PIRAMIDA din Ceahlau (6 august)
17:44 Cabana Dochia - Cabana Izvorul Muntelui 2½h
21:44 telefoane utile din Masivul Ceahlau
Citeste mai mult pe:
Traseu montan in Ceahlau: Durau - Cabana Fantanele - Cabana Dochia - Cascada Duruitoarea - Durau
Mai multe detalii:
Facebook:
Traseu montan in Masivul Ceahlau: Cabana Fantanele, Saua La Morminte, Cusma Dorobantului, Stanca Panaghia, Cabana Dochia, Piatra Lacrimata, Cascada Duruitoarea.
Partea 1
Statiunea Durau - Salvamont Neamt - Cabana Fantanele
Marcaj: banda rosie
Durata: 1 - 1¼ ora
Cabana Fantanele - Saua La Morminte - Cusma Dorobantului - Stanca Panaghia - Cabana Meteo Toaca (baza Varfului Toaca) - Saua Lespezi - Varful Lespezi - Cabana Dochia
Marcaj: banda rosie
Durata: 2¼ - 2½ ore
Partea 2
Cabana Dochia - Piatra Lacrimata - Curmatura Piciorul Schiop - Polita Scaius - Cascada Duruitoarea - Poiana Viezuri
Marcaj: cruce rosie
Durata: 2½ - 3 ore
Poiana Viezuri - Poiana Nican - Cabana Fantanele
Marcaj: triunghi galben
Durata: 45 min.
Cabana Fantanele - Salvamont Neamt - Statiunea Durau
Marcaj: banda rosie
Durata: 1 ora
Durata totala: 7½ - 8½ ore
Bate Toaca in Ceahlau | Parcul National Ceahlau | Romania
Am pornit in drumul nostru spre Toaca. Spre Varful Toaca din Ceahlau. Am lasat masina in Durau si am luat-o pe traseul CR, prin Poiana Viezuri, oprind la Cascada Duruitoarea si urcand abrupt spre Cabana Dochia. Vant, ceata, umezeala, dar am ajuns cu bine.
De la Cabana Dochia, dupa ce am baut un ceai, am pornit pe traseul BR peste Varful Lespezi, pe la Caban Fantanele spre Durau.
Din traseul BR am luat-o pe scarile ce urca pana pe Varful Toaca, pentru a simti aerul de la peste 1900 de metri.
A fost o drumetie cu de toate. Vreme buna si mai putin buna, cald si rece, oboseala, bucurie, liniste. A fost frumos. Mai venim.
Traseu: CR: Durau-Poiana Viezuri-Cascada Duruitoarea-Poiana Scaius-Piatra Lacrimata-Cabana Dochia
BR: Cabana Dochia-Varful Lespezi-Sub Toaca(+scarile pana pe Varful Toaca)-Stanca Panaghiei-Cusma Dorobantului-Cabana Fantanele-Durau
Durata totala- aprox 9 ore cu pauze destule
Dificultate medie
Total urcare- aprox 1300 de metri
Parcul National Ceahlau 2018 HD
Bicaz - Izvorul Muntelui - Durau
Traseu Ceahlau - Vf. Toaca Romania
Traseu turistic cu dunga rosie de la Salvamont Durau ( 924 m) - Cabana Fantanele - Varful Toaca ( 1904 m ). Traseu cu o lungime totala de 12 km dus intors pe o durata de 7 ore.
Cascada Duruitoarea | Parcul National Ceahlau | Duruitoarea Waterfall
Subscribe Cezar Outdoors:
Accesul la Cascada Duruitoarea se face prin trei trasee turistice marcate, pe care se poate ajunge la obiectiv plecând din Stațiunea Durău, în aproximativ 2 ore:
Cruce roșie: Durău - Poiana Viezuri - cascada Duruitoarea;
Triunghi galben: Cabana Fântânele- Poiana Viezuri - cascada Duruitoarea;
Cruce albastră: Durău - Pârâul Rupturilor - Cascada Duruitoarea.
De la cascadă, pe traseul comun Cruce Roșie + Cruce albastră se poate ajunge la Cabana Dochia în 2 1/2 - 3 ore (traseu cu grad mare de dificultate interzis iarna).
-----------------------------
Parteneri:
Olight Lanterne Profesionale -
Xtorm PowerBank-uri Outdoor -
------------------------------
Cascada Duruitoarea din Parcul Naţional Ceahlău (1080p HD)
Imagine si montaj : Marius Busuioc (marsonyc)
Situată la o altitudine de 1270 m, Cascada Duruitoarea isi varsa apele de la o inaltime de 25-30 de metri, dand sonor unui peisaj de basm din Masivul Ceahlau.
Cascada este formata pe Paraul Rupturii care izvorăşte din golul alpin şi se varsă în Valea Schitului şi apoi în Lacul Bicaz. Căderea de apă este desparțită de un prag în doua părți distincte.
Pentru a ajunge la cascada se parcurge o poteca ce urca de la Durau spre cabana Dochia, traseul putând fi făcut în cca. 2h30'.
Cascada Duruitoarea este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Ceahlau Bicaz, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.
Coordonate GPS: 46.998127 / 25.9235992
Text: infopensiuni.ro
A Trip to Remember Toaca Peak in September - Parcul National Ceahlau, Varful Toaca
Acest film l-am realizat împreună cu Marius Milascon ( ) datorită pasiunii noastre comune pentru natură și munte iar prin intermediul lui dorim să vă dezvăluim frumusețea țării în care trăim și cât de minunat poate să fie Parcul Național Ceahlău.
Mă bucur că Marius a acceptat să apară ca personaj în acest film, el fiind participant activ la majoritatea maratoanelor montane din țară, clasându-se de fiecare dată în fruntea clasamentelor.
Mulțumim Cabanei Dochia pentru găzduire deși locurile de cazare erau ocupate în totalitate.
Filmările au fost realizate într-un sfârșit de săptămână din prima parte a lunii septembrie 2016.
Echipament folosit:
DSLR Canon 5D Mark II
Obiectiv Tarmon 17-35mm F/2.8
Glidecam
Soundtrack: Phillip Cuccias - Become (licenta musicbed.com)
Regie, montaj - George Moldovan
Amintiri de pe Ceahlau #priNeamt { IV }
Traseu : Durau - Duruitoare-Dochia-Lutul Ros-Izvorul Muntelui //
Hyperlapse Ceahlau, Neamt, Romania 2015 // #priNeamt //
Traseu Durau, Cascada Duruitoarea, Toaca
Fotografii Muntii Ceahlau august 2010, pe traseul Durau - Piciorul lui Bucur - Cascada Duruitoarea - Cabana Dochia - Vf.Toaca - Stanca Panaghia - Cabana Fintinele
Traseu in Ceahlau Cascada Duruitoarea
- Traseul complet duce pana la cabana Dochia, pe marcajul cruce rosie pe fond alb. Iata lista punctelor intermediare si cateva informatii suplimentare:
Durau (800 m) -- Poiana lui Steofan -- In Vesuri (1200 m) -- Cascada Duruitoarea (1210 m) -- Polita Scaius (1400 m) -- Piciorul Schiop (1780 m) -- Cabana Dochia (1750 m)
Diferenta de altitudine este de 995 m iar lungimea traseului este de 7,5 km. Timpul aproximativ de parcurgere al traseului este de 4 -- 5 ore. Iarna traseul este accesibil numai pana la cascada Duruitoarea.
Din fata Manastirii Durau se urmeaza drumul asfaltat pana la punctul de Salvamont. Aici se achita taxa de intrare in Parcul National Ceahlau, de 2 lei de persoana. Tot de aici puteti lua si un pliant cu toate traseele amenajate in Ceahlau precum si cateva sfaturi de la salvamontisti. De aici se urmareste indicatorul. Pana la cascada se face cam 2 ore si 30 minute.
Parcul National Ceahlaul - 2013
Mintea, arie protejată - Masivul Ceahlău, între lege și iubire
Prima ediție a emisiunii „ Mintea - arie protejată”, moderată de Nicoleta Panoschi a avut ca invitat pe Ion Pârvulescu, șef birou Direcţia de Administrare a Parcului Naţional Ceahlău
Website:
abdreporter.ro/
Ceahlau trip 2016
Muntele Ceahlău din judeţul Neamţ se află la 10 km vest de oraşul Bicaz şi este delimitat de văile Bistriţei, Bistricioarei şi Bicazului. Climatul care domină în Muntele Ceahlău este unul aspru, cu temperaturi scăzute în cea mai mare parte a anului.
Muntele Ceahlăul are o istorie demnă de invidiat: în anul 1716 a fost primul munte din Romania care a intrat în literatură, în anul 1809 primul munte urcat turistic, în anul 1840 apare la Iaşi primul ghid turistic pentru un munte, scris de către Aga Gh. Sasachi, iar in anul 1914 s-a înființat cabana Dochia care a determinat dezvoltarea drumeției în această zonă.
Ziua muntelui Ceahlău este sărbătorită în fiecare an pe 6 august. În prima săptămână din luna august are loc şi fenomenul numit „Umbra Piramidei”: umbra Vf. Toaca la răsăritul soarelui formează o piramidă peste munții din jur.
Traseele de pe Muntele Ceahlău oferă turiştilor posibilitatea de a admira cele trei arii protejate ale Parcului Naţional Ceahlău: Rezervaţia Ştiinţifică “Ocolaşul Mare”, Rezervaţia natural botanică “Poliţa cu Crini” şi Monumentele naturii “Cascada Duruitoarea” şi “Avenul Mare”.
În aceste rezervații sunt protejate peste 1100 specii de flori din care cinci specii floristice au fost declarate monumente ale naturii: Floarea de colţ, Papucul doamnei, Ghintura galbenă, Sângele voinicului şi Bulbucii de munte.
Totodată sunt protejate şi 90 de specii de păsări şi animale, printre care: vulturul negru, acvila de munte, capra neagră, ursul, lupul, cerbul, râsul, pisica salbatică, lăcarul, uliul porumbar, cocoşul de munte şi sticletele.
Timpul a modelat stâncile Ceahlăului în forme ciudate ce au generat numeroase legende. Aceste stânci au devenit în timp adevarate puncte de interes turistic: Toaca, Panaghia, Detunatele, Clăile lui Miron, Furculiţa, Piatra cu Apă, etc.
Cele două vârfuri care domină masivul sunt vârful Ocolaşul Mare (1907 m) şi vârful Toaca (1900 m), din care doar cel din urmă este deschis turiştilor.
Pe masiv sunt construite 4 cabane din care doar trei sunt deschise publicului, şi anume: Cabana Izvorul Muntelui situată la 797 m altitudine, Cabana Fântânele situată la 1200 m alt, Cabana Dochia situată la 1790 m altitudine şi Cabana Stănilelor situată la 1400 m altitudine. Alături de aceste cabane pe Muntele Ceahlău s-a construit în anul 1993 şi cel mai înalt aşezământ monahal din Romania, schitul “Schimbarea la Faţă”.
Muntele Ceahlău impresionează prin stâncile cu forme ciudate care de-a lungul vremii au dat naștere la numeroase legende. Transmise din bătrâni aceste legende alimentează imaginația turiștilor şi aura mistică din jurul muntelui. Ceahlăul ca „uriaș cu fruntea-n soare” își așteaptă calm turiștii care vor să admire pietrele cu forme ciudate şi să cunoască legendele lor.
Printre cele mai celebre legende amintim: legenda Vârfului Toaca, legenda Panghiei, legenda Poliţelor cu Crini, legenda Stănilelor, legenda Pietrei Ciobanului, legenda Dochiei sau a Turnului lui Butu şi Ana. Fiecare poveste descoperă ceva din frumusețea oamenilor din aceste locuri, a inventivității şi a apropierii de natură.
Muntele Ceahlău este o comoară a neamului românesc, iar turiştii care vin să-l viziteze au ocazia să descopere tainele peisajului montan odată cu peisajul sufletesc al oamenilor de la munte.
Cele 7 trasee de pe Ceahlău
Traseul 1 (bandă roşie)străbate versantul vestic al masivului Ceahlău prin Poiana Maicilor şi are punctul de plecare în Izvorul Muntelui.
Traseul 2 (bandă albastră) străbate versantul estic al muntelui Ceahlău prin Curmătura Lutu Roşu şi are punctul de plecare în Izvorul Muntelui.
Traseul 3 (triunghi albastru) străbate versantul estic al Ceahlăului prin Jghebul cu şi are punctul de plecare în Izvorul Muntelui .
Traseul 4 (bandă roşie) străbate versantul nordic al muntelui pe la Cabana Fântânele şi are punctul de plecare din Staţiunea Durău.
Traseul 5 (cruce roşie) străbate versantul nord-vestic al muntelui Ceahlău prin Poiana Vesuri şi Cascada Duruitoarea şi are ca punct de plecare Staţiunea Durău.
Traseul 6 (bandă albastră) străbate zona de sud-vest a masivului Ceahlău prin Telec şi Curmătura Stănile şi are ca punct de plecare Bicazul Ardelean.
Traseul 7 (cruce albastră) străbate zona de sud a muntelui prin Curmătura Văratec şi Poiana Maicilor şi are punctul de plecare din Sat Neagra.
Vârful Toaca și cabana Dochia (30 decembrie 2018)
Traseu: Durău - Vârful Toaca - cabana Dochia și retur
Sound:
1. Argatu' - Sus ii luna jos ii noru
2. Argatu' - Hutulca (cu Domnica Trop)
Track:
Durau Ziua 2 - Aventura pe Ceahlau - Duruitoarea - Cabana Dochia - Cabana Fantanele #CursieraCube
Iulie-august 2017 - Clipul isi propune a inspira si altora dorinta de a scapa in natura, de a se rataci in paduri, etc.
Traseu montan dificultate medie efectuat de incepatori experienta 0 :
Pornire din statiunea Durau, urmand traseul marcat cu cruce rosie pe la cascada Duruitoarea cu posibilitate de cazare la Cabana Dochia, apoi revenire pe traseul indicat de linia verticala rosie pe la Cabana Fantanele, inapoi in statiunea Durau.
Durata 10-12 ore.
Succes !!!
Hai în clubul nostru pe Strava !
Music :
1. Martin Garrix & Matisse & Sadko - Forever (Official Music Video)
2. Sistek - Storms (feat. RollUpHills)
3. Kygo vs EXSØ Remix - This Town
Shot with GoPro 5 Black + Karma™ Stabilizer & Adobe Premiere Pro CC 2018
Ceahlău National Park (Vf. Toaca) - Neamţ - România (Nov. 2018)
Ceahlău National Park, my trip to Durau and the Toaca Mountain in november 2018. Toaca is in the Ceahlau National Park in the Neamt area in Romania.
Varful Toaca, Masivul Ceahlau - filmare aeriana
Shot on 25 august 2015 this short movie clip shows some aerial footage of the Toaca summit of the Ceahlau Massif, located in the Romanian Carpathians.
Soundtrack: ScoreSquad-An Adventure Called Life. Visit
Tura cu MTB-ul pe Ceahlau (Ceahlau, Bicazul Ardelean, Lacul Rosu, Bicaz, Ceahlau)
Traseu in Parcul National Ceahlau cu bicicleta MTB.
Plecare din sat Ceahlau, Durau, trecere pe drum forestier catre Bicazul Ardelean, urcare pe Cheile Bicazului pana la Lacul Rosu, retur spre Durau prin Bicaz si revenire in Durau, Ceahlau.
Distanta: 130km, ~2100m dif de nivel.
Muzica: Argatu - La jucat si la strigat
Durau - Vf Toaca - Bicaz (drumetie)
ce faci cand te plictisesti acasa :)) ?
durau - parc national ceahlau - cascada duruitoarea - varful toaca, varful lespezi - izvorul muntelui - bicaz
dreams make your life have sence
hat on journey ©