Romania in 2 minutes: Neamt County
Recently we were fortunate enough to visit one of the most scenic areas in all of Romania for a solid week. The name of this particular region is Neamt County where we enjoyed activities such as hiking up mountains, visiting monasteries, exploring artisan's houses and gorging on delicious Romanian cuisine just to name a few. The following video is a 2 minute highlight reel showcasing our favorite moments and experiences. You can follow all of the updates by checking the hashtag #PriNeamt
GEAR WE USE
Olympus OM-D E-M5 II:
Canon G7X:
Olympus 14-150mm II Lens:
Rode Video Mic GO:
Joby Gorilla Pod:
SanDisk 16GB Extreme Pro:
SOCIAL MEDIA & TRAVEL BLOGS
AUDREY:
blog:
instagram:
facebook:
twitter:
SAMUEL:
blog:
facebook:
twitter:
instragram:
Here is a list of an abbreviated itinerary from our week long journey in chronological order:
1) Visit the city of Roman
2) Visit the Museum of Târpeşti Niculae Popa
3) Special dinner at Pension Aristocratis in Targu Neamt
4) Visit Neamt Fortress and Neamt Monastery
5) Climb Ceahlau by Durău via Duruitoarea (Hiking the Carpathians in Romania: Ceahlău Massif in Neamt County)
6) Visit Red Spring Mountain
7) Visit the dam of Bicaz
8) Visit the city of Piatra Neamt
Romania in 2 minutes: Neamt County
This is part of our Travel in Romania series. We're making a series of videos showcasing Romanian culture, Romanian arts, Romanian foods, Romanian religion, Romanian cuisine and Romanian people.
All photos and video taken by Samuel Jeffery (Nomadic Samuel) and Audrey Bergner (That Backpacker).
Music in this video courtesy of Audio Network
Lacul Rosu si Cheile Bicazului - Istorie pe scurt, Harghita, Romania
Lacul Rosu si Cheile Bicazului - Istorie pe scurt, Harghita, Romania
Lacu Rosu este un lac de baraj natural, situat la poalele Muntilor Hasmasu Mare, in apropiere de orasul Gheorgheni, din judetul Harghita. Este cel mai mare lac natural montan din Romania numele provenind de la Paraul Rosu, care traverseaza straturi de culoare rosie, cu oxizi si hidroxizi din fier.
Accesul spre zona Lacul Rosu se poate face dinspre orasul Gheorgheni, localitate care este situata pe calea ferata Brasov-Deda si pe DN 12. Lacul Rosu s-a format relativ recent, intr-o zi din luna iulie 1837. Atunci, dupa o serie de furtuni si ploi torentiale, din Muntele Ucigasu s-a desprins o bucata si a blocat pârâul Licas, pârâul Oii si paraul Rosu.
Martori actuali ai calamitatii naturale de atunci sunt cioatele de molid ramase in apa. Reflectarea purpurie in lac a Suhardului Mic, prezenta aluviunilor rosiatice aduse indeosebi de pârâul Rosu si calcarele roscate din jurul sau i-au facut pe ciobani sa-i dea numele de Lacul Rosu.
Abia in 1857, trei turisti din Gheorgheni au poposit pe malurile sale, uimiti si fermecati de frumusetea salbatica a privelis tei montane si a lacului. Au povestit tuturor ca au descoperit un colt din paradis. De atunci, atrasi de frumusetea naturala a lacului, de bogatia faunei, florei, numerosi turisti au strabatut potecile acestei regiuni.
Restaurantele din zona pun la dispozitie turistilor mancaruri traditionale si vestitul kurtos kolak
''Kurtos'' în limba maghiară înseamnă burlan sau horn și este evident că denumirea provine de la asemănarea cu aceste obiecte. Ingredientele de bază ale colacului secuiesc, conform rețetei tradiționale, sunt zahăr, făină de grâu, unt, lapte, ouă, drojdie și sare, precum și nucă măcinată sau tocată, migdale, scorțișoară și zahăr vanilat pentru glazură, iar regula este ca acesta să fie copt direct pe jar.
Potrivit lui Albert Yoltan, prima atestare documentară a kurtos-ului datează din 1450, iar prima rețetă cunoscută este din 1784, cea a contesei Mikes Maria din Zăbala. Dar se presupune că produsul ar avea origini mai vechi.
In 1910 a inceput construirea drumului din Gheorgheni pâna la Lacu Rosu, realizat pâna in locul numit „Gâtul Iadului“, si numai in 1937 s-a terminat drumul care leaga Transilvania de Moldova.
Imprejurimile lacului au o fauna si o flora foarte bogata, predomina padurile de conifere in amestec cu alunul, salcia de munte, pe versantii din preajma cresc bradul alb, paltinul si plopul de munte iar dintre animale vietuiesc rasul, capra neagra ,lupi, cerbi mistreti.
In aval de Lacu Rosu incep Cheile Bicazului, chei in Carpatii Orientali, pe valea raului Bicaz, care fac legatura intre Transilvania si Moldova. Are o lungime de 8 km de la Lacu Rosu pana la satul Bicazul Ardelean. Peretii de calcar ai Cheilor Bicazului sunt un rezultat al fierestruirii lor de catre apele repezi ale Bicazului.
Cheile Bicazului fac parte din Parcul National Cheile Bicazului-Hasmas care are ca arii protejate: Lacu Rosu, Cheile Bicazului, Hasmasul Mare.
Drumul din Cheile Bicazului este format din serpentine ametitoare. Peretii de calcar ai stancilor ascund pesteri (precum Pestera Neagra si Pestera Cascada).
Pe parcursul serpentinelor din Chei exista mici magazine cu suveniruri, produse lucrate de artizanii romani si de cei maghiari din zona.
Vă invităm sa vizitați linkurile de mai jos pentru a vedea videoclipuri similare:
Transfăgărășan, Vidraru și Bâlea Lac, România:
Transalpina - Cel mai înalt drum din România:
Castelul Bran, Dracula:
Cetatea Neamț, Tg. Neamț:
Palatul Culturii, Iași in 4K:
Palas Mall Iași:
Urmariți-ne și abonați-vă pentru mai multe:
INSTAGRAM:
LIKE:
-~-~~-~~~-~~-~-
Please watch: Skyride to Paradise Point, St Thomas, US Virgin Islands
-~-~~-~~~-~~-~-
Atractie unica in Romania: Vulcanii Noroiosi din Drona. Filmare aeriana.
Vulcanii Noroioşi din judeţul Buzău: Pe glob, sunt aproximativ o mie de astfel de fenomene, dar în Europa sunt foarte rare. România, prin rezervaţia naturală din Buzău, se poate lăuda cu singurii vulcani noroioşi miniaturali din Europa.
Aboneaza-te la canalul meu Youtube pentru suport pentru urmatoarele filmulete daca ti-a placut cel la care tocmai te-ai uitat. Multumesc.
Blog Personal: