Vizită la Castelul Miclăușeni (@Exclusiv în România)
Moment din ediţia emisiunii Exclusiv în România difuzată pe 22 aprilie la TVR1 şi TVR HD, în care echipa emisiunii ne-a propus o călătorie prin judeţele Moldovei, pe „Drumul Voievozilor”.
Mai multe detalii găsiţi pe tvr.ro
Filmare cu drona Castelul Sturdza de la Miclauseni | Drone in air
Saptamana trecuta, am vizitat Castelul Sturdza de la Miclauseni. Inconjurat de un peisaj colorat am considerat ca este momentul perfect pentru a face o prezentare a castelului. Si uite ce a iesit
Daca va place si vreti sa vedeti mai multe va puteti abona sau sa lasati un comentariu si vom reveni noi in curand cu un raspuns.
Instagram:
Facebook:
Drone in air is the official channel of Droneinair.com. Droneinair.com is a drone community web app which will be released at the end of this winter. We also provide a wide range of professional aerial filming and aerial photography.
Povestea Castelului Sturdza de la Miclăuşeni, partea I
Istoria Castelului Sturdza de la Miclăuşeni (jud. Iaşi), povestită într-un material video realizat la faţa locului de către Matricea Românească. Partea I
Sturdza Palace, Iasi (Romania)
Povestea Castelului Sturdza de la Miclăuşeni, partea II
Istoria Castelului Sturdza de la Miclăuşeni (jud. Iaşi), povestită într-un material video realizat la faţa locului de către Matricea Românească. Partea II
Calatorie la 1900 - Castelul Sturdza, Miclauseni
Castelul Sturdza, Miclauseni, 6 Septembrie 2015 - Calatorie la 1900.
Castelul Sturdza de la Miclăușeni
Castelul Sturdza de la Miclăușeni, cunoscut și sub denumirea de Palatul Sturdza, este un castel în stil neogotic construit între anii 1880-1904 de către Gheorghe Sturza și soția sa Maria, în satul Miclăușeni, la o distanță de 20 km de Roman și 65 km de municipiul Iași. În prezent, se află în proprietatea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și este inclus pe Lista monumentelor istorice din județul Iași din anul 2015,ca parte a ansamblului Mănăstirea Miclăușeni. Ansamblul este format din 3 monumente:
Biserica Sf. Voievozi, Buna Vestire - datând din 1787
Castelul Sturza - datând din secolul al XVII-lea, reclădit în 1752 și în secolul al XIX-lea
Parcul - datând din secolul al XIX-lea
Castelul Sturza de la Miclauseni
Castel neogotic tarziu, construit de Gheorghe Sturza, intre 1880 si 1904. Are elemente decorative din brazonul familiei: leul, crucea cu sarpele, dar si cavalerul in armura (stramosul mitic al familiei Sturdza). Acum este in proprietatea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, Iasi, care l-a restaurat cu fonduri europene.
Neogothic castle 4k video
Sturdza Castle from Miclauseni, also known as the Sturdza Palace, is a Neo-Gothic castle built between 1880-1904 by Gheorghe Sturza and his wife Maria, in the village of Miclauseni, at a distance of 20 km from Roman and 65 km by the city of Iaşi. It is currently owned by the Metropolitan Church of Moldavia and Bucovina and is included on the List of Historical Monuments in Iasi County in 2015,, as part of the Miclauseni Monastery.
Feel free to subscribe, like and share. Thanks !
______________________________________________
Folow me on Twitter:
______________________________________
Get more traffic to your channel :
_________________________________________
Watch More Videos:
My Visit to Bentley Wildfowl and Motor Museum
Relax In Nature 4k Video
Sunflowers Fields Near Me
Pekingese Ancient Dog Breed and Cute Owner
Cow video 4k resolution 2018
Wild Snails 4k video
Wild ducks on water 4k video
Exploring caves 4k video
Grasshopper in the wild
Sunflower Fields 4k video
Wild Flowers 4K Video
Yellow flowers 4k video
Wild Mushrooms Video HD
Neogothic castle 4k video
My Cute Boxer Dog Having Fun in Nature
Sound of nature – river 4k
Sounds of nature 4k video 2018
Ants colony 4k video
German Boxer at the lake
German Boxer at the lake
German boxer 4k video
Wild Duck 4k video hd
Dog Meets Owner After Hollydays
Botanical Garden Romania
Miclauseni Castle
filmat cu Drona Xiaomi Mi 4K
Conacele grofilor din Budila
Localitatea braşoveană Budila, singura din ţară cu patru castele, va fi reşedinţă a urmaşilor unor conţi maghiari care au avut moşii în satele din jur. Unul dintre conace a fost câştigat de descendenții foștilor proprietari (Béldi Ferenc) și acum se lucrează la renovarea lui. Se încearcă redarea strălucirii de odinioară a clădirii, iar inteliorul a fost mobilat cu piese de epocă. Alt castel, ce a aparținut grofului Beldy Laszlo, este sediul primăriei și se află în stare bună.
Celelalte două, însă, au o stare avansată de degradare. Localnicii au furat tot ce au putut, iar într-un palat locuiesc, ilegal, mai multe persoane.
Domeniile în care îşi aveau reşedinţele grofii Mikeş, Nemeş şi Beldy se întindeau pe mai multe hectare şi cuprindeau, pe lângă clădiri şi acareturi, grădini, livezi, iazuri, foişoare. Grofii stăpâneau pământurile din satele din Curbura Carpaţilor- de la Teliu, Vama Buzăului, până la Dobîrlău şi Mărcuş. După ce au venit comuniştii, latifundiarii au fost alungaţi şi statul a pus stăpânire pe conace.
Într-un castel al grofilor o fost deschisă o şcoală de corecţie pentru prostituatele din bordelurile braşovene, închise de noua ordine socială impusă de la răsărit. După ce s-a desfiinţat lagărul de reeducare, conacele din Budila au găzduit un liceu agroindustrial. După 1982, când domeniile au fost preluate de ONT Carpaţi, acum SC ARO Palace, începe degradarea acestora. În încăperile unde trăiau conţi şi contese au fost crescuți porci. După desființarea complexului zootehnic, totul a rămas în paragină. Primăria Budila ar dori să recupereze cele două castele părăsite și să le reabiliteze.
Credit imagine film Dreptate in lanturi: youtube canalul FilmeleTrecutului
LA LĂPUŞNA, UN CASTEL CU AER REGAL
Un cadru de basm, la fiecare pas o nobleţe aparte, arhitectură autentic românească. De parcă fiecare loc ar fi în stare să spună o poveste de demult. Este vorba despre Castelul Regal de la Lăpuşna. În camere în care odată au locuit regi, nobili sau mari politicieni orice turist poate simţi farmecul trecutului.
Vizită la Castelul de la Ruginoasa și istoria familiei Cuza (@Exclusiv în România)
Reportaj din ediţia emisiunii Exclusiv în România, difuzată pe 20 mai la TVR1, când echipa emisiunii ne-a propus o vizită la Castelul de la Ruginoasa, reşedinţa întâiului domnitor al României, Alexandru Ioan Cuza, unde muzeograful Simona Ionescu ne spune povestea fascinantă a locului.
Mai multe reportaje din emisiune găsiţi şi pe canalul nostru de YouTube
Palatul din Ruginoasa
În 1804, logofătul și marele vistiernic Săndulache Sturdza l-a angajat pe arhitectul vienez Johann Freiwald pentru a înălța o reședință luxoasă pe locul vechii case boierești.
În stil neogotic, propriu arhitecturii civile din Moldova acelor vremuri, Palatul din Ruginoasa este o construcție de formă pătrată cu un etaj, având cele patru fațade aproape simetrice, cu peroane largi, drepte, cu balcoane pe toate laturile sprijinite pe lespezi de piatră.
În 1862, Alexandru Ioan Cuza a cumpărat clădirea, prin vânzare facută în public, dorind să o transforme în reședință de vară. Prima grijă a domnitorului a fost să renoveze, integral, palatul. Acesta a fost inaugurat oficial cu prilejul sărbătorilor de Paști din aprilie 1864...
Daily vlog | Castelul Sturdza - Miclăușeni
❤ Hai să păstrăm legătura!
Mă găsiți pe:
Instagram: tudurii_alice
Facebook:
Email: alicetudurii@yahoo.com
Snapchat: alicetudurii
❤ Cu ce filmez?
Canon EOS M10 + 15-45mm (lumina naturala/ring light)
❤ Cu ce editez?
Filmora / iMovie
Castelul Miclăușeni - „Călătorie la 1900”
romantv.ro
Castelul Sturdza de la Miclauseni, judetul Iasi
Tura partial offroad cu bicicletele avand obiectiv Castelul Sturdza de la Miclauseni. Iasi - Miclauseni - Iasi aprox. 170 km
castelul cantacuzino, prezent si viitor
VP-TV :: Televiziunea Valea Prahovei
Mix-ul de programe propus de VP-TV este unul de tip generalist, care include jurnale de ştiri, reportaje, emisiuni specializate, talk-show-uri, divertisment, muzică, filme documentare şi programe pentru copii.
Programele VP-TV sunt destinate publicului din localităţiile aflate în zona de acoperire, în special celor care sunt interesaţi zi de zi de ştiri şi emisiuni cu specific local. Emisiunile televiziunii pun accentul pe actualitate şi au rolul de a oferi o mai bună informare şi comunicare între instituţii şi cetăţenii, la nivel local şi regional.
Televiziunea Regională VP-TV aparţine trustului de presă MixMontan, trust ce deţine posturile de radio Best FM (Ploieşti 88.3, Câmpina-88,6 şi Sinaia 103,6), Ziarul Valea Prahovei, portalul online PortalPH.ro şi Televiziunea Naţională de Turism Travel Mix. Televiziunea VP-TV emite din Ploieşti un program de 24 ore/zi, 7 zile din 7, şi este distribuită prin cablu tv, fibră optica.
Televiziunea Regionala VP -- TV
DEPARTAMENT ADMINISTRATIV
Ploiesti, str. Maramures, nr. 12, et. 6 (cladirea Consproiect)
Tel/Fax: 0244.31.33.33
Director General -- Laurentiu Megelea
E-mail:contact@mixmontan.ro
Redactor Sef -- Adrian Radulescu
E-mail:adrian.radulescu@vptv.ro
Director Programe -- Daniel Dimache
E-mail:daniel.dimache@vptv.ro
Director Vanzari & Marketing -- Ioana Zamfir
E-mail:ioana.zamfir@vptv.ro
Director Tehnic -- Adrian Avram
E-mail:adi.avram@vptv.ro
DEPARTAMENT STIRI -stiri@vptv.ro
Adrian Radulescu - Redactor Sef . Tel. 0764.974.845, tel/fax 0244.31.33.33
Ploiesti, Str. Maramures, nr. 12, cam 51, parter
Mariana Badea - Reporter Stiri, Tel. 0769.60.50.79, e-mail: mariana.badea@vptv.ro