İnkaya Çınarı ( Tarihi 600 Yaşındaki Dev Çınar ) / Bursa
Bu videoyu YouTube Video Düzenleyicisi ( ile oluşturdum
Türkiyenin en yaşlı çınarı olarak bilinen doğa harikası bir ağaçtır.Uludağ yolunda,Osmanlı Devletinin ilk köylerinden olan İnkaya Köyündedir.35m boyu,9m çevresi vardır.Her bir dalı 3-4m kalınlığında,bir ağaç büyüklüğündedir.600 yıllıktır.Tarihi ve doğal mesire yeridir.
İnkaya Çınarı ( Tarihi 600 Yaşındaki Dev Çınar ) / Bursa
Dev Çınar Ağacı, Bursa'nın İnkaya Köyündeki bu tarihi dev çınar hala yemyeşil yapraklarıyla zamana meydan okuyor sanki.
tarihi cınar agacı 02 03
Isparta'nın İlk ve Tek Özel Televizyonu Kanal 32
Muğla'da bin 900 yaşındaki dev Çınar ağacı zamana direniyor
900 Yıllık Dev Çınar Koruma Altına Alınıyor
Çanakkale’nin Yenice ilçesine bağlı Akçakoyun köyünde bir zamanlar içinde berber dükkanı, çay ocağı ve kalaycılık yapılan 900 yıllık çınar ağacı koruma altına alınıyor. Dev çınar için yurt içinden çeşitli ilerin yanı sıra yurt dışından da ziyaretçiler geliyor.
İhlas Haber Ajansı YouTube Kanalına Abone Olmak İçin:
►
Yenice ilçesine 30 kilometre uzaklıkta bulunan 900 nüfuslu Akçakoyun köyündeki 900 yaşındaki çınar ağacı simge haline geldi. Bir zamanlar içinde berber dükkanı, çay ocağı ve kalaycılık yapılan 9 asırlık dev çınar ağacı, köye gidenlerin ilgi odağı oluyor. Türkiye'nin çeşitli illerinin yanı sıra yurt dışından dahi ağacı görmek için ziyaretçiler geliyor.
Çınar ağacının koruma altına alınacağını söyleyen köy Muhtarı Halil Demirbaş, “Köy meydanında bulunan 9 Asırlık tarihi çınar ağacının korunması için yetkili yerlere yazı yazdık. Köyümüzün kuruluşu ile yaşıt olan bu çınar ağacının boş gövdesini köy halkı değişik tarihlerde berber dükkanı, Çay Ocağı ve kalayhane olarak kullanmış” dedi.
Köy sakinlerinden İsa Özel (78), “Kalaycılık yapan bir kişi 15-20 yıl bu çınar ağacının içinde kalaycılık yaptı. Daha sonra berber dükkanı olarak kullanıldı. Bu çınar ağacı 950- 1000 yıllık. Buraya çınar ağacını görmek için gelip giden çok” dedi.
Köyde minibüs işletmeciliği yapan Cemal Özbay (71) ise, “Köyümüzün kuruluşunda bir sürü koyunu ile adam gelmiş. Koyunlarını birkaç gün burada otlatmışlar (ireklemişler). Ondan sonra bu köyü kurmaya karar vermişler. Bu köyü kuruyorlar. Ak koyun oluyor adı. Daha sonra Akçakoyun oluyor. Daha sonra zaman geldi içine berber dükkanı kurdular. Burada traş olduk. Ondan sonra kahve ocağı oldu. Hepsi bunların öldü. Çınar ağacını Türkiye’nin her tarafından görmeye gelenler var. İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir’den. Hatta yurt dışından görmeye gelenler var. Tarihi bir eser olduğu için bakmaktan zevk alıyor insanlar. Onun için burada misafir ağırlıyoruz” dedi.
Her gün çınar ağacının gölgesinde oturan köy sakini Nasıf Bıçkıcı (94), “Biz bu çınarı bin yıllık biliyorduk ama 900 yüz yıllıkmış. Berber dükkanı olarak kullanıldığında 3-4 sene traş oldum burada. Berberde öldü. Ondan sonra çay ocağı oldu 1-2 sene çay içtik burada. Her gün dışarıdan buraya insanlar geliyorlar film ve fotoğraf çekiyorlar” dedi.
#haber #gündem #news #sondakika #haberler #çanakkale #900yıllıkçınar #çınar #akçakoyunköyü
================================
İhlas Haber Ajansı Resmi Web Sitesi
►
İhlas Haber Ajansı Sosyal Medya Adresleri
►
►
►
►
İhlas Haber Ajansı hakkında
İhlas Haber Ajansı’na ulaşmak için
►
ASIRLIK ÇINAR AĞACI YILLARA MEYDAN OKUYOR
BATTALGAZİ BELEDİYESİ
12 Asırlık Dev Çınar Ağacı Görenleri Hayrete Düşürüyor
Tekkeköy ilçesi Hamzalı Mahallesi'nde oturan Akbaş ailesinin mülkiyetinde bulunan ağaç yaklaşık olarak 18 metre genişliğinde, 35 metre yüksekliğinde.
İhlas Haber Ajansı YouTube Kanalına Abone Olmak İçin:
►
Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca koruma altına alınan ve ortalama 1200 yaşındaki ağacın bu yönüyle de Samsun’un en eski ağacı olduğu belirlendi. Her geçen gün yaşlanan ve gövdesi ayrılmaya başlayan 12 asırlık ağaç AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz’ın Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı zamanında verdiği talimatla bağlanan halatlarla bir arada tutulmaya çalışılıyor. 12 asır boyunca dimdik ayakta kalabilen çınar ağacı, Samsun Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca 'anıt ağaç' olarak da tescillendi.
Ağacın sahibi aileden Hamdi Akbaş, yaptığı açıklamada uzmanların ağacın yaşını 1200 olarak ölçtüklerini ifade ederek, “Çocukluğumuz bu ağacın dibinde geçti. Oyun oynayarak, serinleyerek yazın ağustos ayının sıcağında evin bahçesinde güzel oturacağımız yerlerden birisi. Ama ağacın acilen yükünün hafifletilmesi, dallarının kesilmesi lazım. Halatlar koparsa ev gidebilir” dedi.
“Bakımının yapılması lazım”
Akbaş’ın kardeşi Hüseyin Akbaş da koruma altında olduğu için bakım yapamadıkları asırlık ağaca acil müdahale edilmesi gerektiğini belirtti. Akbaş, “Ağacın üzerindeki dallar aşırı büyüdü. Kesilip budanması lazım ağacın ömrünün uzatılması için. Buna yetkililerden müdahale etmelerini bekliyoruz. Aksi takdirde bu ağaç kendini imha edip gidecek. Halatları çürüdü, yarıldı, yaşlandı üzerindeki ağırlık aşırı derecede fazla. Bir an önce ağacın budanıp rahatlatılması gerek” diye konuştu.
Akbaş, amaçlarının bu dev çınarı yaşatmak olduğunu sözlerine ekledi.
#haber #sondakika #gündem #samsun #tarihiçınar #çınarğaacı
================================
İhlas Haber Ajansı Resmi Web Sitesi
►
İhlas Haber Ajansı Sosyal Medya Adresleri
►
►
►
►
İhlas Haber Ajansı hakkında
İhlas Haber Ajansı’na ulaşmak için
►
Bursa'nın dünyaca ünlü 6 asırlık 'İnkaya Çınarı
Morcalı köyünde 800 yıllık çınar ağacı
Morcalı köyünde asırlık çınar ağacı zeytin ağacı ve çeşmesini gezdik, ardından ravanda köyündeki asırlık çınarlar ve pınarlarını gezdik.
1100 Yaşında Tarihi Çınar Keşfi - Karacabey Dere Çınarı
Ağacı Muhammed Çolak ile birlikte 2018'de keşfetmiştik.
2019 yılında Karacabey Belediyesi ile birlikte yapılan araştırma neticesinde Orman Fakültesi ağacın yaşının 1100 olduğunu ve yakınında yer alan 3 ağacın yaşlarının 900 ile 600 arasında değiştiğini belirtti.
Çınar Ağacı, Adeta Hayata Direniyor
Perre Haber Ajansı
perrehaberajansi.com
Atatürk’ün 400 yaşındaki çınar ağacı bakıma alındı
Atatürk’ün Yalova’da bir dalını kesmemek için köşkünü tren rayları üzerinde kaydırdığı 400 yıllık çınar ağacı bakıma alındı.
Atatürk’ün 400 yaşındaki çınar ağacı bakıma alındı Yalova’da bulunan Yürüyen Köşk’ün bahçesinde yer alan ve ulu önderin bu ağaç üzerinden tüm dünyaya bir çevrecilik dersi verdiği 400 yıllık çınar ağacı Yalova Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalarla bakıma alındı.
Gövdesinde mantar tedavisi yapılacak olan ağaca budama ve dallarının desteklenmesi işlemleri de uygulanacak.
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, ağacın sadece Türkiye için değil dünya için önemi olduğuna değindi.
Salman, “Atatürk’ün bir dalını kesmemek için raylar üzerinde köşkünü kaydırdığı Yürüyen Köşk’ün bahçesindeki 400 yıllık Çınar ağacının bakım çalışmaları başladı. Ağaç sürekli kontrol altında tutuluyordu. Zira bu çınar bizim gözbebeğimiz. Bu çınar sadece Yalova’ya, Türkiye’ye değil dünyaya mal olmuş bir değer. Atatürk bu çınar ağacı ile tüm dünyaya çevrecilik dersi vermişti. O nedenle son derece önemli bir ağaç. Bu Çınarın genel bakımı, budamasının yapılmasına başlandı. Önceki yıllarda ağaca mantar tedavisi yapılmıştı. O tedavinin devamı niteliğinde yeniden bir çalışmada bu kapsamda yapılıyor. Sinema sanatçısı Ediz Hun Yalova’ya geldiğinde Yürüyen Köşk’ü ziyaret etmiş, köşkün hikâyesini dinlemiş ve hayran kalmıştı. Kendisi de bu konularda uzman iyi bir çevrecidir. Bana çınar ağacının denize doğru uzayan dalının bir süre sonra ağırlığı taşıyamayacağından kırılacağını o nedenle mutlaka alttan desteklenmesi gerektiği uyarısında bulunmuştu. Bizde hemen bu konuda gerekli çalışmaları yaptık. Uzmanlarda aynı şeyi dile getirdiler ve desteklenmesi gerektiği tespitinde bulundular. Bizde bakım ve tedavi çalışmaları ile birlikte ağacın dallarının desteklenmesi çalışmalarına başladık. Çınar umuyoruz ki daha uzun yıllar sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdürecek” dedi.
Sedir Ormanlarına Sahip Çıkalım
Taş Ocakları için Sedir Ağaçları Kesiliyor.Antalya Finike Bölgesi'nde bulunan ve Türkiye'nin doğal zenginliklerinden olan Sedir Ormanları katlediliyor.
Sedir Ormanlarına Sahip Çıkalım!
Fotoğraf ve düzenleme Burcu Barış Künar (ixtlan yolculuğu)
Mucize bitki çınar yaprağı toplama mevsimi faydaları
Gölyazı , Ağlayan Çınar
Gölyazı Köyü içinde köyün meydanında bulunan yaklaşık 750 yıllık ihtişamı ile dimdik duran Ağlayan Çınar.... Ağlayan Çınar ,Bursa Gölyazı köyü meydanında gövdesinde özsuyu aktığı için ağlayan çınar adını almıştır. 1998 yılında 725 yaşında olarak tescil edilmiş, muhteşem bir ağaçtır.
Yaşayan Hazine Youtube
Living Treasure Award to Gencer KONDAL (Felt Expert, Yalvaç, Isparta, TURKEY)
Keçe Ustası GENCER KONDAL'a Yaşayan Hazine Ünvanı (Yalvaç, Isparta)
Asırlık çınar ağacı böyle devrildi
Asırlık çınar ağacı böyle devrildi
Isparta/Yalvaç Drone Çekimi 1.Bölüm
Isparta'nın Yalvaç İlçesinde bulunan Pisidia Antiocheia antik kenti yakınlarında bulunan tarihi su kemerleri ile sanayi mirası olan ve bir dönem kentte önemli iş kollarından biri olan eski kiremit fabrikalarından günümüze kalan tuğla baca drone görüntüleri ile süslenen drone çekimidir. İzlediğiniz İçin Teşekkürler.
ISPARTA; TARİHİ ESERLER, ANITLAR, SİTLER | Neyi Meşhur, Nesi Meşhur | Şehir Turu
ISPARTA; TARİHİ ESERLER, ANITLAR, SİTLER
Isparta'nın gezilecek, görülecek yerleri, tarihi eserleri, anıtları, sit alanları.
ADA CAMİİ
ANTİOKHEİA ANTİK KENTİ ROMA HAMAMI
BAHÇE CAMİİ
BALTA BEY HAMAMI
BARLA HAMAMI
BARLA OSMANLI KÖPRÜSÜ I
BARLA OSMANLI KÖPRÜSÜ II
BARLA ROMA KÖPRÜSÜ
BEY HAMAMI
ÇİÇEKLİÇEŞME SOKAĞI HAMAMI
ERTOKUŞ MEDRESESİ
GELENDOST ERTOKUŞ KERVANSARAYI (KUDRET HAN)
HIZIR BEY CAMİİ
KALE MAHALLESİ HAMAMI
KAVAKLI (ABDİ PAŞA-PEYGAMBER) CAMİİ
KÜP MEZARLAR
MEN KUTSAL ALANI
MUHİTTİN MESCİDİ
PİSİDİA ANTİOKHEİA
PİSİDİA ANTİOKHEİA SU KEMERLERİ
YEŞİLADA HAMAMI
1 NO’LU KASNAK MEŞESİ
1 NO’LU SEDİR AĞACI
ABACILAR MAHALLESİ CAMİİ
ABDÜLGAFFAR CAMİİ
ABLA PINARI ÇEŞMESİ
ADA CAMİİ
AFŞAR HAMAMI
AFŞAR KÖYÜ CAMİİ
AFŞAR SELÇUKLU KÖPRÜSÜ
AĞALAR MEZARLIĞI
AHIRCI ÇEŞMESİ
AHİ ŞEMSEDDİN TÜRBESİ
AHMET KARADUMAN KONAĞI
AKÇAŞAR YERALTI OYMA ODA MEZARI
AKMESCİT ÇEŞMESİ
ALAADDİN CAMİİ
ALAADDİN EFENDİ TEKKESİ
ALACA MESCİT (KÜRT CAMİİ)
ALCIKLAR MEZARLIĞI
ALDANZADE HACI OSMAN ÇEŞMESİ
ALİ EFENDİ CAMİİ
ALİKÖY ÇEŞMESİ
ANTİK SU YOLU
ARDIÇ AĞACI (YALNIZ ARDIÇ)
ASLANDOĞMUŞ KÖYÜ OSMANLI HAMAMI
ASLANLI ÇEŞME
ATİNA ÇEŞMESİ
AYA BANİYA (PAYANA) KİLİSESİ
AYA GEORGİOS KİLİSESİ
AYA STEFANOS KİLİSESİ
AYA PAYANA (BANİYA) KİLİSESİ
AYA STEFANOS (YEŞİLADA) KİLİSESİ
AYA YORGİ (İSHOTYA) KİLİSESİ
AYDERESİ MEVKİİ ODA MEZARI
AYDOĞMUŞ 1 NO'LU KAYA MEZARI
B YATAKHANESİ
BABA SULTAN TÜRBESİ
BAHÇE CAMİİ
BALTABEY HAMAMI
BAŞ MAHALLE ÇEŞMESİ
BAYDUÇ KALESİ
BEDESTEN
BELDİBİ YAPI KALINTISI
BEY HAMAMI
BITRAK ÇEŞMESİ
BURHANEDDİN PAŞA CAMİİ
BÜLBÜL (ALEMDAR) CAMİİ
BÜYÜK ÇEŞME
BÜYÜK ÇINAR
CİRİMBOLU KÖPRÜSÜ (SU KEMERİ)
CUMA CAMİİ VE MİNARESİ (KIRIK MİNARE CAMİİ)
CUMHURİYET İLKOKULU
ÇELİKLER ÇEŞMESİ
ÇEŞNİGİR PAŞA CAMİİ
ÇEŞTEPE I VE II TÜMÜLÜSLERİ
ÇINAR AĞACI I (YUKARI ÇINAR)
ÇINGIRAĞINTAŞ KAYA MEZARI
DALBOYUNOĞLU CAMİİ
DEŞTEPE I VE II TÜMÜLÜSLERİ
DEVLETHAN CAMİİ
DEVRAN DEDE TÜRBESİ
DÜNDAR BEY MEDRESESİ (TAŞ MEDRESE)
EFENDİ SULTAN TÜRBESİ
EFLATUN DEDE TÜRBE VE HAZİRESİ
EĞİRDİR GARI
EĞİRDİR ŞEHİTLİĞİ
ENDÜSTRİYEL BACALAR
ERTOKUŞ (KUDRET) HANI
ERTOKUŞ KÜMBETİ
ERTOKUŞ MEDRESESİ
ESKİ BELEDİYE KONAĞI
ESKİ ÇEŞME
ESKİ DERİ FABRİKASI (ŞİRKET)
ESKİ HAMAM
ESKİ HAMAM KALINTILARI
ESKİ MAHALLE CAMİİ
ESKİ MEZARLIK
ESMA SULTAN HAMAMI
GAFLE ÇEŞME
GARGILI LALA MEDRESESİ (TAŞ MEDRESE)
GARNİZON BİNASI
GARNİZON ŞEHİTLİĞİ
GAZİ İLKOKULU
GÖRGÜ CAMİİ
GÜMÜŞGÜN TREN İSTASYONU
HACI EMİN SARNICI
HACI HALİL CAMİİ
HACI HÜSEYİN SARNICI (KÇK. TEPECİK)
HACI MEMİŞ EVİ
HASAN HÜSEYİN SARNICI
HIDIR ÇELEBİ CAMİİ-DÜKKANLARI
HIZIR BEY CAMİİ (ULU CAMİ)
HOYRAZ ÇEŞMESİ
HÜKÜMET KONAĞI
ISPARTA DEVLET HASTANESİ
ISPARTA GAR KOMPLEKSİ
İ.H.L. YATAKHANESİ
İÇ KALE
İDARİ BİNA
İMP. VE ZEUS TAPINAĞI (B TAPINAĞI)
İMPARATORLAR TAPINAĞI (A TAPINAĞI)
İNCESU KÖYÜ CAMİİ
İNCİLİ ÇAVUŞ TÜRBESİ
İNHİSAR KAYA MEZARI
İNÖNÜ İLKÖĞRETİM OKULU
İPLİKÇİ (HALİL HAMİT PAŞA) CAMİİ
KALE CAMİİ (DEDEKİ PAŞA CAMİİ)
KALE MEZARLIĞI
KARABEY HAMAMI
KARACAHİSAR KALESİ
KAŞ AŞAĞI CAMİİ
KAŞ CAMİİ (KAVAKLI CAMİİ)
KAŞ HACIBEY CAMİİ
KAŞ YUKARI MAHALLE CAMİİ
KAVAKLI (PEYGAMBER) CAMİİ
KEÇİBORLU TREN İSTASYONU
KEMER KÖPRÜ
KERVANSARAY
KİLİSE (KOCAPINAR MEVKİİ)
KİLİSE KALINTISI
KİRELİ HAN
KOCA ÇEŞME
KOCAKÖY ASARI ANIT MEZARI
TARİHİ ISPARTA EVLERİ
KÖPÜRLÜ KÖPRÜSÜ
KÖY CAMİİ
KULEÖNÜ İSTASYON KOMPLEKSİ
KUZİNİ MAĞARASI
KÜÇÜK ÇINAR
LABORATUAR
LEBLEBİCİLER MAH. CAMİİ
MASIR MEZARLIĞI
MERKEZ AĞA CAMİİ
MERKEZ YENİ CAMİİ (ÇARŞI CAMİİ)
MEZAR
MİMAR SİNAN CAMİSİ
MİNARE
MUHİTTİN ÇEŞME
MUHİTTİN MESCİDİ
MUSTAFA BİLGİN SANAT EVİ
MÜDERRİS MAHALLE CAMİİ
ODALARÜSTÜ MEVKİİ KAYA MEZARLARI
OKUL
OSMANLI KÖPRÜSÜ 1
OSMANLI KÖPRÜSÜ II
PAZAR MAHALLE ÇEŞMESİ
RESİMHANE
RESMİ BİNA
ROMA KÖPRÜSÜ
ROMA KUYUSU
ROMA MEZARI
SALUR MAHALLE CAMİİ
SARAY MAHALLESİ CAMİİ
SEFERAĞA CAMİİ
SELEUKEİA SİDERA KİLİSESİ
SEVİNÇBEY ODA MEZARI
SEYFULLAH DEDE TÜRBESİ (MEVLEVİ DERGAHI)
SIĞIRLIK KALESİ I
SIĞIRLIK KALESİ II
SİLAHLIK
SİNAN BEY CAMİİ
SİNAN DEDE TÜRBESİ
SİNEMA VE DERSHANE BİNASI
SOFULAR MAHALLE AŞAĞI CAMİİ
SOFULAR MAHALLE YUKARI CAMİİ
SULTAN FATİH CAMİİ (CAMİİ KEBİR)
SÜLÜKLÜ TEPE KALE
ŞEYH AHMET CAMİİ, İMAM EVİ, TÜRBE VE HAZİRESİ
ŞEYH MEHMET ÇELEBİ (BURHANETTİN) CAMİİ
ŞEYH MEHMET ÇELEBİ TÜRBESİ
ŞEYH MEHMET TÜRBESİ
ŞEYH MUSLİHİTTİN TÜRBESİ
ŞEYHLER CAMİİ
TABAKHANE CAMİSİ
TAHİR PAŞA KONAĞI
TAPINAK (MALLOS)
TARİHİ KESTANE AĞACI
TİCARET YÜKSEK OKULU
TOPRAKTEPE I-II TÜMÜLÜSLERİ
TRAJAN TAPINAĞI (C TAPINAĞI)
TRAŞCIZADE EVİ
ULU CAMİ ÇEŞMESİ
ULU CAMİİ
ULUBORLU HANI
VALİLİK BİNASI
VELİ BABA KÜLLİYESİ
YAKAÖREN TÜRBESİ
YALVAÇ MÜZE MÜDÜRLÜĞÜ
YAPI KALINTISI
YAZLA HAMAMI
YEMEKHANE BİNASI (ÇAMAŞIRHANE VE ISITMA MERKEZİ)
YENİ DALBOYUNOĞLU HAMAMI
YEŞİLADA MEZARLIK I-II
YILANKIRAN ÇEŞMESİ
YILANLIOĞLU CAMİİ
YUNUS EMRE MEZARI
YUNUS EMRE TÜRBESİ