Cheile Nerei - My trip to Romania HD
My trip to Romania with Serbian Outdoor Club.
Serbian Outdoor Club - KAUP:
The Cheile Nerei-Beușnița National Parc (Romanian: Parcul Naţional Cheile Nerei-Beușniţa) is a protected area situated in Romania, in Caraş-Severin County.
The Natural Park is located at the south-west limit of the country, in the south of the Anina Mountains (group mountain included in Banat Mountains), in Caraș-Severin County, on the middle course of Nera River and on the upper Beu River.
Cheile Nerei-Beușnița National Park with an area of 36.758 ha was declared natural protected area by the Law Number.5 of March 6, 2000 (published in Romanian Official Paper Number.152 in April 12, 2000) and represents a mountainous area (mountain peaks, cirques, crevasses, caves, valleys, canyon s, waterfalls) what shelters a large variety of flora and fauna; some of the species are endematic or very rarely.
Music: Alex Schulz - Ways (Original)
No copyright infringement intended. All rights reserved to respective artists.
Traseu in Cheile Nerei: Campingul din Valea Beiului - Lacul Ochiul Beiului - Cascada Beusnita
Mai multe detalii:
Facebook:
Traseul propus in acest video se desfasoara in Muntii Anieni, mai exact Parcul National Cheile Nerei-Beusnita.
Incepem de la campingul din Valea Beiului si continua spre Lacul Ochiul Beiului si Cascada Beusnita.
Pornim din camping si dupa cativa zeci de metri suntem in fata pastravariei. Urmeaza sa o ocolim. Mai intai facem stanga, pentru aproximativ 20 de metri, apoi cotim spre dreapta.
Ajunsi in spatele pastravariei vedem si marcajul banda albastra si banda galbena. Inaintam pe acest drum si dupa aproximativ 2 kilometri ajungem la Lacul Ochiul Beiului.
Drumul dintre Campigul din Valea Beiului si Lacul Ochiul Beiului se poate parcurge in aproximativ 45 de minute.
Lacul Ochiul Beiului se afla la o altitudine de 310 metri si este alimentat de un puternic izvor carstic subteran. Acest ochi de apa de culoare albastru verzuie nu ingheata in perioada sezonului rece. Lacul are un diametru de 15 metri, inregistrand o adancime maxima de 3,5 metri.
Acest ochi de apa este situat in punctul de confluenta al Raului Beu cu Raul Beusnita si este populat cu pesti de munte
De acest lac se leaga legenda ielelor. Localnicii sustinan ca in Noaptea Sanzienelor, acestea se strang in jurul lacului pentru a se scalda si pentru a dansa pana la ivirea zorilor.
Parasim lacul pentru a urma marcajul cruce rosie si triunghi albastru. In scurt timp ne intampina o prima cascada.
Urcam pe cararea din Valea Beunita, iar la un moment dat intalnim o veverita.
Continuam traseul si dupa cateva minute ajungem intr-o poienita plina cu fluturi.
Plecam din poienita si dupa cateva sute de metri vedem Cascada Beusnita. Portiunea dintre Lacul Ochiul Beiului si Cascada Beusnita se parcurge in aproximativ 30 de minte.
Cascada Beusnita este formata dintr-o succesine de trepte calcaroase, cea mai mare fiind de 5 metri inaltime. Aceasta cadere de apa a luat nastere datorita calcarului dizolvat de apa si depus in straturi de-a lungul sutelor de ani. Roca moale si permeabila a permis naturii sa modeleze cascada dupa bunul plac.
Cand am ajuns noi, din pacate cascada era aproape secata. Pentru a ajunge la apa a trbuit sa intram pentru cativa metri intr-o mica grota.
Prin dreapta acestui obiectiv acestui unic de insemnata valoare geologica, peisagistica si turistica, gasim o carare care ne duce pe cea mai inalta treapta a cascadei.
Parasim cascada pentru a ne intoarce spre Lacul Ochiul Beiului si apoi campingul din Valea Beiului. Vom urma acelasi traseu pe care l-am facut deja, doar ca in sens invers.
Poiana Marului, Trasee turistice Banat
Turism montan
Valea Zalanului - Casa de oaspeti a Printului Charles - Judetul Covasna
Acest video face parte dintr-un articol despre un traseu in Judetul Covasna. Vezi mai multe poze despre acest obiectiv turistic aici:
... si pentru multe altele pe traseeromania.ro
Daca v-a placut, am aprecia un Subscribe la acest canal de youtube si un like pe facebook
facebook.com/traseeromania
Toate drepturile rezervate traseeromania.ro
Acesta este un proiect in colaborare cu avetisiperoz.ro
Vila Corviniana Vajdahunyad /Hunedoara/ Románia
2014. május Románia
Trasee turistice Banat
Trasee turistice Banat
Transalpina
The Transalpina or DN67C located in the Parâng Mountains group, in the Southern Carpathians of Romania, is one of the most spectacular roads of the Carpathian Mountains. It connects Novaci, south of Parâng Mountains, to Sebes in the north It is said that the road was built under King Carol II and rebuilt during World War II by German troops and it is called The King's Road by the locals. Also a story has it that Nicolae Ceausescu had the Transfagarasan Road (DN7C) built during the communist regime just to surpass the Transalpina.The road has its highest point at Urdele Pass, where the elevation is 2,145m above sea level. Given the high altitude, the road is closed during the cold months of the year. Works began in 2007 in order to transform this spectacular road into a modern highway (148 km), allowing a rapid transit between Oltenia and Transylvania.
Rânca, a newly developed resort, is located towards the south end of the Transalpina road.
TransAlpina, cunoscut si sub numele de Drumul Regelui,este cel mai inalt drum rutier din Romania si chiar din intregul lant al Muntilor Carpati, atat din Romania cat si diin afara ei, atingand altitudinea maxima in Pasul Urdele 2145 m. Soseaua traverseaza Muntii Parang de la N la S fiind paralela cu Valea Oltului si Valea Jiului aflandu-se intre acestea. Desi este mai inalta mai veche si mai frumoasa decat Transfagarasanul, este mai putin cunoscuta pentru ca , Transalpina, cu toate ca este catalogat drum national, DN 67c (partial), nu a fost pana in 2009 niciodata asfaltata.Azi, soseaua mai este asfaltatata in proportie de 25%.Daca Transfagarasanul este de nota 9, TransAlpina merita cu siguranta un big 10 pt peisaje, aventura si mister.
Acest drum exista inca de pe vremea lui Decebal, fiind construit de romani in timpul razboaielor dacice.
Transalpina a fost pietruita de nemti in timpul Primului Razboi Mondial, reconstruita in anul 1935 de Carol al II-lea si apoi reabilitata de nemti in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.
Poate ca tocmai faptul ca a fost un drum asa greu de parcurs a ajutat Transalpina sa-si pastreze neatinsa salbaticia si farmecul aparte pe care putine locuri din tara il mai au. Este printre putinele drumuri din tara pe care se poata ajunge cu masina pana la... nori si chiar deasupra lor.
Live Web Cam 1 -
Live Web Cam2 -
3D Map -