Travel in Romania- Platoul Meledic, jud. Buzau
Meledic plain, a location in Romania, Buzau county, a camping with drinkable water, a shop with basic products, and the best part, the amazing view. I highly recommend it to anyone who loves nature.
Gura Teghii si Siriu - excursii si atractii turistice
Calatorind spre Brasov prin nordul judetului Buzau , pe DN10 , veti descoperii locuri incantatoare . Din orasul Nehoiu mergand catre Siriu , aveti posibilitatea sa o luati la dreapta prin Nehoiasu pentru a face un popas la Gura Teghii si nu veti regreta , pentru ca locul este o adevarata gura de rai . Drumul frumos , care intre timp a fost asfaltat serpuieste de-a lungul vaii raului Basca Rozilei dezvaluind un peisaj aproape salbatic . Localitatea este asezata intr-o depresiune la poalele muntelui Penteleu . Dealuri inverzite , munti impaduriti , poieni cu flori si un rau involburat , strajuit de stanci semete , peste care sunt aruncate , din loc in loc podete suspendate . Acesta este peisajul cu care ta intampina comuna gura Teghii , care isi risipeste catunele cand sus , pe coama dealului , cand pe malul raului . Raftingul , pescuitul , drumetiile montane , dar si plaja sunt atractiile turistilor sositi aici , La Gura Teghii , Varlaam , unde in secolul 19 exista o statiune balneoclimaterica . Bai si plaja se pot face si acum iar unele pensiuni din satul Varlaam au in program bai cu zer si terapia cu zer . Iubitorii muntelui pot face excursii in masivele Penteleu , Podu Calului si Ivanetu . Gura Teghii este o comuna in care datinile au fost bine conservate si perpetuate in festivaluri de traditii si folclor De aici urmatorul popas este la Siriu , localitate asezata la jumatatea drumului dintre Buzau si Brasov .Este o comuna privilegiata din punct de vedere geografic , fiind asezata pe Valea Buzaului si chiar in preajma barajului si a lacului de acumulare si chiar de-a lungul drumului national . Barajul , lacul , Valea Buzaului si cascada Pruncea sau Casoca , aflata la 5 km sunt atractiile zonei . Siriu este localitatea de unde se poate pleca in excursii pe muntii Podu Calului si Siriu . Pescuitul si plimbaril;e cu baraca sunt alte atractii turistice ale zonei . Barajul siriu a fost construit in 1984 din roca , steril si miez din argila are o inaltime de 122m si o lungime la coronament de 570m . Construirea barajului a dus la formarea unui minunat lac de acumulare de 500 ha si cu o lungime de 12 km , in undele caruia se oglindesc frumos piscurile muntilor inconjuratori . Locuri de cazare gasiti la pensiunile din zona . Pe vremuri aici , in apropiere , pe Valea Buzaului existau Baile Siriu , cu izvoare termale . Zona este superba si merita vcizitata .
ROAD TRIP TO THE MUD VOLCANOES IN BERCA I ROMANIA
VISITING THE MUD VOLCANOES IN BERCA BUZAU ROMANIA | ROADTRIP
After visiting Colibita we drove and visit the county of Buzau for their famous mud volcanoes. The mud volcanoes itself is stunning and is nicely located in the middle of the green nature. When seeing from above, you will notice a beautiful contrast of the mud and the greens surrounding the area. Nature is truly remarkable!! There were not much people visiting this area at the time of our visit. It is always best to visit this place during weekdays.
Watch our previous video COLIBITA, TRANSYLVANIA | ROMANIA (CASA DANI 7 ROMANIAN FOOD) here:
This video is shot in 4k. Adjust your video watching according to your preference.
Volvo trip to Buzau secret chalet
We went to see the sunset and the sunshine at the Mocearu lake (Buzau mountains) but the fog messed our plans a little bit. This time we drove a all wheel drive luxury sedan - Volvo Car Romania S90 - a gorgeous car, as you can see. We jumped into the jacuzzi barrel at -5 Celsius, we ate a sensational traditional duck with cabbage, played with a pack of shepherd dogs and drank țuică. It was the perfect chill pill for a weekend break out.
PRAID, Muntele de Sare - The Salt Mountain (Harghita County, Romania)
The Mountain of Salt (Sóhát, in Hungarian) is the top of the huge deposit of salt that reaches 3 km in depth. The horizontal salt stratum has an elliptical shape, its diameters being 1,2 and 1,4km. Vertically it looks like a huge abnormal mushroom. It is due to say that the huge salt block is one of the largest diaper rucks in Europe and its reserve could provide the continent with salt for more than a houndred years.
In the area of salt mountains we can notice a vivid salt karst phenomena: in the salty areas there are smaller and bigger funnels filled with clay that are similar with the phenomena of limestone areas: dolines, water absorbing blocks, hilite. A number of dolines and blocks are still continuously forming as results of the falling in of some hollows created by underground waters. The bigger funnels are the traces of irregular mining, in certain cases the Roman salt mining in amphitheatre shape or the newer “scamp-mines” (shapeless salt holes), where the people were stealing the salt from in the times when it was banned.
The natural salt generates the final karstic phenomenon, because of the very rapid dissolving process, helped by the fissures, diaclasis and stratification planes, all access ways for infiltration water. Dissolving and the advance of the water will generate saturation, after that only the dynamic action will operate, resulted from the flow energy. Gradually, the water will leave the upper surfaces and will penetrate the underground circulation paths. This is how the exokarst from the beginning of the process is transformed in endokarst phenomenon.
60 hacters of Salt Mountain were made geological reservations in 1995. The “Salt canyon” is in fact a valley created by the Korond Creek. Here the stream cut through the mountain and it flows down surrounded by white salt rocks until its encounter with the Tarnava Mica River.
Rezervația geologică ”Muntele de Sare de la Praid” (în maghiară, Sóhát) este monument al naturii, respectiv o arie protejată de interes național situată în județul Harghita la sud de comuna Praid. Rezervația, localizată la SE de Dealul Sării (576m) are 60 ha și este străbătută de râul Corund. Acoperă cel mai mare zăcământ de sare din țară, ale cărui rădăcini sunt îngropate până la 2,7-3 km adâncime. Diapirul de sare pe orizontală are o formă ușor eliptică, având diametrul de 1,2 - 1,4 km, iar pe verticală are forma unei uriașe ciuperci. Vegetația caracteristică este cea halofilă plante specifice sărăturilor ).
Dealul a fost secționat de apele părâului Corund formând un canion de sare (Cheile Corundului) și rezultând un deal mai mic (Corbul Mic-Kisholló), separat de cel mare. Valea a străpuns sarea și canionul format este din stânci și creste de sare ce asociază fenomene de carst salin cu doline, polje, diaclaze, pâlnii de dizolvare și lapiezuri, toate însoțite de izvoare cu ape sărate.
Din canion prin potecile laterale, se pot vizita câteva doline mai mari semi-închise cuvegetație și microclimat specific, care sunt străjuite de stânci și pereți de sare ce prezintă o frumusețe exotică cu totul aparte.
Carstul salin are o evoluție rapidă, din forme de exocarst (lapiezuri, doline, diaclaze) se ajunge într-un timp scurt la endocarst (ponoare, hornuri, diaclaze de adâncime, mici peșteri, avene). Stânca de sare a cărei suprafață este expusă direct la ploaie se formează lapiezuri, iar pe fețele adăpostite se formează cruste cu aspect de conopidă. Draperiile de sare apar pe suprafețele verticale.
Constanta Romania Constanta 2019 City Tour Constanta Romania Travel Visit Constanta Video Constanta
Constanta Romania Constanta 2019 City Tour Constanta Romania Travel Visit Constanta Video Constanta 2018
Chihlimbarul din Colti si ultimul slefuitor
In nordul judetului Buzau,la poalele masivului Ivanetu,in localitatea Colti,muntii mai ascund si astazi filoane cu roci de chihlimbar . Pe o suprafata de 2,50ha zona este rezevatie de chihlimbar,iar in anul 2000 a fost declarata arie protejata.Prima atestare legata de chihlimbarul din zona dateaza inca din 1578 , iar primele exploatari au aparut la pe la 1828. Chihlimbarul de aici are o valoare deosebita datorita calitatii,dar si culorilor , peste 160 la numar
si unle au un bogat continut de resturi fosile,ceea ce le face mai atractive si mai valoroase. Chihlimbarul negru este cel mai valoros si se gaseste doar aici,la Colti. Pe vremuri minunata rasina colorata era foarte pretioasa,iar la Colti au existat mine de exploatare,dar si mesteri in prelucrarea chihlimbarului,fiind chiar o ocupatie traditionala. Chihlimbarul se gaseste foarte greu , dar nu mai sunt nici cautatori , pentru ca,din pacate, aceasta piatra minunata nu mai prezinta astazi un interes deosebit. Batranii stiau sa-l gaseasca si sa-l prelucreze. Astazi tinerii nu mai sunt preocupati de aceasta meserie,care necesita multa indemanare si rabdare .Ciprian Chiriac este ultimul mester din Colti,care stapaneste arta prelucrarii chihlimbarului. Aceasta piatra l-a fascinat de mic iar talentul l-a mostenit de la bunicul sau. Din chihlimbar se fac tot felul de bijuterii frumoase .Le puteti admira in muzeul de la Colti . Despre chihlimbar se spune ca aduce noroc si vindeca boli si orice localnic are acasa macar o piatra. Daca ajungeti la Colti vizitati Muzeul Chihlimbarului gazduit intr-o frumoasa constructie traditionala din anul 1973 si faceti o excursie pana la asezarile rupestre de la Alunis . Nu veti regreta. Sunt locuri minunate.
Satul Magura - Zarnesti - Judetul Brasov - Locuri pitoresti din Romania
Vreau sa va prezint satul Magura din apropierea Zarnestiului din judetul Brasov. La doar 20 de km de Rasnov si la 5 km de iesirea din Zarnesti, dincolo de bariera stancoasa a Pietrei Craiului, se afla 2 sate deosebit de pitoresti, Magura si Pestere. Magura nu este un sat oarecare , iti dai seama de asta doar dupa cateva sute de metri , cand vezi coamele dealulilor care se arcuiesc intre masivul Piatra Craiului si Bucegi, casele risipite si verdele nesfarsit. Aici timpul pare sa se intoarca la matca lui. Este un loc al frumusetii si linistii.
In acest cadru de poveste au poposit in urma cu circa 200 de ani cateva familii de oieri. Au ramas aici si au intemeiat o mica asezare. Se pare ca unul dintre oieri se numea Magureanu, de unde si numele satului. De fapt cresterea animalelor a ramas si acum preocuparea principala.
Printre casele vechi ale localnicilor rasar acum indraznet cateva case de vacanta cochete ce dau Magurii aspectul unei mici asezari elvetiene.
Aceste locuri pitoresti au fost alese pentru filmarea prima editie a celebrei emisiuni Serviti va rog! care a fost filmata in aceste locuri minunate fascinand multe vedete cu frumuseatea locurilor .
_____________________________________________________
Magura
sat Magura
Piatra Craiului
Masivul Piatra Craiului
Zarnesti
Viata la tara,
Locuri pitoresti din Romania
Judetul Brasov
Atractii turistice Piatra Craiului
Obiective turistice Brasov
Serviti va rog
Obiective pitoresti Brasov
sat Pestera
sat Magura
Piatra Craiului Mountains
Brasov attractions
Romania,o tara cu peisaje de vis //Romania, a country with dream landscapes
Waterfalls of Romania (E1)
A glance of some of Romania's natural landmarks worth visiting (names listed below).
In almost every region of Romania you'll be spoiled by fantastic panoramas and natural miracles. This episode shows you some of the most well known Waterfalls (Romanian: Cascada) from Romania.
If this convinces you to take a step closer to Romania, here's a good place to start when looking for accommodations near some of Romania's natural waterfalls and not only that :
Enjoy and please comment!
plecat.ro
List of waterfalls:
1. Toplița Waterfall, Harghita County
2. Bigăr Waterfall, Caraș-Severin County
3. Cailor Waterall (Horse's waterfall), Maramureș county
4. Urlătoarea Waterfall (Screamer waterfall), Prahova county
5. Duruitoarea Waterfall, Neamț county
6. Bâlea Waterfall, Sibiu county
7. Săritoarea Ieduțului (Little lamb's leap waterfall), Bihor county
8. Iadolina Waterfall, Bihor county
9. Vârciorog Waterfall, Alba county
10. Vânturătoarea Waterfall (loose translation : Windy waterfall), Caraș-Severin county
11. La Văioaga Waterfall, Caraș-Severin
12. Pruncea Waterfall, Buzău county
13. Pișoaia Waterfall, Alba county
14. Vălul Miresei Waterfall (Bride's veil waterfall), Cluj county