Hiking Ciucas Mountains in Romania July 2018
Day hike in Ciucas Mountains in a cloudy summer day. One of the easy hikes for any level hikers, at 1984 meters high Ciucas Peak is surrounded by spectacular rock cliffs, beautiful flower fields and dense forests. 45 minute drive off Brasov City Ciucas Mountains are a must see for any outdoor enthusiast.
Transfagarasan - Vidraru and Balea Lake, Romania
Transfagarasan - Vidraru and Balea Lake, Romania
Drumul DN7C -- Transfăgărășan este o cale rutieră de circulație din România, care începe în comuna Bascov, Județul Argeș de lângă orașul Pitești, în direcția orașului Curtea de Argeș și se termină la intersecția cu drumul DN1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara, cu o lungime de 151 km.
Pornit din comuna Bascov, după 61 km dincolo de comuna Arefu începe porțiunea așa numitului Transfăgărășan, pe o lungime de aproximativ 91 km.
Transfăgărășanul este situat pe locul al doilea ca altitudine în România după șoseaua Transalpina (DN67C) cu 2145 m din Munții Parâng.
Primul segment al Transfăgărășanului trece prin fața hidrocentralei de la Vidraru amplasată subteran în masivul Cetățuia. De aici, în apropierea cetății Poenari, drumul urcă pe serpentine și viaducte, trecând prin trei tunele mai scurte ajungând pe Barajul Vidraru, care cu ai lui 307 m leagă Munții Pleașa și Vidraru. Trecând barajul, drumul continuă în partea stângă de-al lungul lacului Vidraru pînă la începutul acestuia. În continuare drumul începe să urce în serpentine, trecând pe la Cascada Capra, pînă la partea sudică al tunelului de la Capra la Bâlea Lac, unde cu o lungime de 887 m străbate Munții Făgăraș. Tunelul Bâlea, cel mai lung tunel din România, cu o înălțime de 4,4 m, 6 m lățime și un trotuar cu o lățime de 1 m, iluminat, dar neaerisit, face legătura cu partea nordică a Transfăgărășanului.
În partea nordică a drumului, după Tunelul Bâlea Transfăgărășanul trece prin rezervația naturală Golul Alpin și Lacul Bâlea, pe la lacul glaciar Bâlea urmat de o coborâre abruptă în serpentine. Trece în apropierea cascadei Bâlea, care este o cascadă în trepte de aproximativ 68 m, cea mai mare de acest fel în România, și se află la altitudinea de aproximativ 1230 m.d.M.
În timpul iernii, de obicei de la 1 noiembrie până în 30 iunie (sectorul cuprins între kilometrul 104 de la Piscu Negru și kilometrul 130 la cabana Bâlea Cascadă), când Transfăgărășanul este închis circulației rutiere, la Lacul Bâlea se poate ajunge cu telecabina, de la cabana „Bâlea Cascadă din apropierea cascadei Bâlea.
Unul din tronsoanele cele mai dificile ale Transfăgărășanului, este cuprins între Lacul Bâlea și Bâlea Cascadă pe o lungime de 13 km. De la Bâlea Cascadă pînă la intersecția cu drumul DN1 sau și drumul european E68 în apropierea comunei Cârțișoara, mai sunt 21 km.
Transfăgărășanul trece peste 830 podețe, 27 viaducte; pentru construcția lui a fost necesar să fie dislocate mai multe milioane de tone de rocă; pentru aceasta s-au folosit de exemplu: 6520 tone de dinamită, din care 20 de tone numai la tunelul Capra -- Bâlea și multe alte materiale de construcții.
Zona montană înaltă a DN7C este deschisă pentru circulația rutieră doar în perioada iulie-octombrie a fiecărui an, întrucât drumul este înzăpezit pe timp de iarnă, iar dezăpezirea lui este nepractică. Iarna, pe acest drum accesul rutier este permis pe versantul sudic doar până cel mult la cabana Capra (kilometrul 104 - Piscu Negru, județul Argeș)), iar pe cel nordic până la Bâlea-cascadă (kilometrul 131).
Chiar și în timpul verii, traseul este unul periculos, cu deosebit de multe viraje, iar limita de viteză este impusă la 40 km/h.
Vă invităm sa vizitați linkurile de mai jos pentru a vedea videoclipuri similare:
Transalpina - Cel mai înalt drum din România:
Lacul Rosu si Cheile Bicazului, Harghita, Romania:
Castelul Bran, Dracula:
Cetatea Neamț, Tg. Neamț:
Palatul Culturii, Iași in 4K:
Palas Mall Iași:
Urmariți-ne și abonați-vă pentru mai multe:
YOUTUBE:
INSTAGRAM:
LIKE:
-~-~~-~~~-~~-~-
Please watch: Skyride to Paradise Point, St Thomas, US Virgin Islands
-~-~~-~~~-~~-~-
[GoPro] Hiking the Carpathians - Piatra Craiului Massif
I have never seen an autumn like this. Never seen colours as beautiful as I saw this autumn in Romania's Carpathian Mountains. We decided to do a hike in the Piatra Craiului massif, on a peak called The Little Stone [Piatra Micã]. I didn't know how much of a challenge it would be, but reaching the peak paid off every blood [literally], sweat and tears [metaphorically] that was shed that day.
Sit back, relax, and allow yourself to get immersed in what we've been through hiking the Small Stone.
The Audio Tune for this travel log is produced by Etherwood, and it is called Cast Away. His liquid drum and bass tunes made this video display the journey the way we felt it while we were in action.
Find him here:
Spotify: h
Youtube:
Find me on:
Facebook: facebook.com/alex.nedelcu9
Instagram: instagram.com/aarlekk1
Soundcloud:
Mixcloud:
Youtube:
Twitch:
Shot entirely on #GoPro, using:
- Hero7Black
- Hero6Black
- Hero5Black
- GoPro Fusion - for the overcapture beauties
- GoPro Karma - for aerial shots and dronies
Obviously, feel free to like, share and subscribe if you enjoy my content!
Turist in Romania. Jurnal de Vacanta. ziua 1
Turist in Romania. Jurnal de Vacanta. ziua 1. Timisoara, DEva, Sibiu, Calimanesti Caciulata
09.11.2010 Travel to Romania - Transfagarasan Balea lake Arges
Transfagarasan Balea lake Arges. GPS : 45º 36' 11.2 N / 24º 36' 56.3 E. More if you visit my travel website .
Castelul de Vis, Aninoasa, Romania, HD Review
Book it now! Save up to 20% -
Located at the entrance of the Petrosani City and 1,000 feet from the Jiu River, Castelul de Vis offers free use of an outdoor swimming pool and both a volleyball and badminton court. Free WiFi and free private parking are available.
All rooms at Castelul de Vis are fitted with a flat-screen TV with cable channels, a minibar and a seating area. Private bathrooms come with a shower and a hairdryer. Slippers and free toiletries are provided. Some rooms feature a hot tub as well.
Breakfast can be arranged upon request. Guests can enjoy the on-site restaurant´s and bar´s services. An outdoor dining area is also provided. Free barbecue facilities are at guests´ disposal. The closest grocery store is a 10-minute walk away.
A playground for children and a gazebo are available in the garden. Upon request and for an additional surcharge off-road trips, a zip line and rafting activities can be organised in the surroundings.
The Train Station Petrosani is reachable within a 5-minute drive, while the Defileul Jiului National Park can be reached within 15 minutes by car. The Parang and the Straja Ski Slope are both at a range of 12.4 miles from the premises.
Vlog - lake camp summer 2017 - Tarnita
Vlog Lake camp summer 2017
This is a new video, with me in Romania camp to a great lake Tarnita, near town of Cluj. This is a fantastic area, where I spent a weekend with my family. This was a real adventure...
In middle of forest, there is a lake with clear water. We swimmed, had BBQ, fire camp, and a lot of fun.
Hope you will enjoy this video...
Aloha friends and
stay blessed
Phil
Traseul Uricani-Tulisa-Vf. Vacarea-Vf.Custura-Lacul Bucura
Orasul Uricani, situat pe un picior de plai binecuvantat de Dumnezeu, ocupa un loc important in peisajul Vaii Jiului, fiind situat in partea de vest a depresiunii, la o altitudine de 715m.
Cross Country (XC) Silvas,Hunedoara
Prima zi de schi - Bansko, Bulgaria 2010